Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DarthAgnan

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bulányi György piarista szerzetes, a „Bokor közösség” alapítója 2010. június 6-án 92. évében elhunyt. Magyar-német szakos tanárként végzett, és 1943-ban szenteltél pappá. Piarista gimnáziumokban tanított, majd 1945-ben Debrecenben hozzáfogott a „Bokor…..
DarthAgnan 2010.06.17 00:10:01
@Sneijder: Nem tudom a Bokor vagy Bulányi konkrétan mit hírdetett erről, hozzám már csak átszűrve jutottak el a gondolatai, de szerintem jogos az ellenérzés az Ószövetséggel kapcsolatban. Nem elvetendő, elengedhetetlen, hisz oly sok helyen fest helyes képet a gondoskodó, szerető, megbocsátó Istenről, és jól mutatja, hogy aki helyesen él az lehet vele közösségben. De azért erős kritikával kell hozzáállni sok részéhez. Mégiscsak antropomorf istenképet fest meg, olyan emberek írnak benne Istenről, akik nem ismerhették vagy nem érthették meg igazán a megnyilvánulásait. Jézus, mint Isten fia és második isteni személy jobban meg tudta mutatni, hogy milyen is az Isten.
Nem hiszem, hogy isten igazságossága lenne a lényeg, sokkal inkább a szeretete, az adása. Az Isten nem gyilkol. Az az Isten, akit Jézus fest le nem ítéli meg a tettei alapján az embert, és nem dönt véglegesen arról, hogy boldogság vagy kárhozat legyen az osztályrésze. A bűnös az, aki elzárja magát az Istentől és magának választja az örök istennélküliséget.