Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MyOpinion

0 bejegyzést írt és 83 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegyük fel, sikerül a fülkeforradalommal megkezdődött harc, kilépünk az unióból, az emberi jogok helyett a nemzeti szuverenitás lesz a fő rendező elv, az embereknek csak azt szabad csinálniuk, mondaniuk és gondolniuk, ami a nemzeti szuverenitást erősíti. Az iskolai tananyagokban csak a magyarok…..
MyOpinion 2017.04.06 10:16:25
@VaradiJanos: van szinted.
Érdekes világban élünk, ahol bizonyos területeken működik (vagy ha úgy tetszik, kötelező) a politikai korrektség, másokon viszont ellenkezőleg. Utóbbi csoportba tartozik az elhízás is, a mai egyik, Németországban játszódó történet is ezt a kérdést feszegeti. Aztán kiderül…..
MyOpinion 2016.09.19 15:29:54
@Andy73: "Talán te is tudod, hogy leginkább az esti étkezések hizlalnak"

Kár, hogy ez nem igaz. A vércukor szint ingadozása okoz még zsírt. De az időpont irreleváns. Gyakran kell enni keveset, fenntartva az állandó cukrot
MyOpinion 2016.09.20 08:06:57
@telkoe: igen és nem. A gond az, hogy nem marad fenn a cukorszint. Eltárolódik szépen glikogénkészletben vagy zsírként majd a test szépen elkezdi bontani az izmot is élelem hiányában. Eredmény? Látványos kilócsökkenés és zéró javulás testzsírszázalék terén. Egyszerre veszítesz zsírt és izomtömeget.

Nagyon örül a júzer, mert a mérleg kevesebbet mutat csak éppen ugyanolyan szarból van a vár, legfeljebb kisebb a vár maga. :-)

Nyugodtan toljál csak be egy kevés csirkét salátával este 8 után, esetleg kevés sovány túrót. Lényeg, hogy legyen hozzáférhető fehérjéd az izmod helyett.
Mi, melegek, nem veszünk részt az emberiség gyarapításában. Nem azért, mert nem szeretnénk gyerekeket, vagy mert meddők lennénk. Nekünk egyszerűen nem osztott lapot a természet. Persze, vannak kiskapuk, de ami tény, az tény, két kukiból, vagy két punciból nem lesz kisbaba. Felmerül hát a kérdés,…..
MyOpinion 2016.09.06 20:31:53
@karandash: rád aztán szépen rádragadt a rettegj!, meg tudja? hadjárat.
Néha érdemes más szemszögből megvizsgálni a száraz adatokat ahhoz, hogy reálisan tudjuk értelmezni a globális gazdasági teljesítményeket. Ez a térkép az USA egyes államainak bruttó hazai termékét (GDP) hasonlítja össze más országok gazdasági eredményeivel. Ebből jól…..
Folytatódik fejlesztői interjúsorozatunk, ezúttal Lovas Endrével beszélgetünk, akinek egy ingyenes, parkolást segítő alkalmazása jelent meg az AppStore-ban Parkoló néven.Mióta foglalkozol iOS programozással?iOS programozással két éve kezdtem először foglalkozni. iPhone-om 2G óta…..
MyOpinion 2011.03.22 08:08:59
@Fransisco Miranda: ez az, itt volt végig az orrom előtt: a kritikus tömeg a kulcsszó a cikkhez :-)
Ma, pontosabban már tegnap, Makón jártam, egy ottani civil szervezet meghívására. Érdekes kérdéseket – és a program végén még csodaszép makói hagymát is – kaptam, melyek közül most egy olyan felvetéssel foglalkozom, amelyet régebben első hallásra élből el szoktam…..
Appleblog Heti Apple-csaj: Olga! 2011.03.14 11:40:00
Kálmán Olga tökéletesen megtestesíti azt a nőt, akihez csak néhány férfi mer közeledni, de ők kitörő lelkesedéssel: vonzó a külseje, de nem a topmodelles, inkább a vállalatigazgatós értelemben, egyszerűen így fest az a vezető, akinek a parancsait teljesítve izgalomba jön az…..
Amikor azt olvassuk, hogy az új alkotmány ismeretlen szövegezőiben felmerült, hogy a Magyar Köztársaságot mostantól hivatalosan Magyarországnak nevezzék, azaz a hivatalos neve ne utaljon az államformájára, kerül, amibe kerül, az emberben a következő gondolatok cikáznak…..
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
MyOpinion 2011.03.04 14:13:19
@soulclipse: "selejt"
Csupa szép érv, amit felsoroltál. Mélyen szántó, sok gondolatot ébreszt, ahogy kifejtetted.
MyOpinion 2011.03.07 08:12:07
@nemstatikus: természetesen ebben igazad van. A szenvedélyes alkoholbeteg, aki szétveri a családját egy másik kategória. Az nem passzív alkoholizmus, hanem egy elmebeteg (mindegy mitől lett az) ámokfutása.

De nem erre próbáltam utalni. Hanem arra, hogy ha bemegyek egy szórakozóhelyre ott passzívan lehet dohányozni, de passzívan alkoholizálni nem lehet. Míg a kocsmában a haverokkal válaszhatok a víz és a sör között, addig füst és nem füst között nem tehetem meg.

Bár gondolom ezt Te is érted.
  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezik indítványukban fideszes országgyűlési képviselők. A módosítás értelmében júliustól tilos lehet a dohányzás minden közforgalmú intézmény (így a vendéglátóhelyek) és munkahely zárt…..
MyOpinion 2011.02.28 15:29:03
@skaven: Passzív pialasrol meg nem hallottam. Passzív dohányzásról mar igen.
Komolyan úgy áll hozza mindenki ehhez a végre értelmes dologhoz, mint ha nem is sörözni, hanem cigizni jarna a kocsmába.
Egy dohányos nem tudja elképzelni milyen visszataszító egy nemdohanyosnak közöttük lenni. Pialasnal te se szereted, ha egy részeg az oledbe hány, vagy a kavarta vizel. mi ugyanígy nem szeretjük a füstöt. Dohányos bunkó fajtából mindenhol van. Hiába rendes a többség, a kisebbség a gyerekem mellett rágyújt. Ezért kell betiltani.
Az iFixit csapata nem sokat tökölt, és darabokra szedte az egyik új, 15-ös modellt. Az ilyen szétszerelések nemcsak arra jók, hogy az Apple minimalista dizájnját egy esetleges kézigránát felrobbantása után is szemléltetni tudják, vagy hogy megtudjuk, hogyan fér el annyi zene és…..
MyOpinion 2011.02.27 10:02:53
@r0ger r0ger: túlárazottságról:
Egy termék akkor túlárazott, ha olcsóbban adnád, akkor összesen nagyobb profitot érnél el vele. Másképpen fogalmazva: oda kell belőni a cucc árát, hogy a legtöb profitot hozza, ne a legtöbb árbevételt és pláne ne a legnagyobb darabszámot.

Miután az Apple évek óta a legnagyobb növekedést elérő cég a szektorban, beelőzve a Microsoftot és hasonlókat, így bizonyosan nem túlárazott. Te is itt lógsz és csorgatod a nyálad, mert érzed, hogy ez "más". Hogy jobb-e azt nem állítom, de a másság vonz.

Hogy sokba kerül-e egy Apple cucc? Sokba. De bizonyosan nem túlárazott.
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
Jajj,de csúnya! Brutál Audi Coupe 2011.02.20 17:00:00
Még mindig nem jutott el az agyamig, hogy hogy lehet ilyet csinálni egy Coupe-val.... Talán az S1-et akarta utánozni? Vagy esetleg az NFSU2 alapján akarta egyedivé tenni..? Nem tudni, ellenben egy biztos: nagyon büntet. ..
Sziasztok! Kevés szó esik ezen az oldalon a diákmunkáról, ahogy beleolvasgattam a blogba, talán egy.két posztot találtam ezzel kapcsolatban. Az én sztorim sem valódi diákmunka, mert nem egy szövetkezet ajánlott ki a munkahelyre, mégis kapcsolódik a témához, mert diák vagyok…..
Fékezz rövidebbet! Ghostrider él 2011.01.30 13:45:00
  Bocsánat, hogy csak ilyen hirtelenjében szegezem nektek ezt a vitathatatlanul fontos kérdést, de a Ghostrider, ugye megvan mindenkinek? Ugye, igen? Az őrült faszi, aki 300-zal szokott volt a svéd autópályákon szlalomozni, aki számtalanszor rakta már a cső rossz végére a…..
MyOpinion 2011.01.30 19:13:01
Tudtam én, hogy ez is csak idő kérdése lesz, és tényleg. Beperelték az Apple-t, mert eltörik az iPhone, ha leejted a földre.A pert természetesen az Egyesült Államokban indították, egy kaliforniai férfi kér kártérítést, amiért a lánya sms-írás közben egy méterről a földre…..
MyOpinion 2011.01.29 23:32:47
@Csabi78: ha már belinkelsz valamit olvasd már el, hogy mit ír. Az általad említett link, pont azt írja, hogy a régi üvegek megfolyása téveszme, mert régen eleve nem tudtak síküveget gyártani, hanem az üvegfújók által készítet üvegeket vagdosták méretre. Leírja, hogy az üveg NEM folyik. "Behavior of antique glass"
Nem arról van szó, hogy rossz az irány, hanem arról, hogy fél órával egy törvény elfogadása előtt még azt sem lehet tudni, hogy mi az irány. Így nem lehet kormányozni. (Fotó: Index.hu) Tegnap szokatlan dolog történt: Bencsik János államtitkár a Facebookon nyíltan bírálta…..
MyOpinion 2011.01.28 22:26:15
@Biederman: nem zöld, de primer energiát takarít meg. A villanyt meg kell úgyis termelni, meg a hőt is. Előbbi hőt is termel, kapcsoljuk hát össze!
A technológia összességében drága, de még mindig zöldebb, mint külön-külön a kettő.

Ettől még a KÁT rendszer nem tökéletes, sose volt az, bár az első csírát a fityisz hozta össze, maszop meg hagyta elszaporodni. Igazi fejőgép 2003-4 környékén volt. Akkor elég volt egy radiátort kötni egy jó nagy erőműre és jött a lé. Na az nem volt zöld.
Az új helyzetben, amit Kósa úr hozott össze pl. az történt, hogy a korán ébredő, sokáig kevesebbet fizető debrecenieket, illetve annak megtérült erőműveit támogatják a budapesti, kétségtelenül későn ébredő fogyasztók és meg nem térült beruházású termelők.
Azért ezen lehet gondolkodni.
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
MyOpinion 2010.12.29 08:28:23
@pernahajder Campbell: most miért bántod a kutyákat? :-)
Varánusz Talpra magyar! 2010.12.28 08:00:00
Talpra magyar! Hí a Zsoca! Itt az idő, gyertek haza! A Nemzeti Együttműködés orákuluma ismét gondolkodni volt: Hiába no, a magvas gondolatokhoz csönd és ihlet kell, meg némi agyi oxigén hiány, ha a verőereket elnyomja már a műanyag karima. Szabadon szárnyal a képzelet,…..
MyOpinion 2010.12.28 12:22:54
@Muad\\\'Dib: vagyis legyek nyugodt, mert még nem tartunk ott, csak arrafelé haladunk?
MyOpinion 2010.12.28 12:34:31
@newtehen: nem a teljes összeg van állampapírban, csak a nagyobbik része.

Ezért nem is lehet nyugdíjtőzsdéről beszélni.
MyOpinion 2010.12.28 13:22:43
@egy derék katona: nem gond ez, csak arányosan adjon már bele a közösbe azon kívül, hogy magyar.
Sárdobáló Mese a kifliről 2010.12.06 12:00:00
Azt mondta a szenátorasszony (Schmitt Pál nevű kedves olvasónknak: Szenátorasszony, a forraszték kedvéért), hogy a magánnyugdíjrendszerből az államiba való visszalépés során nem kell adózni, kivéve "ha valaki a reálhozamát, tehát nyereségét egy összegben kiveszi a…..
MyOpinion 2010.12.07 08:23:43
@különvélemény: miért gondolod azt, hogy aki szeretett Viktor Vezéredet kritizálja az rögtön szoci? Még az is lehet, hogy alapvetően jobbos.

Dölj már hátra egy picit és minden jogos dühödet az előző kormánnyal szemben félretéve nézd meg jobban, hogy mi történik.

Ugyanazt és pontosan úgyanúgy csinálják. Extra adó, extra bevétel, csak a pénzbeszedés megy, de a kiadás oldalon zéró megmozdulás. Kókától hallottam legutóbb, hogy a "gazdasági növekedéssel ki lehet nőni a költségvetési hiányt". Ugyanez a szöveg most is, csak Matolki szájából. Mint a nagyanyám, aki a kommunizmusba vetett hitben várta, hogy "majd amikor...".

Fidesz=Mszp, legfeljebb a módszer más. Mind értékrendben, mind tettekben.
MyOpinion 2010.12.12 10:33:06
@különvélemény: más bénasága, gonoszsága, butasága nem indok arra, hogy mi is ilyenek legyünk.
Lefordítom: a nyugat értékeit kéne alkalmazni, nem a wikileaks üldözését. Nálunk éppen az üldözés folyik. Közellenség, aki mást mond. Nem ellenzék, hanem ellenség. Nagy különbség.
Attól hogy a maszop gennyláda volt, ez még nem hatalmazza fel a fideszt ugyanerre.
Azt az érvelésedet, hogy a hozamokat az állampapírok hozzák az a válaszom, hogy ezen könnyű változtatni. Előírom, hogy ne tartson annyit a portfolioban. Kész.
Távolodj már el egy picit és vedd ki a nyelved Viktor seggéből. Akkor látni fogd, hogy vigyorog rád, miközben nyalod. És mellette ott áll Fletó szintén vigyorogva.
Most, hogy megint brutálisan leminősítették az országot, az országgal a zembereket, hirtelen fura gondolatom támadt. Egy egészen szimpla eseménysort vízionálok, aminek a plauzabilitása meglehetősen alcsony volt eddig, de szerintem egyre izgalmasabban alakulnak az…..