Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DRoland

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotonvödör hegesztés Folytköv 2015.05.21 18:21:02
Kedves Olvasóim! Ti, ki néha-néha idetévedtek. "Mostantól" érdemesebb lesz visszanézni ide, mert van/lesz fejlemény távcsőfronton.A mostantól idézőjelét a több éves hallgatáshoz képest tessenek értelmezni.Hogy írjak is valami érdemi információt:Egy hosszú kihagyás után…..
Fotonvödör hegesztés Bátorliget 2011.04.05 18:03:00
 A hétvégi IV. Bátorligeti Messier Maraton előtt történt pár átalakítás, sőt, még a maratonon is. :-) Jellemző módon ismét az utolsó pillanatban sikerült azt a pár apró változtatást megcsinálni, amit már fél éve terveztem. Nehezítésképpen a télire elcsomagolt…..
DRoland 2011.04.06 21:50:56
@Hgyörgyi: Megtisztelsz, köszönöm! :-)
Vasárnap az enyhe átvonuló felhőzet ellenére is megkíséreltünk pár fotont gyűjteni a vödörrel. Sajnos ismét sűrűsödött a felhőzet, így ott néztünk, ahol volt egy kis derülés. Pár tapasztalattal ismét gazdagabb lettem: - az aznap délelőtt eporapiddal megragasztott műanyag…..
Fotonvödör hegesztés First light 2010.09.08 06:48:00
A hétvégén megvolt az első fotonok begyűjtése "önerőből" (tehát nem kézzel odatartott okulárral, saját lábán állva). Az ALT-félkörök rögzítését az utolsó pillanatra hagytam, péntek délután indulás előtt még fúrkáltam a lyukakat. Így az első összeszerelés…..
DRoland 2010.09.12 13:02:51
@ati27: Szia!
Örülök, hogy tetszik! Ha minden jól megy ma ismét összerakom az ég alatt, akkor készülnek képek.
Én is gondolkodom hogyan lehetne könnyűre, kis helyet foglalóra építeni egy 150-es dobsont. Ha elkezdem, azt is felrakom ide, mondjuk félvödör fedőnéven. :-)
Nem valami sok, de most lesz pár kép is, nem csak a szöveg: A csavarfej eltüntetést egy kicsit körbejártam. Az első próbálkozás egy sötétebb rétegeltlemez fűrészpora volt faragasztóval. Ez egy kicsit sötétebb lett, mint az alap. A következő a saját anyagának csiszolópora…..
Az utóbbi napokban apró örömök értek:Mégsem tettem olyan bénán fel a kis nyelvecskét, ami a kihuzatot tartja, úgy tűnik egészen rendesen be lehet majd jusztírozni a végén. De nyugtával a napot, de inkább Holdat... Az volt a gond, hogy mégsem volt középen a…..
Nem túl gyakran van bejegyzés, de dolgozok, amikor van rá lehetőségem, csak utána nincs mindig idegzetem leírkálni a szívásokat... Ezért az a terv, hogy ha használható állapotba kerül, akkor szentelek pár bejegyzést mindegyik részegységnek, az aktuális állapotát bemutatandó.…..
Az utóbbi pár nap szabadidejét a fúrás-faragásnak szenteltem, de ebből biz' nem lesz kukker péntekre. (ugyanis a terv az volt, hogy legalább megnézzük milyen kép van benne)A bútorlapszabászatban vágatott 10-es rétegeltlemez, bár emelt minőségűnek lett kérve, nem valami…..
Készülnek gőzerővel a tervek, első körben a fa része lett kitalálva, hogy minél előbb kész lehessen. Ugyanis az a nagy ötlet, hogy a bútorlapszabászatban pontosabban tudnak egyenest és derékszöget vágni, így vágjanak csak ők, úgyis náluk rendelem a 10mm-es régetelt lemez…..
Fotonvödör hegesztés Előhang 2010.06.16 21:24:00
Valamikor a 2000-es évek elején egy felhőmentes nyári koraestén látogatást tettünk a salgótarjáni Uránia Csillagvizsgálóban, ahol az ott lévő 320/1400 (körüli) Newtonnal megnézhettünk pár objektumot. A legnagyobb hatást az M13 nevű gömbhalmaz tette rám, a még nem is teljesen…..