Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akox

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
akox 2010.06.21 12:55:37
akox 2010.06.23 17:25:55
@epres_négercsók: törvény szerint igényelhetem a rokkantsági járadékot, vagy a rokkantsági nyugdíjat, megfelelek a kritériumoknak. De minek tegyem? Képes vagyok dolgozni, és akarok is. Majd, ha már nyugdíjaztak, és/vagy rövidlátó leszek, nem fogok tudni munkát vállalni, akkor esetleg.

@Molly, maximálisan egyetértek. Ha évi 964.500,- Ftot odaadhatják egy olyan személynek, aki meg is dolgozik érte, továbbá hasznára van a cégnek, miért fizetnék ki inkább büntetés formájában ugyanezt az összeget? Egyébként, szerintem, csak mostanában tudatosult ez a cégvezetőkben, így a féléves elszámolásnál. Az állam pont azért vezette be, hogy támogassa a megváltozott munkaképességűek rehabilitációját, mintegy tudatformálásként. A fényképes CV tiltása Amerikában van egyébként, ott elítélnek mindennemű megkülönböztetést. Nem tudom már, melyik oldalon olvastam, de előkereshetem.

@Wildbear: abban igazad van, hogy sose lesz két ember teljesen egyenlő. Ha én lennék a cégvezető, meglátásom szerint a munkára legalkalmasabb embert veszem fel, aki megfelel a kritériumoknak, valamint tanulékony és csapatmunkára képes. Ennek semmi köze ahhoz, hogy most sárga színű a szemgolyója, vagy esetleg sötétebb a bőre, ne adj' isten hallássérült. Az embert kell a munkához rendelni, nem fordítva. Ergo, ha egy hallássérült is ugyanúgy el tudja végezni az adott munkát, mint bármelyik más "ép" munkavállaló, és meg is felelt a kritériumnak, akkor miért ne bizonyíthasson? Ott a 3-6hónapos próbaidő, a lehetőség adott, ha meg nem vált be a munkája, még mindig lehet élni az azonnali felmondással a munkaadó részéről. Természetesen, ha egy "ép" ember jobb kvalitásokkal rendelkezik, akkor azt veszem fel, de nem pusztán azért, mert a másik jelölt hallássérült.

Csak önmagamat ismétlem: ha az adott cég elvárásainak megfelelek, és ebből fakadóan behívnak egy személyes meghallgatásra, ne a kezdeti kommunikációs nehézség legyen az elutasítás mellett döntő érv az állásinterjú során. Ezek mind áthidalható problémák, már ami a kollegiális kommunikációt illeti, csak az első fél óra lesz a szokatlan, a számukra ismeretlen hangképzésből adódóan. Engem pl, gyakorta néznek franciának, mert olyan az akcentusom :) Visszatérve, ott van még a külsősökkel történő telefonos kapcsolattartás, ami elijeszthet egyeseket, de ez szerintem inkább egy elkényelmesedett megoldás 2010-ben, ahol e-mailon keresztül intéznek az emberek elég sok mindent.

Ákos