Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NapPali

12 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta a Magyar Honvédség az iraki és afganisztáni harcokban szerepet vállalt folyamatos probléma a személyi felszerelés kifejlesztése majd rendszeresítése, amely megfelelne az adott klímán. Az elmúlt 1-2 évben a komolyabb hiányosságok pótlására tett erőfeszítések egyik…..
ELTE számtech 4. Házifeladat 2010.11.02 00:17:00
Monitor kalibráló kép definíciójának megkeresés.Kattints az alábbi linkre és megtudod: www.fotovilag.hu/foto/kalibra.htm..
ELTE számtech 3. Házifeladat 2010.11.02 00:09:52
 unFreeze nevű programmal egy animált GIF file-t kellett létrehozni. A program kezelése végtelenűl egyszerű. Az eredmény alább látható: ..
ELTE számtech 2. Házifeladat 2010.10.18 01:13:00
 A feladat, melyet az órán kivesézett Faststone Capture nevű "képlopó" programmal kellett végrehalytani a következő:Vegyünk fel egy tetszés szerinti videót, hangnélkülwww.youtube.com/watchIsmételjük ugyanezt, de már hanggalwww.youtube.com/watch ..
ELTE számtech Kezdet 2010.09.25 19:16:59
 Név: Szamosujvári PálVégzős ELTE-BTK történelemszakos hallgató vagyok, alapszintű felhasználói ismeretekkel. Meglátjuk mi a lesz a félév végére! :) folyt. köv.......
Hogyan jussunk el Isztambulba? A kérdés Indonézia után meglehetősen banálisnak tűnik. Épp ezért volt feletébb frusztráló, hogy míg Kuala Lumpurba Budapestről potom 89ezer ft.-ért repültünk, addig Isztambulba 100ezer alatt nem nagyon lehetett a repülő jegyet megúszni. Sajna…..
Ki mondta hogy egy Szumátrától-Pápuáig blog csak Indonéziáról szólhat?! Előző útibeszámolónk elsöprő közönségsikerét megtapasztalva, úgy gondoltam nem lenne szép ha megfosztanálak titeket isztambuli erasmusos kalandjaink érdekfeszítő leírásától (ki mondta hogy harminc…..
Futóblog H1N1-ben futni 2009.11.10 16:37:00
A szerkesztőségben levő H1N1 oltás kérdés körül az a szakvélemény alakult ki, hogy oltásra szükség van, még akkor is, ha offshore tőke áll mögötte. Kérdés persze, hogy a futótevékenységet mennyire befolyásolja a dolog, kicsit belázasodunk-e tőle, vagy valami komolyabb…..
...és IGEN, MEGCSINÁLTUK! Aki még nem értesült róla: tegnapelőtt landoltunk Szittyaföldön. Ebben a távoli, vad országban elég megbízhatatlanul működik az internet (tegnap nálunk például egész nap nem volt), de azért majd egy-két héten belül felrakjuk a szingapúri és indiai…..
Balirol is felpakoltam egy jo nagy adag fenykepet csak hogy orujjetek! www.picasaweb.com/gyepaller..
No hát kedves pajtások, már jó régen jelentkeztünk ugyebár…Közben ahogy hallom zajlik az élet odahaza is, csakúgy mint a nagyvilágban. Jön a vizsgaidőszak pl…Zsomborkám majd kérnék egy rövid beszámolót a kvifes tapasztalatokrólJ Arról is egy-két hetes késéssel…..
Hogy addig is legyen mit nezegetnetek ameddig visszaterunk feltoltottem a jakartai es yogyai fotokat: http://picasaweb.google.com/gyepaller..
Indonézia nem éppen alpesi országként él a köztudatban. Pedig, bár nem közismert de Pápua szigetén 5000 méternél is magasabb hegycsúcsok, sőt gleccserek is találhatóak – mindez az egyenlítőnél! Az erősen kétséges, hogy itt tartózkodásunk alatt ezekhez a hegyekhez eljutunk.…..
 Történetünk fonalának gombolyítását, ott hagytam abba, hogy Olenka megérkezett Mataramba. Ezzel persze még minden probléma nem oldódott meg: két nappal ezután például egy bankautomata benyelte a kártyámat. Szerencsére ezt Gyuri, Soma és Mr. Darman hathatós…..
Itt tartózkodásunk közelgő egyhónapos jubileuma arra is kiváló alkalom, hogy az itt megismert helyi arcokból kiindulva, durva általánosításokon alapuló és sztereotip közhelyektől hemzsegő véleményt alkossunk az indonéz emberekről. Milyenek is tehát a helyi…..
A jakartai drámai napok azzal értek véget, hogy Mr. Darman a matarami egyetem Jakartába kiküldött koordinátora, az orientációs hét utolsó napján közölte velünk: másnapra már meg is vette nekünk a repjegyet. Így nekem sem maradt más választásom, mint a többiekkel együtt…..
Nos hát ebben a bejegyzésben, gondoltam sorra vesszük kicsit, hogy elutazásunkkal kapcsolatban még az indulás előtt milyen költségek és problémák merültek fel, ill. hogy kiérkezésünkkor majd milyenek várnak ránk. Elolvasása tehát nemcsak az előzőhöz és a következőekhez…..
A Google végre felismerte, hogy a Google Reader fontosabb annál, hogy a Gmailben a more link alatt legyen. Alig néhány perce a Reader linkje felkerült a legfontosabbak közé, így most már egy kattintással is megnyithatjuk. Még egy változás történt, a YouTube-ot is behozták Gmail alá,…..
Road to New England Zoe 2007.10.21 08:05:15
Tegnap előtt este, Arnoul-val békésen iszogattunk, tilosban a kolesz előtt, a gondosan bekevert rumos-kólánkat. Cigiztünk meg dumáltunk. A Coca és Captian Morgen keveréke hamar elringatott minket és gondolatainkat a gyengébbik nem felé terelte. Éppen a mennyiség vs. mínőség…..
Road to New England Első hét 2007.10.16 23:53:35
Hülye ameikai szokás a légkondizás. Eddig is tudtam, de most végkép bebizonyosodott. Egész múlt héten 25-30 fok volt kábé 90 százalékos párával. Ez nagyjából azt jelenti, hogy folyamatosan izzadsz mint egy ló. Így lucskos testtel viszont kész öngyilkosság bármilyen…..
Másnap mikor felkeltem, az iszonyatos bűz annyira már nem is volt folytogató. Valószínűleg az enyém is hozzákeveredhetet ezért egy kicsit elviselhetőbb lett. A gyors hellók után, csipás szemmel kiderült kikkel is fogok együtt lakni félévig. A lábszag kevéssé volt alkalmas az…..
3 napja érkeztem. Itt az ideje a frissítésnek. Miután Londoni átszállással, tizen-sok órai utazás után leszáltam a Logan-on, Boston kevéssé szép repterén azt hittem alhatok egy normálisat és előtte ihatok egy altató sört. De helyette valami mást kaptam...Először is kb 2 órát…..
MedIQ Sicko: betegeskedő nemzetek 2007.08.22 08:55:11
Michael Moore a Fahrenheit 9/11 után megint nagy fába vágta fejszéjét, az amerikai egészségügyet vette górcső alá Sicko című filmjében. A film két hónapja megy a mozikban és csak az USA-ban közel 5 millió dollár nyereséget termelt. Megmozgatta a teljes angol orvosi…..