Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lhunara

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Terhes Nő egy idő után beáll egy napi rutinra, amihez a Terhes Nő férje/pasija/nője meg alkalmazkodik, mert 1) nem geci 2) jobb a békesség. Ha a nem terhes fél rigolyás, és megvannak a bevett szokásai, amiken nem szívesen változtat, akkor készüljön fel arra, hogy fog változtatni…..
Igen, tudom hogy nem arctalan massza dolgozik ott, élő, hús-vér, alulfizetett emberek, középkori körülmények közt, stb stb. Én is orvosira akartam járni anno, csak épp olyan sokba került volna, hogy az életben nem tudom kifziteni még a tankönyveket sem úgy, hogy közben a családom…..
Lhunara 2015.10.01 15:39:13
Kedves Anyujobbantudja!

Először is gratulálok a gyermekhez. Nem hibáztatlak, csak elmesélem, velünk hogyan s miként volt. Lehet, h bele se fér egy kommentbe.

2012-ben lettem terhes az első gyermekkel. Máricus 7 körül gyanú közlése az állami nőgyógyásszal, kaptam beutalót laborba a megerősítésre és UH-ra.
Március 14-re tuti volt minden, kézben a leletek, nőgyógyász azonnal szólt, h üljek át a terhesgondozó ajtóhoz, és kérjek időpontot. Időpont pipa, következő héten megkaptam minden szükséges infót. Terhesgondozó átadta a vizsgálati beutalókat, kaptam időpontot, és továbbirányított a védőnőhöz. Védőnő adott időpontot, odamentem, kiskönyvet és kartont kitöltöttük, vérnyomás+súly és következő időpont.
A védőnőhöz havonta jártam, vérnyomás+súly ellenőrzésre, egyszer ő jött környezettanulmányra. Terhesgondozásra 2 havonta jártam, minden beutalót megkaptam, a doki turkált egy kicsit, aztán 36-37. héten nst/ctg, majd 38. héten ügyletes orvosnál minden fakszni nélkül egészséges baba.

A második terhességem 2015 április, gyanús májusban lett. Az első labor és UH beutalóig ugyanott és ugyanannál a dokinál voltam, mint az elsőnél. Labor pipa, ellenben az első UH-n kiderült, hogy a doki(m) 4, azaz négy kerek héttel tévedett a primer, tapintásos vizsgálatnál, és ott álltam 12 hetesen úgy, h semmim nem volt, szűrővizsgálatra annyi sem. Pesten 1 hónap a várakozás a 12. heti UH-ra, tehát mehettem magánba egy vagyonért. De ugye nem haragszom a dokira, kérdezték a terhesgondozáson, miután levegőt se kaptam a döbbenettől, és miután az UH-s doki percekig mondta a magáét, h milyen felelőtlen vagyok (én?!), h csak most jöttem... Így maradtam a magánban. A teljes terhesgondozás így 105 ezer Ft, plusz a 2-3 nst/ctg.
A laborokat a háziorvossal iratom ki, rutinos anyukaként diktálva, h épp milyen vizsgálatok jönnek (alap, vagy kell a terheléses vércukor vagy vércsoport+ellenanyag, tekintettel arra, h Rh- vagyok).
A magánban ezért a pénzért semmit nem kapok, ott is én szólok, h épp milyen vizsgálat jön (genetikai UH a 19. héten vagy éppenséggel streptococcus szűrés a 23. héten...), a kartonomat magam töltöm és hurcolom a rendelőben. De legalább nem turkálnak és tudják, hányadik hétben vagyok... Ennyi pénzért.
Védőnő békén hagy, eddig 3-szor találkoztunk, egyszer jött környezettanulmányra, 2-szer voltam nála. Belőle épp elég ennyi.

A második is ügyeletesnél fog születni, mert fogadott dokira ezek után pláne nem jut.

A szüléssel kapcsolatos story-m megér egy misét... Most már nagyobb pofával és öntudatosabban fogok bevonulni a szülőszobába, de az elsőnél még nem voltam profi és kiművelt. Kár volt, jobban utánanézhettem volna.

A kislányommal 2013 őszéig minden rendben volt, amikor elkezdett rendszeresen slejmet hányni. Naponta akár többször is, ha beteg volt. Egészségesen napi 1-re csökkent. A gégészetre csak este 9-kor tudtunk bejutni, az ügyeletre, mert a kerületi szakrendelőben megnyugtattak, h hiába ülünk oda, nem fogunk sorra kerülni az időpontosok mellett.
A gégész első tippje tejfehérje allergia volt, hát a 11 hónapos gyerekkel nekiálltunk diétázni (kemény a diéta), és várnunk kellett 2 hónapot az időpontra a gasztroenterológián, ahol megerősíteni nem tudták, ellenben lecsesztek, h nem tápszerezem a gyereket. Folytattuk a diétát, a gyerek nem javult, 3 hónappal később kontroll a gasztrón, szerintük szarul diétáztatok, és fogzik és nő, és ez a baj. Vagy valami más allergia. Irány a pulmonológia, újabb 1 hónap az időpont. Speckó tesztek, a gyerek semmire nem allergiás, de kevés az "A" immunoglobulinja. Irány az immunológia, újabb 2 hónap várakozás, vérvétel, majd 6 hét várakozás a vérvétel eredményére az überspeckó és tökritka vizsgálat miatt. Alacsony IgA szint, valószínűleg ez okozza a gondokat. Nem fér ide, h mi a kettő között az összefüggés, csak azért írtam, h lásd, ez megy a gyerekgyógyászatban a fővárosban állami szinten, ahol minden kerületre jut szakrendelő.

Ezek után: magángasztró - ne diétáztassak tovább, egyértelműen nem kell, 2 hét várakozás után, magán gégészet - gyógyszer, diagnózis és kutyafüle maximum másnap. Sok idő kellett, h felfedezzem a magán vonalat a gyerekkel, de egyértelműen hasznos. Csak a háziorvosa állami jelenleg.

Az immunológiai diagnózisra még egy évet kell várni, valószínűleg szelektív IgA hiánya van. Nem komoly, meg majd kinövi egy részét.

Magyar anyák: netre és facebookra fel, tele van önszerveződő csoporttal és sok-sok hasznos infóval. Kis pénz, sovány egészségügy => gazdag szakirodalom.

Szóval, kitartás, és eddzed a lelked, mert megesznek reggelire. Gyerekkel a karodon pláne.
Szülés előtt menj szülőszobát látogatni, tedd el a telefonodba egy közeli IBCLC tanácsadó telefonszámát, illetve térképezd fel a magán szakrendelőket. Olvass el mindent az igény szerinti szoptatásról, meg a kötődő nevelésről, és akkor a szocreálból ittragadt védőnő és gyerek háziorvos se fog kifogni rajtad.
És nem, ez nem egy Örkény egyperces első mondata, hanem állítólag az áramszolgáltató hivatalos levele. Mégis mit gondolhatott az, aki ezt fogalmazta, kinyomtatta, aláírta? (a képet innen kölcsönöztük) Kedves Homár! Sajnos kénytelen vagyok végigcsinálni egy haláleset…..
Úgy tűnik, ma is kajás vonalon maradunk az 50 konyhából kitiltandó ember után. Az index anno már megrémített minket a hazai kórházi kaják minőségével, de a Kórházi Koszt tumblerén látható magyar kajáktól is könnyen lehet dührohamot kapni. Ehhez képest mi esznek mondjuk…..
Figyelem! Az alábbiakban nyugalom megzavarására alkalmas vélemény olvasható. Most, hogy a Gyermek elérte a bölcsis kort, nagy bölcsőde tesztelésbe fogtunk. Azt tapasztaltam, hogy a legtöbb 8. kerületi bölcsődéről még fórumokon sem lehet elérhető információt szerezni. Így…..
Vannak a klasszikus, régi sorozatok és vannak a modern nagymenők, amelyek miatt ismét igazán jó dolog egy sorozatban játszani. Azokra a leginkább 2000 környékén és utána indult szériákra gondolok most, amelyek már inkább filmszerűek, és jelenleg uralják az amerikai és európai…..
Ha nem lett volna elég pár napja végigszenvedni a TV2 Édes élet-Élet showja kombóját, akkor a vasárnapi Élet újra már biztosan elérte, hogy soha büdös életbe ne akarjam bekapcsolni a tévét. A Napló négyrészes különkiadása bajba jutott emberek sorsának bemutatásáról szól…..
Lhunara 2014.02.24 11:22:31
A valaha volt legsikeresebb angol kosztümös sorozatok egyike és egyben a legdrágább is: a sorozat forgatási költsége óránként 1 millió font.  Nagy-Britanniában évek óta a legtöbb néző, és összesen 27 begyűjtött Emmy-jelölés: ez a Downton Abbey, melynek már igen széles…..
A diplomás nők gyermek- és munkavállalását kívánják segíteni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, természetesen konkrétumok még nincsenek, ám minket elgondolkodtatott, mire is gondolhatnak. Pavlovi reflexként az intézkedés kapcsán két dolog jutott…..
Lhunara 2013.03.24 08:21:34
@tundrazuzmo: Nincs luxusmobilom, Nokia C1-gyel nyomulok 2013-ban, és tévét is használtan vettünk. Azaz amikor tavaly októberben szültem, nem valami luxusról mondtam le.
Le kellett mondanom:
- a nyugodt hónap végékről, mert a GYED a harmada a fizetésemnek
- a munkahelyemről, hála az új Munka törvénykönyvének (köszönik, de nem kellek)
- a karrieremről (bár a jelenlegi munkáltatóm támogat az új munkahely megtalálásában, úgyis van még másfél évem minimum).
Tegyük hozzá, h a lakás hitelből van, mert se páromhoz, se hozzám nem dobtak közös otthont.
Diplomásként ez a jelen.

Imádom a kislányom, nem bántam meg. De ha ilyen hülye troll vagy, akkor menj vissza szépen a barlangodba.
T.B. kétszer maradt pénz nélkül vásárlás közben, amikor a Budapest Banknál rendszerhiba lépett fel. Megunta:Kb. 2 honapja történt, hogy kártyámmal fizetni szerettem volna az egyik áruházban, azonban a tranzakciót elutasította a pénztárnál lévő terminál. Elég kinos, volt a…..
Noémi tehetetlenül nézi, ahogy a megörökölt frankhitel büntetőkamatai szaporodnak, minthogy a Budapest Bank hónapok óta tologatja a papírjait, nem foglalkozik vele senki:Édesanyám a Budapest Banktól jelzálog alapú svájci frank hitelt vett fel - akkor még nem tudta - pár évvel a…..
Lhunara 2010.09.28 12:38:23
Szép történet.
1. A hitel átütemezése gyakorlatilag a következő: mivel 3-an örökölték a házat, így a bank 3 adóssal fogja aláíratni a kölcsönszerződés módosítását. Emellett módosítják a jelzálogszerződést is, hiszen változott a tulaj, valamint lett egy haszonélvező.
2. A jelzálogszerződésben a haszonélvezőt lemondatják a jogáról behajtás esetére.
3. Ez nem új hitel, mehet tovább devizában. Sőt, kiváltani is lehet devizában. A törvény az új hiteleknél írja elő a forintot. Pontosabban nem ír elő devizát, csak nem lehet jelzálogot bejegyezni CHF, EUR vagy más devizahitelre.
4. A bank szempontjából hárman vannak adósok, plusz a haszonélveztőt is bevonhatják készfizető kezesnek. Oly nagyon nem érdekli, hogy az adósok egymás között hogyan boltolják le a törlesztő részletet.
5. Ja, és arról a finomságról ne is beszéljünk, hogy a jelzálogszerződéskben ki szokták kötni, hogy semmilyen változtatás nem lehet a tulajdoni lapon a bank előzetes beleegyezése nélkül. Tudom én, hogy ez hagyatéki, de akkor is a szerződés értelmében nem a végzéssel, hanem már a halotti anyakönyvi kivonattal el kell ballagni a bankba, amilyen gyorsan csak lehet. Ebben az esetben zárolják a hiteltörlesztő számlá (pénz se ki, se be), és nyittatnak egy technikai számlát az ügyféllel, hogy addig is tudjon fizetni. Féléves hercehurca után így nem kell azzal szembesülnie, hogy hopp: fél évnyi kamat, tőke plusz büntetőkamat már a tartozás.
6. Noémi jól nem járhat, hiába beszél mlg ügyvéddel, bankkal, a pszáffal, az atyaúristennel. Az ügyvéd nem tehet semmit, a bank nem fog tenni semmit, a pszáf meg bekéri az eredeti kölcsön-és jelzálogszerződést, egy tulajdoni lapot, a hagyatéki végzést, a BB általános szerződési feltételeit, és nem lesz senki előrébb. A pszáf a legritkábban foglalkozik egyes emberekkel, érdemes őket csoporttá összeállva ügyvéddel és érdekképviselettel megfejelve keresni.
Modorosblog Az expasim 2010.06.15 07:00:00
-Na nézzenek oda - mit eszünk ma, Bazsi? -Karbonárát, én csináltam. -Komolyan? De ügyi vagy. Carbonara... e una Coca-Cola... A volt barátom is állandóan a konyhában sertepertélt - mondjuk ő szakács végzettségű is volt. Ennél azért egy fokkal bonyolultabb dolgokat főzött…..