Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nosayton

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
November 6-án jelenik meg a Halo 4, az első játék a Halo-brandben, amit nem a Bungie fejlesztett. A Microsoftnak nagy a tét, éppen ezért bizonyára igen rosszul érintette a céget, hogy hétvégén kikerült a netre a játék kódja. A vállalat persze belső nyomozást kezdett, hogy…..
Nosayton 2012.10.18 13:47:43
Szerintem jogos a lépés, szinte biztos, hogy ToS-ban vagy EULA-ban benne van, hogy a gépet nem módosíthatod, a nem eredeti játékokat meg, mint írtátok, csak berhelt cumóval lehet elindítani. Innentől kezdve nem igazán lehet belekötni a dologba.

@A fidesz a betegek kiirtására készül: ez felesleges személyeskedés, ráadásul elbeszéltek egymás mellett. Ha jól értem, akkor d.j arra gondol, hogy a warez igenis bűn, de nem lehet lopásnak nevezni, mert a lopás fogalma nem fedi azt (nem azt fedi), amit warezolásnak nevezünk. Ettől még egyáltalán nem támogatja a warezt, csupán rámutat, hogy nem megfelelő bűn-nevet használnak a kiadók rá.

A lopást arra értik általában (jogilag nem tudom mi számít annak), ha elveszel egy dolgot a tulajdonosától, minek következtében ő azt tovább nem tudja használni, mert nincs ott, fizikailag nem fellelhető.
Ellenben a warezolást én úgy fogalmaznám meg, hogy ellenszolgáltatásköteles szolgáltatás (software) igénybevétele / használata az ellenszolgáltatás hiányában.
Gyakorlatilag warezolás esetén az eredetivel hasznos-funkcionalitásában megegyező másolatot készítesz (mivel DRM-et kiveszik, de ettől még tudod arra használni a sw-t, amire az eredetit), tehát a kiadó/tulajdonos azt ettől még el tudja adni akárhányszor. Technikailag értem az "el tudja adni"-t, mert képes rá, megteheti, hogy árulja, de nyilván ha van warez, akkor akár csökkenhet is az eladásra az esélye, mert van aki leszedi megvétel helyett.
Viszont, érdemes figyelembe venni azt a tényt is, hogy vannak olyan emberek, akik letöltik, megnézik, 'vaó, tetszik' és megveszik. Ebben az esetben lehet, hogy a warezből lett pénze az értékesítő félnek, mert ha nincs a warez, lehet nem meri megvenni ismeretlenül a cuccot a vásárló. Én is vettem már úgy játékot, hogy lekaptam torrentről, ok fasza, tetszik, megveszem. Mivel nem volt demo, reklámnak meg nem hiszek, inkább saját tapasztalatnak, más út nem volt, hogy meggyőződjek róla, valóban akarok-e rá költeni. Mert ugye, ha megveszem és tényleg nem tetszik, van jogi lehetőségem rá, hogy - cizelláltan fogalmazva - a "bugosszar" árát megtérítsék, mert a minősége kritikán aluli? Ergo, van kipróbálás utáni vásárlástól való elállási jogom? Én nem tudok róla, de lehet, hogy van, ellenben nem lepne meg, ha nem létezne erre szabályozás (a netes vásárlós dolog nem tudom, hogy erre vonatkoztatható-e).
Száz szónak is egy a vége: rohadt bonyolult helyzet, nem csodálom, hogy nem akardózik rendes szabályozást létrehozni rá.
Bocsánat a WOT-ért, de ez kikívánkozott! :)
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Nosayton 2011.09.29 15:20:48
@The Rminator: ha jól tudom AAC, nem mp3. az meg azonos bit rate-n jobb minőség, nem?
Nosayton 2011.09.29 15:33:37
@The Rminator: Ok, ez jogos :)
Nosayton 2011.09.29 16:03:00
@Zool2107: Én nem tudom, hogy mennek ezek, csak feltűnt, hogy hajlamosak az emberek elsiklani néha ilyen dolgok felett, utána meg csodálkoznak, ha esetleg bünti van.
Sajnos a törvény nem ismerete nem mentesít alóla, hiába szeded te azt le jóhiszeműen.

De nem flame-elni vagy beszólni akartam :)
A Macensteinen olvasható, hogy egy 4 éves kortól ajánlott appban "full frontal nudity", azaz totális szembőlpucérság látható. Vagyis kijátszották az AppStore cenzúráját, átjutott egy gyermekjátéknak tűnő fertő.Durva.Mielőtt továbbmegyünk, lássuk, miről van…..
A pályafutását a Lucasfilm Gamesnél kezdő, többek között a Monkey Island sorozaton és a Day of the Tentacle-n dolgozó Tim Schafernek nem volt gyümölcsöző az együttműködés az Activisionnel. Mint azt a köcsögtoptízben megírtuk, az Activision CEO-ja, Robert Kotick az…..
Nosayton 2010.07.16 10:53:43
@plevi: pedig előbb vagy utóbb valószínűleg belefog :(
Semmi hivatalos, az Apple este hétkor jelent csak be valamit az iPhone 4-gyel kapcsolatban, de nagyon úgy tűnik, hogy sikerült megoldani a mobil térerő-problémáját. Mint azt már bizonyára mindannyian tudjátok, az új készülék szuper kommunikációs eszköz, mindaddig, amíg meg nem…..
499 és 599 fontért lehet rendelni független iPhone 4-et Angliában, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a szolgáltatók - mind a hatan - elkezdhetnek licitálni egymásra. Magyarországon a T-Mobile még nem tud semmit, sem hivatalos időpontról, főleg árról nem hallottak. De bízzunk a…..
Nosayton 2010.06.16 11:02:16
@TechnoKrata:
Ezt bármelyik T-Pontban meg kéne csinálniuk? Én voltam benn a veszprémiben, és azt mondták, hogy iPhone-t nem függetlenítenek. Néztem is bociszemekkel, hogy ugyan miért fáj nekik, hogy Dominósért ott hagytam egy korrekt összeget és mégsem...
Szóval please help me! :)