Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johneagle72

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 80-as években és korábban születettek még bizonyára emlékeznek arra, hogy nyugati autót sokszor csak magazinokban, filmekben láthattunk, vagy nyaralás alkalmával, amikor a Balaton melletti kempingek megteltek a holland, NSZK és osztrák turisták autóival. Megcsodáltuk, körbejártuk őket, megnéztük,…..
Mindenki a sikerről beszél, miközben sikertlennek lenni, sikertelen életet kialakítani magunknak, legalább olyan komoly erőfeszítésekbe kerül. A sikertelenséget szokás negatívumként értékelni,…..
johneagle72 2015.08.14 20:46:11
@Diorella Queen: ne értsd félre, egyáltalán nem akar kritika lenni, de amit leírtál, az nem balszerencse, hanem a "kurva jó képességeid" mellett van egy komoly hiányosságod: nem tanultál meg kapcsolatokat (ki)építeni. Ha viszont már felismerted ezt a hiányosságodat, akkor a kifogások helyett tegyél ellene: tanuld meg, hogy kell és gyakorold addig, amíg elég jó nem leszel benne!
johneagle72 2015.08.15 20:04:26
@Husz_János_Puszita: Azok az emberek, akiknél a pohár mindig félig tele van, pozitív gondolkodásúak (és nem bárgyún optimisták!), ezért mások szívesen töltik az idejüket a társaságukban, sőt keresik is azt. Ezt máris sikerként értékeli, aki mögé néz, de mivel egy sikeres életpályának az emberi kapcsolatok jelentik az alapját, az ilyen hozzáállás máris jó alap arra, hogy a népszerűségen túl is (például anyagilag) sikeres lehessen valaki. Akiknél a pohár mindig félig üres, folyamatosan panaszkodnak, mindenben a negatívumot keresik/látják, magyarán alapvetően negatív emberek, akiket - lehetőség szerint - mindenki "kerül, mint a bélpoklost". Lényegesen kevesebb esélyük van egészséges emberi kapcsolatokat kialakítani, így jellemzően sikertelenek is maradnak. Ráadásul jellemzően a hozzájuk hasonlók között érzik jól magukat és nagyjából arról szól az életük, hogyan húzzák le kölcsönösen egymást minél mélyebben a "nagy büdös semmibe".

Akinél a pohár mindig félig tele van, nagyon és őszintén tud örülni annak is, amikor egy kicsit jobbá válnak az anyagi körülményei, akinél mindig félig üres, lehetnek akár milliárdjai, soha nem fogja tudni értékelni és élvezni a vagyonát. A siker nem az, amit mások gondolnak rólad, hanem az, ahogyan te megéled magadban a kisebb-nagyobb örömeidet és bánataidat. Mi ebben a közhely? És miért nem élettapasztalat, amikor nap, mint nap látom a különbséget, például a munkahelyemen?

A közhely különben sem ez, mert ahhoz ennek a kifejezésnek annyira elcsépeltnek kellene lennie, hogy el kellett volna vesztenie az eredeti értelmét