Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karbel

1 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Bunkó helyettesítő orvos 2015.09.10 06:00:00
Amikor bejutott hozzá a barátnőm, vele is bunkó módon viselkedett. Miután elmondta, hogy lázas és mik a panaszai, első körben megjegyezte, hogy nem látszik betegnek (mert ez ugye csupán látszat kérdése), másodsorban nem írt fel semmiféle gyógyszert. Még egy nyamvadt köptetőt…..
Karbel 2015.09.12 22:22:54
@asztalosani: Azt hiszem még nem szenvedtél súlyos betegségben. És valószínűleg még terhes sem voltál... A fiatal felnőtt kíséret nélkül menjen az orvoshoz kijelentésedre majd gondolj vissza akkor...
Furcsa dolog egy komoly társadalmi problémát ideológiai kérdéssé, értékrendbeli különbséggé zülleszteni, ahogy azt a véleményem szerint minősíthetetlenül primitíven viselkedő Varga Istvánt védelmező hölgy frakciótársai tették. (A korrektség kedvéért: Rogánék zavarba…..
Karbel 2012.09.12 20:46:12
@Heremóka: az emancipalt no se nem frigid se nem meddo. Ugyanugy anya akar lenni mint egy pasi apa. Abban kellene segiteni hogy e mellett ne kelljen a szuksegesnel jobban lemondania a karierjerol. Meet az anyasag persze jar lemondassal, de nem kellene a teljes felelosseget ratolni. Az apa is szulo, believe is reset kellene ebbol is vallalnia. Igy egyutt a salad kepes boldogulni tobb gyerekkel es kozben epiteni ket karriert. Ehhez persze kellene a tarsadalmi tamogatas is: bolcsi, ovi, reszmunkaido. Pl az a faramuci helyzet,hogy a gyerekszules utan visszamanni dolgozni reszidoben vagy alkalmilag is a gyed lemondasaval. Lehet,ami oke. Csak hat guess csak 1 ev uranium jar,utana viszont teljes alias mellett is.
Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága hétfői ülésén nem támogatta azt a népi kezdeményezést, hogy legyen önálló büntetőjogi törvényi tényállása a családi belüli erőszaknak. Ez csak a szokásos, de "a fideszes Varga István azt mondta: a népi kezdeményezés…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
Karbel 2011.05.23 12:58:50
@Trompf: Miért pont és kizárólag a rezidensek maradjanak itthon?
Mi a helyzet a mérnökökkel, IT sekkel, biológusokkal, sőt továbbmegyek szakácsokkal, fodrászokkal, kőművesekkel? Ők hol tanultak, ki fizette? Ők elmehetnek?
Miben mások az orvosok? Népszerű érv, hogy ez a legdrágább egyetem. Tény. Viszont annak, aki oda jár előtte is (felvételi) és alatta is sokszor bizonyítania kell, hogy megérdemli a befektetést. Utólag negatívan megítélni, kényszerpályára küldeni szerintem nem fair. Vagy ha szerintetek igen, akkor vonatkozzon ez mindenkire. Ja, hogy akkor nem valósul meg a szabad munkaerő-áramlás?
Arról nem beszélve, hogy ezek után ki megy orvosnak...
A rengeteg tipikusan magyar kicsinyességtől átitatott, negatív kommentár ellenére a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közös kezdeményezése, a Gyere haza! honlapja, és főleg az azon található 10 érv Magyarország mellett nagyon a szívembe talált. Azt hiszem,…..
Karbel 2011.03.24 13:27:25
@Alikam: Sok esetben szerintem éppen nem (vagy nem csak) a pénzhiány az, ami a fiatal jó szakembereket (és tévedés ne essék ilyenek vannak bőven)külföldre hajt. Sok esetben a megbecsülés is hiányzik. Nálunk valahogy sokkal gyakoribb a fogjuk meg és vigyed történet. Hiába dolgozik sokat a fiatal, maximum vállveregetést kap, vagy azt sem. Külföldön egy kicsit korrektebbül mennek a dolgok, aki dolgozik, az kap érte megbecsülést,és nem a "főnök", aki elfelejtette, hogy ki is csinálta meg.
Engedtessék meg, hogy idézzek Szabó Márton a Kopint-Tárki vezető kutatójának nyilatkozatából. (Azoknak idéznék, akik bevásárolni járnak, és finoman fogalmazva megdöbbentek az utóbbi hetek elszállt árain...): "A kutató cáfolta azt az állítást, hogy eddig drasztikus…..
Újabb budapesti szórakozóhely ellen indít hadjáratot egy belvárosi önkormányzat. De most nem a szocialisták, hanem a Fidesz. A West-Balkán tragédiát meglovagolva akarják bezáratni a Tűzrakteret. Itt viszont nem csak egy kocsmáról, hanem egy összművészeti centrumról is szó van.…..
Karbel 2011.02.27 11:12:32
Karbel 2011.02.27 11:27:25
@Illumination: Lehet, hogy igazad van, bár a 19. században ez pont hasis barlangokban történt. A tudatmódosítás is egyidős az emberiséggel. Ez nem jeleni azt, hogy helyeslem, sőt. De valahogy ez a dolog mégis mindig együtt járt a művészettel...
Karbel 2011.02.27 11:34:23
@Betépett felhasználó: a diszlekszia komoly úr
Paranoid Android Gender studies 2010.02.24 10:56:00
      Azokban a nehéz időkben, amikor a felvilágosult liberalizmus még nem takarította ki az egyetemekről teljesen a klerikális konzervatív eszmerendszer fogalmait (anya, apa), mi woman studies címszó alatt kaptuk a progressziót. Az oktató (neme rejtély, az ő esetében a…..
Karbel 2010.02.24 16:19:32
Ennyi baromságot régen láttam már így egybegyűlve!!!
nem az van megfogalmazva ebben az inkriminált mondatban, hogy neveljék ki belőlük a nemi identitást, hanem hogy ne erősítsék a sztereotípiákat. Például:
1. Ne verekedj/rohangálj kislányom, csak a fiúk verekednek/rohangálnak így (a helyett, hogy ne verekedj/rohangálj mert azt nem szabad.)
2. Hagyd a fiúkat játszani a szerelőkészlettel/autókkal, menj inkább babázni.
3. Nem baj, hogy nem megy a számolás kislányom, olyan szépen énekelsz.
4. Otthon majd anya kimossa, anya majd süt sütit, apa majd megszereli
Stb.
Az első három példa esetében, ha ezt nevelnék a lányomba, hát nem állnék jót magamért.
Az hogy egy ilyen mondat így kiveri a biztosítékot az csak azt mutatja, mennyire nem tartunk még sehol a nemi egyenjogúság kérdésében sehol.
Nyilván le vannak terhelve a nők, mert munka, meg gyerek meg háztartás... De ez kizárólag az önök felelőssége kedves férfiak!!! Tessék csak mosni, főzni, takarítani, gyereket nevelni ( az anyatejet is lehet adni éjszaka cumisüvegből a apucinak) szépen szorgalmasan, Ja, hogy az büdös! Döntsétek el, hogy feleséget akartok vagy cselédlányt. Cselédet pénzért is lehet fogadni (ja hogy az meg pénzben fáj, és azért is dolgozni kellene???)
Itt lenne már ebből az álomvilágból felébredni, a nő nem arra van hogy kiszolgáljon benneteket, és ha tetszik ha nem egyre kevésbé leszünk erre hajlandóak.
Gáborral olyan dolgok történtek 48 óra alatt, amik szót sem érdemelnek, hiszen nem szakadt le a kezében a fogantyú és a végén kapott vonatjegyet is. De vele volt külföldi barátja, akit kalauzolt, így a két nap igen kínos hangulatban telt, annyira, hogy Gáborból kibújt a költő,…..
Nincs is szebb annál, mint amikor különböző nem túl sietős állami és önkormányzati fenntartású cégeknek össze kellene hangolni egymással a munkáikat, hogy ne legyen lezárva az a pár négyzetméter egy hétig. Promontor sztorijában is ez volt a helyzet napokig, a túrást már…..
hogy ide is kiemelem, amit a Borfesztiválon történt kisgyerekes afférunkról szóló poszt kommentjei közé írtam: Drága olvasók Elkezdtem reggel olvasgatni a kommenteket, mint kicsit feljebb láthatjátok, először elkezdtem egyenként válaszolgatni, de mivel a legtöbb komment…..
Az alábbi levél egy  fogas kérdést vet fel, a Zugügyvéd is várja az ötleteket. Az biztos, hogy a hamis vádtól tartózkodni kell, és a személyhez fűződő jogok megsértése is komoly költséggel járna. Kedves Zugügyvéd,a www.megeroszakoltak.blog.hu egyik blogszerkesztője…..
w Felülnézet 2008.10.22 07:30:00
"Tessék megnézni, hol tart ma Magyarország és hol tart Szlovákia. Mi ma nyugodt felülnézetből tekintünk magyarországi barátainkra, mert mindaz, amit gazdasági, szociális és pénzügyi téren elkúrható volt, azt el is kúrták úgy, ahogy az csak keveseknek sikerült"…..
Karbel 2008.10.22 12:56:14
Egy darabig próbáltam nézni a Nemzeti csúcsot, hátha elhangzik valami konkrétum vagy esetleg valami ahhoz legaláb kicsit hasonló. Nos, amig a türelmem tartott, ez nem történt meg.

Aztán elgondolkodtam...
Megteheti-e ma Magyarországon egy politikus, hogy ki mond bármilyen kontrét tervet, célt, elképzelést? És arra jutottam, hogy NEM, hiszen abban a pillanatban megkapja, hogy egy hozzá vagy családtagjaihoz közel álló cég, cimbora, bratyi miatt találta ki az egészet. Nem azt, hogy miért is nem jó az amit kitalált. A vita nem magáról a gondolatról szól, kizárólag az adott ember (szeretném remélni, hogy legtöbbször csak feltételezett)személyes indittatásáról. Kérdésem az, hogy pontosan MIÉRT IS FÁJ nekünk, hogy a Bratyinak jó lesz, ha emelett még sokaknak jó lehet, és csak keveseknek lesz rossz?
Ideje lenne számonkérnünk a politkusainktól, hogy mit is akarnak elérni azzal, hogy politikusok, mit akarnak képviselni (és ismét szeretném remélni, hogy nem csak a saját jólétüket). Nem szabedna, hogy elég legyen az, hogy "Magyarország fellendülését, stb." Hiszen ez önmagában semmit sem jelent.
Ideje lenne, hogy előbújanak olyan karizmatikus személyiségek, akik képesek bizonyos konkrét ügyek mellé állni (még ha ez olyan "apróság" is, mint monjuk az akadálymentesités, almatermesztők képviselete, tanárok támogatása, stb.)
Természetesen a párton illetve bizottságokon belüli egyeztetést nem lehet kihagyni, mégiscsak valahol ezeken a fórumokon kell elinditani a dolgokat, no de akkor is, ELŐ A FARBÁVAL!!!

Az hogy keves Szlovák szomszédunknak igaza van, az elég ciki. Az hogy ezt igy a képünkbe is mondja, az természetesen őt jellemzi. Bár nem árt néha ha valaki elénk tarta a tükröt. És pont tőlük nem hiszem, hogy elvárhatnánk bármi féle tapintatot. Talán nincs is rá szükségünk. Az őszinteség akkor is hasznos lehet, ha őszintén utálnak minket. Ezt legalább tudjuk...

w A sajtos pogi ára 2008.04.08 06:00:00
Ahogy körbenézünk Nagy-Magyarországon és vidékén, egyre többen csodálkozhatunk rá a helyzetre, hogy jé, ezek a tuskó, nemzetként nem is létező tótok, meg a bocskoros, szőröstalpú oláhok, szóval az elcsatolt területek egy jelentős része valahogy... többre vitte. Elég keserű…..
w Te is más vagy, te sem vagy más 2007.10.15 07:15:00
A nemzeti rockot nem muszáj szeretni, ahogy egyébként semmi más zenét, de hát az is csak egy keret, mint a klezmer vagy a britpop. Azon belül lehet szart csinálni és jót is. A Kárpátiának nem egy dala fülbemászó, kellemes sláger, ami kellő mennyiségű sörrel vidám közös…..
w Ecce 2007.10.11 07:00:00
Egoblogba váltunk, de ez már nem öninterjú. Írt ez a szimpatikus, bár nem épp tájbaillő nevű fiatalember, Bukovics Martin, hogy szeretne interjút egy győri diáklapnak, Alternatíva címen. Sose hallottam róla (tiszteletpéldányt a szerkesztőségbe pls), és arra se volt még…..
Réka Johanna Az első bejegyzés 2007.07.23 17:45:00
Ma úgy döntöttem elkezdek írni egy blogot arról, hogy mi is történik velünk és immár négy hetes kislányunkkal Rékával. Ma épp itt volt doktornő, hogy megnézze rendesen fejlődünk-e és minden rendben van-e. Csak az a fránya pocakfájás ne volna... Ma délelőtt is alig tudtuk…..