Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ronney84

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Nevetés a rendelőben 2011.09.12 06:00:00
Sziasztok!   Lányomnak egy fenyőfa tüskét a szél a szemébe fújt.Mivel egy óra múlva sem tudta kikönnyezni csak a fájdalomtól sírt irány a János szemészeti rendelője 1/4 4-kor meg is érkeztünk.A váróban kb.15 beteg várakozott.Az nővérkének elmondtam jövetelem célját…..
ronney84 2011.09.12 14:45:03
@SusanneF:
Válaszolok: Érzéstelenítésre két példa 1. csepp - valamiféle -cain (Tertacain, Oxibuprocain) de ez leginkább a szaruhártyára fejti ki hatását a könnyelvezető rendszerben kevésbé. 2. injectio - valamiféle -cain (Lidocain) de nem akarunk ilyet adni, mert maga a szúrás és az azt követő feszítés jobban fáj mint a beavatkozás.
A könnycsatorna átfecskendezés felénk 6 hónapos kor körül szokás, addig ugyanis sokat változik a könnyelvezető rendszer és ami korábban szűk volt az spontán megoldódhat. Hogy addig mit adunk; antibiotikum szemcsepp + könnytömlő masszázs otthon rendszeresen. Az átfecskendezés valóban nem kellemes de kb olyan mint a vérvétel, a gyermek azt sem szereti akkor is ordít, leginkább azért mert lefogják és olyat csinálnak vele amit nem ismer, fél. Vérvételkor nem érzéstelenítünk. Átfecskendezésnél illik adni 1-1 érzéstelenítő cseppet bár attól még le kell fogni a gyermeket mert nem fog magától mozdulatlan maradni, és igen: üvölteni fog. De ilyenkor jobb ha szülő kint várakozik. Később a történtekre a gyermek nem emlékszik.
ronney84 2011.09.13 16:55:24
@Mille38: Miképp mindenki (te is, én is, ők is) hatalmas traumaként élte meg születése utáni első vérvételét... Emlékszel rá? Kihat a mostani életedre? Félsz az orvostól?

@Irkutszk: Köszönöm, neked átjött a legkisebb rossz elve. Más meg a kákán is a csomót keresi
nász.blog.hu 2010.06.04 18:31:00
Tudtam, Elre számíthatok. Jó sok kis mozaikcserepet, apró történetet küldött, miközben mások csak nézik, olvassák a blogot.Van egy szerelemkövem. A volt barátnőmtől kaptam, aki ma a feleségem. Nem tudom a történetét, nem tudom hol találta, csak azt tudom, hogy mikor: még…..