Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hemu

20 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leleményes nép a magyar, spórol, ahol csak tud. A megértés nagykövete például a nicknéven. Most derült ki ugyanis, hogy többen használják ugyanazt a nevet, így az olvasók agyában kevesebb memóriát igényel a megjegyzése. Ezért nem értettem én, hogy egy törékeny nő hogy ver…..
hemu 2009.11.13 12:02:50
@KarbatettKezűZoltán:
Na nem mintha ez lenne a stílusom, de ha Te ezt nem tudod értelmezni:
"meg is találtam a bal első gumin azt a "meghúzást" amit valószinűleg a hátsó lökhárítója levett a gumiról."
Ezzel szemben:
"fém, műanyag, üveg"
A karba tett kéz helyett a szemüveged keresgéld...
Szerencsétlen Renegade kapott dudálást meg motorbőgetést a háta mögül, meg aztán mellé bónuszként majdnem néhány pofont is, csak mert nem akarta áthágni a KRESZ előírásait és ezzel még nagyobb dugót okozni a keresztforgalomnak, no meg akadályozni a zebrán a gyalogosokat. Ma…..
hemu 2009.10.21 13:15:58
@gergo: Ugyan nem nekem szólt, de engem is érint.
Nem, nem fejelem le a motorháztetőt, de nem is kurvaanyázok annak, akit a hülyeségemmel megzavartam. Csendben meghúzom magam és onnantól jobban figyelek. Sőtmitöbb. A farkam sem lett rövidebb attól, hogy vészvillogózok 2-3-at, hogy lássa, nem egy faszparaszt vagyok, csak éppen most hülye voltam.
hemu 2009.10.21 13:44:43
@gergo: Sok szerencsét! Én maradok annál, hogy igyekszem elkerülni a bocsánatkérős helyzeteket, de ha nem sikerül, akkor majd nyomkodom én is azt a piros háromszöget...

"de mi van akkor, ha figyelmetlen voltal es veletlenul lettel az, akit amugy megvetsz? jogosan neked is jarna a veres a gondolatsort vegigvive"

Amint írtam, nem viselkedem úgy, mintha még nekem állna feljebb...
Volt már véletlenül elcsesző, aki engem zavart meg, de miután jeleztem neki, hogy hülyeséget csinált, elnézést kért. Mik vannak, nem hajtogatott papírrepülőt vezetés közben, csak megnyomta az általad oly kedvelt piros háromszöget és ezzel fel is oldotta az általa keltett feszültséget. Ez bonyolultnak hangzik?
Lehet, hogy az izomnövelő szerek nem csak a heréket zsugorítják, hanem az agyat is, Gábor leveléből legalábbis erre következtethetünk. A felkar kerülete egyenesen, a hajhossz fordítottan arányos az agresszivitással. Nem kell sokat számolgatni tehát ahhoz, hogy sejtsük, most sem egy…..
Az utolsó pillanatig azt hittem, a Critical Mass már nem tud meglepni, hogy az évi kétszeri bringás felvonulás minden jellegzetességét ismerem. Beszámoltunk már arról, hogy a több tízezres demonstráció a legfeszültebb időkben is politikamentesen zajlik, hogy a felvonulók olyan…..
hemu 2009.04.19 23:44:58
Idén nem voltam ugyan, de ettől függetlenül komoly problémának látom - sok bringás ismerősnél is - ezt az "önérzetes" mentalitást.
Bevallom nem tegnap ültem utoljára a bringámon, hanem régebben, de véletlenül tudom milyen azzal közlekedni a városban. Nem az autósok pártján vagyok, de a gondolataimat velük kapcsolatban nem itt írom le. Nem tartom jó ötletnek, ha egy-egy(?) bicós felhatalmazva érzi magát arra, hogy ne vegye figyelembe a KRESZ szabályait. Ahogy többen is írták, a kerékpár jármű. Innentől kezdve vonatkozik rá is a KRESZ. Ez el kell fogadni, ha már a közlekedési egyenrangúság a cél. A szabályok sosem lesznek tökéletesek, hiszen minden ember máshogy látja, éli meg stbstb a különböző helyzeteket. A szabály célja az, hogy középutat teremtsen az eltérő gondolatokkal és lehetőségekkel bíró közlekedők együttéléséhez. Nem gondolom, hogy szimpátiát váltana ki egy olyan autós hasonló nyilatkozata, aki a körúton - teszem azt - a járdán közlekedik és mindezt azzal magyarázza, hogy hülyék a szabályok és hogy ő amúgy is vigyáz. Bevallom, én már "vesztem össze" ezen biciklissel. Én autóval elengedtem a gyalogost a zebrán (rendszeresen teszem), míg ő átcikázott közöttük. És ha egy 80 éves öregasszony infarktust kap emiatt? Szerintem az okos enged elvén el kellene kezdeni felszámolni a támadási felületeket (KRESZ be nem tartása, cikázás az autók között). Nem azért, mert ettől majd megváltozik a világ, hanem azért, mert a biciklista az autónál sérülékenyebb és a "nekem volt igazam" nem vigasztal, amikor kórházban fekszel, esetleg egy másik "majom" bicós miatt.
hemu bénagyerek 2009.04.12 04:51:15
Hehe, majd az, hogy írok valami szart egy blogba, majd felment mi?Ment a faszt!Ismételten szabályt szegtem és meg is lett a bünti.Ugye az a vallás, hogy az őszinteségből baj nem lehet.Ehhez képest sikerült nem őszintének lennem egy olyan helyzetben, ami jól átgondolva egyáltalán nem…..
hemu mese 2009.03.31 00:56:06
Azt hiszem ez nem egy körös lesz, de elkezdtem gondolkodni valamin.Azt mondják az "okosok", hogy az itteni problémák összes, vagyis egyetlen forrása nem más, mint az emberi fejekben lévő káosz.Ezen indultam el.Tegyük fel, ez így van. Keressünk okokat!Egyszer volt, hol nem…..
Ezt se nagyon értettem soha, ki és miért lop gyakorlatilag értéktelen dolgokat, amivel viszont másnak marha nagy bosszúságot okoz? Kellett a szomszédnak a használt műanyag dísztárcsa, mert az övé lerepült? Vagy eladják a százforintos boltban? Marty McFly is okkal…..
Ezt persze nem vesszük be, de mindenkinek megadjuk a megszólalás lehetőségét. A kép innen Egyszer volt hol nem volt egy lány, aki egy rossz pillanatában regisztrált társkeresőre. Kapott leveleket, jó néhányat. Talán a kezdők szerencséje, vagy a sors keze, de a legelső levél…..
hemu 2009.03.27 11:09:39
hemu hogy milyen 2009.03.23 23:57:16
gyorsan fordul a kocka.Adott x és y fiúk.Adott a és b lányok.A úgy dönt, hogy x jó pasi és felszedi. Mögéképzel egy világot, majd amikor eszmélget hogy ez az x nem is olyan, amilyennek elképzelte, lassan távolodik, erőtlenedik a dolog. Ja szex van, de más sem.Ekkor y két lábbal a…..
hemu alkupóz 2009.03.21 12:22:34
Hát ez aztán az érdekes történet.Adott egy szituáció, melyben először 2 majd 3 végül nénypólusú vita zajlik.Ez még nem is annyira érdekes, sokkal inkább az, hogy egyszerűen 2x2 pólussal kellene számolni normális emberek között, de akadnak kevésbé normálisak is.Érvek,…..
 Két hétre előre minden nap betelt a naptárában. Sziasztok ! Megosztom veletek az én kis történetemet: Kb másfél éve költöztem Pestre más országból. Első albérletbe lakótársam volt, de mivel nemsokkal azelött szakítottam az exxel ( akivel mellesleg együtt éltem 3,5…..
Ma reggeli sztorink esetében fokozottan érvényes az az elv, hogy a kevesebb több. Kicsigonzalez ugyanis elkövette azt a hibát, hogy új parkolójegye mellett kint hagyta a szélvédő mögött a régit is. Sejthetitek, nem kellett volna. Régóta olvasom a blogot, tetszik, hogy összefoglalja…..
hemu 2009.03.13 10:29:49
@min0rity r3port: Csak ne várja egy rendőr, amikor visszaér a kocsihoz és ügyködi fel a rendszámot...
Szájsebészetre menni már önmagában sem kifejezetten kellemes érzés lehet, Balázsnak viszont nem csak a szájában való turkálás lett végül kellemetlen, ugyanis amíg ő békésen tűrte a nyálszívó szörcsögését abban a tudatban, hogy van érvényes parkolójegye, szépen…..
hemu 2009.03.11 11:42:15
@TH: Háát, nekem az az érzésem, hogy mindenhonnan le vannak védva saját magum által létrehozott jogszabályokkal, de ha tudnál mondani egy helyet, ahol vannak beszámolók perekről, szívesen el is olvasnám őket és lehet, hogy belátnám, hogy nem kell fizetni.
Ettől függetlenül a vér nélküli képviselőlátogatásos javaslatomat fenntartom! :o)
hemu 2009.03.11 11:43:22
@Yeto: Írnál a megnyert perekről?
Mik voltak az indoko/bizonyítékok?

Köszi!
hemu 2009.03.11 11:47:49
@okostojgli:
3-asban igen. Más és más fizetőzónák vannak, amik árban is eltérnek. Elvileg azonos díjú zónákat váltogatva parkolhatnál, de tudtommal erre is pótdíjaznak.
hemu és tényleg 2009.03.06 00:02:26
már megint...Sosem tudom, hogy hol nem kellene lennem.Egyet tudok csak, nem őrködve a telefon felett, hogy hátha talán megszólal...Drágáim! Idesanyátok nem tanított meg titeket arra, hogy ha valaki kérdez tőletek valamit, arra válaszolni szokás?Apucikátok nem vágott kétszer hókon,…..
hemu úgy fest 2009.02.28 03:40:45
nem akarom észrevenni, hogy pontosan hol is a helyem.Vagy inkább azt mondanám, hogy nem akarom észrevenni, hol nincs.Itt állok és tapicskolok egyhelyben és talán elhitetem magammal, hogy ő az, aki kellene.De most már nem akarom tovább átbaszni magam, mert azt csináltam sokáig és nem…..
hemu nem sietek 2009.02.16 00:02:38
sehová.Mindig van valami, amin el tudok agyalgatni és túl tudom gondolni. Ügyes vagyok!Nos lássuk csak.Ma nagyon kellemes 3 órát töltöttünk kint a szigeten. Közben szarrá fagytam, de mivel itthon várt a fűtött szoba, nem csináltam ebből problémát.Nos a felvetés az, hogy rohanj…..
Hol van a korrekt szakítás határa? Kérdezi a levélíró. Sehol, korrekt szakítás nincs. A kép innen Szisztok!   A ma reggeli postról eszembe jutott egy korrektnek tűnő (!) szakítós sztorim. Csak a szitu másik oldaláról...   Jó pár éve már, hogy összekeveredtem egy…..
hemu 2009.02.13 06:22:55
@Cukormáz: Nem akarok fogadatlan prókátor lenni, de ha egyszer nem szerette a posztírót, akkor minek is erőlködjön mellette? És ha valaki mást szeretni fog, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanígy fog viselkedni. Elutazott és - ha más nem - legalább rájött, hogy nem felhőtlen a dolog. Hazajött, véget vetett neki. Gondolom, hogy azért nem mondta el, pontosan mi az oka erre, mert :
1. Lényegtelen
2. Gyáva volt hozzá
3. Azt hitte, hogy ez az igazság, és a külföldi lány csak megerősítése a gondolatainak.
4. Azt gondolta, hogy sokkal bántóbb lenne elmondani, hogy más miatt dobta a posztírót.
Nagyjából nem mindegy? Ettől még nem feltétlenül egy aljas ..., csak épp nem volt beleszerelmesedve hősünkbe.
hemu 2009.02.13 06:44:31
@Caddy: Így van, ahogy a listámban is szerepel.
Engem csak az zavart igazából, hogy ha "most" ilyen volt, akkor majd mindig ilyen is lesz.
hemu 2009.02.13 07:06:37
@Caddy: Hááát.
Ez is, az is lehet.
Ha már ütöttetek el állatot, tudjátok, milyen szörnyű érzés, hogy nem tehetünk semmit. Ha az állat azonnal elpusztul, a legtöbben valószínűleg otthagyják. De mi van, ha menthető? Mit tehetünk, ha közvetlenül vagy akár közvetve ilyen helyzetbe kerülünk. MM egy hasonló eset…..
hemu sziget 2009.02.08 22:16:00
No mik vannak!Kimegyek a kutyákkal sétálni a Hajógyári szigetre, mert tavaly egész évben ott voltunk. És találkozom egy kutyaőrülttel. Persze a szó jó értelmében, de engedtessék meg nekem, hogy ne vegyem alapvetésnek azt, hogy mindenkinek kutya kötelessége tisztában lenni a…..
Többek között a Péter által vázolt szituáció és az állandó dugók miatt a budai Fő utcát ha egy mód van rá, kerülöm. Levélírónk érdekes dologra világított rá: mennyire közhasznú szolgáltatást nyúlt egy taxis. Mert ha elfogy a buszsáv, a jellemző kormos füstfelhő…..
hemu 2009.01.30 11:56:47
@TH: Szerintem meg nem annyira hülyeség, ugyanis nem azt írtam, hogy elgondolkodom azon, hogy szabálytalan voltam-e, hanem azt, hogy elgondolkodom azon, hogy ez mennyire "sért" másokat.
hemu 2009.01.30 12:03:07
@Nikorene: Lehet, hogy igazad van, de a fent említett 2 tajparaszt (mert ugye neki a szabály csak akkor szabály, ha valaki "ököllel" betartatja) sem tartozik abba a kategóriába, aki miatt fel fogom húzni magam legközelebb. Mondom, megértem azt, hogy ha valaki nem engedi be, mert szemét, mert szabálytalan stbstb, de nekem nem ér annyit az a 30 másodperc, amit ezzel vesztek. Aki ugye abból merít bátorságot, hogy én is szabálytalankodom kicsit, mert láttam, hogy más is, arról - jó eséllyel - a jövőben hasonló poszt születik.
hemu 2009.01.30 12:10:07
@TH: Amit írsz, az teljesen okés, csak azzal nem értek egyet, hogy elgondolkodik. Pontosabban valami ilyesmi gondolatmenetet azért el tudok képzelni:
"Hogy veszi magának a bátorságot ez a kis 2-3-4-5 milliós értékű autós köcsög, hogy nem enged be engem, akinek a segge alatt 20 milla dübörög? Nahh nézzük csak a tükröt! Aha! Egy szerencsétlen majom lemaradva a 3. helyen, majd oda bevágok, úgyis félti a roncsát a hátul jövő..."
hemu van mit 2009.01.28 22:27:00
írni már megint.Második kör is lefutott, de úgy fest mellélőttem. Sebaj, az a dolgom, hogy vadásszak meg cserkésszek. Ez így van bennünk szerintem is és kész. Majd lelövöm, akit le kell lőjek és kész.De vadul hangzik baze. Pedig az életben egyáltalán nem az. Csak nehogy éhen…..
Vannak - jóindulatúan fogalmazva - kicsit bénább sofőrök, akik szeretnek biztosra menni és a lassan járj, tovább érsz elv alapján közlekednek. Parkolásnál kiszállnak, megnézik elférnek-e, majd gondolatban elképzelik a beállás folyamatát és ha azzal minden rendben, megkezdik a…..