Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sín tér

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vasutaskritikus No.1. 2013.05.11 00:10:23
        Az utóbbi időben elhagyott az ihlet, talán kicsit bele is untam a blogolásba. Most mégis billentyűzetet ragadtam, ennek oka pedig, hogy bekövetkezett amire majd negyven éve várok!!! Igen, végre eljött! Nem kell többet álmatlanul forgolódnom az ágyamban és…..
sín tér 2013.06.06 23:23:59
@V63 009:
Persze, hogy nem vagyok a testvéred, ha az lennél letagadnám te ordas nagy seggfej! Csak is a "pejoratív" értelmében vonatkoztattam rád, mint jelzőt. A többit az infantilis fantáziádra bízom!
Nem a legelső modelljeiről beszéltem a Q-nak, hanem az összesről.
Ha már szóba hoztad fentebb Szilágyi Csabát, aki köztudottan maga volt az MK kis széria, akkor ragadjuk ki példának az ő munkáit, összehasonlítás végett: Soha, egyet se láttam, amibe igazán bele tudtam volna kötni. Még az ős Gützold Szergejekből, vagy Piko NoHAB-okból is képes volt mesterit alkotni, az akkori technológiával (tudod, T-modell!). A minősége igényes volt és folyamatos. A Q Szergejek vagy Nohab-ok (itt már azokról beszélek, amiknek az alapja Roco volt!), egyik másika, nem haladta meg azt a szintet, amit ma pár lelkes amatőr bemutat az index, járműépítés topikjában. Pedig, nekik nem áll rendelkezésükre az a "technológia", vagy "TEAM" :-) mint a "Börcs Lacinak". Itt most csak egy kis szeletet ragadtam ki példának, de bármelyik modellre le tudnám ezt vezetni. Ha már a Qubalá-ban, a Q- betű Quality-t (minőséget) jelent, akkor legyen az etalon amit az MK kis széria letett eddig az asztalra! Egyelőre, ennek nyomát sem látom. Pedig az MK, jó ideje nem is hoz ki semmit.
Mindezek ellenére, nekem semmi bajom a Q-val! Ha valakinek tetszik, hát vegye! A kritikát meg viselje!
Veled meg befejeztem a vitát, mert frankón kezdem érzeni magamon a szellemi hanyatlás jeleit, ahogy végigmegyek a gondolatmeneteden!
Na miről is lesz most szó? Igen, természetesen a modelloutlet című agyatlan baromságról és azokról az agyatlan barmokról akik rendeltek is. Hirtelenjében nem is tudok rájuk jobb kifejezést, akinek van agya az nem is járhat…..
sín tér 2013.01.06 11:10:37
@V63-017:

Valószínűleg a palimadarak is több mint a duplájáért fogják, majd tologatni, ha egyszer még lesz nekik ilyen mozdonyuk az életben!

Egyébként, mostanra külön tudomány már a buta hiszékenyem berekre építeni. Mondhatnám a politikát is (ott sem az értelmes embereket próbálják szavazónak megfogni, hiszen ők vannak kevesebben), de idáig nem akarok most elkanyarodni. De, a két legismertebb kereskedelmi TV-ben is szemfényvesztő jósok meg látnokok küldik nekünk emelt díjas telefonon a szerencsét, meg a pénzenergiát főműsoridőben! Szerintem, ez ugyanúgy a bűncselekmény határát súrolja mint a modelloutletes emberünk, aki át is lépte azt.

Visszatérve a fő témához, sajnálom akiket átvertek, de szerintem, valahol megérdemelték, amit (nem)kaptak!
Aki leginkább irritál az egészben az a kőagyú, tirpák sxapuka, aki még tüzelte is a hiszékenyeket ostoba hurráoptimizmusával és lendületet adott a birkáknak, hogy bemenjenek az erdőbe. Aztán ravaszul megvárta mi történik velük! Tehát, felhasználta a nála is ostobábbakat tapasztalatgyűjtésre!
Vasutaskritikus Zas 2012.09.04 11:10:03
Nemrégiben az egyik legjobb barátomnál jártam egy kis baráti iszogatásra, aki mindamellett hogy régi cimbora, szintén modellező. Annak ellenére, hogy azt mondják, hogy amit két ember tud, az már nem titok, ő tudja ki is vagyok, és többnyire mindíg egyet is ért velem abban amit…..
sín tér 2012.09.06 18:01:23
A matricázást lehet szépen csinálni, annak van egy technikája. Ha az ember jól csinálja, szinte a tamponnyomással vetekedő minőséget lehet kihozni belőle.

De: Ajánlanám szíves figyelmedbe ezeket a csúcs Nohab-okat:

www.modellkit.hu/tools/newspublish/index.php?news_id=92&start=1&category_id=&parent_id=0&arcyear=&arcmonth=

(Remélem működik a link de ha nem akkor a böngésző címsorába kell bekopizni)
Irányítsuk tekintetünket az orr pályaszámokra (zománctáblákra). Hosszan nézéssel állapítsuk meg, de legalább is merüljön fel bennünk a kérdés: talán csak nem ezek is fehér alapú száraz matricából készültek, melyekre lézernyomtatóval nyomtatták a feketét? Mennyibe is került egy ilyen "kiemelten kisszériás" Nohab?
sín tér 2012.09.07 16:01:23
@vasutaskritikus:
Nem hiszem, hogy olyan nagy befektetés egy éles penge, vagy egy kis odafigyelés. Amit látunk, a gyártó nemtörődömsége. Lehet, hogy nem is zavarja. Mindannyian mást nézünk egy modellen. Ő a kármentő csövet nézi. :-)
Vasutaskritikus Balatonfüred 2012 2012.08.22 18:29:49
Nem láttam, hogy máshol írtak volna a balatonfüredi kiállításról, úgyhogy én most megteszem. Mivel a hosszú hétvégét amúgy is a tóparton töltöttem, kifejezetten örültem, hogy a kiállítás is most van, meg is látogattam. A helyszín most már szokásos módon a vasútállomás…..
Vasutaskritikus Nem dohányzó 2012.06.22 08:12:00
  Idén január elsejével tovább szigorodtak a nemdohányzók védelméről szóló törvény passzusai. A lényeg, hogy sem az állomásokon és pályaudvarokon, sem a vonatokon nem lehet dohányozni. Ami nagyon helyes. Nem utálok semmit jobban, mint amikor a pofámba füstölnek…..
Vasutaskritikus Gigant 2012.01.23 15:25:00
Ha már modellekről írogatok, (nem sokszor csináltam még ilyet), akkor essen szó a másik réges-réges-régóta várt modellről, a Gigantról is. Ellentétben a Flirt-tel, itt régóta tudtuk hogy jön, néha még képet is láthattunk róla a magyar vasútmodellezők 007-es ügynökének…..
sín tér 2012.02.01 14:52:08
@V63051:

Ha bár, nem őriztünk együtt libákat, elmondom, hátha megérted azt is, amit nem tájszólásban mondanak neked:
Alapvetően leszarom kinek mekkora gyűjteménye van! Sőt, magam is lesajnálón tekintek arra aki ilyesmivel dicsekszik. Az egész abból indult ki, hogy druszád (vagy te magad) elkezdte szapulni és lepitizni k róbert dolgait és tevékenységét:
"Azért mert szombatról szombatra bérelsz három asztalt a láng börzén? És ott árulod a többnyire vicik-vacak dolgaidat? "
Lehet, hogy az, aki árulja a "vicik vacak" dolgait már előrébb lenne a JC-s aranycsapatos tauval, mint aki ezt felhozza!. Ezért ne ítéljünk sosem a látszatból! Hozzáteszem, hogy legutoljára egyáltalán nem vicik vacak modelleket láttam azon a bizonyos asztalon...
Próbálok következetes lenni és neked se mondom elsőre, hogy ilyen intelligenciával energiád ne a verbális kommunikációba fektesd, hanem mondjuk ganézd ki a disznóólat, vagy kapáld fel az istálló mögött gazt azzal, aminek a nyele kilóg a szádból!
sín tér 2012.02.02 17:54:23
@V63051:

Amiket leírtál, egyszerű szőrszál hasogatások. Csak a kötözködés volt az értelmük, hogy fogást találj rajtam. Mint ahogy annak is, amit először írtál hozzám. Csúnyát mondani egy útszéli prosztó is tud. Jó példa vagy erre te magad. Színvonaltalan, egyszerű, ötlettelen hozzászólásaidat némi trágársággal ötvözött kötözködéssel próbálod érdekessé tenni. Nyilvánvalóan ugyanezzel próbálsz önbizalmat is önteni magadba, aminek bizony igen csak híján vagy. Van is rá okod, de semmi baj, nem vagyunk egyformák! légy büszke arra, hogy tudod bicskával enni a fagylaltot, vagy tudsz gumicsizmában napozni a strandon. De olyanba ne fogj, amihez ha tényleg jól akarod csinálni, intelligencia kell. pl. vasútmodellezés, vagy írás. Az utóbbit főleg akkor nélkülözd, ha esetleg nekem támadna kedved írni a jövőben!
sín tér 2012.02.02 20:50:45
Vasutaskritikus Hamis a Bika 2012.01.27 20:39:00
 Zajlanak az események a magyar modellvasutas életben, a hétvégén valóságos háború zajlott az index-en. Többé-kevésbé én is nyomon követtem, sajnos egy csomó hozzászólást kimoderáltak, szombaton pedig a Pályamester nevű moderátor rövid úton lezárta a témát,…..
sín tér 2012.01.30 17:41:17
@Aki Másnak:
Szerintem az ilyesmi vitákhoz a "Vélemények modellboltokról" a legközelebb álló topik. De mostanra Csíkos mester nyitott még egy topikot erre a célra, "Börze a háttér" címmel. A gond csak az vele, hogy a Vasutas fórumban nem a "Modellvasút, virtuális vasút" alatt, hanem a "Resti"-ben található, ezért szerintem szépen feledésbe merül, majd.
Amúgy pedig, ha bemész egy klubba, ahol elkezdesz vitatkozni egy csomó törzsvendéggel, akkor ne csodálkozz ha előbb utóbb a hátsó bejártnál lévő kukába találod magad.
Itt nem az számít, hogy beszéltek veled. Az számít te, hogy kommunikáltad le a dolgot. Szerintem, rosszul! Az is tisztán látszott, hogy nem csak egy nikkel próbálod védeni saját igazad (ez bizony senkinek sem szimpatikus húzás). Ezenkívül teljesen elragadtattad magad az indulatodtól, ezért már a végére az egész nem tűnt hitelesnek.
Amikor fény derült rá, ahogy P. Szabolcsnak csapdát állítottál az még kevésbé növelte népszerűséged. Semmi nem jogosít arra fel, még az igazad sem, hogy önbíráskodj. Úgyhogy én a már a végén azon csodálkoztam volna, ha nem dobnak ki.
Végezetül, szerintem nyilvánvalóan levonható a következtetés: ha valamit rosszul kommunikálunk, akkor mit sem ér az igazunk.
sín tér 2012.01.31 12:12:13
  Nincs is jobb program így a nyár derekán egy kánikulai hétvégén, mint egy jó kis vasútmodell kiállítás, meg egy pofa sör! Legalábbis az egyik szomszédom szerint. Én ugyan nem szeretem a kánikulát, még vízparton sem, a sört meg még kevésbé, de a kiállításoknak…..
sín tér 2011.07.20 08:59:15
Az az érzésem, mint oly sokszor már, megint fél információkból építetted fel a posztodat. Persze belinkeltél két hozzászólást is, de ha az ember az egészet elolvassa, az előzményekkel együtt a komplett párbeszédet, láthatja, hogy nem arról van szó, ami elsőre látszik. Vagy inkább, amit láttatni akarsz?
Először is, minden tiszteletem Matíz kollegáé, de a "hungarikumozás" nálam is kiveri a biztosítékot. (megjegyzem nálad is kiverte már, lásd "Hiéna vagy nem hiéna"). Mindenhol vannak normális és szemét emberek egyaránt. Ez nem holmi hungarikum, engem egy német illetőségű emberke vágott át eddig a legjobban vasútmodellező múltam során. Ezen kívül az érzésem az, hogy "Gabamanó" belinkelt hozzászólása "Róbertke" megjegyzésére volt reakció, hiába Matizhez kapcsolódik. Ami Matíznak szólt, az utána következik. Nem utolsó sorban, nem lehet egy egész kiállítást minősíteni, egy "melós" túlérzékenysége miatt. Aki megjegyzem ugyanabban a kánikulában rakta össze a cuccot és fürdött a verejtékében, többek közt a Te szórakozásod kedvéért, is!

A második általad belinkelt hozzászólás, nyilvánvaló rosszindulatú provokáció, a szerzője részéről. Célja az uszítás és a sértés. Személyek beazonosítására, meg úgy kérdezünk rá, hogy "kik ők?" (általános első osztály). A "kik ezek?" megjegyzést, csak egy akkora tőparaszt engedi meg magának, aki még a strandra is gumicsizmában jár, és bicskával eszi a magnumot. Szerintem a reakció igen csak visszafogott volt erre a bunkó, provokatív beírásra!

Apropó provokáció:
Személyes meggyőződésem, hogy vannak intézmények, magánemberek, - akiknek a modellezéshez ilyen-olyan üzleti érdekük fűződik -, (esetleg kizárólag abból élnek!) kiknek nem érdeke, hogy egy ilyen rendezvény jól sikerüljön. Mitöbb, az érdekük, az, hogy ne legyenek kiállítások, ahol haladó szintű, tehetséges, amatőr modellezők hirdethetik magukat. Ne legyenek börzék sem, és az információ és a tudás ne áramolhasson szabadon.
Tehát, ne tudjak én fél áron megvenni egy modellt, hanem menjek be az ő üzletébe és fizessek teljes árat, NEKI. Vagy, hogy ne ismerjem meg azt az amatőr modellépítőt, aki profi szinten megcsinálja nekem azt a kisszériás darabot, amit egyébként csak a boltjában (webáruházában) tudnék megrendelni százezrekért. Meggyőződésem, hogy az Index fórumaira beírt vita generálás ("fikázás") nem kis hányada, innen eredeztethető!

Természetesen lehet valamiről kritikát mondani/irni, sőt kell is! A kritika viszi előrébb a dolgokat. De mindennek megvan a módja és stílusa!
Minden intelligens, jóérzésű vasút és egyéb modellbarát érdeke, hogy legyen legközelebb is Temofeszt és az jól is sikerüljön. Itt régi barátok találkoznak és új barátságok köttetnek. Tudás, tapasztalat cserél gazdát. Önmagában is egy jó kis hakni és nem utolsó sorban a gyermekeink is jól szórakoznak. Hát akkor segítsük, ne akadályozzuk! A szervezőket nem sértegetni kell és elvenni a kedvüket attól, hogy ekkora munkát legközelebb is belefektessenek, hanem bátorítani, segíteni, jó tanácsokkal ellátni, hogy mit csináljanak másképpen jövőre.
sín tér 2011.07.29 22:01:07
@hélóhélóhélóhéló:

Hát mit ne mondjak, nekem biztos nem fogsz hiányozni.

A veresegyháziakat én is ismerem, mondhatnám személyes jó barátom is van köztük. Nekem úgy látszik nem azt mondta, mint neked. Pedig minden nap kint voltam és sokat időztem náluk is.

Az, hogy valaki elmondja a véleményét egy dolog (én szívesen meghallgatom az ellenvéleményeket is). Hogy milyen stílusban adja ezt elő, az csakis őt minősíti!
Szóval, azt kell gondoljam az általad leírtakból: ha otthon maradsz legközelebb, a hely látogatóinak átlagos intelligencia szintje, csak emelkedni fog.
sín tér 2011.07.31 09:42:15
@hélóhélóhélóhéló:

A börzével kapcsolatosan pár gondolat:

A 200Ft-os belépőt pont azért szedik, hogy ne kellejen az egekbe emelni az asztalpénzt. A hely használatáért bérleti díjat kér a tulajdonos (évről évre, egyre többet). Azt ugye be kell szedni valahogy, hiszen nem finanszírozhatja azt a szervező a saját zsebéből. Ha nem szedné a 200Ft-ot, akkor az asztalpénzt kellene felemelni. Ebben az esetben azzal kell számolni, hogy az árusok fogyatkoznának meg. Ha nincs árus, akkor az egész úgy ahogy van értelmét vesztené, tehát elsorvadna.
Azt gondolom mindannyiunk érdeke hogy legyen börze, a 200Ft meg egy olyan minimális, jelképes összeg, hogy a megemlítését is piti dolognak tartom!
Abba gondoljon bele az, aki ilyet tesz, hogy egy szerencsés vétellel, akár több tíz ezer Ft-ot is spórolhat. Nem beszélve arról, hogy a helyszínen biztosított próbapálya, nagyító lencse segítségével, annak a kockázatát is a minimálisra csökkenti, hogy egy rossz vételbe fusson bele. Vagy annak, hogy esetleg a vételár előre átutalása után hiába várja a csomagot! (mint mostanában sokszor hallhatjuk az internetes vásárlásokkal kapcsolatosan).
Ha valakinek ez a ehetőség, a biztonság, nem ér meg +200Ft-ot (vagy akár többet is), az forduljon kezelőorvosához, vagy gyógyszerészéhez!
 Menő lett mostanában sztrájkolni meg tüntetni, mindenért. De főleg a kormány nyugdíjpolitikája miatt, kezdődött a rendőrökkel, hozzájuk verődött az összes egyenruhát viselő többi seggfej, meg is lepődtem volna, ha a vasutasok kimaradnak ebből. Szerencsére nem maradnak…..
 A hónap vicce: stratégiai együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a China Railway Construction Corporation. A legjobb benne hogy ez nem is vicc.            Amint azt jólértesültek tudhatják, április 15. és 22.…..
sín tér 2011.06.05 11:03:12
@vicces74:

Ne viccelj már! :-) Szerintem inkább, a kínai titkosszolgálat intézkedhetett... :-)
Vasutaskritikus Van még lejjebb? 2011.03.29 23:13:00
 Igen, valóban a Quablárol lesz szó, azt hiszem ez nem is lehet kérdés. Már vagy két hete megjelent egy írás Paksinuti weblapján, mely szerint összerúgta a port Börcs (Blabla) Lászlóval. Valószínűleg a kisszériás modellgyártást is megviselte a gazdasági válság, ha már…..
sín tér 2011.04.02 12:41:52
@van sapka, nincs sapka:

Ha valaki tömegcikket állít elő, legyen a megcélzott tömeg akár kis tömeg is (maradjuk a kis szériás gyártásnál), mindenképp fog kritikát kapni. Ez a mai felgyorsult, internetes világban halmozottabban érvényes.
Nem hiszem, hogy ennek valamilyen szintű lereagálását ki lehet kerülni. Vagy hát, ki lehet, de az is egyfajta reakció a kritikára. Ezért, ha valaki nem politikus, vagy legalább is, nem "politikus", véleményem szerint mindenképp le fog maradni azzal szemben, aki jól kommunikálja önmagát. Nem véletlen, hogy a mai üzleti világban, akkora hangsúlyt fektetnek erre, hogy egyetemen is oktatják.
sín tér 2011.04.03 11:27:48
@TorTa30:

Remélem megengeded. hogy ebben most ne osztozzam véleményeddel! Szerintem teljesen kulturált módon vitatkozott. Ellenben veled, aki ezzel az utolsó mondatával, semmiképp se iratkozhat fel a Kazinczy díj várományosok táborába. És tényleg, ezeket a vigyorjeleket szerintem is többször használod a kelleténél.
sín tér 2011.04.05 11:48:12
@vasutaskritikus:

Természetesen nem lehet mindenkivel egyformán kommunikálni. De mindenkit megillet az "ártatlanság vélelme". Aztán, vagy fenntartom vele a kontaktot, vagy levegőnek nézem.
(Nyilván vannak szélsőséges esetek, mikor nálam is elszakad a cérna, de ezt is igyekszem a legmesszebbre kitolni)

Nekem mindenesetre ez már egy bevált stílus. Trágár köpködéssel, anyázással, patkányozással, önmagamat minősíteném mások, és önmagam előtt is.

Nem is kell messzire menjünk érveim igazolásához. Csak egy kommentet nézzél vissza! Szerinted, TorTA30 Kollega így reagált volna ellentmondásomra, ha azt nem ebben a szellemben adom tudtára?

A tapasztalatom az, hogy emberek nagy többségének igenis megváltozik a stílusa, ahogy megérzi, hogy őt is embernek nézik és az alapvető tiszteletet megadják neki.
 Eddig ez a fogalom ismeretlen volt számomra, de tegnap óta már kezdem sejteni hogy mit is jelent. Nemcsak nekem szúrt szemet ugyanis az a 170.000 Ft-os fekvőhelyes kocsi, hanem egyesek ott is viccelődni mertek rajta. Hamar meg is kapták a magukét mrtms topictárstól aki nagyon képben…..
sín tér 2011.03.03 19:35:39
@TorTa30:
Neked ment az előző macskakaparás..
sín tér 2011.03.03 22:38:29
@vasutaskritikus:

Engedd azért meg magadnak a tévedés lehetőségét is.
Azt mindenképp jól érzed, hogy mrtms kollega megítélésében igen csak mellényúltál.
Had tegyem hozzá továbbá az előző hozzászólásodhoz, hogy én bárkivel beszéltem eddig még, aki személyesen ismeri Marslakót, csak jót halottam róla. Jómagam is kommunikáltam vele, vásároltam tőle, és minden a legnagyobb rendben volt. Talán egy kicsit rugalmatlanabb, mint amit én normálisnak gondolok. Alkudni nemigen lehet vele. De ez az ő dolga. Mindenesetre kívánom magamnak, hogy ő legyen a legrosszabb üzleti partner az életemben,

Azt gondolom, pusztán a beírásai alapján, nem lehet teljes képet alkotni valakiről.
sín tér 2011.03.17 07:59:29
@vasutaskritikus:

No, most ragadj pennát és "emelj szót" a "hiéna szag" ellen, mi jó Kritikusunk!
Mer'hát, ha megnézed a Mediker árlistáján, az "Frissen érkezett termékek között", az M61 019, és 020as jól ismert sziluettje bizsergeti meg kellemesen látóidegeinket.
Ámde! gondolkodásra is készteti egyben, a mi vékony pénztárcával, de annál vastagabb igazságérzettel rendelkező, jó magyar paraszti ésszel megáldott, átlag vasútmodellező pógárunkat. (főleg így a Március 15-ikei orbán beszéd után).
Jelesül: Ha a Roco kifuttatta a magyar NoHAB-okat. Nem is akárhogy. A 019-es ugye 49 Euro volt nagyker áron. Akkor most ez a 60ezer Ft-os árképzés mi, ha nem a "hiéna" módszerrel visszatartott, hiánygazdálkodásra épített, extra profit hajhászásának iskolapéldája?!!!
Vasutaskritikus .Es 2010.12.07 21:15:00
 Mindannyiunk kedvenc kisszériás gyártója, a Quabla, új modellel rukkolt elő. Sőt nem is egyel, és egyik izgalmasabb mint a másik! A legújabb Es kocsi kimondottan lázba hozott, bár amikor megpróbáltam összeszámolni, hogy eddig hány kisszériás Es kocsi jelent meg a mindenféle…..
sín tér 2010.12.11 20:57:16
@vasutaskritikuskritikus:
Bocsesz, de akkor had csináljak neked egy kis reklámot. (negatívot, de hát az is reklám ugyebár, ahogy mondtad volt)
Az amit ide leírtál baszott szánalmas. Annak ellenére, hogy kritikusunk az én zsebembe is ki tudja nyitni a bicskát. Nem mondhatnám, hogy fenti reakciód a felülemelkedés mintaképe volt. Inkább egy kapkodó sértett hiúságból táplálkozó kirohanásnak definiálnám. Semmikép sem a tudatosságot, inkább a tehetetlen dühöt tükrözi. Építő ész érvet nem vélek hátterében felfedezni, csak a "gyorsan mondok valami nagyon sértő és bántó visszavágást". Valljuk meg, ez nem az intelligens emberek reakciója.
Amúgy, láttam már közelről modelleidet és bizony csináltál szart te is. Főleg a festés minőségével és időtállóságával nem vagyok elégedett. A Börze Topikra is felkerült egy mostanság (állapota önmagáért beszél). De nem lenne ezzel semmi baj. Mert ugye, azt a hibát amit az ember egyszer elkövet, másodszor már nem követi el (mondjuk lehet, hogy aki ezért a modellért pénzt adott neked, nem teljesen osztja véleményem). A fentieket magam példájából is mondtam, tehát nem csak szimpla okoskodás...
Szóval viseld méltósággal a kritikát, akkor csak egyre feljebb jutsz és nagyobb leszel. Ellenkező esetben meg nevetség tárgyává teszed magad...
 Ebben a kurva nagy nyári melegben mihez van kedve az embernek? Már a vízparti nyaraláson kívül, mert most éppen azt csinálom. De nem lehet egész nap a szálloda medencéje mellett heverészni sem és koktélt vedelni, meg a lábamban is kezd előjönni az izomláz, hiába, elszoktam…..
sín tér 2010.06.17 12:47:00
@TorTa30: Micsodaaa ??? Saját boltja van. Köztiszteletben álló üzletember. Nagy pszichológiai tudásával és érzékével tömegpszichózisra is képes. Ezzel nagy tömegeket képes a maga oldalára állítani. Akik minél több pénzt tesznek a zsebébe, annál inkább úgy érzik, majd, hogy egy jó ügy érdekében tették.
Én a helyébe már csak hátradőlnék, és várnám mosolyogva az eredményt, Forint formájában jelentkezve. :-ĐĐĐ
Mondom, egyszerűen profi a srác na!!!
sín tér 2010.06.18 15:51:45
@DILEMMA: Mert azt nem akarjátok észrevenni ti gyarló földi halandók, hogy egy tökélete ember, maga is a tökéletességre törekszik. :-ĐĐĐ
Ezt mondtam amúgy többeknek is, akiknek - hogy is fejezzem ki magam irodalmian - túltermelődött a turha a szájában e név hallatán: "Na, ne legyetek már ennyire szigorúak hozzá! Vegyétek észre a "nagyot"! Aki messiási vénával van megáldva, annak igen is hirdetnie kell az igét, és uralkodnia kell felettünk egyszerű halandók felett. És bizony-bizony, amit neki szabad, ahhoz nekünk, engedélyt kell kérnünk tőle... :-ĐĐĐ
Vasutaskritikus Hiéna 2010.07.19 11:51:00
 Egyszer már definiáltam hogy kit tekintek hiénának. Most találtam rá tökéletes példát. Aki elad valamit, az többnyire keresni is szeretne a bolton, máskülönben tönkre megy. A tisztességes haszon fogalma elég nehezen körülírható, egy autószalon például száz százalék…..
sín tér 2010.07.22 19:10:37
@vasutaskritikus:
Nem hiszem, hogy össze tudnál engem zavarni, de azért köszönöm.
Szóval, mi van, akkor ha esetleg Te nem értettél meg engem?
Tegyük föl, hogy a kolléga árképzése nekem sem szimpatikus. Akkor is, ki vagy Te, vagy én, hogy ebbe beleszóljunk, vagy ahogyan fogalmazol "szót emeljünk". Semmilyen előírást, alapelvet, vagy törvényt nem sért vele.
Szerintem, a probléma van megközelítve rossz irányból. Nem eladói, hanem vevői oldalról kell az ilyennek elejét venni. Tehát, tájékozódni, utánajárni, mielőtt az ember pénzt költ valamire.
Ez senkinek sincs megtiltva.
Ha valaki meg úgy dönt, hogy neki annyija van a bankszámláján, hogy mit neki zordon Kárpátok, ez itt most azonnal kell és kész, bármi áron! Akkor meg had vigye. Mit fáj ez neked, vagy másnak? De mint mondottam, itt semmit se kötelező megvenni. Az alapelvek között meg nincs meghatározva maximum árszorzó. Ezért mindenki saját maga döntse el mi neki az olcsó, vagy a drága, ne pedig Te tedd meg ezt helyettünk. Az meg, hogy ő kivételesen olcsón jutott hozzá? Egyrészt semmi közünk hozzá, másrészt mindenkinek lehet szerencséje. A következővel, majd befürdik, az élet ilyen.
Minden jót!
Én direkt nem tettem zárójeleket.. :-)
sín tér 2010.07.22 23:55:00
@sín tér: Az előző a Blogtulajnak ment.