Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utálom a kultúrtrollokat

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Trianon évforduló kapcsán a médiát telenyilatkozó megmondóemberek szövegében volt egy közös vonás: a politikai kérdést a pszichológia nyelvén próbáltak megoldani. Szerintük Trianon egy „trauma” ami nincs „feldolgozva”, „kibeszélve”, nem…..
utálom a kultúrtrollokat 2010.06.14 11:46:49
a megmondóemberek közt társadalompszichológusok is voltak, akik szintén azt állítják, hogy egy nemzet közös tudata igenis produkálhat pszichológiai tüneteket. csak persze egy egész nemzetet nem lehet pszichiáterhez küldeni. És igenis trianonról beszélni kell. nem túllépni,meg elfelejteni. Hanem, szem előtt tartva a revízió lehetetlenségét, kikérni magunknak azt a nemzetközi hozzáállást,miszerint"Rég volt, elmúlt,különben is akkor és ott ez igazságos volt, és felejtsük el."Miközben rögtön trianon után volt francia politikus,aki azt nyilatkozta,hogy Magyarországot trianonnál nem megbüntették, hanem kivégezték. És aki az orosz megszállás és trianon között bármilyen párhuzamot von, annak nagyon el van borulva a realitásérzéke. Mert lehet mondani,hogy dehát az orosz megszállás hozta a gulágot,meg recsket, az orosz megszállás hozta 56 után a megtorlásokat, stb, de ez mind csak részigazság. Tény,hogy az oroszok itt voltak, és segítették a magyar(?) elvársakat. de a lényeget a magyar elvtársak tették, és nem az oroszok. Az andrássy 60ban nem az oroszok verték agyon az embereket, nem ők akasztottak,és lőttek agyon. Nem ők telepítettek ki, nem ők kiáltottak ki kuláknak és semmiztek ki, vagy vitte el, ha nem engedtél a 21ből. hanem kunbéla-leszármazottak tették ezt. Orosz árnyékban, persze. Mint ahogy a nyilasok is német árnyékba tették, amit tettek. és érdekes mód azzal kapcsolatba senki nem kívánja a németeket hibáztatni amiért megszállás volt.... csak egy röpke párhuzam.
Szóval trianon tragédiájának a legkevesebb köze nincs a 40 év orosz megszálláshoz. ez tény. trianonnál elment az ország kétharmada, és a nemzet egyharmada,erdők,hegyek,kikötők,olaj,arany, földgáz,stb. az oroszok csak a zoknijukat vitték el,mikor elmentek. meg egy két ezüst étkészletet. ennyi. nem kéne párhuzamot vonni. persze nagy divat manapság elbagatellizálni mindent,ami nemzeti érzéseket erősítene, és nemzeti érdekeket szolgálna. 40 év alatti sikeres agymosás által ezek mind valamiféle sátántól való dologgá váltak. miközben a környező(nyugati,illetve exszoi) országok mindmind nacionalisták voltak, és maradtak. Mert nacionalistának lenni nem jelenti azt,hogy mászt a földbe döngölsz,és megtiltod a nyelvhasználatát,és megvered az utcán,ha nem az állam nyelvén beszél. nacionalizus az,hogyha tudod,hogy az,amit a te néped-nemzeted jelent, az sokat ér. és a saját kultúrádat, nyelvedet, történelmedet szereted, és helyezed előtérbe máséval szemben. mert a román is ezt teszi, a szlovák is, az ukrán, szerb,osztrák, német,francia,angol. csak ha a magyar teszi, az nácizmus. és ne trianonozzunk. miért ne? kinek fáj? ja nekem nem. kedves posztírónak? az baj, de nem az én bajom. a románnak, szlováknak? ez van. tisztázzuk a dolgokat,mert ha nem, akkor 100 év múlva is itt fogunk tartani. nem lehet úgy megbékélni valakivel, aki elvette a házad, megdugta a feleségedet, és ellopta a cuccaid háromnegyedét, téged meg a sufniba száműzött,alsónadrágban, mert 10-ed magával jött neked, hogy ja én ezt felejtsem el, és legyünk barátok. nem. Ok, tartsd meg 100 év után magadnak a házat, már belaktad,és tele van veletek a ház. de igenis ismerd be, hogy suttyó voltál. ha nem te,akkor az apád. aztán lehet békülni,meg barátkozni.
utálom a kultúrtrollokat 2010.06.14 12:03:16
@Nathan D'Xantine: hangsúlyoznám, újfent, hogy az agymosást n(s)em az oroszok csinálták. Nem ők mondták Kádáréknak,hogy nyomják el a nemzeti érzéseket. illetve lehet,hogy mondták. de nem lett volna muszáj. mint ahogy 56 utáni esztelen megtorlás se volt muszáj,és még sok minden más sem. ezek nagyrészt szinte kizárólag a"magyar" baloldal számlájára írható gazemberség . akik persze az orosz árnyékban tehették mindezt. ...