Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Virgo14

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Myke-al egyeztetve átvettem idénre a tippjáték házigazda szerepét, mivel Ő most nincs gépközelben.Tehát várom mindenkitől a tippeket az irontepo(kukac)gmail.com -ra!!!Aki a legpontosabban saccolja meg a célidőt, annak jár a nyeremény! A versenyben rész vesznek:Vasapu;…..
                           Még nem az IM-ről van szó!   Fontosabb….   Anya és gyermeke jól vannak: …..
Ez persze vicc, bár nem nagyon vagyok humoromnál.Ma ismét lenyomtam kemény 2.5 km-t. A tegnapi apró érzetek, ma már fájdalomban nyilvánultak meg, elősorban a bal lábamban, de a jobb sem százas. Fájdalom, majd most futás után nyilaló érzések jelentkezetek a bal lábfjemben, majd…..
Tepó IronMan blogja Futás XXX. 2010.12.19 17:19:00
 Ma futottam először 30 évesen. Igazából nem ment másképp, mint amikor még 29 voltam :-) A futás a 30-as jegyében telt, igaz, hogy a tervezett távot megtoldottuk egy kicsit, mivel rákanyarodtunk a Kis-hárshegyi körútra és elfelejtettünk letérni róla, így 3,2 km-rel…..
Virgo14 2010.12.19 22:57:40
Maraton-i próba 4+2+2+0.8 2010.10.31 23:02:00
Egy kis számtan. Ma ennyit sikerült futni. Kitaláltam, hogy nem csak annyit futok, amennyit egyhuzamban bírok (kb. 4-5 kili), hanem egy rövid szünet (3-10 perc) beiktatása után ismét nekiiramodtam, hogy minél több időt fussak és ne csak a szokásos fél órácskát.Így lett belőle…..
Igaz a mondás. Az elmúlt hetek tunyasága miatt tényleg csak a fél egészség maradt. Nagyon elhagytam magam és képtelen voltam kimozdulni sportolni vmit (még a Coca-Cola Női Futógálát is elkummantottam - innen is elnézést kérek Sonytól, hogy nem tartottam be az ígéretemet). 3 hét…..
Nagyjából 2 hete nem jelentkeztem. Igazából nem történt semmi különös, csak sokkal elfoglaltabb voltam, mint a nyári időszakban. Most a munkában is bevállaltam több feladatot, amiket kihívás lesz párhuzamosan vinni és teljesíteni. De hát teher alatt nő a pálma.:) Mégis…..
Nagy dolog az ember életében, ha egy világbajnokságon elindulhat, még akkor is, ha "csak" korosztályos csoportban. Persze ez is nagy kihívás, mert ide általában azon versenyzők is neveznek, akik már nem versenyeznek elit mezőnyben, de tudásszintjük közel azonos (lásd: Kis…..
Az alábbi levélírónak egészséges a jogi veszélyérzete, a házipénztár felélése bizony sikkasztás. A Zugügyvéd nem egy ilyen ügyet ismer, amikor a felszámoló feljelentést tett a cég képviselője ellen e miatt. Tisztelt Zugügyvéd! Szeretném Önnel megosztani az…..
Végre kipróbáltam a kicserélt Timex órámat. Bár az elején majdnem frászt kaptam, mert nem fogta a pulzus-pánt jelét. Aztán a párom kicsit megigazította az elem csatlakozó pöckeit, így már normálisan érintkezett.Hja, ma még voltunk egy körre az Aldiban is, mert nagyon olcsón…..
Virgo14 2010.08.29 17:30:29
@gabsy: A héten semmit sem futottam, vmi nyárvégi fáradtság lehet. Sajna azt hiszem, nem megy nekem az új technika, így pedig ez a cipő a sarokodavágós módszerrel nem tudja védeni a térdemet. Fáj, már szinte az első 10 m után érzem. Már azon gondolkodtam, meg kell próbálnom eladni, aztán venni egy "hagyományos" futócipőt. Persze az is lehet, ha veszek, és elindulok futni, akkor is fájni fog a térdem. No, akkor már nem tudom majd mire fogni :-).
Most én is gyorsulni szeretnék, én 45 perces célidőt tűztem ki magamnak, esetleg 44 vagy 43 :-)....na jó, valahogy így. A legrosszabb az egészben, hogy nekem mindig pontosan 45 perc után jön elő a flow érzés, addig nem túlságosan élvezem, ennél a versenynél meg úgy néz ki, éppen akkor kell abbahagyni, mikor az ember kezdené élvezni.
Vagy, előtte kell futni 45 percet :-), és repülőrajttal indítani.
Virgo14 2010.08.31 20:50:13
@gabsy: A porcerősítőt már más is javasolta. Te milyet szedtél?
Maraton-i próba Tekerés 2010.08.22 16:03:00
Jól kipihentem magam és egy kis ebédet raktam a bendőmbe. Aztán 1-2 óra múlva kaptam a jó öreg montit és semmi sem tarthatott vissza attól, hogy ma is menjek vele egy kört.A tegnapi mókának nyomát sem éreztem. Se izomláz, se fáradás. Egész könnyen ment a tekerés is és jó…..
Tepó IronMan blogja Köszönet 2010.08.15 22:18:00
Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, aki támogatott a felkészülésemben, névszerint:Nórinak, a legcsodásabb barátnőnek, hogy kitartott mellettem a felkészülésem alatt, és biztos várként építkezhettem rá. Apukámnak és Noéminek, akik végig támogattak a…..
Tepó IronMan blogja IRONMAN LETTEM 2010.08.15 22:32:54
Még Nagyatádon vagyunk, ma volt a diploma osztó ünnepség.A hotelben pihenve írom le most, hogy milyen volt a verseny az én szemszögemből. Eljött „A NAP”. Az óránk (azért írom így, mert Nórival mind a ketten beállítottuk, hogy biztos legyen az ébredés) 3:45-kor…..
 IRONMAN OB beszámoló    Avagy a nagyatádi XX. jubileumi Hosszú-Ironman-távú Országos Triatlon Bajnokság SZEMÉLYES versenybeszámolója3800 méter úszás - 180 km bringa - 42,1 km maratoni futás Időpont: 2010. Augusztus 14.  Helyszín: Nagyatád Időjárás…..
El se hiszem, hogy ennyi időbe tellett, mire rájöttem, hogy Szegden is van nike futóklub....Döbbenet. Hosszú hónapok óta blogolok, meg olvasgatom az oldalt, de az valahogy elkerülte a figyelmem, hogy vidéken is vannak futóklubok.Na, mihelyt megtudtam, lementem, és beszéltem az edzővel…..
A blog címében található „minimál cipőkről” ejtenék szót, mik azok a lehetőségek, amik elérhetőek itthon és a világban.Minimalista futócipőket itthon elérni teljes méretválasztékban szinte lehetetlen. (Na, majd nyitok egy webshopot !:) ) Ezek lényege, hogy a lehető…..
Virgo14 2010.08.03 23:36:53
@Muq: Köszönöm a gyors választ! Igazából sejtettem, hogy ezt fogod mondani. Az a baj, hogy középiskolás éveim óta semmit sem sportoltam, aztán férjem lassan egy éve elég komolyan elkezdett sportolni, és gondoltam jó példát mutatva a család többi tagjának, én is nekiállok.
Eleinte csak a futás megszeretése volt a cél, ami olyannyira sikerült, hogy elterveztem, lefutom a félmarathont. Leszámítva, hogy kisebb-nagyobb fájdalmakkal, de szerintem egészen jól haladtam, a 10. alkalommal sikerült 12 km-ig jutnom.
Annyira ráhangolódtam a félmarathonra, hogy most nagyon csalódott vagyok :-(. Persze, a legfontosabb az egészség. De... Váltogatni a technikát nem lehet? Vagy egy vékonytalpú cipőben sarokraérkezős futás nem kivitelezhető? Lehet, hogy hülye kérdés, egyáltalán nem vagyok profi, se hozzáértő, csak... nem tudom. Szeretném lefutni.:-)
Amúgy abban hogy lehetek biztos, hogy jól futok? A "hagyományos" futás egy szokásos futócipőben valahogy adja magát. Most kipróbálva azt a futásmódot (hagyományos futócipőben), hogy nem a sarkamra érkezek, annyira esetlennek éreztem magam, ráadásul lassabbnak is, olyan idegen volt az egész. Ezt el lehet rontani?

Köszi
Virgo14 2010.08.04 09:12:34
@Muq: Köszönöm szépen, igen, sejtettem. Elgondolkodok mindenképpen azon, amit mondtál, és a cipővásárlással várok. Köszönöm, hogy fogalkoztál a problémámmal, és főleg, hogy még a szandál készítést is felajánlottad.

Sony
 "Volt itt minden mint a búcsúban" :)Na, majd innen folytatom ha hazaértem 8DFIGYELMEZTETÉS! A BLOG SÚLYOS AGYI KÁROSODÁST OKOZHAT A SZUBJEKTÍV VERSENYBESZÁMOLÓT NEM BÍRÓ OLVASÓK KÖRÉBEN.Ha bármilyen negatív tünetet tapasztal az olvasás során kérjük nézzen le…..
Virgo14 2010.06.14 19:09:03
Kedves Witch!

Először is gratulálni szeretnék, hogy sikeresen teljesítetted az orfűi középtávú triatlon versenyt.
Elolvasva az élménybeszámolódat, megmondom őszintén, hogy nagyot csalódtam. Nem értem…
„iszonyat erős voltam…emlékezetből úsztam… Vasaput előztem a fordítónál” – Önmagadhoz képest iszonyat erős voltál, másokhoz képest úgy tűnik, nem. Mint ahogy sokan mások, Te sem úsztál az elmúlt hónapban. Az eredmény alapján csak azért, hogy mások teljesítményét lebecsüld, kár volt 22 másodperc miatt említeni, hogy Vasaput megelőzted. Akkor már azt is illett volna megjegyezni, hogy 1 óra 24 perccel előbb beért nálad. Ez nagyon nem sportszerű.
„hihetetlen sebességgel mentem végig, és baromi erős voltam…nagyon durván előztem folyamatosan, de. pl olyanokra kell gondolni hogy 35-40-el mentem az enyhe emelkedőn” – Az átlagsebességed 24 km/h, feltételezem, ha az emelkedőn 35-40-nel mentél, akkor a lejtőkön fékeztél. Valóban sok embert megelőztél, de azért előztek téged is.
„valószínűleg végig tudtam volna futni” – őszintébb lett volna azt mondani, hogy Neked ez sok volt. Másoknak is pont olyan forró volt az aszfalt és brutál az időjárás, mint Neked, és nem meggondolatlanok voltak, hanem kemények és kitartóak.
Szerintem, ha valaki internetes naplót ír, és megosztja a mindennapjait, a versenyre való felkészüléseit másokkal, az nagyon jó dolog. Sokat lehet belőle tanulni. Sok okos dolgot írtál, adtál hasznos tanácsokat, de ez a beszámolód egyáltalán nem egy sportolóhoz illőre sikerült. Tudni kell alázatosnak lenni, saját gyengeségeinket mások előtt beismerni, és mindenek előtt a sporttársainknak gratulálni. Ez az egész írás ellentmond a valóságnak, annak ellenére írtál ilyet, hogy tudod jól, az eredményeid mindenki számára nyilvánosak, elérhetőek. A teljesítményed és az, hogy Te akkor baromi és brutál erős voltál, egyáltalán nincs összhangban.
Sok más sporttársad ír internetes blogot, és sokkal jobb eredményekkel a hátuk mögött tudnak szerényen, és őszintén beszámolni sikerükről, olykor sikertelenségükről.
Köszi az eddigi jó tanácsaidat, azt hiszem én innentől nem fogom a letöltési statisztikádat növelni! S mielőtt kérdeznéd, én soha sem futottam le a maratont, nem vagyok Iron(wo)man. Továbbra is elismerem a nem mindennapi teljesítményeidet, de az eredményed és a beszámolód tartalma között túl nagy a diszharmónia, és ez nekem nem szimpatikus.

Üdv

Véghelyi Erzsébet