Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kárpátizoli

1 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Poerava Szexmánia recenzió 2013.06.03 19:53:43
A mai magyar társadalom kritikájaSzepesi Nikolett "Én, a szexmámiás" című könyvének recenziója, avagyképzelt beszélgetés Szepesi Nikolettel   FONTOS FIGYELMEZTETÉS: a kritikában - akaratomtól, meggyőződésemtől függetlenül - trágár, vulgáris kifejezések…..
Poerava MEGHÍVÓ 2012.02.12 09:18:00
A Magyar ÍrószövetségÍRÓISKOLÁJAelső és második évfolyamos hallgatóinakFÉLÉVZÁRÓ FELOLVASÓ ESTJÉRE2012. február 14-én, kedden, 18 óráraa Magyar Írószövetség Klubjába(1062 Budapest, Bajza u. 18., I. emelet).ElhangzanakGláser Diána, Görögh Judit,Marosvölgyi Anita,Radnai…..
Poerava Marokkó közel van 2011.10.08 16:21:00
Moubsir Mustafa emlékéreAmikor Gibraltár szikláin álltam tíz éve, végre a saját szememmel is láthattam. Mindig vágytam rá.Tudtam, hogy Marokkó közel van.Körülöttem a nevezetes majmok; lopkodtak a turistáktól, úgy ahogyan a nagykönyvben meg volt írva. Egy híres- nevezetes…..
kárpátizoli 2011.12.07 15:41:58
@Bujdosó Klára: Kedves Klára!
Köszönöm soraidat, és csak egyetérteni lehet azzal, amit róla írtál. Hiszem, hogy ő tudta ezt.
üdvözlettel: kárpátizoli
Szalai Vivien, Hamis gyönyör című könyvével kapcsolatos kritikai észrevételekAz előző blogbejegyzést azzal fejeztem be, hogy igyekszem feltárni, miért vannak aggályaim a címben jegyzett könyvvel kapcsolatban, elsősorban etikai szempontokból. Céloztam arra is, hogy előzetes…..
kárpátizoli 2010.12.16 16:33:44
@globetrott: :-))) Jó, jó, de azt mégsem illett leírnom, kezdésnek eléggé komoly felütés lett volna, amúgy sem a szerzővel akartam foglalkozni.
Köszönöm a véleményedet, megerősíti a sajátomat. Igazat adnék neked abban is - ezt mások is mondták nekem -, hogy nem ért ennyitt az egész, de hidd el, nem is foglalkoztam volna vele, ha nem azt láttam volna e mögött is, hogy a kiadók magasról tesznek az értékekre, és az alapvető tisztességre. Ezért nyúltam komolyabban a témához, mivelhogy én most egyfajta szélmalomharcot folytatok, valószínű olyan hülye is vagyok mint a Don Quijote..:-)
kárpátizoli 2011.03.01 11:50:23
@Jenni.M.: Szia Jenni!
Nem teljesen világos, mit is szeretnél kérni tőlem - véleményezést, kritikát? - szerintem írd meg a k.karpatizoltan@upcmail.hu címemre, hogy miről is van szó pontosan. Természetesen szívesen segítek, amiben tudok! Üdv: Zoli
kárpátizoli 2011.08.12 20:51:01
@Uncle Szem: Kedves Szem, miért tenném?
Megvettem annak idején, elolvastam, végiggondoltam, és megírtam a véleményemet...
Azért kösz, és üdv:
kárpátizoli
Az Utóvizsga szerelemből, a Szépirodalom kategóriában a 16. helyen végzett, amit óriási megtiszteltetésnek tartok, különösen annak fényében, hogy micsoda nevek szerepelnek ezen a listán, és azt is figyelembevéve, hogy több mint ötszázezer szavazat érkezett a versenyben lévő…..
kárpátizoli 2011.05.12 17:57:31
@TörpMama: Köszönöm TörpMama, hidd el, nagyon büszke vagyok rá, és arra ösztönöz, hogy folytassam, amit az Utóvizsgával elkezdtem. Nem mellékesen, az olyan lelkes, és támogató olvasók nélkül, mint amilyen Te is vagy, nem is érne ez semmit! Köszönöm:

kárpátizoli
Hemera Annette profiljával, és írásaival bővült a www.poerava.hu oldal "Íróiskola" menűpontjaSzégyellem magam, de bevallom elkéstem; nem is keveset, vagy húsz percet, a Magyar Írószövetség székházában, az Íróiskola számára tartott szombat délelőtti első…..
kárpátizoli 2011.04.05 23:52:31
@TörpMama: :-)Tényleg jó.
A honlapján előre mgad egy csomó eseményt, amelyeken részt vesz, pl. felolvasással, előadóként, érdemes elmenned rá kedve TörpMama, mert nagy élmény. Megjegyzem ritka profi honlapot csinált, igényes, letisztult, friss.
üdv: kárpátizoli
kárpátizoli 2011.04.13 12:04:32
@TörpMama: Alulról a hatodik sorban van ..:-))
A Libri Aranykönyv szavazáson ( az olvasók által legjobbnak tartott könyvek 2010-ben )az Utóvizsga szerelemből bekerült a legjobb 50 könyv közé, a "szépirodalom" kategóriában!   Újra lehet szavazni 2011. április 4. – április 24. között, és akkor…..
kárpátizoli 2011.04.08 19:54:27
@TörpMama: Köszi, TörpMama, ez sokat számít, így biztosan nyerünk! :-))
kárpátizoli 2011.04.08 19:56:15
@83.09.27.: Neked is nagyon köszsönöm, csak ööö...mi az a 830927? :-)))))))))
Bocs, és tényleg köszönöm, nagyon rendesek vagyto!
Utóvizsga Szerelemből - utóvizsga ( kellene ) könyvterjesztésből, könyvkiadásból... Az irodalom mint üzlet Azzal az örvendetes hírrel szeretném folytatni előző bejegyzésemet, hogy amint azt a kép tanúsága alapján láthatjátok, az Örkény István könyvesbolt kedves…..
kárpátizoli 2011.04.05 23:46:35
@cartmen123: Szia!
Semmi baj a tegeződéssel:-)
Szóval:Három dolgot tehetsz szerintem.
Mielött kiadod magánkiadásban, felkeresel egy csomó létező könyvkiadót, kezdd a legnagyobakkal, és kérd, hogy olvassák el, véleményezzék, és ha látnak benne fantáziát, akkor le lehet ülni velük egyezkedni. Ebben az esetben az eladott példányszámok után alkudhatsz ki magadnak szerzői jogdíjat, de ne számíts túl sokra, és főleg ne rövid időre. Viszont, ebben az esetben, a kiadód gondoskodik a terjesztésről, tehát hogy eljusson a könyv a boltokba, esetleg, ha komoly fantáziát látnak benne, akkor még egy kis marketingre is költenek, hisz nekik is ez az érdekük, ha "szagot fognak" ( azért erre ne nagyon számíts...Igen hatásos lenne, ha valami ismerős bajánlana valamelyik olvasószerkesztőhöz, vagy pláne a kiadó tulajdonosához:-)
Kettő: Megbízol egy kis kiadót, de már ekkor is fennál a veszélye, hogy ezzel nem állnak szóba a terjesztők, azaz még bizományba sem rendelnek a boltok számára belőle...sajnos megtehetik, övék a bolthálózatok zöme. Egyébként a bolti terjesztés jutaléka, tehát amit pl. a Libri, az Alexandra, vagy a többi nagy levon, azaz visszatart, az a bolti ár 50- 60 %-a, de mondjuk 50-nél meg lehet állni. A fennmaradó 50 % fedezi a kiadó költségeit, a te szerzői jogdíjadat, a könyv tényleges előállítási költségét, a marketinget, stb.
Három: valahogy megállapodsz egy nyomdával a saját kockázatodra - javaslom, hogy sem az olvasószerkesztőt, sem a korrektort ne spórold meg -, előállítatsz velük bizonyos mennyiségű könyvet, és saját magad,vagy felfogadva úgynevezett "boltlátogatókat", egyesével felkeresed a lehető legtöbb kis könyvesboltot, és megpróbálod őket rávenni, hogy bizományba vegyenek át tőled x példányt. Ebben az esetben, hogy mennyit kérnek, illetve mennyit adsz, ez alku kérdése. 30% ? DE! A nagy hálózatokhoz tartozó boltok nem fognak veled szóba állni, mert kizárólag a nagy terjesztőktől vesznek át könyvet. A kicsik, a magán könyvesboltok, stb. talán. Újabb DE: ha viszont nincs marketing, csak szimplán bekerül több ezer másik könyv közé, akkor szinte esélytelen, hogy komolyabb eladásokra számíthass. Marketing: én a helyedben, azzal kezdeném, hogy felveszem a kapcsolatot irodalmi lapokkal, vagy olyan újságokkal, amelyeknek van ilyen melléklete, főleg az online irodalmi lapokkal, bátran kérdeznék, nyüzsögnék, és főleg megpróbálnám őket rábírni, hogy közöljenek részleteket belőle...
Elsőre ennyi jutott eszembe, de tudnod kell, hogy iszonyú sok kitartás, nyüzsgés, kulimunka, kudarcélmények ( elutasítás, közöny, stb. )várnak rád, cserébe néhány jó szó ( eleinte barátoktól, aztán persze ki tudja? ), mégis, bíztatlak, tudod, aki igazi író, azt úgysem lehet lebeszélni arról, hogy írjon, és azt meg is jelentesse! :-)
Én sem szeretnélek, csak legfeljebb felkészítelek ezekre.Sok sikert és kitartást kivánok, ha volna még kérdésed, akkor a poerava@upcmail.hu címre is írhatsz!
Üdv:kárpátizoli
kárpátizoli 2011.04.05 23:49:19
@kárpátizoli: Bocs a rengeteg elütésért, ezeket nem helyesírási hibáknak szántam, csak siettem, és nem olvastam vissza a klikkelés előtt
Tudod, Kicsim, egyetlen nap kellett ahhoz, hogy majdnem beleszeressekegy másik nőbe, három és fél évvel azután, hogy megismertelek téged,és alig két évvel azután, hogy eljegyeztük egymást.Elárultalak.Másnap délelőtt a többiek sokáig tanakodtak a koleszban a reggelinél,hogy mi…..
kárpátizoli 2011.03.22 21:40:59
@N Katalin: Kedves, amit ír Katalin. Banális, de mégis: az élet a legjobb forgatókönyvíró. Azért szerencse, hogy Martinában megvolt a kellő elhatározás, mert az esetleges látszat ellenére, lehet, hogy még mindig ott ülnék az Alexanderplatzon, azon morfondírozgatva, hogy mekkora hülye vagyok, amiért nem mertem megszólítani :-))

Köszönettel: kárpátizoli
Az Utóvizsga szerelemből, az első 100 között, Szépirodalom kategóriában"Tavaly az évtized legnépszerűbb könyvére voksolhattak az olvasók az Aranykönyv-szavazáson, idén pedig 2010 kedvenceit keresik hat kategóriában egészen májusig a szervezők. A szavazás első köre…..
kárpátizoli 2011.03.15 18:58:58
kárpátizoli 2011.03.18 21:50:52
@83.09.27.: Ez duplán - sőt, triplán jólesik. Önmagában is, aztán mert nem voltál "semleges", végül pedig, amiért nem a "nem ajánlja" kategóriába soroltad :-))
Köszönöm!
Február 26-án, szombaton Rácz Zsuzsa tartott előadást a Magyar Írószövetség Íróiskolájában. Az eseményre inkább illik a kötetlen beszélgetés kifejezés, két okból is; hiszen a hallgatók részéről az érdeklődés valódi volt, Zsuzsában pedig egy végtelenül közvetlen,…..
kárpátizoli 2011.03.03 09:11:02
@N Katalin: Én is örülök, kedves Katalin! :-)Azt hiszem, az előadások összeállítása, előadók kiválasztása egyeztetve, de Menyhért Anna irányításával történik, úgyhogy a figyelemre méltó "lista" őt dicséri...
A meglepetésekre magam is kiváncsi vagyok, elvileg, a tavaszi félév zárásaként, elkészítünk egy irodalmi folyóirat- mintapéldányt...Majd teszteljük itt is, jó?
Szép napot: kárpátizoli
kárpátizoli 2011.03.03 22:09:00
@83.09.27.: Már alakul, majd szólok időben! Köszi:-))
Poerava Egy nagyszerű estéről... 2011.02.16 11:33:00
Napokkal korábban reméltem, hogy remek esemény lesz a hétfőn, este hatkor kezdődő felolvasóest, amelyre a Magyar Írószövetség székházában került sor, és amely az Íróiskola őszi-, első félévének záróünnepsége volt. Öt óra után tíz perccel már tudtam, hogy ez…..
kárpátizoli 2011.02.16 19:52:11
@N Katalin: Kedves Katalin, köszönöm szépen sorait, természetesen megosztom a többiekkel is! Nagyon nagy örömet szerez nekünk mindenki, aki jól érezte magát, és jó szívvel gondol vissza erre az estére. Remélem, hogy a jövőben még sokszor "találkozunk" - így ismeretlenül is -, itt a blogon/honlapon mindig közzéteszem, ha valami érdekesség adódik.
Mégegyszer köszönöm, és minden jót kívánok: Kárpáti Zoltán
kárpátizoli 2011.02.27 23:31:26
@83.09.27.: Nagyon örülök, hogy ott voltatok, sokat jelentett mindannyiunk számára! Naná, hogy lesz még ilyen, és remélem is, hogy ott is találkozunk!
Köszönöm mégegyszer: Zoli
– Szia Sofi! Matild? – Odaát van Erzsikééknél. Már szinte egész nap ott lóg. Mégis feljöttél? Matild azt mondta, nem jössz, mert tanulsz a holnapi zéhára. Politikai gazdaságtan, ugye? – Ja, pégé. Úgy is volt, Gabinak is mondtam, hogy ma ne találkozzunk, eddig…..
kárpátizoli 2011.02.09 21:59:52
@TörpMama: Mondjuk, az "e-könyvhöz" ennek nem sok köze van, de értem mire gondolsz, hát igen, klassz ez a virtuális világ. A webmester barátom meglepett ezzel, hogy fellelte a részlethez, de nagyon örülök neki!
Na igen, vicces volt, és így visszanézve, teljesen olyanok próbáltunk lenni, mint a filmbeli szereplők, csak attól tartok, "kissé" élénkebbek voltunk!
:-)))
Emlékszel, Kicsim? A liftben már alig bírtunk magunkkal, végig csókolóztuka négy emeletet, majd amikor a negyediken megállt a lift, én azonnalmegnyomtam a földszint gombot, és folytattuk volna még, ki tudja meddig,de sajnos a földszinten már ránk nyitották a liftajtót. Az elfojtott…..
kárpátizoli 2011.02.07 14:45:52
@TörpMama: Szerintem ezt mindig, minden korban megoldották, akik együtt akartak lenni; hogy kis áthallással idézzek a Pendragon legendából: "már a nagyanyáink sem felváltva csak kézimunkázással, és elájulással foglalkoztak"..., vagy valahogy így legalábbis, he nem is pontos az idézet ( pedig az ezerkilencszázharmincas években játszódik :-)) )
Utóvizsga Szerelemből - utóvizsga ( kellene ) könyvterjesztésből, könyvkiadásból...Miért nem kaphatók egyes könyvek bizonyos boltokban?A következő egy- két hétben, erről a témáról fogom elmondani a véleményemet. Előre látom, sokan nem fognak szeretni ezért...nem baj, én sem…..
kárpátizoli 2010.09.04 12:41:51
@sajer.gabor: Drága Barátom!
Jó, hogy itt vagy...tudod, nekem talán illik visszafogottabnak lennem, neked nem feltétlenül kell..( természetesen ez sohasem fogja azt jelenteni, hogy ne mondanám el kerek- perec a véleményemet, úgy, ahogyan azt gondolom ). "Szilaj stílusban" megfogalmazott
véleményedben :-) olyan problémákat feszegetsz, amire ebben a bejegyzés- sorozatban hamarosan sort kerítek én is.
Aztán tudod, egyszercsak, remélem egyre több embert érdekleni is fog...
kárpátizoli 2010.09.04 12:45:40
@sajer.gabor: Még csak annyit: szerintem tévedsz! Nem feltétlenül a kiadók részéről hiányzik ez a hozzáállás. A sokkal nagyobb baj, hogy a könyvterjesztés/ kereskedés diktál, és gyakran nem túl tisztességes módon összefonódik egyes kiadókkal...
kárpátizoli 2011.02.03 20:15:34
@bagoly44: Kedves Bagoly44!
Rossz érzés volt olvasni a sorait, jogos keresűség csendül ki belőlük. Mégis, született optimistaként, nem mondhatok mást, mint hogy bízok abban, hogy ezek az állapotok, ez a trend egyszer majd megfordul; azért sem mondhatok mást, mert egyrészt azt végképp nem mondhatom, hogy igaza van, akkor hagyjuk abba ( maga a terjesztést/ kiadást/ kereskedést, én meg az írást, hisz nincs mit tenni..), másrészt azért, mert én abban a korban nőttem fel, amikor pl. a Tüskevár 11. kiadása, mondjuk 110.000 példányban jelent meg. És ugye ilyen emlékekkel, még kevésbé vehetem tudomásul, hogy most meg ez van...
Ön több sajnálatos dolgot is érint, és nagyon átérzem a helyzetét higgye el, mert tudom, hogy elsősorban az önálló, vagy a nagyon kevés bolti egységgel rendelkező kicsi hálózatokat sújtja a könyvkereskedés/ terjesztés rendkívűl erős koncentrációja ( illetve az ezekhez tartozó támogatások/ pályázatok koncentrációja , és végül sommásan azt a megjegyzést teszi:" a kultúra is csak üzletté vált". Ez utóbbit azért én úgy kezelném, hogy ez önmagában nem baj, csak az a baj, hogy rosszul szabályozott üzletté! Ugyanis a kultúra azon túl, hogy kőkeményen üzleti vállalkozás is, mellette még egy egész csomó minden. Hogy mást ne mondjak: a társadalmi közművelődés része, nem utolsó sorban művészet. Ezért úgy gondolom, hogy bár a "kultúra terjesztését" meg kell hagyni üzleti/ gazdasági alapokon működni, de nagyon jelentős állami szerepvállalással. Azt hiszem, a világon nagyon sok helyen, az állam - szabályozóként is, tulajdonosként is - tevékeny szerepet vállal abban, hogy az általa, a társadalom szempontjából fontosnak tartott területeket ne csupán gazdasági megfontolások alapján segítse, működtesse. Ez, ennek a felismerése lehet az egyik út, amelyben bízhatunk.
Egy dolgot nem értettem egészen pontosan a megjegyzéséből: a bizomány kérdését...? Nem akarom félreérteni, de engem meglep: ha bármelyik könyvesbolt például közvetlenül a Poe Rava kiadótól bizományba szeretne átvenni az Utóvizsga szerelemből című könyvből, mi igazán örülnénk...( lehet, hogy félreértettem a kérdését, akkor elnézést )
Üdvözlettel: kárpátizoli
Poerava Aki hajnalban született... 2010.10.22 08:56:00
Érdekes...egy csöves, ápolatlan hajléktalan arcán született a kapualj kukái között, hajnali fél négy után öt perccel. A gyomorfekélyes, örökké rosszkedvű, ötvenes buszsofőr háromkor riadt fel a vekker idegesítő csörömpölésére, ahogy harminc éve minden nap. Tíz percre…..
kárpátizoli 2010.10.22 16:50:27
@TörpMama: De az volt, mé' nagyon látszik? :-)))
Köszönöm a gratulációt!

Üdv: kárpátizoli
kárpátizoli 2011.02.01 18:53:11
@Csotilaci: Ha ez számodra fontos, mondhatjuk!
Hiszen amelyik író letagadja, hogy minden egyes szava valakik által valamikor már elmondott, átélt, elmesélt, vagy leírt szavaiből született, az becsapja önmagát, álszent módon kevélykedik.
Éppen ezért nyilvánvaló, hogy a közeledben munkával együtt eltöltött évek is ott vannak minden leírt mondatomban...úgy hogy mondhatjuk!
:-)))
kárpátizoli 2011.02.01 18:57:35
@Csotilaci: Elárulok két tikot: én is pontosan így szoktam "érzelmes" filmet nézni, könyvet olvasni. Másrészt csak hisszük azt, hogy ha világos lenne, kiröhögnének. Mivel a barátaink valószínűleg sokban hasonlítanak ránk...
Azt hiszem Zoránnak van igaza: "...ha sírnod kell/, a szemed ne takard el,/miért titkolnád,/hogy egy kicsit nehéz?..."

Amúgy fentebb már megesküdtem: addig írok, míg író nem leszek!

Köszönöm a gondolataidat:-)
   Ötzi jól aludt, de aznap is korán ébredt, alig pirkadt. Jóleső morgással fészkelődött még kicsit a hatalmas medvebőr alatt, és ahogy a forgolódás közepette megérezte a mellette fekvő nőstény puha, meleg tomporát, azonnal felhorgadt benne a vágy, és amúgy…..
kárpátizoli 2010.11.27 16:48:59
@TörpMama: Én biztosan nem! Látod, most is itt kommentelek...:-)))
Köszönöm a dicséretet, azért nem tesszük az Íróiskolához, mert végülis én "itthon vagyok", az pedig a vendégeimn számára készült. Igaz, hogy nagyon kedves vendégeimnek - szerzőknek és olvasóknak -, és remélem egyre többen lesznek, egyre több írással.
kárpátizoli 2011.02.01 18:43:16
@Csotilaci: Laci, nem mindegy? :-)
Idézek, egy számomra nagyon kedves könyvből:
""Az éppen aktuális, új Világrendek jeles képviselői, azaz a politikusok, előszeretettel
sajnálnak egész generációkat azért, mert azoknak az általuk lecserélt
előző Világrendben kellett tengetniük nyomorúságos életüket. Nos,
tengődni a világ leggazdagabb királyságaiban is lehetséges, de szeretni,
szerelmesnek és boldognak lenni, barátokkal bírni, örülni és bánkódni, olykor
szenvedni, egyszóval élni, minden korban lehet, mi több, szoktak is.
Ez ugyanis nem Világrendfüggő. És ezért, a sajnálatra, köszönjük, de nem
tartunk igényt, mint ahogyan Guillermo sem kért belőle. Hál’ istennek, a
sajnálatra méltó generációk életét nem a politikusok élik le helyettünk, még
ha ez nekik fáj is olykor, hanem maguk az emberek. Félreértés ne essék, a
csere olykor jó és hasznos is, de miért van nekem gyakran olyan érzésem,
hogy a módszerek, a kommunikáció és a hozzáállás mintha nem is cserélődne.
Akkor viszont tulajdonképpen mi is?""

Nos mégegyszer: nem mindegy? Ugye, hogy mindegy? Nem az a fontos, királyság- e vagy nem...
Poerava Jóléti álom 2011.02.01 11:52:00
 - Hölgyeim és uraim! Végül engedjék meg, hogy átadjam a szót, újonnan megválasztott miniszerelnökünknek! Miniszterelnök úr, öné a szó...  - Hölgyeim és uraim, tisztelt egybegyűltek. Önök előtt, de egész Magyarország lakosságához beszélek most, és…..
kárpátizoli 2011.02.01 18:26:51
@Csotilaci: Lacikám, nagy élmény volt a közreműködéseddel megírni ezt! Először "berágtam rád", hogy a jó kis velős történetem, ugyan már, belőled miért nem "azt" hozta ki, majd mérgemben sebtiben hozzáírtam, mingyá' rosszabb is lett:-)), mire szóltál, hogy azt ne oda, hanem ide, és minden jó lett, mert a végén ( egész/ legalábbisnekem/talán )jó lett...:-))
De hallgatok rád: esküszöm, addig írok, amíg író nem leszek!! :-)
Köszi: Zoli
A kettes villamossal mentem, és már ötre odaértem a Dimitrov térre. Körülsétáltamaz egyetemet, elmentem egészen a Kinizsi utcai kollégiumig,aztán valamivel fél hat előtt beléptem az irtózatosan nehéz, tömör tölgyfábólkészült hatalmas kapun. A klubhelyiséghez vezető hosszú,…..
kárpátizoli 2011.01.30 20:51:35
@TörpMama: Nincs mese; férjhez kell menned egy fess, falusi fiatalemberhez!
Remélem ott lehetek a lakodalmadon, s talán egy kis egypercessel megemlékeznék róla:-)
kárpátizoli 2011.01.30 21:04:15
@83.09.27.: Az egyik nagyon jó barátom három éve nősült, Somoskőn volt az esküvő, bár mindeketten Budepesten élnek, a szülői ház döntő ilyenkor. Nos elmondhatom, hogy a mai napig élnek a hagyományok, az egészen modern buliig bezárólag, igen szép számú érdekes népszokást elevenítettek fel, arról nem beszélve, hogy maga az esküvő a vár falának tövében volt, csodálatos festői környezetben! Azóta egy gyönyörű leány ikerpár is bizonyítja, barátomék jól választottak, amikor egymást választották.
kárpátizoli 2011.01.31 15:30:30
@TörpMama: Isten őrizz, igazán nem venném a szívemre, ha esetleg kósza ötleteim miatt futna zátonyra jelenlegi házasságod, én a fentmaradásának drukkolok!
Nincs mese, a gyermekeket kell falura házasítanod. Kivárom, csak boldogság legyen a vége!
:-))
Emlékszel, Kicsim? A december hatalmas havazással köszöntött be, ésén elvittelek a Normafához vasárnap délelőtt. Fogaskerekűvel mentünk aSzabadsághegyig, azután sétáltunk három buszmegállónyi utat a sípályákig.Oda, ahová kisfiúkoromtól, amikor apu megtanított bennünket a…..
kárpátizoli 2011.01.26 21:36:00
@TörpMama: Azért remélem a nyári részeket is szereted:-))
A Normafa gyönyrű egyébként, és a mai napig megőrizte a varázsát...télen- nyáron egyaránt. Télen a sok sielő, szánkózó, nyáron a kirándulók..
Gyerekkoromban, emlékszem, az egésznek a nevek adtak valami szinte varázslatos hangulatot: Disznőfő, Harangvölgy, Kisegyetemi-, Nagyegyetemi lejtő, a "Cső". Csodaszép volt...
   December 28-án tartotta meg évzáró bankettjét az Ürömi Mészöly Focisuli Sportegyesület a Hajógyári szigeten lévő Szekércsárdában, több mint 250 fő - gyermekek és szüleik - részvételével. Az egyesület Újvári Gábor szakmai alelnök…..
kárpátizoli 2011.01.03 19:35:40
@biogreen: Szia, valóban imádom ezt a sportot, főleg a gyerekfocit - a fiam is játszik:-)
Köszi a linket, ha lesz egy kis időm kipróbáljuk, és majd beszámolok, hogy tetszett! BUÉK!
Poerava Apámfiam 2010.12.11 18:49:00
Azt tudom, hogy van egy lányom, hiszen olyan kellemetlen néha szembesülnöm vele, hogy kiköpött apja. Néha úgy fel tudnám pofozni magamat, de hát szeretem. A hasonlóságról nem ő tehet, én meg csak büszke lehetek rá. De biz' isten, azt hittem sokáig, hogy fiam is csak egy van.…..
kárpátizoli 2010.12.18 15:16:40
@83.09.27.: Vitatkoznék veled. Képzelj el egy könyvet - egy novellás kötetet -, amelyik magában foglal 40- 50 néhány oldalas, egymással nem is összefüggő kis történetet, mondjuk úgy 3-400 oldal összterjedelemben. Szerintem rendkívűl szórakoztató lehet egy ilyen kötet, és mi más, ha nem "irodalmi érték"? Ha Hemingwayre gondolok, tőlem sem lenne idegen egy ilyesmit megírni. Egyébként még Agatha Christie is írt egy olyan könyvet, ami egy tucatnyi, egészen rövid kis "ötperces" krimiből állt, külön kis történetek, nagyon jó volt.
Jó- jó, ezek, amiket felteszek, valahol "kötelező" ujjgyakorlatok", de a műfajnak igenis van irodalmi értéke, helye.
kárpátizoli 2010.12.18 19:44:01
@83.09.27.: Oké, örömmel várom!
Az Íróiskolában egyre többször olvassák fel a társaim néhány soros verseiket, és
egészen nagyszerűek is vannak közöttük! Márpedig ezeket az órákat nem akárki tartja nekünk, hiszen Mezey Katalin valóban mindent tud a költészetről...
Utóvizsga Szerelemből - utóvizsga ( kellene ) könyvterjesztésből, könyvkiadásból... Aránytalan, tisztességtelen, szánalmas... sok minden manapság, a könyvkiadás, és a terjesztés/kereskedelem területén. Előrebocsájtom, hogy nem a saját kiadómról beszélek most, és senkit nem…..
kárpátizoli 2010.11.29 18:24:30
@LordBullington: Valóban az kedves Lord :-) Csak éppen ez eléggé súlyos kérdés, és nem csupán számomra. Úgy cirka 9.990 szerző számára évente, akik igen sokat tesznek, tennének azért, hogy legyen olvasnivaló. Egyébként nem biztos, hogy a panaszkodás a legmegfelelőbb szó arra, ha valaki a nemtetszését kifejezésre juttatja.
Poerava Prostitúció és irodalom 2010.11.22 21:27:00
Hamis gyönyör - „hamis” megközelítés!Mindenképpen csak idő kérdése lett volna, hagy valamikor a témához nyúljak, de megmondom őszintén, mostanában eszembe sem lett volna elővenni, ha november 4 -én a Szex & Más fórumrovatban nem indított volna valaki kérdezz -…..
kárpátizoli 2010.11.23 22:42:48
@83.09.27.: Szia, igazán kedves vagy! :-)
De, hogy mi az avatar, azt ha megfeszítesz sem tudom, ez nem az én műfajom, én a valóságos dolgokat szeretem :-)) ( már ami a filmet illeti ). Amúgy azt hiszem itt valami olyan ikon :-))) ( szép kis virtuális világban élünk, nemde? ), amit beállíthatsz a nicked mellé, és amikor te írsz kommentet, akkor az avatarod is mindig megjelenik...
Erről a virtuális bigyóról, és a ránk gyakorolt félelmetes hatásairól éppen a minap írtam kötelező házifeladatként egy remek kis tárca esszét ( meg ne kérdezd mi az :-)) ), ha érdekel felrakom valamelyik nap. Az a címe, hogy "A Jégember és az E-mailkirály".

Üdv: kárpátizoli
kárpátizoli 2010.11.26 00:01:17
@83.09.27.: Jön má' nemsokára! :-)
kárpátizoli 2010.11.26 00:02:30
@TörpMama: Még pici - két nap - türelmedet kérem! :-)
Irodalom és politika - avagy nincs elég baja a könyvpiacnak? Rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg  egy naív hülye vagyok. Az már csak hab a tortán, hogy minderre a Magyar Írószövetség Íróiskolájának egyik foglalkozásán derült fény..Tudtam én, hogy érdemes lesz…..
kárpátizoli 2010.11.18 21:58:19
@kárpátizoli: illetve, bocs, ha a 83.09.27 az, akkor nekem jó, - utólag is boldog szülinapot :-) -, csak valami névféleségre gondoltam, mert ez elsőre olyan mint egy IP cím :-)))
kárpátizoli 2010.11.19 18:53:22
@TörpMama: Szia TörpMama! Igazad van.
Az a helyzet, hogy a kifejezetten szórakoztató céllal megírt regényeken kívűl, minden olyan könyv, amely komolyabb mondanivalóval "terhes", valahol óhatatlanul tükrözi az írójának világnézetét, felfogását, véleményét. Ezzel nincs is semmi baj, hiszen minden embernek - így minden szerzőnek is -, jól meghatározható identitása van. Ha elolvasunk egy könyvet, akkor ezzel is szembesülünk. Teljesen függetlenül attól, hogy a könyvet jónak vagy rossznak tartjuk, a szerző felfogását nem kell feltétlenül elfogadnunk. Ebben az is benne van, hogy ha tetszik a mű, akkor sem feltétlenül értek egyet az író véleményével.
De az már egyenesen nonszensz, hogy ha az író felfogása - világnézete, stb. - nem tetszik, akkor el sem olvasom a könyvét?! Tudnék példákat mondani a világtörténelem híres- hírhedt alakjai közül is, akik ennél sokkal kevésbé primitívebben giondolkodtak...
kárpátizoli 2010.11.19 18:54:54
@83.09.27.: Már nem is zavar! :-))
És igyekezni fogok, ígérem, és köszönöm soraidat!

Zoli