Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Miapijama (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasutaskritikus Hiéna 2010.07.19 11:51:00
 Egyszer már definiáltam hogy kit tekintek hiénának. Most találtam rá tökéletes példát. Aki elad valamit, az többnyire keresni is szeretne a bolton, máskülönben tönkre megy. A tisztességes haszon fogalma elég nehezen körülírható, egy autószalon például száz százalék…..
Miapijama (törölt) 2010.07.22 20:23:13
Kedveskéim!

Az igazság valahol sín tér és a blogtulaj között van.

Vagyis szerintem az nem hiénaság, ha eszméletlen jó áron szereztem valamit legyen az egy Roco Nohab 27ezerért és meghírdetem 32ezerért. Mert vannak szállításból és más dolgokból eredő költségek. Így talán van rajta durván 3-4ezer forint. Ami a befektetett melóért egy közepes ár.

A hiénaság az lenne(!)*, ha a szép Nohabot 45ezerért árulnám olyan helyeken, ahol tudomásom szerint nem fordulnak meg hozzáértők és azok szépen meg is veszik.

De! A laikus, kezdő - vagy akárhogy hívhatjuk őket - is megteheti, hogy beüti a kurva cikkszámot a gugliba és megkeresi a legjobb vételt. Ekkor hősünk ráakad az "Internetes Önkéntes Rendészeti Szervezet" őrmesterének - nevezzük B. BoGárnak - a boltjára és ott pikk-pakk 28.990 forintért hazaviheti tologathatja is otthon az asszony hátán.

*Így tehát a hiéna egy kitalált fogalom azokra az emberekre, akik jó üzleti érzékkel rendelkeznek, alkalomadtán jó vételt csinálnak. A jelzőt nyílván azok az irigy fatökű köcsögök találták ki akik túl bénák ahhoz, hogy ilyen dolgokat csináljanak és siránkoznak, hogy milyen szar a helyzet, mert valljuk be; az eBay-en nem lehet magyarul vásárolni, nyelveket kell tudni, van rizikó a szállítás során, sőt még a drága Fidesz is ellenük dolgozik az forint árfolyámanak tologatásával.

Ui.: sín tér! Kurvajó az a narancsbőrös rész. Majdnem leestem a székről! :D
 Ismét csak előkerült Keszthely. Pedig most egy lelkes látogató dicsekedett hogy mennyire tetszik neki, mégis azonnal előkerültek a kritikus vélemények. Eddig azt hittem csak én vagyok akkora szemét, hogy nem rajongok valamiért kötelességből csak mert magyar…A felmerült…..
Miapijama (törölt) 2010.07.13 11:45:09
 Ebben a kurva nagy nyári melegben mihez van kedve az embernek? Már a vízparti nyaraláson kívül, mert most éppen azt csinálom. De nem lehet egész nap a szálloda medencéje mellett heverészni sem és koktélt vedelni, meg a lábamban is kezd előjönni az izomláz, hiába, elszoktam…..
Miapijama (törölt) 2010.06.17 10:07:53
@TorTa30:
Hát tudod, én is lapítanék egy ilyen gerinctelen (nem véletlen BoGár a neve) tett után. És ez csak egy, amire fényderült. De ha mégegyszer hiénázik vagy sérteget másokat, szembe fogom állítani a tényekkel. Remélem olvassa. BoGárka! Rajtad a szemünk! o_-
Miapijama (törölt) 2010.06.17 11:15:52
@TorTa30:
Helyes. Tőled nem vártam mást. Lehet nem leszel egyedül.