Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyupi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több hete történt - nem írtam róla azonnal, vártam, hogy kiderüljenek részletek - hogy egy Rudy Eugene nevű ember az utcán meztelenül őrjöngött, és rátámadott egy Ronald Poppo nevű emberre, akinek egészen elképesztő módon lerágta a fél arcát. Poppo túlélte az esetet, de…..
Tyupi 2012.06.22 01:06:03
Drága Emberek!

Lehet, hogy nem jól látom, de ez az egész cikk egy hatalmas marhaság tele fejvesztett ferdítésekkel, melyek célja valahogyan a Bibliára, a hitre és ha lehet, az Istenre fogni az egészet (aki szerintetek nem is létezik). Én hívő ember vagyok, aki naponta olvasom a Bibliát,imádkozom és gyülekezetbe járok. Hiszek bizonyos dolgokban, de közel sem vak hittel. Van egy fontos dolog, amit elfelejtetek. Attól, hogy hittanra jár, van nála Biblia( tényleg, ha pucér volt, hol volt a könyv?)korán sem jelenti azt, hogy hívő volt. Azt meg, hogy "mélyen hívő" pláne nem. Egy erőszakos ember volt, olvastuk, már a családjával is került összetűzésbe. Kipróbált egy új szert, ami rámászhatott az agyára, és kikészítette. Ezt megtette volna, ha Darwin van nála, vagy bármi más. A hitnek ehhez az ég világon semmi köze. Az idézetek, amiket a Bibliából vettél, talán nézz utána, hogy mi miért van leírva, és ne csak azt vedd ki, ami neked tetszik, mert az is le van írva, hogy "nincs Isten" meg az is, hogy "átkozott legyen Jézus", de talán olvasd el, hogy megtudd miről szól, és rájössz majd, hogy mindennek megvan a maga értelme. Ez olyan, mintha egy olyan beszélgetésbe folynál bele és szólnál közbe, amiből csak egy mondatot hallottál. Az"ennyit a szerető Istenről" kijelentésed pedig azért is hangzik nagyon gyermetegnek, mert ha (megintcsak)elolvasnád azokat a részeket, rájönnél hogy Isten azokat a népeket pusztította el, akik az emberiségnek a végét okozták volna idejekorán. Vagyis A pedofil, egymást megerőszakoló, egymást megkínzó, gyermekeiket égőáldozatul feláldozó, vérfertőző, és még sorolhatnám milyen népeket. Ezt azért tette, hogy te megszülethess. Ha nem tette volna, nagy valószínűséggel már emberiség sem létezne a bolygón, mert kiirtották volna egymást. DE ! Isten minden embernek egyenként ad lehetőséget arra, hogy felismerje, hogy rossz (Istentől távolodó) úton jár. Még a legbarbárabbaknak is. Ha az egyén ezzel a lehetőséggel él, és úgymond megfordul (megtér, vagyis már Isten felé megy), akkor Ő megbocsát neki és új életet ad neki, hogy tiszta lappal kezdhesse. Isten addig nem pusztít el egy népet, amíg vannak közöttük olyanok, akik Isten felé mennek (ezeket mondjuk hívőknek, akik nemcsak a szavaikkal, hanem a tetteikkel is azt bizonyítják, hogy hisznek az Istenben és készek azt tenni, amit Ő kér a Bibliában, pl, hogy szeressétek egymást, szeressétek ellenségeiteket, stb)Ilyen eset volt Lót története. Ő egyedül volt Igaz Isten szemében, mégsem pusztította el Sodomát és Gomorát, amíg ott volt.
Végezetül pedig csak annyit, hogy Isten létezése egy előfeltételezés. De ha ezt beleírod az élet képletébe, úgy már van az életnek értelme. Addig nincs.
Tyupi 2012.06.22 10:57:34
@flugi_: Szia Flugi, Köszi a hozzászólást. Nem nem törekszem sem térítésre, sem "majd én jól megmondom magas lóról" típusú kioktatásra, mártírságra meg pláne nem. Ha így hangzott, elnézést kérek. Sajna a fórumoknak nagy hátrányuk, hogy simán félre lehet érteni őket.Amit mondani akartam az az, hogy ez a cikk elferdíti és félrevezeti az olvasót a kereszténység mivoltával kapcsolatban. Értem, hogy egyesek nem hisznek Istenben. Elfogadom, van ilyen. Tolerálom is addig, amíg ezt megtartja magának. De ilyen nyilvánosan támadni a hitemet ráadásul ilyen kicsinyes megalapozatlan dolgokkal, azt már nem tartom fairnek. Szerintem a történelmi egyházak keretein belül sem mindenki számít hívőnek. Igen elismerem, hogy ezt Isten létezését nem elhivve nehéz azonosítani, de az én véleményem szerint a hívő ember az, aki úőgy él, ahogyan a Biblia előírja, vagy legalábbis legjobb tudásával azon van, hogy így éljen. Gondolom egyetértetek velem abban, hogy a keresztes háborúk, pedofil, és egyéb borzalmak, amik az egyház történetében sajnos benne vannak, nem ütik meg azt a mércét, amit a Biblia állít az ember elé. A hívők maguk úgy határozzák meg magukat, hogy személyes kapcsolatban vannak Istennel. Tudom, hogy ez egyesek számára meredek, de el tudom magyarázni(persze nem itt, mert úgysem olvasnátok el) Van különbség a vallásos ember és a hívő ember között. Nem is kevés. Ez a szerencsétlen talán a vallásos kategóriába esett volna, de lehet, hogy a közeli ismerősei ezt is vitatták volna.

Szerintem nem volt helyes belekeverni egy ilyen tragédiába a Bibliát és a hitet. Meg kell várni a vizsgálat végét, majd az okosok eldöntik.

Valaki írt még Hitlerről pár sort, nem te , de engedd meg, hogy itt reagáljak rá is.
Isten nem nézte jó szemmel amit ez a fickó művelt. Ezért is törölte el a föld színéről, a szövetségeseket használva erre. Sok szar dolog van a világban, de kár lenne Istenre fogni ezeket, amikor emberek a saját fejük után mennek, nem azt téve, amit Isten mondott, így persze, hogy lesznek szar dolgok a világban. Nem akarok kioktatni senkit sem, csupán a véleményemet szerettem volna elmondani.

Ja és Matyi, te mikor alszol? :)