Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyszervolt01

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mark Sewell pedofilként és nemi erőszak elkövetőjeként való elítélése rossz fényt vet a barryi gyülekezetre Az egyik legriasztóbb, Jehova Tanúit érintő, nemi erőszakkal kapcsolatos eset,  mely az Egyesült Királyságban valaha is történt, azzal végződött, hogy Mark Sewell…..
Igen, a Torpedós film! És nem is annyira gáz... de tényleg! Hang ITT! ..
egyszervolt01 2012.04.21 15:18:26
Újabb maratoni adag! Kérdezz - Felelek (13) Hang ITT! Kérdező(k): Vince1997 Kérdezz - Felelek (14) Hang ITT!  Kérdező(k): Vince1997 Frog (04:49) Kérdezz - Felelek (15) Hang ITT! Kérdező(k): Frog Kérdezz - Felelek (16) Hang ITT! Kérdező(k): Frog hfd hhh (07:05) tipitapi94 (08:00)…..
egyszervolt01 2012.04.06 21:52:33
@Callinicus: Én is hasonlóképp vagyok a Batmannel, a sötét lovag nagyon bejött(nem csak ledger miatt), de a kezdődik nekem is nagyon fura, várom a befejezést is.
Bár a Filmbarátok 5. részében még úgy tűnt, hogy nem nézzük meg, végül mégis megtekintettük a Harry Potter sorozat legújabb és egyben befejező részét. Mivel nem fértünk bele az időbe, a videót kér részre bontottuk. ..
egyszervolt01 2011.07.19 21:12:25
Megmondom őszintén nagyon meglepődtem ezen az élménybeszámolón,hiszen azért ti objektíven szoktátok nézni a filmeket,és pláne a könyvet is olvastátok,nem értem hogy tetszhetett neked/tek ez ennyire.
Szerintem mióta yates rendezi a filmeket valami elképesztően borzalmasak lettek és merem állítani hogy az egész csak a harry potter névnek és a mai technikának köszönheti a sikert.

Nagyon nagyon sokat tudnék írni az egész sorozatról,de nem hiszem h bárki is végigolvasná így megpróbálok néhány dolgot kiragadni.

Történet és könyv szempontból ott kötnék bele(egyébként ez mind jellemző az utolsó 3-4 részre) hogy nagyon sok olyan lényeges jelenet amik a könyvben nagyszerűek voltak borzasztóan lettek átültetve a filmekbe,illetve nem létező jelenetekkel nyújtották a játékidőt amik sok esetben olyan lényegi dolgokat szorítottak ki a filmekből amik szerintem nélkülözhetetlenek lennének a történet szempontjából.(pl. 6 rész weaslyék házának elpusztítása helyett illett volna jobban kifejteni az egész horcrux témát és felvezetni az egész előtörténetet a 7. részhez amiből szerintem szinte semmit nem tettek meg)
Illetve még annyi hogy a filmek között a történetben szinte semmi átfedés nincs,nagyon sok dolog nincs rendesen kibontva(tudom játékidő,de akkor minek lettek egyáltalán beletéve?)a semmiből vesznek elő karaktereket és rengeteg dolgot nem magyaráznak meg(pl. dumledore öccse,ott van de mégsem),aki nem olvasta a könyvet szerintem nagyon nagyon sok mindent nem ért meg a filmekből.Harry és voldemort filmbeli párharca pedig szerintem a legnagyobb sértés amit a könyv ellen véthettek,erre egyszerűen nem tudok mit írni.

Technikailag abszolút rendben vannak a filmek,ebből a szempontból látszik a ráköltött pénz.

Ha eltekintek attól h mennyire eltérnek lényeges esetekben a könyvtől és csak filmként tekintek az egészre,nem tudok amellett elmenni hogy szerintem rengeteg semmitmondó és borzalmas párbeszéd van(magyar szinkronnal láttam az összeset,lehet hogy ez is levon az értékéből,nem tudom eredeti nyelven milyen) illetve számomra megdöbbentőek a hangulati váltások(pl. hatalmas csata,belőnek egy szar poént-érzelmes jelenet,kezdünk ráhangolódni erre hirtelen váltanak valami teljesen másra).

Dramaturgia.Na ez az ami néhol van,néhol nincs.Számomra a legérthetetlenebb a finálé.BASSZUS.MEGHALT VOLDEMORT.VÉGE.És semmi.Se örömujjongás és hatalmas ünneplés és stbstb. se nagy búslakodás h meghalt a szereplőgárda fele,rendkívül sok értékes ember odaveszett mennyi áldozat vér és könnyek.Ehelyett végigmegy a kamera és azt látjuk h az egyik tanár panaszkodik h elhagyott vmit,friccs takarítja a romokat és még ki tudja mennyi idióta vérlázító baromság.

Látom nagyon sok lett a szöveg így is h próbáltam a lényeget kiemelni, végül még pár logikai hülyeséget írnék
- 6. rész weaslyék háza leég és az egész család csak áll és bámulja.VARÁZSLÓK VAGYTOK #&@?!!!!!!
-voldemort érzi a horcruxok pusztulását-.-"pont az egyik leglényegesebb dolog volt a történetben hogy voldemort mindenki elől eltitkolta és a tudta nélkül pusztították el mindet,ha megérezné már a 2. rész óta folyamatosan készülnie kellene az esetleges támadásokra
-ha jól emlékszem piton halálakor harryéket egy üvegfal választja el voldemorttól

rengeteg minden van még,az utolsó 19évvel későbbi jelenet abszolút nem illik oda ...

mikor azt mondták nem a pénz miatt hanem a történet miatt szedik ketté azt hittem végre lesz egy olyan film ami tényleg méltó a harry potter névhez de óriási csalódás hogy a 7/1 egy vontatott félig kidolgozott valami lett míg a 7/2 gyakorlatilag egy látványos harcjelenet nagyon kevés magyarázattal.Hát persze hogy a pénz miatt.

Végeztül pár pozitívum h ne higyje senki azt h élből utálom az egészet:

szükség szobája jelenet,piton emlékei,roxfort ostroma,és ami számomra a legnagyobb + hogy elképesztően jól válogatták össze a szereplőket a filmekhez,szerintem minden egyes karakter külsőleg tökéletes a filmvásznon(belsőleg azért vannak kifogásaim)
Egy rendkívül érdekes amatőr baromság, ami megintcsak azért nem totális csőd, mert néhol annyira rossz, hogy már szinte élvezet nézni! A film szinkronja egy kicsit el van csúszva, de szerencsére sokminden olyat nem vágtam be, ahol zavaró lenne. ..