Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovacs2janos

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
kovacs2janos 2010.07.03 19:27:51
@malloc:

8=========B

Elégnagy? Jóvótam? :-D
Tort ül a hülyeség az országban. És mindezt még az Alkotmányba is foglalják. A zember már nem is tudja, hogy röhögjön vagy sírjon az egészen.Az elmúlt két nap őrülete - a kormányszóvivő hazudozása, a blog-helyreigazításos agymenés és a Nemzeti Együttmködés Rendszeréről…..
Előre leszögezem, igazatok van, ez tényleg a sokadik Schmitt-poszt. De ez a hét róla szól, nem? Tök izgi, a héten költözik a Sándor-palotába... Ma az MSZP-frakció hallgatta meg a jelölt urat, remekül lehetett például nosztalgiázni arról a korról, mikor Lendvai és Aczél…..
kovacs2janos 2010.06.28 21:31:53
@MPL firstlady: "Kövéren és kopaszon, a hangerőt már nem bírom, de ha már eljöttetek, kicsit még ilyen leszek."
Azt kérdezi tőlem tyrker.hun, hogy miért idiótázom le azokat, akik szerint a finn - magyar nyelvi kapcsolat marhaság, és inkább a sumér,görög-etruszk, (maja!!!), vagy nem is tudom még milyen rokonságokra esküsznek. (Miközben azért ne feledjük, hogy a finnekkel inkább nyelvi közös…..
kovacs2janos 2010.06.18 00:13:24
@moonclown: jaja, és szépek! lol!
(na jó csak a lányok)
kovacs2janos 2010.06.18 15:52:17
@pollio: Sőt!, egy egész érdekes elmélet szerint, az összes európai nyelv egy közös "őstől" származik.

Kérdés ki van hozzá legközelebb, ezt kutatják.
Egyelőre úgy tűnik 1. magyar, 2. ó-török, 3. héber, 4. latin ...stb.

A "keveredést" már jól lehet nyomon követni, nem olyan durva az amennyire annak tűnik. Vannak markerek.

Ezért jó, hogy ma már nem csak bugyuta nyelvészek határozzák meg egy nép eredetét, hanem figyelembe vesznek sok más tudományágat is. Látom figyeled az újabb kutatásokat is :-)
Jó, hogy vannak gondolkodó emberek is.

Amúgy én is azt mondom, semmit nem kell elhinni, utána kell járni, és gondolkodni.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
kovacs2janos 2010.06.13 17:51:38
W, ez az összehasonlítás nem működik.
Te össze szoktad hasonlítani Picassot, VanGogh-al, ? ugye, ugye! :-P

Ez a ki-a-fejlettebb dolog meg szimplán ovodás: az én apám rendőr és lenyomja a te boxoló apádat beeebeee.

Van amiben jobbak, ez így van.
Már a 8 bites számítógépes időkben is ott voltak a jobb gépek, a jobban felszerelt iskolák.

De hát ezért lenne valaki "fejlettebb"?
Vagy azért, mert 10kg papírt termel mindenféle számla kivonat, igazolás képében ha valaki vesz egy nyalókát?
Akkor a pálmalevélbe csomagoló indiaiak fejletlenek? Hát ha így vesszük igen, kevésbé technokrata idióták és nem akarják évente legyőzni a természetet.

Szóval ahogy mondod: van mit tanulni, de ez bizony kölcsönös.

Itt jön a képbe a finnugor blabla.
A finnek sem tanítják mert hülyeség.
Ahogy egyik történész ismerősöm mesélte, olyan időben találták ki nekünk (németek) amikor a németek köztudottan utáltak minket. Persze ezt az utálatot a demagógia elmosta, mert így kívánták a pénzügyi hatalmi érdekek.

Számos (olasz, angol, amerikai) kutató van (mert a magyart az ugye nem-lájkolják egyesek) aki szerint a magyar áll a legközelebb ahhoz az ősi ragozó nyelvhez amiből a többi európai nyelv feltételezhetően kialakult. Jó elmélet ez.

Másik részről, meg kicsit sem gyanús, hogy a magyar mindíg csak "átvesz" szavakat? Ha most állnék elő egy ilyen elmélettel kiröhögnének.

Pl. Az ősmagyarjaink a volga mellett rohangásztak nyereggel a hátukon (mert ló szavuk nem volt, azt később "vették át", hal és nyíl szavuk volt csak a nyomorult lúzereknek) és hátrafelé nyilazták a halakat.

Amíg így rohangáltak elérkeztek a Kárpát-medencébe, rácsodálkoztak svatopluk ősi szlovák (vagy bolgár, vagy ki a túró) fehér állatára, rápróbálták a nyerget: uram fia, pont jó. Ennek örömére itt maradtak hergelni a becsületes, tiszta (alsóneműt sajnos csak a magyarok hordtak, nyugatiak majd több száz év múlva) jámbor (irtották egymást magyar zsoldosokat felbérelve) német zembereket. :-)

Régen volt török és szittya elmélet és nem volt az baromság, ahogyan nem baromság a rovásírás sem. Elődeink mindegyike írástudó volt amíg rá nem erőltették a latint. Persze ez az írás ma megfelelne a graffitinek, de abban az időben az is elég volt, másrészt meg mondj egy "fejlett" nyugati népet ahol a legszegényebbek és a gyerekek is tudtak írni olvasni? (I.István előtt)

Szerintem a politikának sürgősen ki kellene vonulnia erről a területről mert ezidáig az ő baromságaik miatt vannak elmebeteg elméletek fenn és ezt dogma szerűen tanítják.

Gondolod, hogy akik új elméletekkel jönnek elő hülye emberek? Mindenhol vannak hülye nagyszájú bajkeverők, de majd az idő és az összegyűjtött anyag döntse ezt el ki mi akar lenni, Szittya, Etruszk, Avar, Hun, Kun, Iráni ősnép vagy mind egyszerre.

És senki ne mondja meg nekem, hogy "hivatalosan mi vagyok".