Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Budai Hella

0 bejegyzést írt és 899 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar ember szereti, ha megadják az illúzióinak azt, ami az illúzióinak jár. Ez a szervízkönyv garantáltan eredeti. A hamisító nepper művész, ahogy ez a magyar művésszel vagy iparossal is gyakran előfordul, a legkevesebb fáradságban se törte magát a hatás fokozására, minek.…..
Budai Hella 2012.12.02 16:53:40
@restissilence: bár nem igazán érdekel, mit gondolsz rólam (mármint a grófnős nickemről) csak lásd, mennyire mellényúltál, Dudival még közös blogunk is volt régebben. NEM miattam nem ír, ha akarja, akkor majd az orrodra köti, hogy miért csöndes mostanában, ha nem akarja, akkor nem:)
Bár többen megróttak az utóbbi időben (na jó, nem tömegek) csak Kadarka, hogy elmentünk a nol-ra meg Kikoránkell, ,hogy banális vagyok...szóval igen, lehet, hogy igazuk van, de ez csak egy blog, semmi más. Írásaim, amik főleg lustaságból nem kerültek fel ide az utóbbi időben…..
Budai Hella 2012.09.08 21:19:10
@kikoránkell: na, itt is voltam - azért valamiért csak benézel nem?
Amúgy már kiszerkesztettelek a FB-n és ott valaki azt írta rá, hogy a banális, az nem rossz. Még mindig jobb, mintha valakit "lelokálisoznak" :))

te már rég provokálva vagy, csak nem vetted még észre :D
Budai Hella 2012.09.11 17:58:44
@kikoránkell: ez nem komoly kritika, ez csak csipkelődés. Viszont van egy jó hírem a számodra, megígértem, hogy hagyom a szerzőtársakat érvényesülni (bár úgy tűnik, nem élnek a lehetőséggel:D) és pár hétig hallgatásba burkolódzom, ne csak folyton én cikkezzek.
Szóval jelentősen emelkedni fog a blog színvonala, mert én nem publikálok egy ideig.
Így jó lesz? :)
Hölgyek Öröme tarka 2012.09.01 20:22:55
szánkon tarka hazugság. Itt hazudok és ott mutatom a valót? Ott füllentek, itt kendőzöm? Egyik sem. Mindkettő. Igen, nem. Fekete, fehér. Vörös. Én.Szánkon tarka hazugság. A hazug, ki büszkén hirdeti, hogy hazug - igazat mond. Legalább arra emlékezz, mit…..
Budai Hella 2012.09.08 10:44:09
@kikoránkell: ja, és mégegy
Amióta van FB, észrevehetted, hogy a legtöbb ember lusta vagy képtelen bármilyen egyedi, önálló gondolat átadására, és mégis közléskényszere van. Ilyenkor jönnek a cukiságok, nagymellű nők, és nyálas idézetek. És még ezekhez is mindig vannak kommentek:)))
szóval?
Budai Hella 2012.09.08 18:44:17
@kikoránkell: ja, a véditek többesszáma arra vonatkozott, hogy valaki megrótt minket, hogy szerinte a blog-hu jobb. Azt hittem, te is ahhoz a vonalhoz csatlakoztál, mikor "hájastarkójú párttitkárt " említesz. De akkor csak az én fejemben csatlakozott a két dolog. Na, szóval a "véditek" többesszáma egyetlen konkrét kommentelőre vonatkozott rajtad kívül, de ezek szerint véletlen egybeesés. Ezt szerintem kár túlragozni.
Ha választhatnék, akkor én is valami abszolut semleges helyen blogolnék, mint régen a blogter volt, a nol-t nem pol. elkötelezettségből választottuk, egyszerűen azért, mert ott minden cikket kitesznek láthatóan. A blogspot meg hasonlóknál, ha jól tudom, nincs ilyen szerkesztett felület.
Jó, hát vannak kevésbé jólsikerült postok is, és akkor mi van? Hogy egy klasszikus mondást idézzek, még egy orvosegyetemi professzornak sem sikerül minden műtétje.:)
A semmitmondásra meg azt mondanám, neked, vagy egy másik embernek lehet, hogy semmitmondó. Aki leírta, az ő fejében volt valami, ami éppen foglalkoztatta, és az a valami biztos, hogy több, mint amikor valaki folyton kölyökkutyákkal vagy idézetekkel szórakoztatja az ismerőseit. (fb. amit te nem ismersz) Gondolj arra, hogy pl. feltennék most egy cikket arról, hogy mekkora gáz, hogy divatba jött a peplum - ruha, neked ez semmitmondó, engem meg mondjuk foglalkoztat. Vannak, akik semmi másról nem beszélgetnek, mint a focitabelláról. Nekem az lenne a semmitmondó.
de továbbra is azt mondom, csak bátran a kritikával:)
Tessék , itt még evezni sem lehet! index felütés: >>Susan Francia, azaz Francia Zsuzsa 3 évesen került Amerikába, tökéletesen beszél magyarul, büszke a hazájára, de itt evezni nem lehet. jó, és most nyissuk is meg a cikket: Susan Francia 3 éves kora óta az USÁ-ban él…..
Budai Hella 2012.08.05 09:38:41
@FilcTroll: na, most már kiváncsivá tettetek
www.kulkerek.hu/MESZ_Edzes_es_Versenyszabalyzat_2011_03_22.pdf

eszerint van, 10. oldal, 16-os pont hajókategóriák
Hölgyek Öröme Gut, besser? 2012.08.05 08:02:57
Szakad a Jobbik? Több hírportál is hozta, persze kérdőjellel. Kezdjük kicsit messzebbről, még a létrejöttével. Az ember általában nem csak úgy él, létezik a világban, hanem válaszokat keres, okokra kíváncsi. Mindenki másban látja meg, hogy a jelenlegi, őt…..
Hölgyek Öröme a szent kurtizán 2012.08.03 09:41:21
A szakrális prostitúció, a szent szajha(ahogy a sumerok nevezték a papnőket) összetételekből a második szóra esik a hangsúly, a nyomaték, így a szentséget az a fogalom profanizálja, amelyikkel voltaképpen semmilyen kapcsolata sincs. Bár a szakralitás később keletkezett, mint a…..
Kommentben többször is ellőttem magamról azt a kis poen-t, miszerint akkora olvasásbuzi vagyok, hogy ha más nincsen, erdei kiránduláson azt a tépetnyi újságpapírt is lefogom a botommal, amit a simogató szellő henteregtet elém a domboldaról és akkor is kiolvasom, ha a törésén…..
Budai Hella 2012.08.01 07:47:19
@magyar-magyar szótár: @A Hannibal Lektűr-attitűd: most elkaptalak:))

a gyerekeim úgy 3-5 éves korukban imádtak ilyet játszani, rohantak körbe a lakásban, bútorok és alatt mászkáltak, majd, ha elkapták egymást, boldogan ordították, most elkaptalak:))
Ilyenkor volt, hogy hiába az orkánerejű szél, vagy zuhogó eső, szépen felöltözünk, és lementünk a játszótérre. Csak úgy mondom.
  Prágában mindenki járt már, és különben sem az én műfajom, nem fogok  pontos útleírást adni, az az ONGO stílusa, „nagyon szép a város, felültünk a turistabuszra…satöbbi, satöbbi, lényegtelen, uninformatív részletek.     Sokszor jártam…..
Budai Hella 2012.07.18 09:19:58
@vészmadár (pica pica): @RomBold!: feltettem egy cikket, ami a társszerzőknek látható, másra meg nem tartozik
Utak Elíziumba Rád emlékszem 2012.06.30 08:34:00
Legközelebb, Veled. ..
Budai Hella 2012.07.02 09:13:05
@látjátok feleim szümtükkel: azért kérdeztem rá, mert azt írta, hogy saját netes naplója, így közérthetősége nem mindig garantált.
Dícsérő szó:)) van egy jó történetem, van egy oldal, ahová borzasztó-szörnyű giccseket töltenek fel a tagok, és olyanokat írnak be egymásnak, hogy ..drágám, ez gyönyörűséges..:))
A szórólapozó fiatal lányt az utcán támadta meg a kutya. A tenyésztés csodája, harcra nemesített génállománya, tömör izomzata nem sok esélyt adott a másik félnek, azonnali operációt igényeltek a sebesülései, talán örökre magán viseli a nyomait a támadásnak. A kutya…..
Budai Hella 2012.06.18 23:36:19
@Ezerszo: bevallom, volt itt egy SAJÁT kommentem, amit élve admin jogommal, kitöröltem.
Ha te el akarod vinni személyeskedés és kötözködés irányába itt a beszélgetést, abban meg én nem vagyok partner.
Az azért érdekes, hogy MMSZ sokkal sarkosabb véleménye miért is nem sértő, csak az enyém, ami jóval enyhébb az övénél.
Budai Hella 2012.06.26 12:23:07
@Ezerszo: @RomBold!: @magyar-magyar szótár: nekem ennek a cikknek még egy nagy tanulsága volt, az állatvédelmi témán felül. Ha valakinek én vagyok a bögyében, és rám akar megsértődni, akkor hiába nem én mondom meg neki a tutit, hanem más (mint jelen esetben Dudi vagy Rombold volt, aki nem a konkrét harci-marci ügyben nyilatkozott már, hanem mélyebbre ment az emberi lélek mélységeibe) az illető akkor is rám fog megsértődni. Akire meg nem akar megsértődni, arra nem fog.

Ez a van-e sapkája Hellanéninek, vagy nincs sapkája Hellanéninek tipikus esete. Pl. Dudi százszor keményebb dolgokat mond itt el az állatvédőkről, mint én, de hát, ő megteheti, mert ugye, vele nem akarunk összeveszni. Hella meg menjen a picsába, mert egy beképzelt nagyvárosi liba, tökmindegy, hogy itt nem személyeskedett, vagy nem volt bántó:)
Aranyszáj – de a lejegyző gondja nagy, papírra hogyan öntse híven ezt a bölcsességet:   „Végeztem már mezőgazdasági munkát … tavaly … egy napig…. Lapátoltam szénát…” /Szabó Rebeka 2012.06.13./  Segédlet a művésznőnek: villa (alt: vella) szénahányó…..
Budai Hella 2012.06.15 09:32:40
@magyar-magyar szótár: megint csak a pol-le-.komm-járól beszélünk, nem arról, hogy akkor most rendben vannak-e ezek a szerződések, van nincsenek.
 A szondás ipsék  írta Budai Hella, a Hölgyek öröme vezéregyénisége   Állítólag Amerikában léteznek annyira távoktatásban működő főiskolák is , hogy elég befizetni a tandíjat, levelezni velük, aztán párezer dollárral szegényebben ugyan, de az ember…..
Budai Hella 2012.06.08 17:46:09
@kikoránkell: egyrészt szerintem kár, hogy a finom iróniát nem érezted ki a válaszomból, mikor a nagyközönségről írtam,
másrészt baromira csípem, amikor valakinek az a véleménye rólam, vagy a mondanivalómról, hogy Dudinak igaza van.
erre azt tudom mondani, hogy Dudival ugyan sokat vitatkozunk, de ő szórakoztató és szellemes, tehát jól szórakozom, mikor nem értünk egyet. Ha valaki szimplán fikázni akar, hogy beszopom és Dudinak van igaza, erre azt tudom mondani, hogy ez gyenge. Szipl,a, lapos és unalmas. Most komolyan ezzel álljak le vitatkozni? :D
Budai Hella 2012.06.08 17:46:54
Budai Hella 2012.06.10 07:28:33
@magyar-magyar szótár: szerintem úgy küldtem neked a cikket, hogy ha AKAROD, akkor tedd ki, ha nem akkor nem
semmiképpen sem elegáns utólag fikázni, vízcsapozni
"megbízható és ismert kiajánló"
mintha én a bloghu-n valami közismert alak lennék, úgy állítod be
Barátnőm pár kollégájával tüntetésen vett részt, az ok és a megmozdulás nevesítése most lényegtelen a történet szempontjából. Én nem mentem vele, mert egyetértek azzal a megállapítással, ha bármi értelme volna tüntetni, már rég betiltották volna a tiltakozásnak ezt a…..
Budai Hella 2012.06.05 19:24:56
@Alaister Grand: egy tüntetésről szóló újságcikk után volt ott kommentben, azt jelzi az első sora az idézetnek, az egyik érintett vette észre, és persze rögtön megszédült, hogy kifigyelték kávézás közben.
magyar-magyar szótár igazság 2012.06.05 05:32:00
>> Az igazság nem vajaskenyér!Az igazság téliszalámi!<</punk dal 1978/Az igazságra is érvényes Dudi Nagy Fing Törvénye, miszerint mindenkinek a sajátfingja ésdeazonbanpedigcsakhogy a más fingja valamint A Kedves fingja, az apja fingja a lányának és a feleségének meg…..
Budai Hella 2012.06.05 06:21:30
Az igazságról. Tegnap küldtem Dudinak egy levelet, egy barátnőm egy levelének a részletét továbbítottam. Barátnőm vasárnap kiin volt a pedagógus tüntetésen, majd utána, többdiplomás egyetemet végzett, 20 évet tanító tanárként meg merte kockáztatni, hogy iszik egy jegeskávét Ronaldbohócnál.
Erre a következő hozzászólást látják tegnap:
[nagypapa] [2012.jún.03. 22:44]
[blaskagabriella] [2012.jún.03. 21:33]
nem is olyan soká hofirozi..." Gratulálok magvas gondolataihoz. Szépen szőtt tiszta irodalmi nyelvezetéhez. Ezért a szintért egy évig ingyen viheti Gallóné szakszervezeti vezér retiküljét. Komolyan azt gondolják Tisztelt Pedagógusok, hogy egyre fogyó tanulói létszám mellett érintetlenül maradhat a ténylegesen oktató pedagógus szám ? Nézzenek kicsit magukba. Elsétáltam a Szalay utcában a színpad elé érkező sípoló, füttyögető valamikor főiskolát végzett tanerők mellett. Hm. Nem csodálom, hogy csak ingyen Népszavát osztogattak az utcasarkon. Állítólag tanult, főiskolát végzett emberek - ne túlozzunk kb. ezer -ezerötszázan lehettek összegyűlve - akiktől nem vártam, hogy felülnek a néha már hisztis hangot megütő, színpadon felsorakozott szakszervezeti alakoknak. Emberek - egész Európában elbocsájtások, csődök,,,, és a szakszervezetiseik 20%-os bérköveteléssel szédítik Önöket. .. Egy óra múlva az ingyen Népszavákkal felfegyverkezve meg beültek a Nyugati pályaudvar melletti Mc Caféba hatszáz forintos kávéra . Akkor most miről pampogtak a színpadon ?! Kicsit igényesebbek lehetnének Tisztelt Pedagógusok és az McCafé helyett a Szalay utca másik végén folytatták volna a napot - a Kossuth téren Kárpát medencei ételek + ingyen meg lehetett volna látogatni a Parlament kupolacsarnokát. ….

Ezt küldtem át Dudinak, hogy tele a világ őrülttel, aki képes elmenni kémkedni, és még utána is követ néhány tanárnőt, beleszagol a kávéjukba, jegyzetel.
Erre Dudi reakciója: igenis, ki kell rúgni a rossz tanárokat.
Az igazság: a tüntetés az ellen szólt, hogy a 2008 óta kb. 25%-kal csökkent bérünkért most még nem szeretnénk heti plusz 4 órát tanítani (22-ről 26-ra nő), ami kb. minden 6-7. kolléga kirúgását is eredményezheti. Továbbá tanügyi kérdésekről is szólt a tüntetés, ezek szakmai dolgok, nem untatnék ezzel senkit.
Ja, a 20%-os fizuemelés, amit szintén kértek? Ez igazából csak a 2008-as állapot visszaállítását jelentené, mert akkor még léteztek iylen értékben béren felüli juttatások.
Na, ennyit az igazságról, meg, hgoy kié milyen.
Budai Hella 2012.06.05 07:42:05
@magyar-magyar szótár: mégegyszer mondom, az igazság annyi, hogy azért küldtem át, lásd milyen bolondokkal teli a világ, aki kémkedik, követ, jegyzetel
az oktatásról nem vitázom veled, mert sajnos nem vagy kompetens, és tájékozatlan vagy
ez meg a másik igazság
gondolj arra, a fociról sem szállnál vitába, na, az oktatáshoz is pont ennyire értesz.
Budai Hella 2012.06.05 16:41:16
@magyar-magyar szótár: hol írtam én egyetlen szót R-ról? te normális vagy? annyira "only write " üzemmódban működsz, hogy tényleg értelmetlen bármit írni neked
ki mondta, hogy R. csinált jegyzetket? eszembe nem jutott, továbbá őt azért a tanár kollégák csak felismerték volna, nem?
kép forrása Mókás ez a matyóhímzés[kalotaszegi]szindróma is. Van ugye a dizánnyos felgyövetele, mint ahogy egyes betűtípusok is feljönnek, most a 60-as évek cégtáblabetűi a divat, ezzel van kiírva időjárás fejlécek és MINDEN és egyre. Ha az elmúlt negyedszázadot…..
magyar-magyar szótár vonó 2012.05.29 12:30:00
A vonó körberajzolós föstése annak a sunyi sejtetésnek, valakiben  hány-mennyi százalék cigány vagy más népvér búgyorog. XIX-XX. századi eredetű eufémia, a faszról van ugyanis szó és arról, ahogy az a vaginában mozogván, mintegy vonószerűen fenődvén így-s-úgy,…..
Hölgyek Öröme Kitántorgók 2012.05.24 19:38:00
Bár itt a blogban hallgatólagos egyezség, hogy nem politizálunk, úgy érzem, most felvetett témám inkább szociológiai probléma, a következtetéseket majd mindenki maga levonja.  Több, mint harmincezerrel kevesebben adták be a jelentkezésüket idén a felsőoktatásba,…..
Budai Hella 2012.05.25 11:41:50
@vészmadár (pica pica): erről szakmailag elcseveghetnénk itt, mert bennem is kb. száz hasonló kérdés van, de ez itt rajtunk kívül azért ilyen mélységben mást nem érdekel, érhető módon:))
Budai Hella 2012.05.28 13:53:50
@ursus artos: Rendben, kíváncsi leszek rá. (a törvényre)

Visszatérve az ÁLOMtitkár asszony intelligenciájára. Bármilyen változtatást, reformot nem lehet a benne érdekeltek egyetértése, szimpátiája nélkül sikeresen végrehajtani. Mint tudjuk, létezik külső és belső motiváció. A külső egyszerűbb (lenne) , többet kell (kéne) fizetni. Nem 2038-ban, most. Na, most ez világosan látszik, hogy nincs rá keret a költségvetésben, sőt, a győzelmi és harci (szabadságharci) jelentések ellenére CSÖKKENT a tanárok fizetése, mert elvontak minden cafetériát, csak erről sehol nem hallani. Nekem, személy szerint, inflációt is beleszámolva úgy jó 25-30%-kal csökkent a nettó reálbérem. A külső elismerés bonyolultabb, itt ugye a dolgozó lelkére kéne hatni, hogy fontosnak, sikeresnek érezze magát. Ezzel ellentétben mit hallunk? Hogy eddig nem dolgoztunk rendesen, de majd most (lásd kötelező benntartózkodás). Elárulok egy nagy titkot, egy középiskolai tanár eddig is kb. minimum heti 30 órát benn volt, ha nem volt semmi extra program a héten. Viszont, az államtitkár asszony ezzel a kötelező benntartózkodással azt kommunikálja a közvélemény felé, hogy eddig ingyenélők voltunk. Kedves Nagymedve, mit gondolsz, mennyire motiváltak a tanárok, hogy teljes mellszélességgel támogassák a reformot ha se pénz, se megbecsülés?
Valóban annyira intelligens HR? Nem gondolt arra, hogy nem hadakozni kéne folyton a tanárokkal, hanem megnyerni őket? Nem legyőzni, hanem összebarátkozni velük? Hogy nem ellenségek, hanem szövetségessé kéne tenni őket? Egyetlen lépést mondj, amivel a maga oldalára próbált állítani minket!

Érdekes módon az én osztályomba járó gyerekek mindig motiváltak. A másikba járók kevésbé. Szerencsésen nyúlok bele létszámelosztáskor, vagy talán tudok valamit, amit más csak elméletben tanult, de gyakorlatban nem tudja alkalmazni? Intelligens. Fel tudja mondani a Ped. Pszicho tankönyv anyagát. Talán még jobban is vizsgázott belőle mint én, vagy szebb dolgozatot adott be a továbbképzésen. De alkalmazni is tudja? Valóban érti, mit jelent az, hogy érdekeltté és motiválttá tenni valakit?
Hölgyek Öröme quercus tipológia 2012.05.26 19:18:00
 "Olyan jó pasi!" sóhajtanak mellettem a kisasszonyok, engem meg a hideg ráz. Nem pusztán a szóban forgó egyedtől, hanem attól az ellentmondástól, ami az idézett mondatban feszül. Itt Quercusiában a pasi ugyanis egyértelműen dehonesztáló és mint ilyen nem lehet…..
Amikor először használtam ezt az olvasás-tantárgypedagógiai segédfogalmatnéma értő olvasása kedves olvasóim, akik nyilván, ha a néma értő olvasási szintjük nem lenne megfelelő, nem is lehetnének olvasóim, nem értették.Felolvasták maguknak hangosan és még akkor sem…..
Budai Hella 2012.05.24 19:45:22
@magyar-magyar szótár: mivel szerinted agymosott vizcsapból is folyó dolgokat tudok csak írni, így köszönöm, nem éltem a lehetőséggel, hogy néha hozzád is írjak vendégként. A saját blogomba tettem fel.
Ó, a párduc és gödölye könnyű eset!- a homo sapiens fennállása óta tízezerszer megtapasztalhatta, hogy A Világot , ami especielle leginkább egy általa valamennyire belátható térszelvény némi környűlő vadonnal meg a végtelentengerrel vagy űrrel és sajtbólvalónak látszó…..
Budai Hella 2012.05.24 09:23:25
@magyar-magyar szótár: nem lesz itt semmi, mivel előre fikázol
a többit elküldtem levélben, mert nem kell mindenkinek azon röhögni, ahogy állandóan csesztetsz, milyen hülye vagyok
In mmemoriam Szily László <-----> A mai nappal az online média elért a felnőttkorába --- és a habermas-i értelemben képes alakítani a társadalmi párbeszédet  /Uj Péter bojócckodik egy indexes propvideó forgatásán 2009./   Ezt a levelet is dal  dal,…..
Budai Hella 2012.05.21 18:18:04
@A Hannibal Lektűr-attitűd: na látod, ez lehet
viszont te nem foglalkozol velük ennyit:))
Hölgyek Öröme Pánikszoba 2012.05.18 07:40:00
Tegnap benéztem az adminfelületbe, és mit látok, visszaszámlálás. Bár alapvetően optimista vagyok, inkább a franciák laza vagy olaszok könnyed, derűs életszemlélete áll hozzám közel, (bár a franciák néha kitakaríthatnának) nem a németek poroszos merevsége, az ilyen…..
Budai Hella 2012.05.20 19:18:28
@Kabalco: nem te egyszerűen férfiaggyal rögtön a technikára koncetráltál:)))

@Legyezős Lucy: ahogy kedvenc facebookos kommentelőnk mondta, nőnek lenni szakma:))
ugyanúgy, mint mérnöknek lenni
Biztos mindenki más is észrevette, nem csak én, hogy a kötött idő – szabadidő fogalom mennyire relatív, sőt, egyáltalán az idő, a napi 24 óra mennyire relatív. Most az extrém és megmagyarázhatatlan esetekre nem is szeretnék bővebben kitérni, amik a paranormális jelenségek…..
Budai Hella 2012.05.19 21:02:32
@Memento Mori: ez igaz, nem is rájuk, nyugdíjasokra volt ez kihegyezve, hanem saját kortársaimra, mivel rendszeresen szembesülök a leírt dolgokkal, hogy a több állásban dolgozó, gyerekeket nevelő barátom ki tud rám szakítani időt, akár több órát, míg az "önmagát kereső" sajnos nem ér rá.
Hölgyek Öröme protokolljaink 2012.05.18 14:45:00
 Olvasom, hogy az AVR mikrovezérlők által használt TTL (tranzistor-transistor logic) logikai jelszinteknél magasabb feszültségértékek csökkentik a soros (aszinkron vagy szinkron) átvitelnél zavarólag ható zavarjelek hatását az RS232 kommunikációs protokollban alkalmazott…..
Budai Hella 2012.05.18 15:44:45
@Sparhelt: na tessék, komoly szakmai blog lettünk:D
Budai Hella 2012.05.18 16:03:45
@Sparhelt: hát ez jó:))) és Vészmadár? eddig is minden héten írt