Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crocuta

6 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt X-faktor 2x15 - 7. döntő 2011.11.28 08:00:00
El sem hiszem, hogy már itt járunk, 7. döntő, 6 versenyző, újabb elképesztően előnytelen frizura DevilNórinak. Időjárás-jelentéssel kezdünk, tudjuk, az idő szar és beállt a sor az M0-n, eszébe ne jusson senkinek elindulni otthonról, hacsak nem az RTL stúdiójába, máskülönben…..
Crocuta 2011.11.28 10:22:15
@Starlark: Igazán akkor válik borzadállyá, amikor a (képzavar) nyúlfogú malac elkezd visítani, mintha ölnék.
@Candyperfumegirl: a stúdióban annyira másként hangzik az egész? Mert TV-n keresztül nézve sokszor érthetetlen, hogy a mentorok mire élveznek akkorát némelyik "produkció"-n.
Jót tett a közéletnek az IMF -hez visszakullogás. Egy átlagos hosszúságú posztba lassan nem lehet annyi szöveget írni, ami alá az összes közröhejes marhaságot be lehetne linkelni. Kusza Szem nagyfőnök igaz dakota módra hinti magából a bölcsességeket, szegénynek annyi esze…..
Crocuta 2011.11.23 14:57:23
@Zébácsi: Összefogás, NER?
Amikor szinte hetente egy-egy csoportot kipécézve kikiáltják őket mumusnak? Amikor minden bajok forrása a rokkantnyugdíjas, a korkedvezményes nyugdíjas, a szocialista, a manyupos, stb...?
Szó sincs összefogásról, addig nem is lehet, míg a többiek benyalják a cukrozott taknyot és ezeknek a csoportoknak nekiesnek. Olvasom a blogokat és a kommenteket. Persze szélsőségek mindíg vannak, de volt, aki azt írta, hogy dögöljenek csak éhen a nyugdíjasok, a kerekesszékes meg guruljon csak el dolgozni, stb.
Crocuta 2011.11.23 15:09:33
@messi-asz: "rámutacc az uccán egy ellenségedre, hogy ott megy egy fid eszes és meg fogják lincselni..."

Az a legrosszabb '56-os eseményeket hozná vissza, mikor elég volt, hogy valakire rámutassanak, hogy "Párttag!", és már fel is koncolták, akasztották.
Holott lehet, hogy még csak párttag sem volt...
Úgyhogy nem kééééééne...
Crocuta 2011.11.23 15:19:26
@Zébácsi: Nagyon remélem, hogy nem megfeneklünk ennek a gödörnek az alján évekre.
Az a bosszantó, hogy amivel kampányoltak és amit tesznek, köszönő viszonyban sincs egymással.
Tudom: Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem hogy mit teszek. De akkor is...
hogyvolt X-faktor 2x14 - 6. döntő 2011.11.21 09:00:00
Most vagyunk a felénél az X-faktor döntősorozatának, hatan maradnak a műsor végére, jövő héttől pedig kétszer lép színpadra mindenki, most már tényleg vérre megy. Ezt ellensúlyozandó a szerkesztőség mára bulis tematikát jelölt ki, „zúzzunk az éjszakában!”…..
Crocuta 2011.11.21 15:23:49
@candyperfumegirl: Titkot írtam volna? :) Csak érdekelt, hogy mi zajlik a stúdióban... :)
Volt egy olyan sejtésem, hogy szabdalt dolog lehet. De azt hiszem, erre már korábbi adásoknál is utaltak a kommentelők.
Crocuta 2011.11.21 15:30:25
@candyperfumegirl: ...ZÜK???
Crocuta 2011.11.21 15:33:00
@candyperfumegirl: Ha már ilyen bennfentes vagy, áruld el nekem, annak a szerencsétlennek a Rocktenorsból csak az az egy mustársárga nadrágja van?
Színes, visszamenőleges képekkel díszítenék a számviteli törvényt, a társasági adóról szóló jogszabályt és a büntető törvénykönyvet is. A munka törvénykönyve rögtön képregény formájában jelenne meg, ahol a munkaadók számára kedvező jogszabályhelyeket…..
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
Crocuta 2011.11.10 11:49:36
@sidorovich: Én ezt nem értem, ideológiailag nem vagyok elég képzett...
Akkor kérdem én, mi a francért volt a rendszerváltás, ha mindenki mindent az állambácsi zsebéből akar fedezni?
Reformáljuk meg a nyugdíjrendszert, alakítsuk át az EÜ-rendszert, gyógyszerkasszát, oktatást, mindent, de úgy, hogy senki ne érezze ennek semmi árnyoldalát.
Hatalmas szónoklatok minden oldalról, de nem történik valójában semmi, mert ezek egyike sem kis rendszer, az átalakításhoz nem elég 4 év. Márpedig akkor a következő választáskor kevesebb szavazat lesz. Így maradnak mindig a "hangulatjavító" intézkedések.
Crocuta 2011.11.10 12:22:14
@sidorovich: Az állam a költségei finanszírozására bocsájtja ki az állampapírokat. Ez manyuptól teljesen független.

Klasszikus eset: Aktívak egyik oldalon nyugdíjjárulékot betalicskázzák, másik oldalon nyugdíjasok nyugdíját ebből kifizetik. Hosszú távon tarthatatlan, mivel a nyugdíjasok száma nő. Ellenintézkedés: Nyugdíjak csökkentése, vagy bevétel növelés. Bevétel növelés = járulék emelés, vagy más forrás bevonása. Más forrás bevonása = MaNyuP-ok létrehozása.
MaNyuP: Aktívak a nyugdíjjárulék egy részét az állami, másik részét magán nyugdíjpénztárba fizetik. A MaNyuPot az állam kötelezi, hogy a befolyt járulék x %-ából állampapírt vegyen, így a kieső bevétel egy részét vissza is pótolta. Rövid távon ez bevétel csökkenés az államnak, de hosszú távon nyereség.
Miért? A színtiszta állami nyugdíjat kapók egy idő után „elfogynak”, hisz kihalnak. De a MaNyuP-okból a pénz az állampapírok révén továbbra is befolyik az államkasszába.
Vagyis nem az állam finanszírozza a MaNyuP-okat, hanem fordítva, az állampapír vásárlások révén.
Vagy nem jól értelmezem? 
Crocuta 2011.11.10 12:38:25
@sidorovich: A gondolatmenet ott sántít, hogy ez csak az átmeneti időszakra igaz, utána már nem, hisz ahogy írtam, és ahogy az élet is adta volna, egyre kevesebb embernek kellett volna nyögdíjat fizetni, viszont az állampapír bevétel megmaradt volna, amit arra fordít, amire "akar", vagy szükséges.
Ez természetesen nem rövidtávú, hanem hosszútávú tervezés.
Más: Most pl ki veszi meg a szar magyar állampapírt? Mert itt adva volt egy szopógépezet, akinek akkor is kötelező lett volna megvenni, ha bolhafingot sem ér...
Crocuta 2011.10.24 19:19:32
@IGAZ MAGYAR: A fogorvost kifelejtetted.
Meg gondolom,még egy rakat kimaradt, amiről MÉG nem tudunk.
Abban a pillanatban öregedtem meg végérvényesen és visszavonhatatlanul, amelyikben már sehogyan sem tudtam megkerülni annak a beismerését, hogy bizony, irigylem a fiatalokat. Nem jön ez ennyire hirtelenül, csak ugye addig a bizonyos pillanatig még tud az ember hárítani: ugyan, miért…..
Crocuta 2011.10.21 12:49:08
@irógép:
"irógép 2011.10.21. 12:16:02
@szempontpuska: te komolyan mondod, hogy nem emlékszel, hogy Gyurcsányék, folyton azt hajtogatták, hogy a politika nem az utcára való, hanem a parlamentbe? "
Ebben csipetnyi csúsztatás van.
Ez akkor hangzott el, mikor Orbánék kordont bontottak, stb, vagyis az utcán villogtak, ugyanakkor az ülésteremből meg kivonultak, s csak Navracsics maradt bent. Ergo a politikusokról szólt.
Crocuta 2011.10.21 13:00:29
@irógép: Egyetértek.
A csúcsok csúcsa, mikor úgy emlegetik őket, hogy "politikai elit".
Na ha ők az elit, akkor milyen lehet a többi...??? :)
Tiszta Beszéd Orbán futása 2011.10.19 19:26:00
 Az Orbán Viktorban folytonosan a Patás Ördög eljövetelét vizionáló önmagát a demokratikus középnek, függetlennek és sok más képtelenségnek nevező megélhetési rettegők csoportja napok óta rugózik azon, hogy a Fidesz megfutamodott a "Facebook-hippik" tüntetésétől október…..
Crocuta 2011.10.20 18:12:46
@Scagnetti: Sosem értettem, miért PÁRTrendezvények vannak a NEMZETI ünnepeken.
És ami a "szép" az egészben, hogy mindegyik magáénak tekinti.
Crocuta 2011.10.20 18:15:48
@Psyman:
"@sish: Gyurcsány meg azt ugatta, hogy nem lesz gázár-emelés."

Crocuta2011.10.20. 17:56:44

Én személy szerint azt tartom szörnyűnek, hogy az egyik politikus hazugságára nálatok mentség, hogy a másik is...
Az nem érv, és nem mentség, hogy bezzeg a Gyurcsány, bezzeg az elmúltnyolcév, stb...
Hazudott az egyik, hazudott a másik is. És ez mindegyiktől gané dolog, tökmindegy, hogy MSzP-s, vagy FIDESZ-es.
Crocuta 2011.10.20 18:18:43
@popocatepetl: Látom, előkerült a "végső érv"...
Mindjárt jön a júdeobolsizás...
Nem akarom, hogy a határon túli magyaroknak szavazati joga legyen a magyar választásokon. Nem bonyolult a képlet, élni, és élni hagyni. Még mielőtt valaki benyögné, hogy rohadtjudoeobolsevikfaszopógeciu jegyezzük meg, aktívan követem a nemzettársaim kinti politikai vitáit,…..
Crocuta 2011.10.10 10:34:50
@Crocuta: Innentől kezdve egy határon túl ÉLŐ, bár magyar állalpolgár a szavazatát a magyarországi ügyek kapcsán adja le. Miért is? Hogyan tudja ŐT bármelyik magyarországi párt is képviselni? Sehogy.
Crocuta 2011.10.10 11:17:43
@santmor:
"(3) Rendkívüli állapot idején vagy ha arról megelőző védelmi helyzetben az
Országgyűlés határoz, a magyarországi lakóhellyel rendelkező, nagykorú, magyar állampolgárságú férfiak katonai szolgálatot teljesítenek ."
A provokatív, "modern" stílusú, sokak szerint a klasszikus magyar darabokat szándékosan, gúnyból obszcenizáló Alföldi Róbert maradhatott a Nemzeti Színház élén. Tarlós próbálja menteni a helyzetet, először a szakmai, javaslattevő bizottság szerint legjobb pályázatot…..
Crocuta 2011.10.08 10:49:27
@cotti: "Gutaütést meg majd akkor fogtok kapni, ha ez egy állandó pótszékes teltházakkal működő sikeres színház lesz" - Az lesz, elvégre a "szponzorok" különbusszal fogják hozni a népeket a hátországból...
Korábban is volt ilyen, hogy egy szinházat teletöltöttek, csak akkor a katonáknak "szerveztek kultúrális foglalkozást"... :)
Crocuta 2011.10.08 10:51:27
@sárkányfő: Nem a felvételt, hanem magát az előadást.
Legalább lesz néző.
Tulajdonképpen mindenki tisztában van azzal, hogy mit kellene tenni a gazdaság fellendítéséért. Mégsem tesszük. Miért?Olvasom Bajnai és Oszkó írását, mi lehetne a megoldás. Okos, megfontolt írások, látszik, hogy értelmes emberek, van abban ráció, amit mondanak. Aztán…..
Crocuta 2011.10.06 13:59:09
@KovA: Valahol azt nem értem, hogy ha egyszer a szájbatoszott szocializmus nem volt jó, lett rendszerváltás, kapitalizmus, tőke, haszon, stb, akkor mi a probléma azzal, ha valaki hasznot termel, uram bocsá' ezt a hasznot élvezni is kívánja?
Hisz nyereséget termeltek, ezt vitatni elég nehéz. Ha nem volt nyereség, akkor a sáp lehúzása után mi a fészkest kaptam/kaptunk vissza? Hisz az infláción FELÜLI nyereségből vonták le a működési költséget, stb.
Így nem nagyon tudom értelmezni a "A sok kötelezően befizetettből a kevés szabadon befektethető is a kevesek számára nagyon sok zsebrevágható pénz." kitételt.
Crocuta 2011.10.06 14:42:27
@KovA: "Tekintsünk el attól is mit kaptál volna vissza, ha egyénileg mezei takarékbetétkönyvbe gyűjtögetted volna az összeget..." - Nyugodtan eltekinthetünk, hiszen itt arról van szó, hogy ha az állami nyugdíjrendszerbe tolták volna be a pénzt, az a másik oldalon egyszerűen kiment volna nyugdíj gyanánt.
Amit leírtál abban látok igazságot, de ez egy pillanatfelvétel a rendszerről.
Miért? A színtiszta állami nyugdíjat kapók egy idő után „elfogynak”, hisz kihalnak. De a MaNyuP-okból a pénz az állampapírok révén továbbra is befolyik az államkasszába. Sőt, mivel az oda fizetők száma nő, egyre nagyobb mértékben folyik be a pénz. Viszont a nyugdíjkifizetések terhe immáron nem az állam vállát nyomja - főleg.
Vagyis nem az állam finanszírozza a MaNyuP-okat, hanem fordítva, az állampapír vásárlások révén.
Vagy nem jól értelmezem? :)
Crocuta 2011.10.06 15:27:44
@KovA: Szerintem az érveiddel a pénzpiaci rendszer ellen ágálsz, hisz mindenkit, aki így állampapírba fekteti a pénzét, én-te-ő, vagyis mi finanszírozunk.
"Sőt, mivel az oda fizetők száma nő," - Tetszik, nem tetszik, bizony nő, mivel nem mindenkinek lehetett, nem mindenkinek érte meg átváltani a manyupra. A növekedést nem a végtelenségig értettem, de ha ezt magyarázni kell...?
Bérlő: Szerencsejáték Zrt. Bérlő profilja: Szerencsejáték Irodaház: Fortuna Stúdió Kiadó irodák     Az Ötöslottó sorsolása megint egyfajta bónusz…..
Crocuta 2011.10.04 07:23:29
@Biscione: A hitetlenek nem mennek el, mert... csak.
Még összedőlne a légvár, így kényelmesebb.
Az „utcai politizálás” fogalma gyakran hangzott szitokszóként, pedig teljesen normális része minden demokráciának, minden jogállamnak, ahol a gyülekezés szabadsága alapjog. Magyarországon 2006 óta viszont utcai politizálásról hallva véres tömegoszlatás,…..
Varánusz Még adót, még! 2011.09.24 04:02:24
Tovább folytatódik a kormány gazdaságpolitikai gegparádéja. A Nemzeti Mazochizmus Rendszere hű kárdereinek köszönhetően épül tovább, pedig ami ebből következik annál csak egy kínosabb dolgot ismerek: azt, mikor Clinton bevallotta a népnek, hogy bőrtrombitán fújatta Maúnika…..
Crocuta 2011.09.24 14:06:33
@Peter T. Sinclare: Indokkal, alaposan átgondolva...
Ha alaposan átgondolom, egyikre sem szavaznék.
Ahogy már sokszor leírták mások, sajnos nincs olyan rublika a szavazólapon, hogy "Egyik sem" :)
Lassan úgy érzem Retorikai Téboly vezeti ezt az országot Kedves Vezetőnk helyett. Kedden sírfeliratot készítettek az egykulcsosnak, szerdán meg kisminkelték a halottat. Kár, hogy szellőztetni nem sikerült, és a pacsuli meg a balzsam kipárolgása sem képes elfedni a dögszagot.De…..
Crocuta 2011.09.23 11:47:12
@komissarlajos: Nem tudott maradni.
Vége a suliban az informatika órának.
Crocuta 2011.09.23 11:58:24
@csoko20: Amikor egy választást azzal nyer egy párt, hogy a másik hibáit felsorolja, és megfogadja, hogy mi aztán soha, akkor kínosan ügyelni kell arra, hogy tényleg soha.
Mert a választóknak csak elenyésző része szavaz "hitből". A többi a pillanatnyi érdekből arra szavaz, aki a vastagabb/paprikásabb/füstöltebb/stb kolbászból ígérte a kerítést. No és ha kiderül, hogy az ígért helyett csak egy löttyedt baromfivirsli, ami jut (ha jut), akkor hamar elapad a támogatottság.
Crocuta 2011.09.23 12:10:40
@blah: Azt nem mondom, hogy valaha is szimpatizáltam volna a FIDESZ kommunikációs stratégiájával, stílusával, de a sikeressége megkérdőjelezhetetlen. Volt. Míg ellenzékben volt.
  Lényegében megállt a gazdaság. Ugyan a szakértők 1-1,5%-ra teszik az idei és a jövő évi növekedést, de ha a Gyurcsány-éra idején ilyen számok mellett pangó gazdaságról beszéltünk, akkor úgy helyes, ha most sem köntörfalazunk túl sokat. A közgazdászok egy része úgy…..
Crocuta 2011.09.23 08:52:39
@fzoli77: "Szóval ez is marginális probléma, amit meg kell oldani persze. Csak ne higgyük már azt, hogy 1-2 dolog és egy csapásra megoldodik az ország helyzete."
Viszont jól mutat a kirakatban, és ismét oda lehet tolni valakit / valakiket, mint bűnbakot, hogy Lám, miattuk megy rosszul a zembereknek, ők viszik el a lóvét az állam zsebéből.
Ide sorakoztatták a korkedvezménnyel nyugdíjba menő börtönőrt, rendőrt, tűzoltót, tuggyisten még ki mindenkit.
Panem et circenses