Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tusko Blog Admin

11 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A blogon a BKV-s események mellett sűrűn jelennek meg budapesti képek, beszámolók fontosabb csomópontokról, aluljárókról. Mivel Budapest főpolgármester-helyettese is olvas minket, bízunk benne, hogy nem csak a BKV-val, hanem a Budapesttel foglalkozó problémákat is…..
Nem szeretnék a Bécsi úton villamosvezető lenni. Tulajdonképpen sehol sem szeretnék az lenni. Már nem az első villamosos sztori az, amit Csincsi alant igen élményszerűen vázolt nekünk, van egy olyan gyanúm, hogy nem is az utolsó. Mindenesetre azért óvatosan a lentihez hasonló…..
Olvasóinknak egy számottevő része utaspanaszok helyett tanácsokat, külföldi tapasztalatokat oszt meg velünk. Ennek ékes példája volt a füvesített buszsáv is. Ma két ilyen levelet olvashattok, ha lentebb tekertek. Ismerjétek meg, milyen az utastájékoztatás és a jegyrendszer más…..
Egy levegővel két autós-biciklis affért is elmesél most nektek ykcky. Akik a vér gondolatától is rosszul lesznek, azoknak már késő, mert most emlegettem és így aztán nekik már úgyis mindegy, mert arra gondolnak. Úgyhogy akár ők is tovább olvashatnak. Megosztanék veletek két…..
Tusko Blog Admin 2008.05.10 11:26:53
Mostanában már szinte csak biciklivel járok dolgozni a XI. kerületből a Ferenciek tere mellé. Szerencsére még nem volt semmi komolyabb balesetem, mondjuk ebben benne van az is, hogy minden esetben inkább nullára fékezem a bicajt, még ha nekem lenne elsőbbségem is. Azt nem értem, hogy a külvárosi részeken érdekes módon el tudnak engedni az autósok, nem húzzák rám az autót, akkor is ha sokan vannak, és én még viszonylag távol vagyok, inkább megállnak, hogy használhassam az engem jogosan megillető elsőbbséget a bicikliúton. Erre a belvárosban szinte centiméterenként tolom ki a biciklit, míg a 200. autós már tényleg nem tudja elkerülni, hogy elengedjen. Inkább rátenyerel a dudára a baromarcúja, nehogy már 20-ról meg kelljen állnia.

Amúgy meg faszán megcsinálták a metró miatt az alsó rakpart lehajtóját is. Egyszerűen átvágták a bicikliutat, tettek egy lámpát, a bicikliút vonalát meg felvezették a lépcsősorra. Kurvára izgalmas, 50-60%-os emelkedő felfelé, lefelé meg a rámpa mögött másfél-két méterre kanyarodnak le az autók. Aztán állj meg, ha valami gond van. Nem beszélve arról, hogy a rámpa alján közvetlenül egy elvágott vasbeton-acélrúd lóg ki 1-2 centit a földből, ami valószínűsít a ráhajtónak egy defektet.

Na, itt kellene belebaszkodni Demszky fejét párszor a betonba. És még ez volt az egyik legjobb belvárosi bicajút, a belógó lápatestek, tűzcsapok, húszcsentis gödrok, meg kipúposodott bitumen ellenére. Már várom a posztot, hogy a biciklisek akadályozzák a 7es forgalmát a Gellérttől.

Szóval elég fasza a kerékpárosok helyzete egy olyan városban, amely csúcstartó a Critical Mass-ban. Nem baj, valaki majd csak rájön, hogy választást nem csak nyugdíjasokkal lehet nyerni, hanem biciklisekkel is, nyílvánvaló, hogy Demszkynek 20év alatt erre nem futotta.
autózz! Még csak nem is fékezett 2008.05.09 12:17:00
Mindig az élet írja a legdurvább forgatókönyvet. Sajnos a Sanya történetében szereplő gyermek nem egy akciófilm egyik színésze. Ez a véres valóság. Egy biciklis gyermek sokkal védtelenebb, nem tudja úgy felmérni a sebességet és a közlekedési viszonyokat, ezért rájuk ha lehet…..
Úgy tűnik, Balázs nagyon felhúzta magát egy maffiózó külsejű taplón, még jó, hogy nincs fegyvere. Most a mi pénzünkön etetnék és őriznék valamelyik börtönben. Most komolyan, van értelme agresszióra agresszióval reagálni? Sokszor olvasom a Blogot, most azonban én is írok…..
Új MÁV blog Flirt-ös monoszkóp 2008.05.06 09:32:59
Tényleg nem szükséges kommentár. halihó BP-Déliből mentünk május elsején Dunaújvárosba (9:50) a csodálatos (és fura módon még mindig tiszta) FLIRT vonattal, de amint leállt az ajtó sípolása egy másik furcsa hang ütötte meg a fülünket: valami éktelenül zavaró sivítás…..
Bobby Baccala és utastársai gyöngyöző homlokkal konstatálták, hogy dugóra mindig számítani kell. Csak azt nem érti senki, ha megelőzhető, mért nem tesznek érte? Aki esetleg nem emlékszik vagy nem olvasta a szöszis posztot :)  Igazság szerint már jó másfél hete…..
autózz! Lustaság fél egészség 2008.05.03 08:37:00
Ha már valaki zöldbe vágyik és kirándulásra adja a fejét, feltételezhető, hogy szeret sétálni, levegőzni. Úgy tűnik vannak, akik ilyen helyzetben is a megszokott kényelmet részesítik előnyben, ami odáig rendben is lenne, ha nem a turistaút kellős közepén parkolnának…..
Tusko Blog Admin 2008.05.04 11:27:38
autózz! Autóba zárt kutyák 2008.05.02 08:12:00
A Városliget környéke tegnap a majális miatt parkolás szempontjából is igen érdekes képet mutatott amikor teljes blogszerkesztőségileg (mind a ketten) kilátogattunk lángosozni egy hirtelen ötlettől vezérelve. Kitt is ott járt és olyat látott, ami őt és minket egyaránt…..
autózz! Az erőszak nyelvén 2008.03.25 08:06:00
Egy ártatlan "áldozat", három tagbaszakadt IQ bajnok fószer és a megmentő rendőr története T. tollából. Nekem rögtön az fordult meg a fejemben, hogy T. helyében mit tehettem volna az agresszív bandával szemben, ha nincs aki segítsen. Hogy tudja magát megvédeni az ember…..
Detti kedélyesen sétálgatott hazafelé, egyszercsak azon kapta magát, hogy rossz helyen van, legalábbis valaki úgy gondolta birtokba veszi a járdát, autós közlekedés céljából. Március 21-én történt az esetem. Éppen gyalogoltam hazafelé a 2x4 sávos  Róbert Károly körút…..
Isten hozott nálam Öcsém ez a való világ... Sajnos tényleg ez a valóság. Az állomások rohadnak szét. A MÁV IK meg fingom sincs mit csinál... Éljen Európa! Sziasztok! Most,hogy már lecsillapodtak a kedélyek ideje volt megint egy bármikor kezdhető sztrájkkal befenyíteni az…..
Tisztelt BKV!Előre leszögezem, nem panaszkodni szeretnék, csupán el szeretném mesélni önöknek a péntek esti élményeim.  Olyan dolgok ezek, amiket önök az autóból sosem tapasztalnak, legalább olvassanak róla egy kicsit.Március 28. péntek este van. Helyszín a Boráros tér,…..
Új MÁV blog Büdöske 2008.03.25 09:14:27
Isten hozott Európában. Vagy mégse? Sajnos a büfések és egyéb kisegítő személyzetük nem a MÁV-hoz tartozik, de azért hátha fülekre talál. Javaslom a kedves Ambi Pur kolléga figyelmét udvariasan felhívni figyelmét a lényegét átölelő aurára. Talán használ.... Ha nem, akkor…..
autózz! Rejtőzködő konténerek 2008.03.24 08:23:00
Büdösek, csúnyák, koszosak és még a színük is alkalmazkodik a környezetükhöz. Fapdaa eddig megúszta a velük való közvetlen találkozást. Ti már futottatok bele ilyen kellemetlen helyzetbe? Kíváncsi vagyok a véleményekre és hogy jó ötletnek tartjátok-e levélírónk…..
Mindenki előtt világos, hogy 2008. március 20-án este kisiklott egy villamos a Fehérvári úton, a Bocskai út megállóhely után. Egy szemfüles olvasónk videóra vette a kisiklást követő eseményeket, melyen jól látható, hogy fiatalok a kisiklott villamos oldalát összefirkálják.…..
Istenem, korruptak vagyunk mindannyian. Ez az überpoén:) Kedves MÁVblog! Pozitív élményemet osztanám meg kivételesen: A kalauz alulfizetett munkájának megőrzése érdekében annyit mondok csak, hogy helyszín a Nagy Magyar Alföld egy mellékvonala. Szereplők: én és a párom, majd…..
Új MÁV blog A másik oldal 2007.12.18 11:25:27
Ma ezt a levelet kaptam. És igen van igazságalapja. Sokszor mi utasok is tahók vagyunk. Sajnos hazánkban még nem alakult ki az utazási kultúra, de remélem ki fog. Üdv! Lehetetlen jegyváltás, bunkó jegyvizsgáló... Lehetetlen, bunkó utas? Igen ilyen is van.Velem is előfordult, hogy…..
Tuskó Blog A TESCO is hazudik 2007.12.14 03:44:03
Szia!A kép az Arena Plaza Tescóban készült a hétvégén. A 359 forintos árcímke a "legolcsóbb", 376 Forintba kerülő tescós szörpöt hirdető árcímke mögött volt, én szedtem ki onnan. Bizonyára teljesen véletlenül került oda és nem azért, hogy még jobban…..
Tuskó Blog Zárás 2007.10.03 22:51:00
Lesley története: Szia Admin! A sztorinak most voltam szereplője, bár semmi gázos nem történt rám nézve, azért elmesélem. (testvérblog: http://felsulooktatas.blog.hu/) A budafoki úti tescoban (Újbuda center) vásároltam munka előtt, amikor is zárás előtti figyelmeztetés…..
Tusko Blog Admin 2007.12.14 03:46:53
Aki tud segítsen.Egyelőre még ismeretlen a rendőrség előtt a személye annak az elkövetőnek, aki szombaton délután Karcag határában kövekkel dobálta meg az elhaladó InterCity-vonatot. Az egyik kő berepült a büfékocsi nyitott ablakán, és összetört egy belső ablakot, illetve…..
Új MÁV blog Kedd -ápdét 2007.08.13 07:05:00
A MÁV-Start Zrt. meghívott egy személyes konzultációra 2007. augusztus 14-én a Kerepesi úti székházba.Akinek kérdése van a MÁV felé kérem írjon egy mailt, és a tárgyba biggyessze bele, hogy kérdés. Megpróbálok minden kérdésre választ kapni.Ma augusztus 13-án, 14:00-ig…..
Azt hittem, hogy a zacskós gulyáslevessel és a mirelit lasagnéval vége a nemzeti ételek éveken át eltarthatóvá lealacsonyításának és megalázásának.Jó pap holtig tanul, így ma tanulmányútra indultam a gazdaságos értékeket képviselő lánc egyik üzletébe. Nem mentem hiába,…..
Tuskó Blog Kacsazsír 2007.07.28 05:27:00
Mivel nem érkeznek rendszeresen a látogatói történetek, ezért megint a mi történetünk jön.Szóval, a sok Kozelhez vettünk kenyeret, meg kacsazsírt, mert sörözéshez zsíroskenyér dukál. A meglepetés akkor ért, amikor hazaértünk, és kibontva a zsírt, megolvadt állapotban…..