Regisztráció Blogot indítok
Adatok
infocus

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Digitális tetkó és tabletta azonosít bennünket A DARPA, az amerikai védelmi minisztérium fejlett kutatási projektekért felelős ügynökségének volt vezetője egy egészen különös fejlesztésről számolt be a személyi azonosításban. A futurológusok által megjósolt kiterjesztett…..
"No Tourist" - íme az üzleti siker titka Kitiltotta régiségboltjából a turistákat egy férfi Nagy-Britanniában, ami hasznosnak bizonyult: 30 százalékkal nőtt a profitja. Mark Galpin a dorseti Christchurch-ben üzemelteti Aladdin Barlangja nevű boltját, amelynek ajtajára…..
Na ez meglepett, hogy egy katolikus hitvédelmi lapon az én egyik írásomat teszik közzé, mert igen közismertek a valláskritikai munkásságaim is. Erre eddig egyetlenegy reális lehetőséget tudok elképzelni, mégpedig azt, hogy az egely kerekes index.hu fórumos vitában részt vehetett…..
"A Boiron Laboratórium az Oscillococcinumot a világ mintegy 80 országában forgalmazza, ez az egyik legismertebb terméke. Alkalmas az influenzás tünetek (hidegrázás, fájdalom, láz, orrfolyás, köhögés) enyhítésére. Alkalmazását az influenza kezdeti tüneteinek jelentkezésekor meg…..
Átadták az IQSYS vállalati SaaS központjátKis- és középvállalkozásokat céloz az IQSYS ERP-t és CRM-et tartalmazó szolgáltatáscsomagjával, amelynek technológiai hátterét az SAP és a Microsoft is támogatja.Bemutatták az IQSYS középvállalatok számára kifejlesztett InstantIT…..
Akkreditált innovációs klaszter címeket adtak átTíz klaszter nyert az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) Akkreditált Innovációs Klaszter pályázaton - jelentette be Barta E. Gyula, a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. vezérigazgatója pénteken a címet átadó rendezvényen,…..
Akkreditált Innovációs Klaszterek listájaAz alábbi hazai klaszterek érdemelték ki a kiemelt rangot jelentő Akkreditált Innovációs Klaszter címet.2010. június 4-től Akkreditált Innovációs Klaszter:Észak-magyarországi Informatikai KlaszterHavaria Környezet- és Egészségtechnikai…..
Villáskulcsot és koponyaprotézist is készít a zuglói 3D-nyomtató Láncfűrészházat, autóalkatrészeket, akciófigurát, de akár fogpótlást és koponyaprotézist is lehet nyomtatni azokkal a professzionális 3D-nyomtatókkal, amelyek a technológia hazai úttörőjének számító…..
Százhúszmillió forintba kerülnek Magyarországnak a hitelminősítőkNégy hitelminősítő szolgáltatásáért fizet Magyarország. Az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint ez évi körülbelül 120 millió forintot jelentett tavaly, derül ki az [origo] kérdésére küldött…..
Két korábbi hírünk is van a Pharmapolisról:Klaszterezz! >>>Akkreditált Innovációs Klaszterek - a lista >>>Együnk okosan! - Felturbózott juhtúró és kölestorta az i-boltbanEgy éve működik Debrecenben egy innovatív üzlet (rövidítéssel élve: i-bolt),…..
Foto-bioreaktort helyeztek üzembeAz Első Magyar Algatechnika Kft. algakutatási centrumában az algatechnológia segítségével és a KMOP pályázat támogatásával megépített foto-bioreaktor próbaüzembe helyezésével az első lépést megtette annak a megcélzott fejlesztésnek az…..
Amikor üzletet fejlesztesz, majd vedd figyelembe, hogy hiába méretezed a leghülyébbre a legfogyatékosabbra a rendszert - egy valaki, mindig akad aki még annál is hülyébb  fogyatékosabb, és megtalálja ügyvéd barátját...Beütötte a lábát, beperelte az éttermetBeperelte az…..
Jelen poszt egy közlemény érdemi része, a politikusi bullshit részét leoperáltam róla, kommentjeimet kitöröltem (köszönöm Uram, hogy adtál erőt). Megújuló innovációs politikaA Bizottság 2010 októberében hozta nyilvánosságra az Innovatív Unió létrehozásáról szóló…..
Mesterséges sperma meddő férfiaknak             A tudósoknak sikerült kémcsőben előállítaniuk spermát, ami sok meddő férfinak meghozhatja a reményt az apává váláshoz. A kísérlet során egy kis szövetszelet…..
Hétfőn indul az Üzletfejlesztési Tavasz!Egyébként gratulálok emberek, agyonvertétek a statisztikámat. Tegnap egy nagyságrenddel többen ugrottatok rá blogomra, mint az megszokott volt (ha csak nem valami stathibáról van szó). Most van egy akkora csúcs a statgrafikámban, ami mellett a…..
Kátyúban az EU-innovációMiközben lépten-nyomon hirdeti az Európai Unió, hogy elsőbbséget biztosít a növekedéshez és munkahelyteremtéshez nélkülözhetetlen innovációnak, félő, hogy képtelen túllépni saját rossz beidegződésein. A tétovázásnak Európa végzetes lemaradása…..
Én alapvetően egy optimista ember vagyok. Szeretek pozitív üzenetet küldeni a világba - de tényleg (vége a válságnak, végre vannak értelmes fejlesztések, meg minden ilyesmi...).De ennek ellenére, biztos velem van a baj (mindig velem van a baj), mert a pályázatok mindig elsőrendűek,…..
Ludwig update-elte korábbi hozzászólásátHmmm... - kezdte megint a töprengését Ludwig.Annyi itt az innovációs díj nálatok Magyarországon, mint eső után a gomba. Nem tudok megállni az autóút mellett úgy brunzolni*, hogy ne egy innovációs díj zsűrije rebbenjen szét a bokor…..
A kormány innovációpolitikájaJanuártól alaposan átalakul a hazai kutatás- és fejlesztéspolitika: az eddigi két intézmény helyett három jön létre és a feladatmegosztás rendszerén is változtatnak.Januártól alaposan átalakul a magyarországi kutatás- és innovációpolitika,…..
Ami engem érdekel:1. Honnan indultunk innováció területén: mi volt az innováció állapota 1989-90-ben vagy körül?2. Hova jutottunk? Hol van az a felmérés, elemzés, amely alapján objektíven meg lehet ezt állapítani?3. Merre kell(ene) elindulni (továbbmenni) - és miért pont arra?4.…..
1. Én nem tudom, hogy erre a célra találták-e ki a klaszter fogalmat... mindenesetre, aki kedvezőbb árakat akar a közüzemi szolgáltatóknál, az csatlakozzon...2. Szerintem ez is (hát, igazából talán fogyasztói csoportként említeném a képződményt)  felfogható egyfajta…..
infocus 2010.11.28 08:52:24
1. Háát elég fura ezt klaszternek nevezni (milyen értéklánc mellett szerveződik).
2. Magyarországon számos ilyen profilú cég működik már a piacon, ezek közül van olyan, amelyik a gazdasági kamarákkal szövetkezve nyújtja ugyanezt a szolgáltatást, egy példa erre:
www.pbkik.hu/index.php?id=14191

A szerveződés inkább "fogyasztóvédelmi" jellegű, bár kétségtelenül újszerű, hogy ezeket a szolgáltatások nyújtja a klaszter tagjainak. Belső szolgáltatásnak kiváló, közös terméknek, főleg ha a nemzetközi láthatóságot vagy más klaszterekkel való együttműködést nézzük, már egyáltalán nem. És remélhetőleg pályázati pénzt sem lehet majd ilyen "szolgáltatás" okán felvenni január 15-e után, amikor megnyílnak a források.
Az új prioritásokhoz igazodik az uniós források átcsoportosításaA pályázati rendszer átalakításának célja, hogy új pályázatok elindításával, és a források átcsoportosításával a támogatási rendszer összhangba kerüljön az Új Széchenyi Tervben kijelölt hét gazdasági…..
Határon át: két ország, egy cél, közös sikerTérségfejlesztők innovációs hálózatának létrehozására nyújtott be sikeres pályázatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat és a Szatmár megyei Tanács közösen – jelentette be csütörtöki, projektindító…..
"Lecserélik a papíralapú bérletetFélmilliárd forintból komplex irányítástechnológiai és forgalomtechnikai fejlesztést végeztek a Hajdú Volánnál, ennek keretében például az országban elsőként vezettek be elektronikus bérletrendszert a menetrendszerű…..
infocus 2010.09.23 08:22:06