Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nocsak!

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
nocsak! 2014.05.31 11:36:54
@lavór: hmm, Magyarországnak fontos lenne legalább a külföldre szakadt minőségi munkavállalók visszacsábítása. Gabcát egyikünk se ismeri, de a hayajövetele nem feltétlenül a siker hiányának tudható be. Olvasd el Masszi Tamás önéletrajzát pl. Sőt szerintem már eggyel több értelmiségi, aki külföldi hírportálokat is olvas is nyeremény.
Képünk csak illusztráció, a valósságal való bármilyen egyezés csak a véletlen műve!! Szerkesztőségünk sírva vigad a sztorik olvasása közben: a Prisztás-gyilkosság vádjával Portik Tamás és társai ellen májusban indult per kapcsán az Origo riportot közölt a kilencvenes…..
nocsak! 2013.07.13 11:26:02
Kedves Zsigmond és Péterfy/mandiner,

Szerintem ez megerne interjut/riportot, az egesz tortenet talan legszivszoritobb resze:
almatortenete.blogspot.co.uk/
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=116998100&t=9202051
Talan azert is megdobbento, mert egy "normalis" csaladot hogy erinthet egy ilyen ugy. Kicsit talan jobb lenne a vilag ha valaki tudna segiteni nekik.
Az agymosassal kapcsolatban pedig erdekesek az ismert esetek (pl. Jaycee Lee Duggard, Elisabeth Smart). Ha a kihallgato rendor nem felkeszult, eselytelen kideriteni az igazsagot. Erdekes pont Gonda Krisztina Kameleon cimu filmje.
hessenwinkel.files.wordpress.com/2012/08/portik-a-kamc3a9leon.pdf
hvg.hu/itthon/20121012_Portik_Tamas_es_a_Kameleon__megszolalnak_
Persze lehet gondolni hogy a Halmos-Risko csalad megorult, de Portik ugyei (pl Portik-Laborc talalkozo) alapjan felek igaz.
Nagyon orulnek ha megprobalnanak irni az ugyrol, talan segitene a csaladnak.
A Zágrábi Kereskedelmi Bíróságon első fokon pert nyert egy svájci frank hitelkárosultakból álló pertársaság – az úgynevezett Frankosok Egyesülete–, a bankok ellen. kép forrása: Index.hr A korábbi szakmai karrierjében, több, mint egy évtizeden át bankjogászként dolgozó…..
nocsak! 2013.07.05 09:39:33
@zsoBuda:
Kedves zsobuda,
hadd foglaljam ossze irasodat: A penz nem devizabol jott. Akkor marad a forint ugye? Namost szerinted a bank beszedte a forintomat mondjuk 14% kamatra majd kiadta neked 2%-ra? Ebben az esetben legy halas a banknak, mert o hulye es veled baromira rendes volt.. Nem is ertem miert nem ment mar mind csodbe, ha folytatom a gondolatmenetedet.
Inkabb olvass egy kis kiszamolo blogot, szerintem jo otlet..
nocsak! 2013.07.05 09:42:41
@AXERMIX Pertársaság:
( @zsoBuda:
Kedves zsobuda,)
hadd foglaljam ossze irasodat: A penz nem devizabol jott. Akkor marad a forint ugye? Namost szerinted a bank beszedte a forintomat mondjuk 14% kamatra majd kiadta neked 2%-ra? Ebben az esetben legy halas a banknak, mert o hulye es veled baromira rendes volt.. Nem is ertem miert nem ment mar mind csodbe, ha folytatom a gondolatmenetedet.
Inkabb olvass egy kis kiszamolo blogot, szerintem jo otlet..
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
nocsak! 2013.03.18 14:51:56
Kedves TuRuL_2k2,

a BBC alapjan az EU csak penzt ill betetilleteket kert, a megosztas illetve a 100 000 alatti betetek adoztatasa Cipruson mulik (
www.bbc.co.uk/news/world-europe-21825981). Garancia egyebkent csak a 100 000 euro alatti betetkre vonatkozik, nem az adoztatasara - remelhetoleg semmilyen kormany nem lesz ezzel "kreativ". Azt hiszem nem emlitetted hogy banki reszvenyt, illetve a jovobeli ciprusi foldgaz kitermelesbol reszesedest kapnanak esetleg - a teljesseghez ez is hozzatartozik.
  Szomorú eseménnyel végződött az idei magyar nyolcezres expedíció, az emlékére készült videóval a Mandiner is megemlékezett Horváth Tiborról. A kommenteket olvasgatva határoztam el, hogy írok erről az összetett történetről pár sort – a poszt azért csak…..
Sokszor hallani, hogy Magyarország legnagyobb problémája a múltban felvett államadósság kamatterhe, amely csak idén mintegy 1100 milliárd forinttal terheli meg a költségvetést. Az ember fantáziája beindul ilyenkor, hogy milyen jó lenne ha nem lenne államadósságunk, egyből…..
Meghalt a király, éljen a király! Most, hogy Schmitt Pál lemondott, egykettőre vége lett az elmúlt napok hisztijének, a szappanopera ott folytatódik, hogy ki legyen az új elnök? Sokan azt rebesgetik, hogy a Fidesz Kövér László mellett teszi le a garast, de én ezt nagyon nem…..
Tegnap nyilvánosságra került a Schmitt Pál doktori disszertációját vizsgáló bizottság jelentése, és bár számos hibát feltárt, végkövetkeztetésében arra jutott, hogy az mindent egybevetve megfelelt az adott kor követelményének. Tegnapi posztomban ezt a jelentést, illetve az…..
Mandiner blog Megyek tüntetni! 2012.03.31 14:14:00
  2006-ban elvártam a liberális barátaimtól, hogy jöjjenek ki velem a Kossuth térre az őszödi beszéd után. Elvártam, de nem jöttek. Néhányan elítélték ugyan Gyurcsányt, de nem jöttek. Most magamtól és a 2006-ban velem együtt tiltakozó emberektől várom el, hogy…..
Most képzeljük el ennek analógiájára, hogy azt halljuk, hogy a KE most éppen a londoni olimpiára (nem, nem paralimpiára) készül vívásból, nem ér rá fogadni a brit nagykövetet! *** Tegnap Schmitt Pál a riportjában nagyon sokmindent mondott, amin szénné röhögték…..
Nívó Miben bízik Schmitt? 2012.03.30 18:29:00
Itt állunk a nagy bejelentés előtt, pénteken délután hatkor, és egyre csak olyan hírek jönnek, hogy Schmitt valószínűleg nem mond le. Megpróbál 1-2 nap alatt fordulatot hozni a megítélésében.Pedig a helyzet igen egyszerű: lebukott, elvették doktori címét, kb. az egész ország…..
nocsak! 2012.03.30 21:05:28
@Cobs: Kedves Cobs,
1. ez a szerencsetlen tudatlan most PhD/t akar, a kisdoktori mar reg megszunt csak ezt se tudja. ehhez pedig impakt faktoros (gyakorlatilag kulfoldi) publikacio kell. Erre nagyon minimalis az eselye, ha meg megint csal meg nagyobb bukta.
2. Ha mar irtal szakdolgozatot akkor azt is tudod hogy ennyi masolasnak a 10%/a is elfogadhatatlan, s ez egyertelmu volt az elejetol. A bizottsag rendkivul kesztyus kezzel bant vele, Heinemann egy viccnek nevezte a velemenyt. Ha te vagy en ulunk ott, ugy kirugtak volna minket ezzel hogy labunk nem eri a foldet.
nocsak! 2012.03.31 09:34:09
@Szun vu kung: Nocsak! A magyar ujsagoknak impakt fakora tudomasom szerint nem eri el az elvart minimumot. Vagy van ellenpeldad?
Egyebkent megneztem a SE honlapjat, 2 nemzetkozi kozlemeny kell a kepzes nelkulieknek sportszakon.
"Mit hordasz itt ossze?"
A bizottság megtette a jelentését Schmitt Pál plágiumügyében. De kérdem én, minek?? Mi itt a Nívó blogon eleddig nem foglalkoztunk a plágiumüggyel, de most már nem tudom megállni. Demokráciákban az a szokás, hogy ha alakul egy szakértői vizsgálóbizottság, egy olyan bizottság…..
  Ott hagytuk abba, hogy a balliberalizmus régi nagyjai magukra hagyták a híveiket, vagy úton vannak arrafelé. Az utánuk támadt űrt sehogyan sem tudták kitölteni a gombamód szaporodó társadalomtudományi tanszékek, és hiába jöttek a phd-hallgatók falkái, valahogy nem volt az…..
nocsak! 2012.02.29 10:05:23
@betyár: szoval felreerthetoen fogalmaztam. Nem varok tud. dolgozatot, az mas. Ha egy szoveg nagyreszt erzelmeken alapul, szikar erveles helyett, akkor az szamomra a muveszet vagy blabla kategoria. Ha ez pl egy jo vers lett volna, tetszene. Politikaban, gazdasagban a logikus szikar ervelest szeretem, bizonyitekokkal ha lehet. Ez tudomanyos jellegu gondolatmenetet jelent, ami viszonylag jo garancia a tevedes ellen es konnyen vitathato. Ritka, de ertekes.
  Manapság nem bír túl nagy sportértékkel, hogy külföldi politikusok Magyarországba töröljék a lábukat. Igazándiból a mi ingerküszöbünket sem igazán érik el az ilyen események. A bennünk lakozó Tenkes kapitánya most mégis a gép elé ültetett, hogy elmondjuk…..
nocsak! 2012.01.27 11:40:54
@vizipipa: ja, az osszes kozter lefoglalasa az oke? Vagy az MTV hirado tajekoztatasa? Ugyanigy reagalnal ha ezt Gyurcsanyek tettek volna?
Gondolom jobboldali vagy es konzervativ (akkor nem lehetsz jobbikos). Ebben az esetben a BBC kene legyen az idealod, mint nekem is. Na, ettol tavolabb vagyunk mint Gyurcsany idejen.
Sosem hittem volna, hogy valaha is Bayer Zsolttal egy véleményen leszek valamiben. És most mégis úgy tűnik, hogy szombaton együtt fogunk menetelni. Nem mintha ettől megváltozna a mélyen elítélő véleményem róla, a stílusáról és az egész elrugaszkodott politikai…..
nocsak! 2012.01.22 20:43:01
@bogancs: Egyszeru: ha a kormany eddigi tevekenysegevel egyetertesz, ott a helyed. Ha nem, akkor rosszul tetted hogy kimentel mert az ellenkezojet mutattad.
En jobboldalikent olyan tuntetesre mentem volna el, amelyik arrol szol hogy Orban kapja ossze magat. Ne "mondjon le", hanem valtoztasson mielott o a bortonbe mi pedig koldusbotra jutunk.
Mandiner blog Bántó 2012.01.19 07:01:00
Fotó: Reuters   Lehet, hogy nem ismerem a részleteket, de Magyarország akkor is egy diktatúra. Nagyjából ez a hangulat burjánzott el a brüsszeli falanszterekben. Meg azokon túl is. Az ország megítélése mára hitvitává vált, ahol már nem számítanak a tények, elég a…..
nocsak! 2012.01.19 15:37:09
@Petyat: tenyleg? Ugy erted igaza van mert megalazo helyzetben van vagy most hallgassunk mert megalazo helyzetben van? Oke, en hallgatok. Mikor szolhatok?
De ha a tevekenysege es a megalazo helyzet kozott osszefugges van, akkor lehet hogy sose szolhatunk, nem? Tehat ha te vagy a fonok, s en esetleg eltolok valamit, majd megalazo helyzetbe kerulok akkor nem szolsz ram gondolom.
Egyre gyűlik a kormányban, elsődlegesen is Orbán Viktorban és Matolcsy Györgyben a keserűség, mivel a „piacok” nem hajlandóak megbízni negyedik utas gazdaságpolitikájukban. De miért is kellene bízniuk valamiben, amit nem ismernek és még kipróbálatlan? Egyre zuhan (vagy…..
nocsak! 2012.01.06 10:17:46
@Vidéki: Erdekes hosszu komment. Vegul is mindegy hogy a helyzetet a marslakokhoz kotod vagy mas lenyekhez: a kormany dolga hogy a korulmenyek mellett az orszagot jol elkormanyozza. Marpedig nem teszi, remelem legalabb ebben egyetertunk, akkor pedig valtozzon vagy tunjon el balfeneken.
nocsak! 2012.01.06 20:33:30
@Vidéki: ha feltetelezzuk hogy a kormany nem kepes a helyzet kezelesere akkor miert van ott? Ha az alapveto gazdasagi helyzet biztositasaert nem felelos akkor miert felelos szerinted? Mi lenne az a pont ahol a te poharad betelne?
Ez az EU Magyarorszag szuzi testet aldozza a tuleleseert kreativ, pontosan ez hogyan is segitene rajtuk?
Ha a propagandistat ram erted, ez roppant szorakoztato, koszi! Mar a te kommentjeidert megerte elolvasni a posztot
  Nemes sorozatunk igazi kapitális darabbal jubilál. Csütörtökön reggel jelent meg a Heti Válasz legfrissebb száma, benne Matolcsy György Fordulópont című publicisztikájával a másfél éves gazdaságpolitikai sikersztoriról. Csütörtök éjjel a Moody's leminősítette…..
nocsak! 2011.11.25 09:30:07
@bbjnick: Érdekes eszmefuttatás, egy pohár bor mellett kiváló téma Orbánnak is, de látnod kell hogy számára ez súlyos szereptévesztés. Hasonlattal: egy családapa szidhatja a munkahelyét, kereshet újat, de alapvetően pénzt kell hoznia a családjának. Ugyanez a helyzet a miniszterelnökkel is, csak őt választottuk. Teljesen mindegy mit gondol, a feladata országunk felvirágoztatása, nem csődbevitele. A szabályokat nem tudjuk átírni (ld. munkába kell menni minden reggel), az a családapa amelyik a világ igazságtalanságáról szónokol munka helyett, kukába való
Turner: Gőzhajó a hóviharban   Távol vagyunk már a tavalyi tavasz kétharmados eufóriájától, és az arról zengedező dagályos kifüggesztményektől. Távol vagyunk már a válság előtti évek pannon pumás délibábjától. Távol vagyunk már az Európa nyugati feléhez…..
A nap izéje Az ember ára 2011.05.25 10:29:00
Csak a kért kártérítés töredékét ítélte meg a bíró annak a három roma fiatalembernek, akik egy haragosuk, utólag hamisnak bizonyult tanúvallomása nyomán, a tarnabodi támadás gyanúsítottjaként tizenegy hónapot töltöttek ártatlanul előzetes letartóztatásban. A bíró az…..
nocsak! 2011.05.25 19:56:59
@Goompah: 1. A kerdes a kar merteke. Logikusnak tunik hogy egy bortont nem jart ember (pl. mi gondolom) sokkal nagyobbat sziv a bortonben, mint egy azt mar megjart tapasztalt valaki. Ha pedig a kar nagyobb, miert nem jar nagyobb karterites? 2. Valoban nem a tarsadalom kapja, az csak fizeti. Nem biztos hogy a piaci gondolkodas annyira elitelendo. Miert ne legyen osszefugges a karterites es a kozoshoz valo hozzajarulas kozott? 3. Az eletnek ara van: nezz korbe az egeszsegugyben, barhol.
Mandiner blog LNDN 2010.11.13 15:15:00
  London és számos utcája, 2010 őszén. London, 1903 London, 1926 London, 1941 London, Pink Floyd, 1967 London, punk, 197x London, britpop, 1996 London, dubstep, 2010 London, 2027?..