Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varjubor

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig körülbelül harminc diák írta alá azt a nyílt levelet, melyben a Hoffmann Rózsával szerdán egyeztető diákokhoz (és volt a diákokhoz) intéztek négy kérdést. A levélben többek között a tárgyaló diákok legitimitását és a sajtónyilvánosságot hiányolták. A teljes…..
varjubor 2014.02.24 12:23:15
@Lovag Mihály: Igen, ehhez hasonlót hallottunk már Gy. Ferenc miniszterelnöktől is, aki szerint a 10.000 fős tüntetők a Kossuth téren azt jelzik, hogy 9.990.000 ember nem jött el, tehát marginális kisebbséget képviselnek. Valóban...(?!?) Látjuk, hogy ez a fajta cinizmus hova vezetett.

Főleg, hogy ha a Rózsa-képesnek titulált diákképviselet összlétszáma még ennél a 30-nál is kevesebb volt, de ez nyilván nem zavar senkit... Ez a 30 legalább 30 majdnem különböző helyről jött, sokkal inkább reprezentatívabb, mint az "érdekvédők", de akár az itt eddig hozzászólók.

Ráadásul a hozzászólások milyenségére jellemző, hogy nem a mondanivalót véleményezik, hanem azokat, akik mondják. Jobb helyeken ezt diszkriminációnak nevezik. Másutt balkáni modornak...

Csak egy gondolat: melyik ügy volt az, amely utoljára akár csak 20 különböző helyen tanuló diákot odáig vitt volna, hogy írásos petíció megírásával töltse az idejét?!
varjubor 2014.02.24 13:40:40
@Lovag Mihály: Mögöttem konkrétan a fal van :), nincs senki, ebben igazad van. Nem vagyok az aláírók között, sőt, eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen kezdeményezés.

Hogy ténylegesen hányan támogatják a 30 aláírót, ki fog idővel derülni. Kiegészítés: az MTA sem adott ki / nem szokása kiadni hosszabb aláírási névsort. A Fidesz legutóbbi nyílt levelét (akkor még ellenzékben voltak) sem írták többen alá, mint 200 fő. Nyílt levelet nem szokás sok embernek aláírni. Tegyük hozzá, zártat sem, mert az már nem levél, petíció, hanem aláírásgyűjtés. Tényleg csak a számok zavarnak?!? Tényleg ez alapján ítélünk meg véleményeket? Tényleg akár csak 1 ember hangját, véleményét, mondanivalóját sem hallgatjuk meg, mert csak egy ember mondja? Nos, ha igen a válasz, akkor Sodoma és Gomorra akkor is elpusztul, ha amúgy vannak jó emberek benne.

Kérdés inkább az: lehetett volna-e másként eljárni a kormányzati oldal helyében? Akar-e szélesebb társadalmi bázison megegyezni? Vagy akar-e olyan látszatot kelteni, hogy csak azokkal akar-e megegyezni, akik amúgy is egyetértenek vele (és úgy kommunikálja, hogy ez a többség - amúgy remek politikai húzás)? Van-e akarat arra, hogy a résztvevők igényeit a politikai elgondolásba beillessze? Van-e akarat a sokszínűség, akár többségi, akár kisebbségi véleményi elfogadásához? Nekem ez a 30 aláíró üzenete...
varjubor 2014.02.24 13:54:49
@xxylon: Szép cikk.

Ezzel akár a numerus clausus-t is éltethetnénk, mert a logika alapján ez jön ki: a gettóba zártak megértették a gettó fontosságát, ezért a többség önként ment oda. Kb. hasonló önkéntesség jellemzi ezt az "életút" modellt is, meg annak "fontosságának" felismerését is... Nem véletlen, hogy Klebelsbergről kapta a KLIK a nevét, ugye!?
  Tavaly szeptemberben írtunk az Újlak utcai iskoláról, ahol gondok voltak az igazgatóválasztás körül. Most újra megkerestek minket az iskola pedagógusai, az ő levelük következik. Hosszú lesz és részletes, érdemes elolvasni: a magyar közoktatás és oktatáspolitika egy érdekes…..