Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scarabeus

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A drámai szoci-szoborrá dermedt lány kezéből ellopták a kaszát. ..
Tisztelt Praxis blog! Édesanyámat nemrég bevitték az orosházi kórház kardiológiai osztályára. 3 napra kellett volna befeküdnie, egy vizsgálat miatt,de 1 hétig üdültették ott.Arra a vizsgálatra nem is került sor,helyette olyan vizsgálatot végeztek el nála,amit…..
scarabeus 2010.08.24 22:07:13
@gld: Csókolom a kacsódat! :-)) ( Most jobb?)
Sziasztok! 10 dolgozom az egészségügyben, és sajnos évről évre rosszabb a helyzet, s mára már elértük azt a pontot, hogy a betegellátás alapfeltételeit se tudjuk biztosítani a betegek számára, mert a kért anyagokat és gyógyszereket nem kapjuk meg, vagyis csak a töredék…..
scarabeus 2010.07.16 23:12:21
@Dr.laikus PhD: Nem kell semmit sem megelőlegezned-mint beteg társadalomnak-, hanem meg kell fizetned értékén az eü. által biztosított áron, ahogy a vizet, villanyt gázt , kenyeret, benzint stb...
Gondolom a felsoroltakért sem annyit fizetsz-mint beteg társadalom- amennyit éppen a kedved tartja.( Érdekes lenne,ha-mint beteg társadalom- megpróbálnád.A társadalom- tudom itt mindenki individuum és feláll a szőr a hátán, ha ezt a szót hallja- a választásaiban igenis felelős abban, hogy milyen prioritásokat állít fel a politikai elit.Sok minden mellett a legfontosabb értékek az átlag számára, az egészégügy, a biztonság, az oktatás. Valahogy mégsem ezek, hanem a 19ezer forintok, a családipótlékok emelése , az autópályák építése kap előnyt, mert kellő nagy lobby van mögötte.Járják ki az orvosok a helyzet változását? Hát nem mindenkinek az érdeke a legfontosabb társadalmi értékek biztosítása? A társadalomnak lenne igazán elegendő lobby ereje ennek elérésében.Jelenleg viszont a gazdasági érdekcsoportok kiszolgálása folyik kormányoktól függetlenül. A gazdaságnak alapvető szerepe a fenti célok elérésének biztosítása és nem szabadna eléhelyezni a társadalom igazi érdekeinek.Duma, hogy a gazdaság növekedése majd stb., stb...Ez a gazdasági lobbyk szövege és jól működik- még.
Nem ebben az évben történt, de megosztanám a Szent György Kórház Tüdőgondozójában szerzett tapasztalataimat a kedves olvasókkal. Nagymamám került erre az osztályra, miután rosszindulatú daganatot állapítottak meg nála. A mamám 71 éves volt, teljesen önellátó, szellemileg…..
scarabeus 2010.07.10 12:36:43
@mothe:
Nagy szavak: kedvesség, alázat, emberség. Kérdés, hogy ezek mögött mit is vártok el?
Kedvesség: nyaljuk ki mindenkinek fenekét?
Emberség: napi 24 órában ingyért-esküért beledöglésig, belerokkanásig önfeláldozva dolgozzunk elfeledve családot, világot?
Szakmai alázat: azt csináljuk amit a beteg diktál mindenféle ellenvetés nélkül?
Mikor értitek meg már, hogy az orvostársadalom olyan mint Ti: ebből a közegből meríttetett. Ilyenre nevelődött, ilyenek a gyerekeitek, unokáitok,barátaitok.Akkor változnak, ha Ti- a társadalom -változik az értékeiben. Ismét lesz értéke a családnak, munkának, szónak,eskünek( lsd.:esküvő!) és nem mászunk szét az eszement önmegvalósító parttalan liberalizmusban, ami nem szabadság csak szabadosság.Akkor fog változni, ha ennek az országnak nevezett valaminek megint lesz jól körülírt önazonossága, hite önmagában és az értékeiben.
Milyenek legyenek a betegek?? Olyanok amilyen orvosokat kívántok magatoknak.
Nem csak negatív dolog történhet! Én először is azzal kezdeném, hogy miért csak negatív dolog miatt lehet blogot létrehozni? Én eddig soha életemben nem voltam beteg, egy éjszakát nem töltöttem kórházban a születésem óta. Kb. két-három hete kezdődött, hogy fájtak a…..
scarabeus 2010.07.06 08:45:21
@mothe: Tévedsz amikor azt írod, hogy" látjátok, történnek jó dolgok is!"
Többségében jó dolgok történnek és ritkán történnek rosszak is, de így már savanyú lenne számodra a szőlő.
Nem lehetnek jók azok napjai, akik min dig csak a rosszat szűrik le a nap végén.Nem nyavalygok és nem mutogatok. Örülök, hogy igazat és mindennapi természetes dolgot olvastam.Máshol keresd a hibát!
Olvasgattam ezt a a”Rendőrrel akartak kivezettetni” című blogot és mosolyogtam. Ez is valami? A fiamat egy életre elintézték. Az eset a következőképpen zajlott. Alhasi fájdalmak miatt beutalták az érettségi előtt álló fiamat a korházba, ahol vakbélgyulladást…..
scarabeus 2010.06.26 11:47:39
@min:
egyelőre a mieink járnak oda dolgozni és nem fordítva.4-6 ezer euró nem olyan sok ott egy orvosnak.
- Te is kapjál már észhez! Amíg nincs olyan GDP-nk minek húzunk fel jobb és drágább autópályákat, miért vannak nálunk Mercik, Audik stb, kiemelt menedzseri fizetések... Miért annyi a benzin mint Ausztriában, miért drága a gáz , stb... Ne is folytassuk.
Azért ha az egyik teljesítményben elismerjük a piacot, a teljesítményt, akkor a másikban is el kellene ismerni. Ilyen 1xű.
@_Molly:
A tűzoltók inkább elmentek nyugdíjba.Legutóbb egy 44 éves nyuggerrel találkoztam aki éppen 30 ezerért vágott ki a szomszédnál egy nyárfát és mint a macska ment fel 20 méter magasra kötél nélkül.
@Jim Raynor: sorold fel kérlek, hogy melyik betegségben tilos meghalni. Egyébként legtöbben csíkos pizsamában halnak meg és a xxi.sz. sem hozza el az öröklétet vagy a garantált 85 esztendőt.- Sajnos.
scarabeus 2010.06.26 10:34:25
@vrv: Basszus,! Ki mondta, hogy ki kell tüntetni bárkit is?? Olvass!
A vakbélgyulladás nem egy fingás két tüsszentés között a mai napig sem: bele lehet halni !!!
Számtalan ok miatt lehet baj és ezt személyesen tudom, mert 25 éve másfél évig sipolyozott a hasam egy ilyen aprócska műtét után, pedig az apám orvos volt és még így "protekciós" is voltam.
Igen van ilyen.Minden seb elfertőződhet- benne van a pakliban.A körülmények viszont rendesen növelhetik az esélyét.
scarabeus 2010.06.26 11:33:28
@Alapvető élelmiszer: Sem a kívánt, sem a nem kívánt terhesség nem sűrgősségi eset, nem életveszélyes állapot. Van 48-72 órád megszerezni a szert( szándékosan nem írok gyógyszert!), tehát a szombat esti lázat még kezelheted akár hétfőn is. Remélem az eü-n kívül , hasonló vehemenciával reklamáltál a gumigyárban is a selejt miatt!
Nem sürgősségi eset, akár reggelig is várhattál volna a váróban.Azért,mert neked jólesett több embert indokolatlanul megterheltél ahelyett, hogy reggelig folytatad volna az energiáid levezetését.Szóval magatokkal is kitoltál.
Fogászat: a fogászati praxis lakóhelyhez ( nem tartózkodási hely) kötött a jelenlegi szervezésben. Elláthatja más is TB-re ha akarja az ismerőseidet,de nem köteles, mert elsődlegesen a területét kell ellátnia és annak ellátási biztonságát nem kockáztathatja.( értsd: nem mondhatja a területes betegnek, hogy nem tudja ellátni, mert a területen kívülire elfogyott az anyag, vagy miattuk nincs időpont)