Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tardigrada

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerencsétlennek tartja Balsai István, ha a jogalkalmazó beleszól a törvényhozás folyamatába. A fideszes képviselő mindezt azután jelentette ki, hogy Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke szerencsétlennek nevezte a hétfőn elfogadott semmisségi…..
Két nappal ezelőtt tengelyt akasztott Baka András, az Országos Igazságszolgáltatási tanács – és egyben a Legfelsőbb Bíróság – elnöke és Balsai István fideszes képviselő. A vita oka az volt, a főbíró "szerencsétlennek" nevezte a hétfőn elfogadott…..
Tardigrada 2011.03.10 20:49:10
@Junk1: Neked meg az agyadat kellene kicserélni!
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Tardigrada 2010.10.26 21:39:59
@Panzer: Hogy akkor meg is jelenjen:

"Mikor a nácik elvitték a kommunistákat,
csendben maradtam,
hisz nem voltam kommunista.

Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szakszervezeti tag.

Amikor a szocialistákat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam szocialista.

Amikor a zsidókat bezárták,
csendben maradtam,
hisz nem voltam zsidó.

Amikorra engem vittek el,
nem maradt senki,
aki tiltakozhatott volna."

Martin Niemöller
A jogos felháborodást okozó vörös iszap katasztrófa számtalan jogi kérdést vet fel, amit a szakemberek is jó részt megválaszolatlanul hagytak. A vezérigazgató rapid letartóztatásának kommunikációja is inkább hirtelen bűnbakkeresési kényszerre utal, mint az ügy valós…..
Egy újabb történet  arról, miként tud a rendőrség kicseszni egy autólopás sértettjével. A gépjárművet körözik, de a határozat szerint bűncselekmény nem történt. A biztosító röhög a markába. Kedves Zugügyvéd! Régóta olvassuk blogodat,sőt hasonló…..
Tardigrada 2010.10.01 19:29:42
@bajai zsaru: Hú, azért az a mondat nagyon durva, hogy a károsultnak kell minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy bűncselekmény történt!
Aki ezt így gondolja, tökéletesen alkalmatlan rendőrnek, és csak abban reménykedem, hogy nem sok ideig kártékonykodott a cégnél, hanem gyorsak leszerelték alkalmatlanság miatt! Ha viszont más rendőrök is így gondolják (ne adj isten az ügyészek is), akkor oltári nagy baj van!
 Ha közgyűlési jegyzőkönyvet hamisít a közös képviselő, akkor érdekes kérdés, hogy a társasház-e a sértett, vagy az egyes lakók. Az alábbi ügy is e körül forog. Tisztelt Zugügyvéd !  Miskolcon a Közös képviselő hamis közgyűlési határozatot…..
Tardigrada 2010.09.30 08:55:21
@Sics68: Üdv Sics!
Előre leszögezem, a polgári joghoz nem nagyon konyítok, minthogy én büntetőjoggal foglalkozok.
Ami a cslekemény büntetőjogi, ezen belül büntető eljárásjogi részpét illeti, az számomra tiszta, legalábbis a poszt alapján, az abban foglalt kérdést illetően, mármint hogy a lakók lehetnek-e sértettek. Ők sem a csalásnak, sem a magánokirat-hamisításnak nem sértettjei. Ebből következően nem lehetnek sem pótmagánvádlók, sem magánfelek, hiszen az utóbbiak is csak sértettekből lehetnek. De nem lehetnek "egyéb érkedeltek" sem, mivel nem közvetlenül érinti a jogaikat, jogos érdekeiket a csalásos ügy, hanem csak közvetetten. Vagyis ha akár indult, akár nem indult büntetőeljárás a közös képviselővel szemben, a lakók nem, vagy legfeljebb tanúként szerepelhetnek benne.
Ami a polgári jogi részét illeti a dolognak, abba inkább nem mennék bele, hiszen abban a kérdésben már van jogerős bírósági ítélet (amely a poszt alapján egyébként számomra is elfogadható, bár mint írtam, nem az a szakterületem).
A Zugügyvédnek különösen azok a szakértők tetszenek, akikhez külön tolmácsot kellene rendelni, hogy a szakvéleményt érthetőre dekódolják.Tisztelt Zugügyvéd!Felperes vagyok egy ügyben, ahol a bíróság műszaki szakértői bizonyítást látott szükségesnek, és felhívott…..
A NENYI kifüggesztése ügyében jött az alábbi kérdés: a közoktatási intézmény államigazgatási szerv-e? A Zugügyvéd várja a jogszabályt, mikor írják elő a honvédségnél, hogy tisztelegni kelljen előtte, mint a zalaegerszegi Lenin szobornál anno. Igaz, ott vigyázzt is kellett…..
Kegyeletsértő-e, ha egy elhunyt pornószínész képei fennmaradnak a neten? Az alábbi eset ezzel a nem mindennapi jogi problémával foglalkozik.Tisztelt Zugügyvéd! Egy újabb érdekes eset házunk tájáról…„Finoman” fenyegető levelet kapott szerkesztőségünk egy…..
Egy hír szerint a  perelhúzás ellen lépne fel a Legfelsőbb Bíróság. Az általuk javasolt törvénymódosítás megszüntetné a harmadfokú eljárást, így szerintük a joggal való visszaélés lehetősége csökkenne.A Zugügyvédnek az a kitétel tetszik legjobban, hogy a…..
A Zugügyvéd most járt a BÁH-nál, ahol a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szóló nyilatkozat a toalett ajtó mellé került kifüggesztésre. Ez vajon törvénysértő?Tisztelt Zugügyvéd,kérem, hogy némi jogi magyarázattal segitsenek megvilágitani,hogy hogyan tudnám beilleszteni…..
Tardigrada 2010.07.26 23:13:21
@Iustizmord:

Egyet tudnék érteni ezzel, ha nem azt tapasztalnám, hogy az ügyvédekből lett bírák - tisztelet a ritka kivételnek - mennyire gyengén produkálnak.
Így viszont azt kell mondjam, hogy messziről meglátszik egy ügyön, hogy azt fogalmazóból - majd titkárból - lett bíró csinálta, vagy egy más jogi pályáról érkezett bíró. Az előbbi javára. Meg kellene érteni, hogy a bíráskodás is egy szakma. Egy külön jogi szakma. Ha valakinek nem időben válik a vérévé ennek a szakmának a fogásai, nem a bíróságon tanulja ki fogalmazóként, titkárként a technikai dolgokat, és legfőképpen a szemléletet, akkor azt soha nem tudja majd pótolni.
Tardigrada 2010.07.27 00:12:51
@kovi1970:
Akkor már inkább az istenítéletet kellene megint bevezetni, még az is jobb lenne nálunk, mint az esküdtbíráskodás, és még annál is gyorsabb! :))
Tanulmányi szerződést megkötni, ugyanúgy, mint diákhitelt felvenni könnyű megoldásnak tűnik, és sokan csak később szembesülnek milyen kötelezettségeket ró  rájuk.Tisztelt Zugügyvéd!Sajnos két éve meggondolatlanul léptem bele egy tanulmányi szerződésbe a jelenlegi…..
Tardigrada 2010.07.01 12:06:02
Úgy látszik egy kis meleg is elég ahhoz, hogy a vicces kedvű Zugügyvéd olvasók hasonló "jogi" kérdésekkel okozzanak vidám perceket: Tisztelt Zugügyvéd! Arra lennék kíváncsi, hogy ha én a végrendeletemben meghagyom, hogy halálom után semmiképp se temessenek…..
Tardigrada 2010.06.30 14:17:31
@Csanna:
Ha már nem szeretnél visszaolvasni, akkor leegyszerűsítem neked: A ledarálás bűncselekmény, méghozzá kegyeletsértés. De nem közvádra üldözendő, csak akkor indul büntetőeljárás, ha az arra jogosult (az elhalt hozzátartozója, örököse) ún. magánindítványt terjeszt elő. Ha ilyet senki nem terjeszt elő, akkor is bűncselekmény ugyan, de nem indul eljárás miatta.
Tiszta most már?
Tardigrada 2010.06.30 21:25:53
@Csanna:
Ízlés dolga, hogy ki találja viccesnek egy holttest ledarálását, vagy disznókkal feletetését. Nekem volt dolgom olyan férjjel, aki miután megölte a feleségét, megpróbálta egy háztartási húsdarálóval ledarálni (nem sikerült neki), és olyan nővel is, aki az újszülött gyerekét előbb megfojtotta, majd a disznókkal próbálta feletetni (neki sem sikerült teljesen), és olyanokkal is, akik felgyújtották az áldozatukat (ez sokkal eredményesebb általában, de nem mindig). Szerintem egyik eset sem volt vicces. De mint mondom, ízlés dolga.