Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salga_mate

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
salga_mate 2012.03.16 18:18:26
@lac1: Na, hogy válaszolhassak, újra beizzítottam ezt a régi felhasználómat, remélem lesz értelme. Szóval tizedik éve járok a Radnótiba. Valószínűleg elfogult is vagyok, de megpróbálom most félretenni. Kisebb, rövidebb kivételekkel sosem jártam különórákra (azt hiszem a reggel 7 órás foci tanítás előtt nem számít annak), mégis voltam már országos tanulmányi versenyen első tízben. És nem hiszem, hogy ez akkor is így lenne, ha egy körzeti általánosba mentem volna. A szüleim feltételezem azt mondták, hogy megéri jó suliba küldeni a gyereket, ezért elvittek a Radnóti felvételijére, ahol megfeleltem (nem jártam felkészítőre - és ezt most nem magam fényezésére mondom, csak éreztetni akarom, hogy nem volt pluszköltség). Az első négy év után újabb felvételi, a bentmaradásért, hatodikban töri és természetismeret írásbeli vizsga, nyolcadikban töri és magyar szóbeli-írásbeli, kilencedikben földrajz szóbeli, tizedikben kémia szóbeli félévkor, év végén majd fizika. Jövőre biológia szóbeli. Ha ezek közül valamelyiket elsumákolom, nem megyek át, akkor nem érettégizhetek a Radnótiban. Egy másik, sokkal kézzel foghatóbb bizonyíték, amikor más emberekkel vagyok. Nem elitbulikba járunk, nem elithaverokat gyűjtünk. Sok haverom, baráti köröm van sulin kívül. Mikor velük vagyok, gyakran érzem, hogy van egy - hol kisebb, hol nagyobb - különbség köztük, meg köztem, hogy én bármelyik témához értelmesen tudok közelíteni, hogy az én humorérzékem túlmegy a pisi-kaki-fasz szinten, stb, és ezt mind az elitiskolának, azon belül is az elit közösségnek köszönhetem, ahol nem nézik ki azt, aki többet tanul otthon, ahol azt, aki a tanárt kijavítja, nem strébernek, hanem értelmes embernek vélik, ahol a humor alapja nem csak egymás szüntelen fikázása, és főleg, ahol van verseny, ahol nem elég bekerülni a második fordulóba a Zrínyin, mert a Pistike a döntőbe is bejutott, és emellett nem utálják érte Pistikét sem. Ez az a szintű légkör, amit minden gyerek megérdemelne. Sajnos ez egyelőre nem lehetséges, de addig is, legalább vannak helyek, ahol megkapják. Ne vegyük már el ezeket is...
És ha akartam volna járni szakkörre meg satöbbire, teljesen ingyen megtehettem volna. Az iskolai könyvtárból bármit kikölcsönözhetek ingyen, szóval ez sem pluszköltség.
A másik, amire rá akartam világítani, hogy nem belterjes, nem határolódunk el attól, aki körzetibe járt, meg a vidékitől sem, remélem érted. Sokat kaptam a Radnótitól, és nem akarom ezt elvenni a hugomtól, és a többi tehetséges gyerektől, aki a suli megszűnése miatt ezt a pluszt nem kaphatná meg.
Ja Rule a napokban a rendőrségen járt egy 2007-es fegyverbirtoklási ügy kapcsán, amely során New Yorkban csípték fülön egy Lil Wayne-el tartott közös fellépés után. A jelenlegi ítélet szerint a rappernek 2 évet kell ülnie. Az ominózus 2007-es esemény másik vesztese a…..
A Times magazin gondolt egyet, és mintegy évértékelőként összeválogatta a 2010-es év 10 legjobb albumának és dalának a listáját. A legjobb album Kanye West My Beautiful Dark Twisted Fantasy című albuma lett, míg az idei év legjobb dalának kategóriáját Cee Lo Green “F**k…..
Ma éjjel nyilvánosságra hozták a 2011-es Grammy gála jelöltjeinek listáját.A jövőre már 53-ik alkalommal megrendezésre kerülő zenei gála jelöltjeinek listáját Eminem vezeti, a rappernek 10 jelölése van, őt Bruno Mars követi 7 jelöléssel, míg Jay-Z és Lady Gaga 6-6…..
A Black Eyed Peas új album a The Beginning jövő héten jelenik meg, addigis már nézhetitek az album első hivatalos videóklipjét amelyben Will.i.am, Fergie, apl.de.ap, és Taboo 8 bites karaktere életre kel....a tovább mögött... ..
Megérkezett T.I. és Eminem közös dalának végleges verziója, amelyben Eminem első versszaka változott, és T.I. kapott még pár sornyi részt Eminem második versszaka mögött...csekkit....nektek melyik változat tetszik jobban? DOWNLOAD: T.I. ft. Eminem – That’s All She Wrote…..
T.I. nemsokára megjelenő No Mercy című albumáról talán ez a legjobban várt track, az All She Wrote Eminem közreműködésével. Nem kell tovább várni, a dal kiszivárgott az internetre, és bár tele van 'bedumálásokkal', de azért hallgatható...csekkit amíg meg nem érkezik egy…..
Rihanna új albuma a Loud csak 16-án jelenik meg, viszont az internetnek köszönhetően nem kell addig várnunk az új dalokra...csekkit...na na na come on... ..
salga_mate 2010.11.06 20:51:11
Ez egyre rosszabb gyerekek :) Letöltés: Nicki Minaj ft. Eminem – Roman’s Revenge (Original Version) [Tagless] | Mediafire..
salga_mate 2010.11.06 20:50:13
Valljuk be, erre nem számított senki...már meg is érkezett Rihanna és Eminem, vagy úgy is mondhatnánk hogy Eminem és Rihanna óriási slágerének, a Love The Way You Lie-nak a második része...csekkit. Letöltés innen.... UPDATE-2: A teljes dalszöveg a tovább mögött...…..
Megérkezett Eminem és Nicki Minaj őrült dala, az énekesnő hamarosan megjelenő Pink Friday című albumáról...hallgassátok, töltéstek, tovább mögött a dalszöveg.  Letöltés itt.... (Nicki Minaj) I am not Jasmine, I’m Aladdin So far ahead, these bums is…..
Az MTV 2010-es Hottest MC listája ma végleges lett, bejelentették ugyanis az első 5 helyezettet.Tavaly Eminemnek még csak fel sem sikerült kerülnie a 10-es listára, idén viszont ő lett az első az MTV által összeválogatott zsűri szavazatai alapján.Az idei listán előkelő negyedik…..
Megérkezett Lloyd Banks november 22-én megjelenő Hunger For More 2 címre keresztelt albumának hivatalos tracklist-je....csekkit...
Idén év elején jelent meg Eminem Despicable címre keresztelt freestyle-ja, egy napon a Recovery bejelentésével. A rappernek az utolsó 2 albuma előtt már-már szokásává vált hogy a bejelentés napján kidob egy freestyle-t, utóbbihoz pedig egy lelkes rajongó készített egy elég…..
50 Cent és Soulja Boy díszíti az XXL magazin novemberi számának a címlapját, amelyről más nem tud eszembejutni minthogy 50 Cent úgy néz ki mint egy jamaikai terrorista/esetleg egy fehér nindzsa, Soulja Boy-nak pedig szólhatna már valaki egyszer és mindenkorra, hogy húzza fel a…..
A CBS 60 Minutes című vasárnapi műsora napjaink egyik legsikeresebb rapperének, Eminemnek az életét fogja át, megmutatván hogy hogyan lett az iskolában társai által bántalmazott gyerekből minden idők legtöbb albumát eladó rappere. Anderson Cooper (újságíró) követe Eminemet…..
Augusztusban már volt egy ilyen szavazásunk, ahol szoros csatában végül a Not Afraid győzedelmeskedett, most viszont megérkezett a Recovery harmadik hivatalos single-jének a videóklipje, így hát itt az ideje hogy összeeresszük az elődökkel.... Szavazzatok hát. Not Afraid  …..
Beszámoltunk róla, hogy Kanye picit bepöccent amiatt hogy kikerültek az internetre be nem fejezett dalok, és emiatt úgy döntött, hogy nem lesz többé pénteki 'ingyen dal'...igenám, de mr. West aludt a dolgokra egyet, és úgy döntött hogy mégsem bünteti a rajongókat, és bár késve,…..
Már nem kell sokat várni hogy debütáljon a klip, viszont addigis nézzétek meg belőle ezt a részletet... ..
Hivatalos!!..
salga_mate 2010.09.29 22:20:53
2010-ben az öreg zsivány visszatért egy új albummal. A jól megszokott minőség, sok közreműködő, és mindez ingyenesen egy kattintásért cserébe. Azonban, hogy még véletlenül se terheljük le feleslegesen a sávszélességeteket, a tovább mögött a személyes kedvencemet…..
Tegnap este amíg mindenki az MTV Video Music awards-ot nézte, az egyik kereskedelmi kábeltévé amerikában éppen az Entourage című sorozat szezonfináléját vetítette, amelynek címe 'Lose Yourself' volt.... Az epizód érdekessége, hogy vendégszerepelt benne Eminem is, most pedig itt a…..
Emlékezzünk minden idők egyik legnagyobb rapperére....14 éve halt meg 2Pac.....
salga_mate 2010.09.13 20:55:42
Ma éjjel lezajlott az MTV Video Music Awards, amelyet Eminem nyitott meg, és az előzetes hírekkel ellenétben Eminem mellett Rihanna is részt vett a díjátadón....csekkit a tovább mögött... UPDATE: Eminem végül a 8 jelölésből kettőt nyert meg, a legjobb férfi, és a legjobb…..
salga_mate 2010.09.13 19:37:59