Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A borász lánya

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is megrendezésre kerül a nagy sikerű Tolcsvai Borfesztivál. Bővebb információ elérhető az alábbi linken valamint a borfesztivál hivatalos Facebook oldalán: http://tolcsvaborfesztival.hu/ http://www.facebook.com/tolcsvaiborfesztival Részletek hamarosan a blogban! ..
Számomra érdekes könyvre bukkantam, eddig létezéséről sem tudtam, mert ügyesen bújt meg a könyvespolcon. Az 1864-es Tokaj-Hegyaljai Album újranyomott példányáról van szó, amiben azonnal a Tolcsvára vonatkozó bejegyzéseket kerestem! És találtam is!Íme!"Tolcsva mezőváros…..
A  virágok kinyílása és a megtermékenyítés után a bogyók fejlődésnek indulnak. Ennek két időszaka van: a növekedési és az érési időszak.Növekedési időszak A kötődés után a bogyók egy ideig gyorsabban, később lassabban növekednek. A növekedés kezdetén a bogyók…..
Az ősember is fogyasztott bort?A szőlőművelés és a vele elválaszthatatlanul összefüggő borkészítés ősrégi termelési ág, amelynek kezdete a történelem előtti idők homályába vész. Csak itt-ott találni olyan nyomokat, amelyek jelzik, hogy a szőlőnövény ősfajtái már a…..
Bor és borászkodás a múltból   A kezdetek, avagy kádárból borász  Felmenőink az 1800-as évektől szőlőtelepítéssel, műveléssel, hordó kíszítéssel, és bor értékesítéssel foglakoztak Tokaj-hegyalja festői településein, Olaszliszkán és Tolcsván. A régi…..