Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ványi Klári

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
5. § A társadalmi érintkezés kultúrájához vezető első lépcsőfok: az önuralom. Csak, ha ura vagy magadnak, csak akkor tudsz kifogástalanul mozogni a társaságban és csak az szabadult fel a különböző gátlások és a bizonytalanság alól, aki megtanult kifogástalanul mozogni.   Ha igazi úriember, igazi…..
Ványi Klári 2011.03.11 11:21:28
A boldogulás ezer íratlan szabálya  A 100 éves Illemkódex paragrafusai kellő biztonságot kölcsönöznek a társasági életben, de kell hozzájuk némi humor, ezt kapjuk a tánc- és illemtanár JeNŐéktől. Ismétlés a tudás anyja, az Illemkódex az illő és szép érzésekre tanít, hogy a viselkedésünkön és a…..
 Mai versvasárnapunkban Fekete Anna verseit olvashatjátok. Anna így ír magáról: A saját születésemkor mintha nem is lettem volna jelen: ahogy megláttam a napvilágot, az orvosoknak egymás után háromszor kellett újjáéleszteni. Talán ezt próbálom most pótolni: mindenhol…..
  Barbie-aprólék   A bögyös, szőke Barbie 1959 óta megállás nélkül hódít, főleg kislányszíveket ejt rabul. Eljárt felette az idő, anélkül, hogy megöregedett volna. A „legenda” szerint Ruth Handlert Barbara nevű lánya ihlette meg, akinek legkedvesebb…..
Korababák, az első év   Öröm és bánat úgy váltakoztak, ahogy kék busz cseréli a pirosat a pesti megállókban. Fent és lent, az ikrek első éve érzelmi hullámvasút. Letérni a pályáról lehetetlen lett volna. Kihajolni tilos, végállomás pedig nincs. A koraszülött babák…..
Bálint Lea Ráchel 1952. január 30-án született Debrecenben. A Boldogságom erdeje vékonyka kötet, rövid versekkel, haikukkal. Néhányat egy gyerek írt, tízéves múlt. Magának, szórakozásként. A másik szerző egy 19 éves lány, az Alföldben jelennek meg szövegei. Még…..
Ványi Klári 2010.10.17 14:11:32
„Ha a paradicsom a föld színén van,úgy ez az,ez az,bizony ez az.”Versvasárnap rovatunkban Várnagy Márta Sűrített paradicsom című versét olvashatják.Várnagy Márta: SŰRÍTETT PARADICSOM Nem titok, zöld bakfiskorban a lányok arról szőnek álmot,hogy ők…..
A legendás Világ Tanítónői sorozatban egy írónő és egy hercegnő spirituális kapcsolata következik. Higgyünk, bízva tanuljunk segíteni! Varázsolni... A Legenda két nőről beszél, akik az erdőkkel egyidős úrnőhitűek leszármazottai, az almában hisznek, az…..
Az ősi magyar úrnő-hit jelképe a három úrnő szobor, akik egy rejtett erdei sziklán, lávakő oltár fölött, tölgyek alatt állanak, az állandó újjászületés őrzőiként. Az úrnők szobrait a Zsolnay gyárban öntötték és 1942-ben állíttatta fel őket egy Máriási nevű…..
 A Százados úti művésztelepen a bejárat egyben kijárat. Ki az időből, az idő által uralt térből, a kapun belül enyhe nosztalgia fog el, mintha gyerekként, a nyolcvanas években járnék egy művésztelepen, legalábbis így képzeltem, mert gyerekként nem jártam…..
"Itt hagytam abba, mert amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell, kétségtelen viszont, hogy amit meg tudunk kérdezni, arra van válasz is. Tudom, hogy egy fiúnak apára van szüksége, akkor is, ha én a magam részéről nem igénylek sem apát, sem férjet, persze ezt a Fiam nem…..
"s mellesleg ha nagyon érdeklődöm, akkor elárulhatja, hogy egész nap az asztal alatt dugott, és most hagyjam, de ezek után már nem hagyhattam, még hogy izékélt ott, nélkülem,s ez fájt, de tényleg fájt, aztán Lilla elmosolyodott..."Kiss Mirella már nem ismeretlen ICA régi…..
"Jó zömök kötetek, a történet széles és mély, az író nő felbontása nagyobb mint egy űrteleszkópé: az elárvult libapásztorlánykák minden csepp könnyét látjuk, pendelyét, vackát, odavetett ételét, virágzását, gyermekeik sorsát. Áttekintjük a férfigazdálkodás…..
Kreatív kukás? Miből öltözik az ÖKOnő? Hegedűs Ágnes Léna divattervezőt Németh Ványi Klári mutatja be. A nő és a cifrálkodás elválaszthatatlanok. Nincs ebben semmi kivetnivaló. A 17. század mord kálvinista nagyasszonyai is elég helyre menyecskék voltak,…..
A Király Tamással készített interjú után a Nyugatinál vettem egy előre csomagolt zsemlét, s miközben rágcsáltam, arra a menüre gondoltam, amivel az indulásom előtt maga a tervező kínált (sajnos csak szóban): a jin-jangot mintázó kaviáros fokhagymalevesre, és a…..
"35 év elteltével, 5-6000 km távolságból fölbukkan valaki, akit felületesen ismertünk, és most egyszerre csak kiderül: rokonok vagyunk, méghozzá éppen azon keresztül rokonok, ahogy Afrikát látjuk, az afrikaiakat és általában az embereket..." - Lángh Júlia Mészöly Beáta…..
A Könyvhétre elsősorban Miklya Anna regényéért mentem. Kíváncsi voltam, hogyan és miről ír Miklya Luzsányi Mónika lánya. Ez micsoda görénység, valakit az "anyukája miatt" olvasni! Olyasmi, mint Török Sophie-t csupán Babits feleségeként emlegetni.  A te csak…..