Regisztráció Blogot indítok
Adatok
K3CSKE

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton (2013.02.09.) 14 órakor egy interjút készített velem Gyuri bácsi a Civil Rádió Hétpecsét című műsorában. A 2 részletben feltöltött [~45 perces] interjú innen meghallgatható: http://www.civilradio.hu/archivum.php Hétpecsét [eddigi Hétpecsét interjúk…..
K3CSKE 2013.02.12 11:44:16
@nostradamus: Amikor abbahagytam a gyülekezetbe járást, nem haraggal váltam el tőlük. Mivel alámerítve sem voltam soha, nem jöttek győzködni, sem nem tiltottak el tőlem senkit. Tehát a mai napig úgy vagyok, hogy akármelyik percben visszasétálhatok minden procedúra nélkül ha arra érzek indíttatást. És valójában még magamban sem foglaltam állást, hogy melyik oldalnak van igaza, hol a Tanúk, hol a volt Tanúk mellett érvelek.
De Tanúkkal lényegesen könnyebb és élvezetesebb vitázni, ők legalább nem primitív szarkazmussal akarnak nyomatékot adni a mondanivalójuknak ("küzdős" nevű oszlopos tag érezze magát tisztelve, látszik mennyire előnyére vált, hogy otthagyta a gyülekezetet).
Kulturált eszmecserére viszont nyitott vagyok, és köszönöm a többségnek, hogy ők is ilyen formában válaszoltak.

@Τιμόθεος: De most akkor létezik igaz vallás vagy sem? Úgy vettem ki a válaszaidból (meg másokéból), hogy nincs. Mindenki próbálja tiszta szívből imádni Istent a tőle telhető legjobban. De akkor mi a gondotok azzal, ha valaki Tanúként érzi úgy, hogy a tőle telhető legjobb módon imádja Istent? A fentebb említett felfogás szerint ők is helyesen cselekednek. Ráadásul az életüket is próbálják minél erkölcsösebben élni. Ölést, lopást, csalást, hazudást stb. elítélik. Azt tanulják, hogy a szeretet legyen a meghatározó, és azt tegyék a másikkal amit szeretnék, hogy velük tegyenek. Ismerik Jézus váltságát, és nagyra értékelik. Sőt beszélnek róla, még messzi helyeken is beszélnek Istenről azoknak akik talán nem is hallottak róla. A Bibliában leírtak alapján próbálják szervezni a gyülekezetet és annak szabályait.
Ha Istennek az a lényeg, hogy tiszta indítékból közeledjenek hozzá, akkor a Tanú tagok ezt a tőlük telhető legnagyobb mértékben megteszik. Isten miért ölné majd meg a tiszta szívűeket, még ha jelenleg (szerintetek) nem is a teljes jót teszik, ráadásul ha önhibájukon kívül estek "csapdába". Ha Isten a szeretet akkor hogyan lenne erre képes? Legfeljebb az értelmi szerzőket, akik tudatosan tanítanak mást lehet felelősségre vonni. Vagy egy volt Tanú aki önmaga próbálja megfejteni mit is kér tőle Isten, talán nem tévedhet néhány pontban? Akkor már ő sem a teljes akaratát teszi Istennek, pont mint a Tanúk szerinte. De akkor nincs különbség az üdvözülés követelményeinek szempontjából, a Tanú is és a volt Tanú is üdvözül.
Ugyanígy akkor a tiszta szívű katolikus, protestáns, pünkösdista, muszlim, hindu, buddhista, sintó stb hívő is csak áldozat és bár vallási gyakorlataik akár szöges ellentétben is lehetnek Isten elvárásaival, még sem kerülnek ítélet alá, ha valóban tiszta szívűek?
Ez megint hosszúra sikerült, bocsánat, de a lényeg az első sorokban van, a többi csak a kifejtés.

Végül, rájöttem azért vagyok "gyanús" mert szerintetek Tanú vagyok :) Mondtam többször is, hogy nem.. Ha tanú volnék, nem hazudhatnék, tehát be kellett volna vallanom nem? :)
Ha annyira izgatja a fantáziátokat leírom: Magamról annyit, hogy beleszülettem a Tanú vallásba, kereszteletlenül tartottam kicsi programokat (bár a többsége felolvasás volt), néha elkísértem valakit a prédikálásba, de aktívan sosem vettem benne részt. Rendszeresen jártam heti három összejövetelre, de sosem keresztelkedtem meg. 19 éves koromban miután végleg elköltöztem otthonról, egyre ritkábban jártam összejövetelekre, majd egyszer csak nem jártam többet, mert nem hiányzott. Vallásilag nem vagyok elkötelezett, szeretek teológiáról vitázni de kizárólagosan még nem foglaltam állást. Nyilván hagyott nyomot bennem az a közel 20 éves tanú múlt, ezért ismerem őket és a tanításaikat jól. Szüleimmel mai napig szoktam a vallásról beszélgetni és szeretek is. Egyszer ha lesz komoly indíttatásom, le fogok ülni és az érveket felsorakoztatva eldöntöm hova kötelezem el magam..
K3CSKE 2013.02.12 12:17:37
@bornagain: @Johnny Joker: Rendben, értem. Kezdtem sejteni, hogy valami ilyesmi az álláspontotok, és ez tökéletesen rendben is van. De akkor ezt nem tudom hova tenni:

idézet "küzdőstől":
"Dögöljenek meg a szüleid, csak azért, mert most jól érzik magukat? Látod, hogy az életükkel játszanak, de te nem foglalkozol velük? Amennyiben ezt így érzed komolyan, találó nick nevet választottál magadnak és mehetsz szüleiddel együtt az örök levágásra! Te azért, mert nem figyelmeztetted őket és sokakat, ők pedig a saját bűneik miatt!"
K3CSKE 2013.02.13 13:02:43
Tegnap óta sok gondolat lett nekem címezve, túl sok, nem tudok reagálni mindre, bocsánat. De elolvastam mindet és hasznosnak is találom őket.
Az az összkép fogalmazódott meg bennem, hogy bár a tanúk közel hibátlannak mondják a vallásukat, van pár dolog ami úgy tűnik kivilágítja a hibáit. Azért írom, hogy "úgy tűnik", mert a rávilágító kérdések amik fel lettek téve általatok, tényleg elgondolkoztatják az embert és szinte nyilvánvaló a válasz. De azt ti is tudhatjátok, hogy általában egy képzett tanú vitapartnert nagyon nagyon nehezen lehet sarokba szorítani. Mindenre tudnak valami választ, ami ha nem is bizonyítja teljes mértékben az igazukat, de a másik oldalt is elbizonytalanítja. Tapasztalatból mondom, én nem is emlékszem mikor tudtam rávenni egy tanút érveléssel, hogy beismerje, valami nála hibázik. Nektek volt már? Mivel fogtátok meg, amire csak pislogni tudott? :)

Még EveH utolsó gondolatára reagálnék. A legelső hozzászólásom a témában arra épült, hogy látható a különbség egy tanú és egy "világi" (bocsánat a szóért de értitek :)) között. Ezt még mindig helytállónak látom. És abban igazad van, hogy egyénekre lebontva ez lehet fordítva is, de ha statisztikát néznénk akkor szerintem a tanúk jönnének ki pozitívabban. Ha megvizsgálunk 1000 random módon kiválaszott tanút és pl katolikust, én biztosra venném, hogy olyan teszteken mint pl "alkalom adtán lopna-e" vagy "csalna-e", "hazudna-e", "ölne-e kényszerből" stb, szóval ilyen teszteken szerintem a tanúk lényegesen jobb eredménnyel végeznének.
És nem azért, mert velük született tulajdonságaik vitték egyik vagy másik irányba (szőke vagy barna okosabb analógia), hanem mert a vallásuk tette olyanná őket. Most abba nem megyek bele, hogy milyen módszerekkel veszik rá a tagokat, hogy megváltozzanak, csak a végeredményt látom, hogy hasznosabb tagjai a társadalomnak.
Azt hangsúlyozom, hogy szerintem. Mert én az alapján ítélem meg őket amit hiteles forrásból ismerek róluk, vagyis amit a két szemem látott. Ti nyilván más látott cselekmények alapján..
[a plakát egyelőre tervezet, ötletek még jöhetnek hozzá] A tiltakozás előnyei: Nem kerül pénzbe, szinte minden háztartásban van egy gombos doboz Nehéz vele lebukni, hiszen mikor adományoz valaki, azt nem illik nézni Ha le is bukik valaki, gombot adományozni nem bűn, nem…..
K3CSKE 2013.01.29 21:13:39
Nem hiszem, hogy eléri a célját ez a dolog, tekintve, hogy akik résztvennének benne azok már nem aktív tagok. A mostani tanúk ~95%-a totálisan hű a hitéhez, egy ilyen akció meg csak mégjobban megerősítené a hitüket. Ugyanis ha látható támadással kerülnek szembe, az pontosan egybevág azzal amit nap mint nap tanulnak. Nevezetesen azzal, hogy a hitüket akármikor érhetik alattomos megtévesztő támadások. Ha ezt észleli egy tanú, azonnal megmakacsolja magát és onnantól kezdve semmilyen észérvet nem hajlandó tudomásul venni, talán még meghallgatni sem, lévén az hitehagyott propaganda.
Főleg ha nem egyén elleni a támadás, hanem kollektív testvériség elleni, akkor együtt még jobban ellen tudnak állni. Ráadásul az ok amiért az egész elindul, pénzről szól. A már említett többség az utolsó pénzét is odaadná a gyülekezetnek, sőt erre fel is vannak készítve a Lukács 21:1-4 alapján, amit úgy is magyaráznak, hogy ez egyfajta hitpróba, amikor is Istenre bízzuk magunkat.
Na meg aki járatos a gyülekezetben szolgálati összejövetelek táján, amikor szavaznak egy-egy gyülekezeti kiadás kapcsán, tudja, hogy ész nélkül mindenki megszavazza a felvetett indítványt, akármennyi új teherrel is jár az. És amíg név nélkül lelkiismereti alapon, kötező jelleg nélkül folyik az adományszedés, senki nem érzi ezt olyan tehernek, ami miatt a társulat ellen fordulna.
Szóval nem látok reális esélyt még arra sem, hogy akárcsak szóbeszéd tárgyává válna akármelyik gyülekezetben a dolog. Egyébként milyen csepeli dologról van szó? Új épületeket akarnak vagy mi?
„Találkozzunk a háború után hatkor.” De természetesen nem azért, hogy sörözésre vesztegessük az időt, hanem hogy haladéktalanul megkezdjük a nemzetmentést, és megragadjuk a hatalmat. A magyar országgyűlésben ülő Lenhardt Balázs elhivatottnak érzi magát a súlyos…..
K3CSKE 2013.01.30 10:03:21
Képzeld el, hogy felszállsz egy buszra a családoddal és elindultok egy rég várt vakáció felé. Azt ígérik, hogy egy gyönyőrű, meleg, napsütéses helyre fogtok érkezni. Amint szálltok fel a buszra, a kezedbe nyomják a jegyedet, amelyen jó néhány bekezdésnyi, apró betűs írás…..
K3CSKE 2012.09.27 11:14:23
@Niro:
hát általában a vérbeli evolucionista egyben materialista is. nézz utána a materialista meghatározásának. az a lényege, hogy az agy működése az öntudat forrása.
K3CSKE 2012.09.27 11:49:50
@sefatias:
igen, igen, igen én is így gondolom teljes mértékben.
Ha ezt a Társulat így kiadná Őrtoronyban, tisztázva, hogy az eddigi állításuk nem volt igaz, talán adnék nekik még egy esélyt.

@Niro:
Akkor én eddig el voltam tévedve, mert azt hittem az evolúció nem feltételezi, hogy amikor primitív életformából értelmes(ebb) életforma válik, szükségszerűen létrejön vele egy anyagtalan lélek is. De akkor ezek szerint az evolúciót mégis így tanítják?
K3CSKE 2012.09.27 15:29:14
@Τιμόθεος:
akkor egy kicsi haszna volt a kommentjeimnek ;)

@Johnny Joker:
Ez a Katolikus hitvédelem könyv piszok jó :) Nem viccelek, ennél jobb kifejtését a témának még soha sehol senkitől nem olvastam. Még a determinizmust is a helyére teszi tök logikusan, pedig eddig az volt az egyik legnagyobb kérdőjel nekem. Nem hazudok, eddig a Katolikus vallást gondoltam az egyik leg-képmutatóbb, leg-visszataszítóbb legtöbbet mellébeszélő vallásnak, de most leesett az állam. Persze ez nem mossa tisztára őket, de a szerző aki a könyvet írta, a legnagyobb tiszteletemet élvezi ezután.
Itt egy kis szórakoztató összeállítás Jehova Tanúinak Őrtorony és Ébredjetek! Című lapjainak anyagából: 1877 – A VILÁG VÉGE... közelebb van, mint azt gondolnánk* - részlet a „Három világ és ezen világ learatása” (Jehova Tanúinak profetikus spekulációja,…..
Pillanatkép e sparlockos videóból... Ne feledjük, hogy a Vezető Testület tagjai szegénységi fogadalmat is tettek! * jv 21. fej. 351. o. Mindezt hogyan finanszírozzák? *Akiket Jehova Tanúi világközpontjában különleges teljes idejű szolgálatra fogadtak el, mindannyian aláírtak…..
Részlet a Tanulj a Nagy Tanítótól című könyvből: *** lr 32. fej. 171. o. Jehova megvédte Jézust ***Tudod-e, mit tehetnek azért, hogy élvezethez jussanak? (. . .) Lehet, hogy simogatni próbálják a nemi szervedet. Vagy azt is megtehetik, hogy a saját nemi szervüket…..
Az Én storym Vele véget ért - vagy el sem keződött még és csak ezután fog, meglátjuk! Mert ahogy a nagyikám mondja - az "idő mindent megold", és mondhatja mert 95 éves.   Jelenleg eddig tartott, amit időben ha kifejezhetünk akkor: 6 hónap + 1 nap. És akkor mi van -…..
Hogyan kerülhetek ki győztesen a harcból? [22. videó]: http://www.jw.org/apps/index.html?option=QrYQFVTrlBBX&selLang=ASL&selPub=732 Összességében az alapvető problémák az Őrtorony Társulat tanításaival ezek: [1] a vágy eredeztetése [2] a dolog súlyossága [3] a…..