Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glossator

8 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Olvassuk:Nehéz manapság dicsérni a Fidesz-kormány politikáját. Annál fontosabb, hogy megtegyük, ha van miért. Magyarország ugyanis nemhogy nem lett az újfasizmus fellegvára, és kormánya nemhogy nem kapaszkodott össze a radikálisokkal, de ütemesen folyik a szélsőjobb…..
 "A principatus: köztársasági formákkal leplezett egyeduralmi forma. Élén a princeps áll." - Wikipedia.org Sokan sokféleképpen leírták már, hogy 2/3-dal mindent lehet.  A választások óta eltelt idő azt igazolta, hogy a 2/3-os gépezet nem habozott az ún.…..
Ekkora a balfaszokat ... A Magyar Televízió és a Magyar Rádió ugye nem adta le a Jobbik kampányfilmjét, a Magyar Rádió a személyhez fűződő jogok és egy államalkotó kisebbség méltóságának megsértésére miatt, a Magyar Televízió pedig a médiatörvényre hivatkozott. Ahogy…..
Glossator 2010.10.01 16:15:25
@Talon: Igen botrányos a döntés, jogilag teljesen hibás.
Az elemzést l. itt: obiterdicta.blog.hu/2010/09/30/lb_1
  Az OVB-nek a Jobbik kampányfilmjével kapcsolatos határozatai értékelésekor azt írtuk, hogy kiváncsiak várjuk a Legfelsőbb Bíróság döntését. Megkaptuk, az MTV-vel kapcsolatos határozat itt (Kvk.II.37.992/2010/6.), az MR-rel kapcsolatos határozat pedig itt…..
A Fideszt burkoltan rasszizmussal vádolók zavartan hallgatnak, jobboldali hangadók köpni-nyelni nem tudnak, a Jobbik pedig Fidesz-Lungodrom kormányt emleget. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a cigánysággal kapcsolatos bármilyen esemény vagy megszólalás azonnal óriási…..
Glossator 2010.09.29 12:17:17
@Lord_Valdez: " "Számunkra most nem az eset konkrét jogi megítélése az érdekes."
Pedig ez a kérdés megérne egy misét, ugyanis egy médiának nincs joga elállni a szerződéstől, hacsak nem ütközik törvénybe a végrehajtása. Azonban erről most nincs szó. Gusztustalan az lehet, de nem törvénytelen. "

De törvénybe ütközött a végrehajtás, l. obiterdicta.blog.hu/2010/09/28/ovb_1
Kétségtelenül frappáns ötlet volt ennek a kampányfilmnek a betiltása a közszolgálati tévében. Régi tapasztalat, hogy nagyobb sikerre számíthat az, ami tiltva van. A you tube-on eddig közel százezren látták és a kommentekből ítélve a többségnek persze nagyon tetszik.Pedig a…..
 Olvassuk:OVB: jogsértő volt, hogy nem mehetett le a Jobbik hirdetése...Legkésőbb pénteken eldől, leadható-e a Jobbik kampányfilmje, illetve hirdetése a Magyar Televízióban és a Magyar Rádióban; az Országos Választási Bizottság (OVB) hétfőn úgy döntött, nem lépi túl a…..
 Olvassuk: "Közrendvédelmi teleppel" kezelné a Jobbik a cigánykérdéstForrás: origo.hu Írjuk:Nemzeti Nyomozó Iroda1062 Budapest, Aradi u. 21-23. Tisztelt Nyomozó Hatóság! Alulírott ....f e l j e l e n t é s t terjesztek elő a büntetőeljárásról…..
 Olvassuk  a "politikust":A Jobbik országgyűlési határozati javaslatot nyújt be, amelyben a magyar katonák Afganisztánból történő azonnali kivonását kéri a kormánytól....Magyarországnak semmilyen érdeke sem fűződik az afganisztáni háborúhoz, főleg úgy…..
Obiter Dicta Balos bezzegország 2010.08.15 22:49:00
Olvassuk:Balos bezzegország lettünk...De nem csak a régió, a nagyvilág is tisztel bennünket. A baloldali brit napilap, a Guardian az Orbán-kormány gazdaságpolitikai lépéseit értékelő cikkében kijelentette: Magyarország ellenszegülése elképzelhetően az IMF és az európai…..
 Olvassuk:A miniszterelnök a visegrádi országok kormányfőinek budapesti csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre kijelentette, hogy ennek az évnek a végén Magyarország költségvetési hiánya nem lehet 3,8 százaléknál magasabb, és nem is…..