Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ezmegazesamaz

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben készült, azon gondolkodtam, miért nem volt jó nekem egy közönséges japán robogó. Miért akartam mindenképpen Vespát? Persze aki Csikós mellett ül, előbb-utóbb irtózni fog az egyszerű és logikus megoldásoktól. Az is biztos, hogy ha csak a retró forma vonzott volna, a…..
ezmegazesamaz 2012.05.10 19:44:35
@ifj komment elek: Egyet kell értsek. Az új kiharcolt" B125 egy baromság. nem köbcentire hanem teljesítményre kéne adni az engedélyt ami vezethető még sima B-s jogisval. Egy mai 50es robesz gond nélkül viszi a 60-70-et, fojtásokkal picit kevesebbet (ma már nics az a szabály hogy 45 re kell lefojtani, új robogóknál már jóval többet is visznek.), a poén az hogy max mehet vagy 40el.
B125-özés helyett 6-8 Kw ig engedni őket vezetni B-vel is, így beférnének a 125ösök is, ez lenne az új kategória, amire a külön jogsinak a korhatárát megemelni 17 évre, így már 14 évesen nem lehet rájuk ülni csak úgy. Ezzel együtt viszont bevezetni a rendszámot rájuk (adok valamit kapok valamit), és kész. Esetleg annyi korlátozás hogy 50 ccm /3-5 KW fölött 2-3 évnél régebbi jogsi kéne, vagy egy pár órás gyakorlati oktatás/tréning.
B125 lett értelmes megoldás helyett , akinek esze van az ilyet nem csinál, érdemes helyette A-ra menni, picit tovább tart, kicsit drágább, de sokkal több értelme van.
Egy nagyon fiatal nagyon milliárdos: 17,5 milliárd dolláros vagyonával Mark Zuckerberg jelenleg a világ 35. leggazdagabb embere Nem véletlenül időzítette a hét elejére a Bloomberg a napi frissítésű milliárdos listáját, a Forbes ugyanis most tette közzé a saját rangsorát. A…..
ezmegazesamaz 2012.03.10 18:35:52
Zuckerbergnek nincs 17,5 milliárd dollárja, csak 17,5 milliárd dollárt érő részvénypakkja van (elméletileg). Egyébként az ilyen Facebook jellegű cégek "értéke" és tulajdonosi körének vagyona óriási lufi. Zuckerberg akkor tud nagy lóvét szakítani valójában, ha a cég megjelenik a tőzsdén, ő pedig piacra dobja a pakettjét, vagyis annak egy részét, mert ugye az összes részvényét nem tudja kiadni egyszerre, mert akkor leesik az árfolyam, majd szépen évek alatt-ha van esze- túlad a részvényein, nem a Facebook közvetlen bevételei által fog nagy pénzhez jutni, hanem a befektetők által, akik megveszik a részvényeit amiben a valódi nagy vagyona van.
Egyébként a Facebook nekem olyan mint a Youtube jó-jó, hogy 100 milliók használják naponta, de hol jön be ebből lóvé? Reklámokból? ugyanmár...A Youtube működése óta veszteséges, a Facebook állítólag valami eszméletlenül nyereséges, pedig a Youtube kategóriákkal alkalmasabb arra, hogy a hirdetők rátelepedjenek, és mégis...nekem a Facebook eredményein sántítanak, valószínűleg azért értékelik olyan sokra a céget az elemzők, meg ezt az egész szektort, mert valami olyasmire számítanak, hogy hirdetések szempontjából akkora forradalmat fog elhozni, mint a TV-ben megjelenő reklámok, persze ez még nem történt meg,de a piac, illetve a befektetők, mindig a jövőt árazzák be.
Épp ezért, ha kikerül a tőzsdére, elképesztő mennyiségű KPhez fognak jutni, érdemes lehet venni, de hogy hosszútávon abban tartani pénzt őrültség, az biztos, mert ha kipukkad a lufi nagy bukta lesz, arról nem is beszélve, hogy az ilyen közösségi médiás cuccok nagyon-nagyon gyorsan képesek kipurcanni, erre a legkiválóbb példa épp a hazai iwiw, de a myspace is így járt.
Persze tény, így a legkönnyebb milliárdossá válni, nem a cég teljesítménye, új termékek fejlesztése, piacra dobása által, hanem fogom magam részvénytársaságot csinálok, kiadok egy csomó papírt, az emberek meg pénzt adnak érte, amit én elteszek. A magyar tőzsdén is volt példa erre az utóbbi időben, persze nem dollár milliárdos tételben.
 Amit januárban megpróbáltunk, mostanra beérett. December 1-től sokkal könnyebben szerezhet százhuszonöt köbcentis motorokra érvényes jogosítványt, aki már rendelkezik B-kategóriás vezetői engedéllyel. Megnyílt az út az olcsóbb, gyorsabb és praktikusabb közlekedés felé.…..
Emlékszünk még a Nagy Pénteki Ötletre, mikor néhány óra alatt kitalálták és kiírták a pályázatot az építtetőknek a Szociális Családi Házakra? Május 30-án, hétfőn  dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi helyettes államtitkára…..
ezmegazesamaz 2011.08.11 16:43:25
Nem értem én ezt. Aki felvette a hitelt azt nem igazán kényszerítette rá senki, a maga választása volt hogy mennyit, milyen futamidőre, milyen célra, milyen pénznemben, stb veszi fel. Maradhatott volna otthon, bérelhetett volna egymagában, kereshetett volna 2-3 havert és albizhatott volna, stb. Én egy kanyi vasat nem adnék nekik, külön telep, bérlakás, hát egy nagy lófaszt!
Én 25 évesen 4 misis önrésszel(20 éves korom óta gyúrtam rá, nem volt kocsim, nem utaztam nyaranta sehova, raktam el a pénzt, bevállaltam külföldi melót is 8 hónapra már főiskola alatt) felvettem 4 milla hitelt, nem 15-öt meg 20-at vagy még többet, ahogy sok idióta csinálta,pedig telt volna nagyobb hitelre is, ment volna nagyobb törlesztő is, de a célom az volt hogy a lehető leggyorsabban, legkisebb kamatteher mellett törlesszek. 3 év alatt végeztem, 2 év újabb gyűjtögetés (nem kapásból új hitel) aztán 5 évre 6 millió, lakás picit többért eladva mint amennyibe volt, közel 20 millióért lett lakásom. Most már családi házat nézegetek, telket keresek, hitelt nem is akarok felvenni. Ennyi. Sok idiótát ismerek akik minimális önrész mellé 20 millás hiteleket vettek , retardáltak , ha nincs pénzed ne vegyél családi házat vagy 120 nm eres lakóparkban épült lakást ENNYI a titok. Azokról a nyomorékokról nem is beszélek akik nem lakást hanem üdülést, plazma tv-t, vagy egyéb gyökérségre vettek fel ilyen (milliós) hiteleket, most meg néznek mint hal a szatyorban. Olyat is ismerek aki anyja-apja házát dobta be mint jelzálogot, szégyen.
Igazából nem érdekelne a dolog, a gond csak az hogy a közösből lenne kifizetve a számlájuk ami már engem is érint. Tessék szépen megállapodni a bankkal, módosítani a hitel lejárati idejét 20 évről mondjuk 80ra és így csökken a törlesztő is, no persze így többet kell visszafizetni, de valamit valamiért, a gyerekeitek is fizetni fognak a balfaszságotok miatt, talán ők okosabbak lennének majd nálatok, ez korrekt lenne.
ezmegazesamaz 2011.08.11 17:12:52
@butab:
Jó persze most csak hirtelen , egyoldalúan kitört belőlem az amit röviden a buta-fajta hitelesekről gondolok. Valójában a bankok is megérik a maguk pénzét. Az a baj hogy a kormány által brainstorming-szerűen kiböfögött ötletelés itt kevés. Át lehetne ezt jól gondolni, és megfelőe, mindenki számára jó megoldásokat keresni és találni. Tény: szopás a szitu, minden félnek. Itt nem járhat mindenki jól. A banknak azért mert nem mérte fel a kockázatot, a hiteleseknek meg azért mert úgy nyújtózkodtak, hogy nem látták meddig ér a takaró.
Eleve inkorrektnek tartom azt, hogy a törlesztőrészletek nem arányosan nőnek az árfolyammal sok banknál, vagy hogy nem tőkét , hanem kamatot kell előbb törleszteni, vagy azt hogy a hitel értéke most magasabb mint az ingatlané amit vettek belőle, ez a bank kockázata, nem kellene(ezt törvényileg szabályozva) az adósokra tolni. Az is lehetetlenné kellene tenni (szintén törvények útján) hogy vételi ár alatt árverezzenek el, számítsanak be házakat /lakásokat. A cél legyen az, hogy a "tulaj" maradjon abban amit vett, fizessen a banknak folyamatosan valamennyit, ne legyen az hogy kibújhasson a felelősség alól, aztán irány Ócsa, de a bank se rakassa ki őket. A felvett pénzt bizony kamatostul vissza kell fizetni, és lehetőséget kell rá biztosítani hogy ezt az emberek meg is tehessék. A tanulságokat pedig mind a két félnek (aki kapja és aki adja a hitelt) le kell vonnia, hogy a jövőben ne legyen ebből már probléma.
Kritika ért minket. Jogos kritika. Nem foglalkozunk eleget a hazai piac burzsuj-ingatlanjaival. Valóban, igaz, nehéz megfelelő mélységű információhoz jutni. A nálunk legtöbbször fellelhető, mindössze 2-3 mondat és néhány kevésbé jó minőségű, az óriási vízjeltől sokszor…..
Ne lepődjetek meg: egyre több a gazdag, ráadásul egyre több pénzük is van. Igaz, hogy vagyonuk a korábbi időszakhoz képest szerényebb mértékben gyarapodott, de tavaly ez is közel 9,7 százalékot jelentett.  Egészen pontosan a Capgemini és a Merrill Lnych által kiadott idei…..
Szöul, Dél-Korea A Tesco fel szerette volna egy picit lendíteni a házhoz szállítási üzletágát, így azt találták ki, hogy a polcok fotóit, rajtuk a termékekkel, kiragasztják a metróban. Minden terméket elláttak egy QR-kóddal, melyet az okostelefonok le tudnak olvasni. Az utasok a…..
Subba Törő zúzó 2010.12.28 10:09:00
Szívbemarkoló látvány, ahogyan egy markoló csúszkál a havas utcán, miközben egy fehérrépa lábú férfi rögzíti az eseményt lakásából.  ..
ezmegazesamaz 2010.12.29 18:33:10
@RangerJoe: Én inkább úgy mondanám , annak a segge alá aki így áll ki nem kellett volna ilyen járművet tolni(eleve jogsija se kellene hogy legyen ilyen képességekkel) vontatós barátunkkal dettó ez a helyzet. Az első pici koccnál ki kellett volna pattani a járgányokból és hevesen nekik kellett volna OMG-zés közepette hívni azt a végén emlegetett supervisort, hogy mégis hogyan tovább.
Én is csak arra tudok gondolni hogy műszak kezdés előtt lement pár pohárkával, ilyet józanul ember nem csinál. Gondolom meló ugrott, remélem jogsi is, és a tört autók kiklopfolását és nekik kellett állni. Azt csak remélni tudom hogy tanultak az esetből valamit.
  Volt az Egyesült Államoknak egy elnöke, akiről mindent elmond, hogy a mi szeretve védett és féltett Károlyi Mihályunknak volt a példaképe. Woodrow Wilsonnak hívták, és az első világháború lezárását követően megfogalmazott tizennégy pontot. Erre Georges…..
Íme Carlos Sosa, akit pénteken Miamiban tartóztatott le egy civil rendőr, miután a fickó elakart adni neki valamit nyolcvan dollárért, amit -a jelentés szerint- "utcai szlengben vaginának hívnak". Az sajnos nem derült ki, hogy neki van egy, és azt árulja, vagy esetleg…..
ezmegazesamaz 2010.11.22 12:43:43
@Laci Today: AZ a szétnyílt fejű szerencsétlen meg is halt, csak szenvedett 1-2 napig ez valaki más.
Subba Büdös jenki hippik 2010.11.15 11:00:00
Nem csoda, hogy Cartman ennyire utálja őket! Kurva jó fotók vonaton utazgató amerikai hobókról...
ezmegazesamaz 2010.11.16 01:23:41
@Dögöljön meg Gulyás Béla: Ja-ja valóban igénytelenül szinte állatként élni a retekben mennyivel királyabb!
Hippik, csavargók, hobók, stb., ezek egy tőről fakadnak, nem sokban térnek el egymástól, alja népség.
Vastagbőr Két tűz között 2010.11.09 13:41:00
Múlt héten nyilvánosságra hozták az új felsőoktatási törvény 52 oldalas tervezetét (pdf), megindítva ezzel a társadalmi vitát. Szimpatikus módon akár még a véleményünket is megírhatjuk a minisztériumnak: "A tervezetet az államtitkárság vitaanyagnak szánja, melyhez…..
ezmegazesamaz 2010.11.09 16:39:23
Nekem se tetszik ez a csak x félévet járhat aztán szevasz csak x alkalommal vizsgázhat-veheti fel a tárgyat és szevasz rendszer. Egyszerűen át kell tenni költségtérítésesre és annyi fizessen aztán maradjon ameddig akar, vagy bírja fizetni. Én pl.: volt olyan tárgy amit 4. felvételnél csináltam meg, vagy olyan elsős tárgy amit 3.ban csináltam meg(1 tárgyfelvételre a gyökér őszi-tavaszi beosztás miatt egyszerűen csak akkora fért bele, volt ami épült rá, így csúsztam is 1 évet). A hiba nem feltétlen bennem volt mert ezekből a tárgyakból egyszer seb buktam meg, illetve elsőben még nappali tagozat mellett 8órában dolgoztam emiatt nem muzsikáltam valami jól(pár vizsgára nem mentem el), pont kezdés előtti nyáron kaptam egy nagyon jónak tűnő munkát, aztán otthagytam az iskola miatt. Hozzá kell tennem nem 18 évesen mentem főiskolára szakközepes voltam eredetileg "hiányszakmában" helyezkedtem el, éhbérért...átmehettem volna máshova de ott is szinte ugyanannyit fizettek mint máshol és úgy hogy kellett nekik az ember, állandóan ment a rinya a "szakképzett munkaerő" hiánya miatt a cégnél...általában az ún. hiányszakmák középfokú szakmai végzettséggel ezért is hiányszakmák mert ki akar havi max. nettó 100ért váltott műszakban dolgozni 0 karrier lehetőség, 0 fizu emelés, 0 jövőkép,0 megbecsülés, pocsék munkakörülmények között lenyomni egy életet ??? Életem legjobb döntése volt, hogy váltottam, és nem zavar ha mások akár kicsit szenvedve is, de szintén lehetőséget kapnak erre.
Magyarországon körülbelül 160 pókerklub működik (működött), a tagok száma 40 ezerre tehető, az online-játékosokkal együtt 200-300 ezren pókereznek rendszeresen. Az MSZP úgy gondolta, hogy ez egy olyan terület, amit meg kell rendszabályozni, így egy csodálatos szakértői…..
ezmegazesamaz 2010.11.08 13:45:06
@Aullah: Na ez az ezt se értem én sem .Van haverom aki egész nap, az összes szabadidejében ott ül ez előtt a szar netes póker előtt és ahogy ő mondja GYAKOROL, pedig online épp a póker lényege veszik el. Ráadásul VÉRESEN KOMOLYAN csinálja, hisz benne hogy ő ebből pénzt fog keresni ilyen 2 ft-os tétekben játszik(én már ezen röhögök), napi 4-5-6...-20 órát(ezen már nem röhögök) ha annyi ideje van, egyszerre tucatnyi "asztalnál" és ha szóváteszem, hogy szerintem ez nem jó így akkor marha pipa lesz és a végén mindig én vagyok a hülye aki ezt nem érti, szerintem ez kóros...jó hogy nincs családja. Volt hogy megkérdeztem hogy minek és hogy hogy egyáltalán hogyan játszik mire hosszos magyarázatba kezdett technikákról, valószínűségekről, meg hogy mennyi pénz van benne, mert hányan már mennyit nyertek stb., mondanom sem kell ő még egy kurva forintot se vett ki...ennek ellenére betiltani vagy valahogy korlátozni ettől még nem kellene aki hajlamos az ilyesmire az úgyis talál magának mást amin függhet online vagy offline, de azért valahol ez az egész félelmetes oda kell figyelni.
Bőhm András egy csodálatos, 25 évet átívelő publicisztikával lepett meg mindenkit. A főszerepben természetesen Demszky Gábor. Bőhm 1994 óta tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, 1998 óta országgyűlési képviselő is volt, 2002-től a szabad demokrata frakció vezetője a Fővárosi…..
Emlékszünk még mindannyian a tragikus balesetre, mikor az árvízi védekezésből hazatérő rendőrök busza ütközött egy -a szemközti sávba áttérő- munkásokat szállító kisbusszal, aminek 8 utasa közül hat azonnal, egy a kórházba szállítás közben halt meg. "– A…..
ezmegazesamaz 2010.07.21 12:15:34
Én is dolgoztam ilyen,illetve ehhez hasonló rendszerben. A különbség az hogy én nem rabszolga bérért, ritka szaktudásom van, eszméletlen jó pénzért(akkor kerültem ki az egyetemről,így főleg hatalmas pénznek tűnt amit kaptam) . Persze csak a valós pénz harmadát kaptam meg. A "vállalkozó" a pénz 60-70%át lenyúlta tőlem.
Ismerős ajánlott be,régebbi felettem járó diáktársam aki már dolgozott velük, magát a "vállalkozót" csak 1szer láttam, semmit nem csinált, a pénz feketén jött. A lényeg az hogy csak így lehetett megkapni ezt a munkát ,akik csak úgy mentek állásinterjúra nem lettek felvéve, a HR-es kilóra meg volt véve,és így maga a gyár is meg lett károsítva , a külföldi vezetést átbaszták. Akikkel együtt dolgoztam az én munkakörömben mind ugyanattól a munkaerő kölcsönzőtől jött. Igazság szerint az értünk kifizetett pénz feléért is dolgoztunk volna, de akkor ugye nem kellett volna a "vállalkozó" aki mindenkit lehúz és kifizeti a belsős embereket azért hogy vele dolgoztatnak. Havi szinten 30-40 milliós biznissz volt ez a "munkaadómnak". Onnan tudjuk hogy mennyi volt a valós értünk kifizetett pénz hogy volt 1 ember akit a cég alkalmazott, nem volt beiktatva közvetítő, őt ismerte az egyik külföldi fejes úgy lett felvéve, a "HRes szűrő" nem tudta kiiktatni.
Úgyhogy itt is, tuti van a baromfi feldogozóban is egy ember(vagy több) aki le van fizetve de nagyon, így nincs álláshirdetés,munkaerőt kölcsönöznek, pedig tuti mennének az emberek 120 ért dolgozni, vagy épp azért amit a vállalkozó kap egy emberért, csak ugye abból nem jön zsebbe pénz annak aki intézi a munkaerőt.
Tegnap Sólyom László kitűzte az önkormányzati választásokat október 3-ra, ezzel elsütötte a startpisztolyt. Ideje is volt már ennek, mert a ner, nenyi, alkotmányozás is kevésnek bizonyult a nagy nyári uborkaszezon ellen. No, az MSZP bele is csapott egyből a lecsóba, ha már…..
ezmegazesamaz 2010.07.16 12:02:01
@Gunther:
Ja-ja én emiatt váltottam az utazási szokásaimon 2-3 éve esélytelen volt beérnem reggel ha arra mentem a Thököly egy rémálom volt, egészen a Hungáriáig, de amióta van külön sáv a busznak jobb lett, ennek ellenére sem szoktam vissza már erre a vonalra. :)
Egyébként én nem vagyok ellene egy kisföldalatti szintű kéregvasútnak a Thököly alatt , meg is oldható lenne, kicsi és olcsó megállók,elég lenne egy szűk 3-4 méter széles "peron" meg egy-egy végébe egy-egy lépcső a felszínre, akár mind a 4 tervezett mehetne, lehet kb. 3 km az a táv....ne mondja nekem senki hogy 150 milliárdba kerülne.