Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.PLACI.

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PLACI a múltkori "frankfurti" reppenése előtt ellátogatott Luxemburga, mostanra sikerült is publikálni :) 2012.11.10. FR6081 BUD-CRL 599 Ft EI-DLE Reggel ügyesen próbálgatták terelgetni a nyájat a szekusok, A és B között, 40 percet vártam a többiekre még kint, hamar…..
.PLACI. 2012.12.19 13:32:04
@Kata24: Nem, az egy napra szóló napijegy másnap 8.00-ig érvényes! :)
Fapadossal okosan Varsói egynapos 2012.11.04 17:11:48
Kinek mi ugrik be arról, hogy egynapos repülős kiruccanás? Bergamo, Charleroi, Eindhoven? PLACI-nak Varsó jutott az eszébe, alább az ő beszámolója olvasható. A nyári krakkói látogatás után kedvet kaptam Lengyelország további feltérképezésére. A választott úticél most…..
A minap a honi sajtó nagy lelkesedéssel számolt be arról, hogy a National Geographic (NG) Életre szóló utazások című könyvében a Duna-parti 2-es villamos bekerült a világ tíz legszebb villamosvonala közé, ahol hetedik lett. Az egyik budapesti buszvonal viszont még ennél is…..
A Szabolcs Volán és az IQSYS sajtóközleménye: Félmilliárd forintos beruházás révén korszerűsödik a közösségi közlekedés a Szabolcs Volán szolgáltatási területénAutomatikus fedélzeti utastájékoztatás, infravörös technológiájú utasszámlálás,…..
.PLACI. 2011.06.20 18:57:19
@Moszkvicsslusszkulllcs: Van más választásunk? Úgy tudom, ilyen komplett rendszert az országban más nem kínál, monopólium van. Tessék ellene tenni!
Közel kétmilliárdos uniós támogatásból újította fel belvárosát Nyíregyháza. Az EU-s pénzből - nyílván pályázati feltétel volt – kerékpárúttal is megajándékozta a városvezetés a lakosságot. A közgyűlés döntése alapján a beruházásra még tavaly 90 millió…..
.PLACI. 2011.05.13 23:50:25
@martonthenagy: Tegnap mentem el mellette, autóval is, és (még) a járdán bringázva is. Kellemesen csalódtam. Kikerültek az akadályok, egyedül a két buszmegálló környékén van 1-2 fa (ami ki lesz vágva, összesen talán 4), és kissugarú ív, de a szélesség bőven elegendő a kétirányú forgalomra. A Toldi utca - Vasgyár utca közötti részen vettem észre 2 kresztáblaoszlopot, több dolog már nincs az útban. Ezt a két dolgot leszámítva nyílegyenes az egész út, csak a kopóréteg hiányzik.
.PLACI. 2011.05.24 02:19:05
@Perillustris: ezt most komolyan kérdezed? :S
 Ma többször felmerül a kérdés, hogy keresztezhető-e a Margit körút, a Frankel Leó utca vonalában villamossal. Nos a Pro Urbe Kft. 2009-ben elkészített egy szimulációt evvel kapcsolatban. A szimuláció alapját valós forgalmi adatok képzik.  Tekintsétek meg a…..
Ma mutatkozott be a sajtó képviselőinek az MAN Lion's City GL típusú busza, ami holnaptól az EBSF program keretében fog részt venni a budapesti közlekedésben. Umberto Guida, az EBSF projektigazgatója ismertette a projekt általános célkitűzéseit, eddigi eredményeit. A…..
.PLACI. 2011.03.24 13:26:08
@torqmatic: Nem a buszt írom le egyáltalán. Az utazóközönség nem érdemli meg.
Hírek Lengyelországból, Németországból és Győrből. Solaris Új opciót kínál Urbino buszaihoz a lengyel cég. A BHNS nevű dizájn csomagot a Párizs közlekedéséért felelős STIF és Transdev cégek kívánalmai alapján fejlesztette ki a Solaris. A homlokfal új kialakítása a cég…..
Kötött pálya Internet a vonaton 2011.03.04 12:00:00
Fedélzeti wifi, új külföldi ülő- és hálókocsicélpontok az internetes jegyértékesítésben - néhány a magyar vasút kevés idei fejlesztéséből. A konnektor mellé wifit is kapnak a 3G IC-kocsik laptopos utasai Egyelőre kísérleti projektként indul, a tervek szerint kora nyáron,…..
.PLACI. 2011.03.13 20:36:22
@dithke:
Ne zavarjon, de ez nem épp a vörösiszap-féle 10 emberi életet követelő ipari szerencsétlenség és környezetkárosító katasztrófa volt, aminek következtében a sérültek száma több, mint 150 volt? Felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozott, 390 embert telepítettek ki.
-------------------------------------------
Te meg erre itt vered a nyáladat, és hiányolod a wifit, meg a fasámlidat?!
városjáró blog Hess madár... 2011.03.10 09:00:00
Művarjakkal száll szembe a MÁV a Keleti pályaudvar várócsarnokait ellepő galambcsapatokkal a pályaudvar Lotz csarnokához vezető összekötőfolyosón. A műanyag feketeségek enni nem kérnek, odapiszkításuktól sem kell tartani - mégis hatnak. Ha lassacskán is, de…..
A Solaris kétfajta párhuzamos hibrid hajtásláncot kínál a buszaihoz. Négy évvel az első sorozatgyártású európai hibrid busz bemutatása után bővítik a választékukat egy soros megoldással is. Az eddigi amerikai hajtáslánc beszállítók után német céget bíztak meg a soros…..
Nekem még nem volt problémám az IC vonatok 220-as csatlakozásával. Már amikor sikerült találni:) Ellenben olvasónk nem tudta használni, mert a MÁV-nak jelezték, hogy az áram kinyírja a laptopokat, ezért utazás alatt nem lehet használni. Nem értem a takarítógépeket nem nyírja…..
Omnibusz London új buszai 2010.03.06 08:32:00
London jelenlegi polgármesterének választási ígéretei között annakidején egy olyan tétel is szerepelt, hogy győzelme esetén száműzi a csuklósbuszokat a városból, és helyettük klasszikus (de természetesen új) emeleteseket, úgynevezett Routemastereket állít forgalomba... És…..
.PLACI. 2010.06.29 02:53:32
@v2peti: "Kiválóan alkalmasak lennének az 1-es villamos pótlására zavar esetén! :)"

Nem lesz ott üzemzavar, egyszerűen nem fog járni a villamos soha, mert már most sz@r a pálya. Pénz meg nem lesz a felújításra, ment a 4-es metróra...

Érdekes, hogy a cikkben pont a (szerintem) legszebb tervről nincsen fotó vagy említés:
news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/8685486.stm
illetve:
www.guardian.co.uk/uk/gallery/2010/may/17/new-routemaster-bus-pictures-london?picture=362729562
senator412 olvtárs mindig hasznos információkkal örvendeztet meg bennünket. Most a Ryanaires VE kártya szerepére pályázó Wirecard prepaid MC kártyájának igénylésében segít kellő alapossággal.  Januártól a Ryanairnél már nem tudunk kártyadíj nélkül foglalni…..