Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tom.ickx

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ne hörögjenek a cím miatt, ez egy orosz szervezet neve, melynek aktivistái próbálják megnevelni a címben is szereplő jellemű helyi autósokat, akik rendszeresen a járdát használják az úttest helyett. Ami Oroszországban azért nem egyszerű, kell hozzá némi bátorság és szilárd…..
Appleblog Szevasz Microsoft Office! 2011.08.04 15:20:00
Tavaly került fel a gépre, tesztelésre kaptam, de egyszerűen képtelen voltam egyetlen értelmes mondatot is kiizzadni magamból. Az Office 2011 ugyanis olyan valószerűtlenül szarul működött a gépemen, hogy azt hittem, a: ez valami vicc, b: én értek félre valamit.Lassú volt, még egy…..
tom.ickx 2011.08.04 18:58:51
Hát sok hozzászólóval nem értek egyet, de így kerek a világ, és volt már ami nálam is rosszul működött, másnál pedig nem.
Első gen MBAir, fent volt az előző Office, de azonnal cseréltem az újra amint megjelent. Nem mondom hogy a beállításokkal nem volt gond, de jól összeállt a dolog, csak az Outlook fagy, de pár ezer levél mellett bármilyen platformon lefagy az Outlook, ami sokkal jobb lett mint az Entourage. Én céges levelezésre használom, az ok egyszerű, mailbe nem tudok képes aláírást (céglogó) használni!
A névjegyek szinkronizálása siralmas, hetente irtom a duplikált kontaktokat, ötször megjelenített telefonszámokkal. Gondolom azért mert kevesebb adatot tud kezelni mint az Adress Book, szétbontja több kontaktra.
Én is az iWork-öt részesítem előnyben, Word-öt sosem használok, a prezentációk is megnyílnak Keynote-ban, bár több dolog máshogy jelenik meg mint tervezve van!
A Numbers bármennyivel is felhasználóbarátabb és szebb az Excel-nél, normál üzleti felhasználásra, sok képlettel csak az Excel működik, pótolhatatlan.

Az ilyenkor örömködőket nem értem. Egy döntés nem használni mac-et, részben pénzügyi. Ha majd használtátok mindkettőt, mondhattok véleményt. A mac-ről win-re váltók aránya elég alacsony. Mert nem érdemes.
Én sem örülök mások win fagyásának, kék halálnak, mert nekem attól nem lesz jobb. Bár akkor úgyis végigröhögném a napokat, rámférne.
tom.ickx 2011.08.05 08:28:41
@Kosztalma: Snow leo alatt nekem nem sikerült, a lion oldotta meg vagy csak nekem nem ment? Majd jól kipróbálom, köszi!
Óriási lendülettel indult az OS X 10.7: nemcsak pozitív visszajelzésekből akadt bőven, de letöltőkből is, hiszen a legelső napon egymillióan vásárolták meg a 24 eurós operációs rendszer. Az 24 millió euró, 6,5 milliárd forint bevétel 24 óra alatt. Márpedig ez rekord:…..
Appleblog Imádom a technológiát 2011.06.01 12:27:00
Hétvégén a barátnőm feleségem családjának a vidéki nyaralójában voltunk, kerti partin vettünk részt. Ádámnak épp semmi dolga nem volt, úgyhogy áthívtam, egyen már velünk egy jót. Telefonban kezdtem el magyarázni neki, hogy jut el a kis Duna-menti nyaralóhoz, melyik főutat…..
Appleblog Heti Apple-csaj 2011.06.01 18:37:00
Lehet most pörögni azon, hogy kedveljük-e, vagy sem, sőt, még azon is, hogy van-e egyáltalán létjogosultsága a szórakoztatóiparban a Való Világnak, vagy inkább albán operaközvetítésekkel kéne kitölteni a műsoridőt, de attól még Gigi közel fél éven keresztül…..
Ugye, milyen szánalmas, aki ilyen címmel képes posztot írni? Az ilyen elvetemültnek rendesen megérett a gépcsere, vagy legalábbis vinyóból kellene újat nézni. A 80 gigás merevlemez a 3 éves MacBookomban már egy picit szűk lett nekem, gyakorlatilag hónapok óta rendszeres…..
tom.ickx 2011.05.22 22:51:35
@Fransisco Miranda: köszönöm szépen...
tom.ickx 2011.05.22 23:00:28
Appleblog Rejtő Jenő az iPaden 2011.05.11 14:14:00
A filmekért és képregényekért rajongó, sőt, képregényeket is készítő (a linken letölthető képregény 41. oldalán kezdődő Kádár-kori Mad Max, a Café Postnuclear az övé) Gyula hívta fel a figyelmemet arra, hogy az iTunesból már megvásárolható A 14 Karátos Autó…..
tom.ickx 2011.05.12 10:04:37
@TrueY: :)))
A színházi élményt irigylem, biztos jó volt, a film értékelésében egyetértek.
Hogy miért is volt ennyire rossz nem tudom, lehet hogy csak mentegetőzés volt a Rejtőt nem lehet filmre vinni szöveg. Mivel nem értek a filmkészítéshez, nem mondok véleményt.
Az elgondolkodtató hogy manapság, amikor minden kicsit is értelmes könyvet, történetet filmre visznek, más sem próbálkozik vele, sem itthon sem külföldön.
A Vesztegzár a Grand Hotelben-t is nagyon el tudnám képzelni színházban...
tom.ickx 2011.05.12 10:16:05
@TrueY: Hát most újat mondtál, nem tudtam a filmről, a Három testőr után feltehetően távol tartottam az elmémet bármilyen próbálkozástól! :)

A három testőr története tényleg nem vicces történet, csak a párbeszédek mondatai azok.
tom.ickx 2011.05.12 10:23:29
@TrueY: köszi, megkeresem. Már csak a régi színészekért is.
A hangos könyvek létét valahogy nem értem, de ahogy beszéltük, ez szubjektív. Vezetés közben nem vállalkozom rá, otthon meg miért üljek és halgassam más szövegét!?
Viszonylag gyorsan olvasok, lehet hogy ezért nem tetszik!
A Vissza a jövőbe trilógia nagy reneszánszát éli mostanában, megjelent a trilógia Bluray-en, illetve egy sor más vele kapcsolatos termékbejelentés, közlemény is előbukkant így 2011 felé baktatva. A Nike egy remek tie-innel jelentkezett, ami a trilógia első részében is látható…..
tom.ickx 2010.11.25 21:05:59
A pletykák szerint már ma letölthető lesz a Mac OS X 10.6.5 és az iTunes 10.1. Közben a Snow Leopardból az Apple már a 10.6.6 bétáját küldi a fejlesztőknek tesztelésre.A talán még ezeknél is jobban várt iOS 4.2 pedig pénteken érkezhet. Ez lesz az első iOS-verzió, amit iPadre is…..
tom.ickx 2010.11.11 07:57:12
@dvorcsak: A két dolog nem ugyanarra való! Míg az Air video az iPadre/iPhonera streamel, az AirPlay-el ezekröl az eszközökröl nyomhatsz ki zenét vagy videót Airport Expressre vagy Apple TV-re!
A kommentelők hozzászólásaiból úgy vettem észre, hogy nagyon megcsappant a készlet iPhone-ból, nagyon úgy tűnik, hogy ma kifullad a kezdő készlet. Grafiqs ma fél egykor vette meg az utolsó előtti darabot az Euro Parkban, Viktor szerint az Árkádban reggel már szintén alig volt.…..
Start! Mostantól lehet lerántani az iPhone - iPod touch - iPad új operációs rendszerét, az iOS4-et. Próbálgassátok, írjátok meg a véleményeteket, különös tekintettel az alábbiakra:- Magyar nyelv és helyesírás-ellenőrés.- Multitasking, természetesen, csak 3GS-es kollégáknak-…..