Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bikerchili

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Mint a mesében... 2010.12.21 17:12:00
Nem titok, hogy az ismeretterjesztő csatornák mellett csak akkor kapcsolok Eurosportra, ha bunyó vagy rali van soron. Így halmozottan is volt már szerencsém a Teutul-famíliát lassan felváltó keménymelósokvagyunkvazze favágó-családhoz, a Pelletier-fivérekhez. A sztori minden egyes…..
bikerchili 2010.12.21 19:30:19
@Eddie Felson: 100l egy forduló? Hát nem tom mekkora egy forduló, de ezek a monstrumok ilyen terepen sztem simán fogyasztanak 1:1-be (100l/100km).
Anno volt olyan gep a seregben,a mi közel ennyit ivott, pedig ehhez képest pehelysúlyú volt (a benzines Zilek is simán becsókoltak egy ötvenest 100km-re).
De valszeg ott a pont, hogy ez nem tüzelőnek való fa és akkor mindjárt más az értéke.
A biztonságos motorozás életet menthet. A felelőtlen száguldozás nem új keletű probléma, úgy tűnik, már negyven évvel ezelőtt is gondot okoztak a nyelező suhancok. Ez az angol baleset-megelőzési kisfilm ugyan elavult már, hisz az irányjelző és visszapillantó tükör manapság…..
Amikor nyáron végigautózunk Balatonföldváron, olyan érzésünk van, mintha egy virágligetben hajtanánk át. Nem véletlen, hogy ez az 1992 óta városi rangra emelkedett település 1994-ben tisztaságáért, rendezettségéért és virágosításáért Európa-díjat nyert. 1995-ben a…..
bikerchili 2010.06.21 13:37:34
@AzHofi:
Marika-féle sült kolbász rulez :) Meg a hambi a keleti strand bejárat melletti faház büfében.
Publik meg sztem egyszerűen maga a tökéletes bulihely kár hogy pici a táncparkett.
Már csak egy rock-kocsma hiányzik. Volt is, sajnos a Gidránból elküldték a motorosokat hogy a 12 éves NDK-s turistagyerekeknek lehessen kölyökdiszkót csinálni.

Amúgy csodálkozom, hogy a déli part legszebb panorámáját (a löszfal tetejéről) mindenki elfelejtette megemlíteni. Oda tényleg érdemes felmenni, mi általában vihar előtt szoktunk, gyönyörű.
A nyelv és a genetika kapcsolata izgalmas és forró téma. Ma már teljes bizonyossággal tudjuk, hogy léteznek olyan gének, amik befolyásolják a nyelvhasználatot és a nyelvtanulást, az is biztosnak látszik, hogy létezik egy velünk született általános nyelvtan, amit azután a gyerek…..
bikerchili 2010.06.16 18:20:21
@Nádori Gergely: Pont az izoláció miatt használható az a populáció. Azért kíváncsi lennék mekkora lenne a genetikai hasonlóság a honfoglaláskori magyar populációval. A vizsgált mintanagyság meg 100 feletti, ami azért elég jó egy pár ezer fős összlétszámhoz képest.

A finnugor elmélet meg a Föld gömbölyűsége között meg elég erős párhuzamot vonni. Mondjuk ha fordítva mondtad volna. Egyébként tényleg 3milliárdról van szó. Mert az majdnem fele az OTKA költségvetésnek. De egy kormányzati telefontendernek biztos :(
bikerchili 2010.06.16 18:23:33
@bikerchili: A tényleg 3 milliárdról van szó az kérdés akart lenni. Bocs