Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Technogaraboly

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
Azon dolgozunk, hogy a jövő évtől kezdve első osztálytól felmenő rendszerben a gyerekek térítésmentesen kapjanak tankönyvet – mondta Hoffmann Rózsa.  Csengő muzsika ez azok fülének, akik mindent a zsebükön keresztül néznek, és valljuk be, valóban elég nagy tétel egy…..
Technogaraboly 2012.08.30 09:52:30
Sok minden keveredik itt.

1.) A tankönyves időszak a média híreivel ellentétben nem csak augusztus és szeptember. Ez már gyakorlatilag februárban, márciusban megkezdődik. A kiadók többnyire hitelből fedezik a kiadás költségeit, amit majd az eladott könyvekből fizetnek vissza. Az ingyen tankönyvet állambácsi fizeti ki? Esetleg a forrásaitól megfosztott önkormányzatok? Vagy ez a tétel, amit nem akarnak kifizetni majd mint a kórházak beszállítót.

2.) Soha, senki nem teszi fel, de kardinális kérdés: kié lesz a tankönyv?
Marad az iskola könyvtárában és a diák kikölcsönzi, majd év végén visszaadja. A diáké, aki félévkor kibukik és viszi a cuccot?

3.) A munkafüzetek is ingyen járnak, hiszen az is tankönyv?

4.) Külön kaland és nagyon fájó rész a nyelvkönyvek. Ez az oktatás nyiti-csukija. Ha kell benne van a csomagban, ha akarom nincs benne a csomagban. De csak a könyv, vagy csak a munkafüzet. És itt is kérdés kié lesz a nyelvkönyv?

5.) Japánban törvény szabályozza, hogy 5 évig nem lehet hozzányúlni a tankönyvekhez, munkafüzetekhez. Nálunk nem is akartak ilyen törvényt. Helyette a kiadók, a minisztériumok támogatásával (mindegyik kurzusban) azt csinálják, hogy a munkafüzetek és tankönyvek második évének első lapját változtatják (17. oldal, vagy 9. oldal) így az első átnézésre ok a könyv és füzet, de majd szeptember közepén derül ki, hogy nem az a vers van ott, nem az a kép szerepel a lapon. Na akkor gyakorlatilag újravásárlás kezdődik.

Apró trükkök még vannak, és még a támogatással, rászorultság igazolási trükköket sorra sem vettem.
Technogaraboly 2012.08.30 11:07:27
@Muad\\\'Dib: Beiratkozáskor kell leadni, a felvételi értesítőben küldött tankönyvrendelési listát, ergo már előtte is tudott a lista.

Elméletileg, és hangsúlyozom, elméletileg NEM az igazgató dönt a tankönyveket illetően, hanem az Iskolaszék, ha van ilyen.

Azért nem olyan vastag ez a tankönyves biznisz, azért ne gondoljuk már, hogy mindenkinek csak úgy röpködnek a 10%-ok.
Egyszer olvastam valahol, hogy az áruházak andalító zenével ösztönöznek vásárlásra és valamiféle rejtett üzenettel arra, hogy ne lopjak. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de velem előfordul hogy kényszeresen hozom a rossz ripacsot, és feltűnően nem lopok: a…..