Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dobcucc22

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
dobcucc22 2012.10.19 19:34:15
@mojoking77: tudnek eppen szinkrontolmacsolni ha akarnek. de nem ez a lenyeg... hanem ugy hogy nem beszel angolul, nem tesz erofeszitest erte hogy beszeljen pedig ott lakik, leparasztozni az anyanyelvuek angoljat. lehetett volna eppen az amerikai vagy a brit vagy az akarmelyik, nem azzal van a baj hogy ay ir angol...
egyebkent beszelgettem mar irrel tob tiz percig baratom....
dobcucc22 2012.10.19 19:44:44
@nigara: ok valoban ezt beneztem nem az anyanyelvuk az angol... de a hetkoznapokban valoszinuleg angolul kommunikalnak.
legalabb eggyel, de lehet tobbel is. egyebkent remelem direkt nem akartad megerteni az altalanositast a mondatomban.
dobcucc22 2012.10.19 19:49:03
@mojoking77: ez mind ok, de ket ev alatt egy uj nyelven meg lehet tanulni, foleg abban a kornyezetben. nem hogy egy fajta akcentuson annyira hogy nagyjabol felfogjuk mi tortenik. tudom elegge mas az ir mint a szotari, de akkor is.
Mai vendégszerzőnk Lobelt Ledfold (senkiben ne maradjon a kétely szikrája sem: nicknévről van szó...), aki kitartó tanulás és munka után abba a szerencsés helyzetbe került, hogy cége intézte külföldre költözését és az azzal járó adminisztratív terheket. Jöjjön tehát a…..
A távol-keleti ország számomra mindig meglehetősen ellentmondásosnak tűnt. Vonz a kultúra, a gasztronómia, taszítanak ugyanakkor a merevnek tűnő viszonyok és a helyhiány. G. szerencsésebb, mint én, hiszen neki megadatott, hogy mindezt saját tapasztalatai alapján döntse el.…..
dobcucc22 2012.09.05 07:12:05
@Behajtó70: haha szinte tudtam hogy valaki majd elkezni ezt a hulyeseget...

akkor meg egyszer: en nem a maga adojabol tanultam. a csaladom adozott mar eleget ahhoz hogy az en tandijam kijojjon belole. ugyhogy on semmivel nem jarult hozza az en tanittatasomhoz. azert meg, hogy ki hova megy es mit csinal, senki nem tartozik magyarazattal, foleg nem onnek.

nekem sajnos gerincferdulesem van, ugyhogy nem tudom aterezni a gerinc nelkul elni problemat.

masik kerdesere valszolva: japan csak az egyetem alatt tetszett meg, amikor 3ad eves voltam. en kerek elnezest, hogy akkor nem hagytam abba az egyetemet, es fizettem vissza a tandijat (ami akkor meg nem is volt). tudom, on igy jart volna el.
dobcucc22 2012.09.05 08:18:01
@Behajtó70: en egy sima allitassal kezdtem, ami megmagyaraza hogy miert es hogyan kerultem ide. nem igazan ertem, hogy ebben mi irritalt. es ha mar itt tartunk, en irtam egy normalis hangvetelu posztot, te a kommentedet viszont kioktako es serto modon irtad meg.

azert magazodtam, mert irtad hogy van gyereked, gondoltam idosebb vagy. pl egy 60 eves embert nem tegeznek meg a neten sem.
amit irtam azt pedig meg veletlenul sem mentegetozesnek szantam, mert arra nincs szukseg. egyszeruen ezek a tenyek.

en akkor sem maradnek otthon, ha milliokat keresnenk. mert van aki nem a penzert, hanem kalandvagybol megy el, vagy mert beleszeretett egy masik helybe. a penz nem minden.
egyebkent meg nem a fizetes az egyetlen ami az otthoni helyzettel kapcsolatosan rossz...

es akkor te se kommentelj, ha nem akarsz valaszt kapni ra. ha pedig a temahoz kapcsolodoan irtal volna, semmi gond nem lenne.
dobcucc22 2012.09.05 13:04:01
@Bohooo: van itt azert mell boven, koreaban meg meg inkabb. en nem latom csunyabbnak az europai lanyokat, csak egyszeruen nekem mar az azsiaiak jonnek be. teljes yellow feverben vagyok.
ami nekem feltuno, hogy a japanoknak (meg mas azsiai lanyoknak is) finomabbak a vonasaik, kisebb az orruk mint a fehereknek. nekem ez tunt fel amikor nemreg voltam otthon egy kicsit, meglepodtem hogy mindekinek milyen karakteres az arca :D

az azert tevedes, hogy mindenkinek ossze vissza all a foga. sokaknak igen (tobbeknek mint otthon), de nagyon soknak nem.

jo a haverodnak, lennek en is inkabb koreaban sokszor. az egy sok szempontbol hozzank kozelebb allo vilag, mint japan.
Burzsuj Megint Qatar lett a legjobb 2012.07.16 15:00:00
Egy igazi burzsuj természetesen magánrepülővel "jár", néha azonban a first class, és esetleg a business class is szóba jöhet. Éppen ezért hasznos a Skytrax összeállítása, amely az egyik legfontosabb felmérés a légitársaságok és az utasok számára, hiszen az elismeréseket több…..
A nagy világon e kivűlNincsen számodra hely;Áldjon vagy verjen sors keze:Itt élned, halnod kell. Hoffmann Rózsa nem tréfál. Hogy ez már a kereszténydemokrata oktatási szigor egyik első jele-e, azt nem tudom, de mindenesetre igencsak komolyan veszi és szó szerint értelmezi Vörösmarty…..
dobcucc22 2012.07.14 08:43:34
az a sok hulye (mar elnezest de mar nem birom ugyanazokat a dolgokat olvasni minden egyes ilyen irasnal) aki azt irja hogy "fizzesse vissza a rohadt orvos a kitanittatasa koltseget ha elmegy kulfoldre mert az EN adombol blabla" az nem fogna fel egyszer hogy

1. en nem a "TE" adodbol tanultam, max a szuleim es a csaladom adojabol, ami hidd el boven kiteszi minden tanittatasi koltsegemet

2.ennyi erovel mindenki mindent fizessen vissza aki "elmegy", meg aki az angol tesco megy rakodomunkasnak is, mert az allami ovoda, meg altalanos es kozepiskola is "TE" adodbol van

egyebkent meg mindenki csinalhasson azt csinaljon amit akar, ne politikusok es ne idiota valasztok akik oket megvalaszotttak, es foleg ne blog kommentelok osszanak es mondjak meg hogy mit tehetek, hova mehetek es hol elhetek. tudtommal mar nem a kozepkorban elunk.

elkoltozni kulfoldre kurva nehez, en egy eve jottem el, sok mindent merlegelni kell, csalad baratok stb.
de aki nem volt kulfoldon meg, az nem is ertheti meg ezt. en mar nem tudnek hazakoltozni, mert mar teljes balkannak erzem az orszagot. es ez nagyon faj. nagyon szeretnem ha magyarorszag olyan hely lenne ahol szivesen laknek a jovoben, nem kellene mindent hatrahagynom, de ez nem igy van.

es egyebkent az is tevhitben el, hogy csak a penz miatt megyunk kulfoldre. reg nem csak errol van szo. nekem nem hianyzik a minden napos ertelmetlen szopatas, amit az otthoni korhazakban lehet kapni. fejlodese lehetoseg meg nem sok. es ezek nem (csak) a pezen mulnak.

de eskuszom megorulok, ha valaki meg egyszer ezzel az "EN adombol.." dumaval jon
Ezzel a bejegyzéssel úgy érzem morális határokat feszegetünk. Az igazat megvallva át is lépjük azt. Oktatói és hallgatói oldalról is megkérdőjelezhető az, ha pénzt kérünk és pénzt adunk a jobb osztályzatért. Vagy talán mégsem? Igaza lehet a levélírónak, hogy a szükség…..
dobcucc22 2012.07.14 05:17:00
@exseven2: van ilyen az orvosin is, csak nem a vizsgan, hanem elotte megy a kessh...