Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Takagi

21 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén a szinte két teljes túlélőverseny nélküli évet követően a szokásosnál is jobban vártunk a verseny megrendezésére. Már hónapok óta figyeltük a honlapot, ahol megjelent a június közepi dátum, így csak bizakodhattunk abban, hogy nem szól közbe sem a háború, sem a koronavírus újabb mutációja, sem…..
A versenyt megelőző időszakban sok minden megváltozott, nemcsak a világban, hanem a túlélőversenyek berkein belül is. Ezekre a változásokra próbáltam már nyáron reflektálni egy terepmestereknek írott levéllel, de nem kaptam választ. Elküldtem dgy-nek is, aki szintén nem válaszolt; ugyanakkor egy-két…..
A 2019-es év első versenyére veteránok és egy korábbi sikeres túlélő nevezett a Sepsiszentgyörgyi Szájsebész Asszisztensek csapatába. Nem is nagyon merült fel kérdés a csapat összetételével kapcsolatban, mert B számára az írásbeli érettségi első hete egyben az utolsó is volt, O és Cs pedig szokás…..
A 2018-as év második versenyére ugyanabban az összetételben neveztünk, mint a 39. túlélőversenyre. Korábban hasonlóra volt már példa, de most nemcsak a nevezés, hanem a versenyen való indulás is korábban már kipróbált összetételben valósult meg. Ez a gyakorlatban most sem volt egyszerű, mert…..
A 2018-as év első versenye ismét a nevezés körüli szervezés és újraszervezés állapotát teremtette meg. Szokásunkhoz híven próbáltuk egy-egy korábbi verseny csapatát összehívni, de Z külföldön volt és csatlakozott hozzánk B. Így a 19. versenyünket a 19. csapattal terveztük, ráadásul sikerült az…..
A szervezés szokás szerint haladt a maga menetében. Minden lehetséges túratársat figyelembe véve összesen négy fővel számolhattunk komolyabban. Ismét a nevezők között köszönthettük O-t, aki hazatért németországi tanulmányaiból és rögtön jelezte, hogy számára kihagyhatatlan a 42. verseny. Á egyetemi…..
Szokás szerint nekivágtunk a csapat megszervezésének, ami most sem ígérkezett könnyűnek. A régi csapattagok mind kiszálltak vagy nem értek rá, így az őszi csapattal terveztük a folytatást. Nem sokkal a nevezési határidő lejárta előtt azonban Á észrevette, hogy egy számára fontos eseménnyel ütközik a…..
A 40. túlélőverseny nevezése során merült fel először (igazán komolyan) bennem, hogy nem fogok csapatot találni magamnak. A családi ágról nevezett korábbi tagok szépen lassan el is felejtették a versenyt, O pedig Németországból nem tudott csatlakozni. Az egykori győztes csapat több tagja teljesen…..
A Sepsiszentgyörgyi Szájsebész Asszisztensek csapata idén ismét egy régi hagyományt követett: nincs ugyanolyan összetételű csapat két versenyen. Soha nem jött össze kétszer ugyanaz a gárda, voltak kísérletek, de a 15. versenyünk a 15. csapatot jelentette. Úgy néz ki, utoljára! Csapatunk tagjai…..
Idén ősszel ismét előnevezéssel foglalkoztak a Sepsiszentgyörgyi Szájsebész Asszisztensek, kivételesen csak olyanok, akik már jártak túlélőversenyen, de az már az első pillanatban biztos volt, hogy az új felállás (ami a 25. verseny óta hagyomány) most is megvalósul, mivel K jelezte, hogy a…..
A 37. túlélőversenyre ismét új csapattal neveztünk. Ez nem is meglepetés. Most először a csapat története során kettőnél több női csapattag volt. O, aki szintén a testvérem jó előre jelezte, hogy csatlakozik (vele egy kis bemelegítést végeztünk a nevezés előtt, ahol én…..
Hagyományainkhoz híven idén újra nekivágtunk a nevezési procedúrának, de K (hét teljesített verseny után) jelezte, hogy idén inkább félmaratont fut. Sokáig vártuk, hogy csatlakozzon hozzánk valaki. Kollégák, barátok és rokonok körében is népszerűsítettük a versenyt, míg…..
  Csapatunk a régi hagyományokat követve ismét új összetételben vágott neki a versenynek. Most csak olyanok nevezése merült fel, akik már együtt voltak korábban is a túlélőversenyek valamelyikén. Végül három fővel neveztünk K és L, valamint jómagam (Cs). Ez a csapat történetének tizenegyedik…..
Az első bekezdés hagyományosan arról szokott szólni, hogy milyen összetételben kezdte meg szereplését a sokak (így a terepmesterek többsége) számára is kimondhatatlan nevű Sepsiszentgyörgyi Szájsebész Asszisztensek csapata. Most is muszáj erről egy-két szót ejtenem. Újoncot ezúttal nem avattunk, így…..
Kis csapatunk ismét új összetételben vágott neki az ismeretlennek, ami nem lepett meg minket. Különösen azért, mert R jelezte, hogy kihagyja a versenyt és jelentkezett egy új tag is: L, aki K révén került csapatunkba. Így tulajdonképpen a 29. túlélőverseny kibővített csapata…..
Az előzményekről csak röviden szólok, de bárki, aki követi a Sepsiszentgyörgyi Szájsebész Asszisztensek csapat beszámolóit tudja, hogy soha nem szerepeltünk még azonos összeállításban. A nevezéskor úgy tűnt megszakad ez a sorozat, a versenyre való készülődés során azonban…..
   Már a nevezés sem volt egyszerű, az idei versenyre… Elsőként regisztráltuk a csapatot, így idén az 1-es sorszámot viselhettük. Azonban sok minden nem a tervek szerint alakult! Történt ugyanis, hogy lelkes beszámolóink hatására újabb taggal bővült a csapat (a rokoni és…..
A 2011-es év tavaszára pattanásig feszült a magyar egészségügy helyzete. A Kórházszövetség szerint az elvándorlás miatt nincs olyan szakterület, ami ne számítana hiányszakmának. Az egészségügy valamennyi területén észlelhető anhedónia mellett a válság jeleként…..
Csapatunk újra nekivágott az ismeretlennek. Ismét a csapatot erősítette L és természetesen azok, akik már negyedik versenyüket kezdték meg együtt: R, Z és Cs. Nem kis meglepetésre elég sok információ kiszivárgott, aminek mi nagyon örültünk, mivel eddig még soha nem sikerült…..
Paraguay Két forduló után 2010.06.22 17:15:00
Túl vagyunk a csoportkör második fordulóján is. A kezdetleges csalódás után végre igazi meccseket is láthattunk, az óvatoskodás sok csapat számára a kiesést eredményezte volna. Ezt tudva, az edzők többsége támadásokra sarkallta a csapatát – ez alól talán csak éppen…..
Takagi 2010.06.23 01:33:36
Álmos, borongós kora délutáni mérkőzésre készültünk, ami azonban a továbbjutás szempontjából Paraguay számára kiemelt fontosságú volt: a szlovák válogatottat a továbbjutás szempontjából le kellett győzni. Mi, itt a blogon azonban ennél többet akartunk: nagyobb arányű…..
Takagi 2010.06.21 00:16:14
@D king: Beszéltem a Madách téri kivetítő üzemeltetőjével, aki azt mondta, mivel az övé egy elég kis hely(igaz 1 kivetítő és 2 óriás Tv is van), hogyha összejön legalább 30 Paraguay-szurkoló akkor simán átkapcsol az m2-re, az olasz meccset meg majd nézi mindenki máshol...
Csapatunk ismét változott összetételében mérettette meg magát. Az "őshármas" maradt, de csatlakozott hozzánk L és B. L személyében nemcsak csapatunk átlagmagassága, hanem a fiúk száma is növekedett, B az első, aki a női nemet képviselte nálunk. Ezúttal tehát öten vágtunk…..
A versenyre csapatunk három fővel nevezett. A létszám tehát visszaesett, de lelkesedésünk töretlen maradt. Sokan féltettek bennünket, hogy egy hideg (fagyos/esős/ködös/stb.) éjszakát nem fogunk olyan jól bírni, mint tavasszal a kellemes pluszokat. Nekünk lett igazunk, ezt a…..
15:52 Hívást kaptam csapatunk tagjától, hogy az M7-es autópályán a 23-as kilométerkőnél felborult egy teherautó, ezért jó lenne minél hamarabb útnak indulni, nehogy már a rajtnál elvérezzünk. 15:57 Gyors telefonok lebonyolítása, mindhárom még Székesfehérváron levő…..