Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyurmap

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mire jó egy Audi Q7 és miért kell a világnak a sok, nagy SUV illetve miről ne feledkezz meg, ha turbódízel autód van. És persze Schwarzenegger. Az Égéstér 114. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez.  ..
Nepperűzés és mozgókép valamint egy kellemetlen ügy lezárása. Mint a krimiben, van itt minden. Az Égéstér 113. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez.  ..
gyurmap 2014.04.04 10:42:38
@Rocko-: a magyar nyelv ezert hasznalja ezeket a szofordulatokat a velemeny nyilvanitasra: "velemenyem szerint" vagy "szerintem" stb. ha ezeket nem irod oda, akkor ugy ertelmezem, hogy marpedig egy az igazsag, megpedig az, amit Te leirsz (ami nyilvan neked is arrogansnak tunhet).

a fejlodes megallitasat pedig nem vennem magamra, ha megengeded. merthogy szerintem igencsak teves elkepzeles az, hogy ha karogunk az internet eme zugaban, akkor barmilyen fejlodes utjat egyengetnenk. persze tudom, hogy nagyon nehez megallni, hogy szakertok legyunk mindenfele forumokon, de attol, hogy szetosztjuk az eszt, meg nem leszunk szakertok. konkretabban, ha tenyleg tanulni akarunk a hibainkbol, vagy segiteni akarunk az M4 es projekten, akkor szerintem a feladat az lenne, hogy megkerdezni a felelosoket, miert is igy jeloltek ki a nyomvonalat, miert ilyen szerzodeseket kotottek, miert tartott eddig stb. es termeszetesen, ha vki hibazott, akkor leverni rajtuk. az itteni karogas, hogy sz*r a 4es metro, meg fuj, meg draga, az kb csak annyira jo, hogy mas napjat keseritsuk meg.

"nagy tömeget nagy távolságra gyorsan eljuttatni" sajnos ez nem definicio, sem a nagy tomeg, sem a nagy tavolsag nem objektiv es tenyszeru. kb mint a valasztasi igeretek :)
gyurmap 2014.04.04 11:50:18
@Negotiator: eloszor is, ha ennyire tudod, hogy mit kellett/kell volna csinlani, akkor nosza en tamogatlak (csak szavakkal, mert szerintem ha ilyen egyszeru lenne "jot" csinalni, akkor mindenki meg is tenne, meg a politikusok is. hidd el ok is emberek, es ha egy "jo" projektbol csurran csoppen, az ugyanolyan penzugyileg nekik, mintha egy "f*s" projektbol csurran csoppen, annyi kivetellel, hogy akkor tobben fogjak oket szeretni). ez a forum azonban teljesen rossz ut annak, hogy eloadd, Te mennyivel jobban tudnad csinalni, mivel, ahogy mondtad, igy nem fog valtozni semmi. meg a legegyszerubb projekt sem csak abbol all, hogy kitalalsz vmit es megepited, el is kell adni, le is kell kommunikalni, mindezt sikeresen, mert hiaba jo egy termek, ha nem tudod hol add el, es hogyan, akkor senki nem fogja megvenni (ez az informacio kora, ilyenek a mostani szabalyok).

"Talán nem véletlenül nincs máshol ilyen katyvasz..." erre szoktam azt mondani, kis tulzassal, hogy azok mondanak ilyet, akik meg az eletben nem leptek at magyarorszag hatarait :) katyvasz szerintem mashol is van.

Az Oyster card tenyleg jo otlet. Nem vagyok egy szakerto, de azert ezzel kapcsolatban megjegyeznek vmit, amit persze szivesen kihagy minden populista cikk, pedig szerintem eleg fontos resze a dolognak. Reg megvan a technologia arra, hogy rengeteg ember munkajat kivaltsak gepek (jo pelda a vamszedo a 4es metron, de beszelhetnenk a soksok semmittevorol a MAV-nal, de nalamnal sokkal tajekozottabb emberek fel tudnanak sorolni egyebeket is biztosan). konnyu azt mondani, hogy jo, gyereke, akkor mindenkinek kalap-kabat, merthogy itt ez a jo kis kapus rendszer (automata iranyito, stb). Maris mindenki orul, hogy milyen modernek, meg faszak vagyunuk. Kiveve, hogy az a sok 100-1000 ember aki emiatt az utcara kerul, az a Te/Ti fizetesetekbol kapja a megelhetest (vagy ellopja vagy kapja az allamtol, vagy mindketto, de az eredmeny ugyanaz). Akkor persze jonne az ujabb panasz, hogy hogy lehetseges, hogy ekkora a munkanelkuliseg (sz*r Magyarorszag meg stb). Szoval, velemenyem szerint ezek a kerdesek, amit feszegetunk itt sokkal, de sokkal komplikaltabbak, ha olyan egyszeru lenne, amilyet pl Te leirtal, akkor hidd el, semmi perc alatt rendbe raknank az orszagot :). de kivanom Neked, hogy tedd rendbe :). (nem mellesleg ismerem London kozlekedeset, es volt szerencsem mas nagyvarosok tomegkozlekedeset is hasznalni; az en velemenyem az, hogy keves olyan nagy varos van a vilagon!!!, ami Budapest tomegkozlekedesenel jobb (a jobb szot itt arra ertem, hogy mindenhova el lehet jutni, gyakran jar stb, nem pedig arra, hogy melyik busz mennyire fancy (szep))). de egyetertunk abban, hogy biztosan okosabban is lehetett volna csinlani a 4es metrot.
gyurmap 2014.04.04 12:15:32
@stone pit(er): hat, nem kell, hogy egyetertsunk :) egyebkent megcsak nem is az arakrol beszeltem ;) szerintem Pragaban sokkal ritkabbak a jaratok, mint Pesten... Roma tenyleg eleg gaz, Berlint nem ismerem.
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
gyurmap 2010.06.13 17:21:37
Tisztelt Olvasó,

Bízom benne, hogy figyelmesen elolvasta fentebb a cikket/írást, Tóth W. Árpád írását. Abban pedig reménykedek, hogy aki érti!!!!/érzi, hogy mi történik Szlovákiában, az gyorsan rádöbben, hogy ez az írás/okosság, mekkora blőd hülyeség.
Azt is elmondom, hogy miért:
Szlovákiából származom, most már Mo-n dolgozom, illetve élek, de nyilván azért napi kapcsolatban vagyok az országgal. Nehéz a szapulást elkezdenem is, annyi sebből vérzik ez a Tóth féle nyilatkozás.
Kezdjük itt, az MKP pártja nem került be a parlamentbe, de a HID, a másik magyar párt bekerült (gyorsan megjegyezném, hogy a HID nem tiszta magyar párt), méghozzá szép eredménnyel. 8%-kal jutott be. A magyar pártok eddig 10%, illetve fölötti értékkel jutottak a parlamentbe. Ha csak ezt nézzük, már látjuk, hogy ez itten kérem 2%-kal kevesebb. Fogyunk, mi, magyarok, fogyunk!!!!, ez nem szép eredmény, hanem katasztrofális. Tudni kell, hogy a HID párt nem egész 1 éve született, kb egy laza vita után két kedves MKP-s kolléga közt, hipp-hopp itt az új, tiszta, mindent tudó és jól csináló párt. Ez már önmagában egy újabb katasztrófa a magyarságra nézve. 2 magyar párt ugye több, mint egy, nem kell hozzá hatalmas matektudás, hogy rájöjjunk, hogy mivel nincs 2x annyi magyar Szlovákiában, mint 4 éve, ezért mi, magyarok ezen csak és kizárólag bukhatunk. Nekünk ugyanis, magyaroknak szlovákiában nincs, és ne is legyen választásunk, mi magyarok vagyunk, és szavazzunk a magyar pártra, ez van kérem. Ettől persze építsük, szépítsuk, javítsuk azt a magyar pártot, amink van. De 2 felé nem húzhatunk, az nem fér bele, főleg egy olyan országban, ahol a kampány téma az, hogy Szlovákia tartsa meg határait(legalábbis mintha háborús helyzet lenne a két ország közt).
Továbbá, Tóth kolléga pennájából az folyt ki még, hogy Szlovákiában mar "szlovákok csekély része vevő már arra a vudunemzeti vonalra". Köszönjuk, tudom nagyon menő a "vudunemzet" szó, és biztos sok ember arcára csal mosolyt, ambár hatalmas mellélövés. Akkora, hogy azt kell feltételeznem, a helyzetet távolról sem ismeri kedves Árpád kolléga. Tudniillik az van, tisztelt olvasó, hogy Szlovákiában a SMER (irány), aki most cirka 35%-ot ért el a választásokon (ezzel megnyerve a választásokat) ugyanazt a demagóg (najó majdnem ugyanazt) szöveget tolja, mint a szélsőjobboldali párt, tehát, hogy őrizzük meg határainkat, mert a magyarok el akarják venni azt tőlünk. Tessék csak tessék nézegetni szlovákiában párt reklámokat (ajánlhatom a TV-ben, igazán kifejező), a kampány kb abból áll a mostani kormánypártoknál, hogy a cigányoknak ne adjunk kaját és a magyarok ellen meg fegyverkezzünk, mert el akarják foglalni szlovákiát (aki nem tud szlovákul - többség -, annak is érdekes lehet, hogy milyen jellegű reklámokat csinál ma szlovákia).
OFF: Nem gondolom, hogy a magyar politikai kultúra olyan csodás és irigyelhető, de amit szlovákiában politikának hívunk, az nem más, mint néhány kopasz vállalkozó mítingje valami drága pozsonyi helyen. Teljes mértékben összehasonlíthatatlan a magyar politika a szlovákkal. Nyilván ezért kövezni nem lehet és nem is kell, hiszen a szlovákok még csak 17 éve csinálják, ezzel szemben a magyarok jobban-rosszabbul már 1000 éve itt kommunikálnak Európa szívében. És persze nem is csak ez számít, ez csak egy amolyan adalék, hogy kicsit jobban megértse az olvasó.
Menjünk tovább kedves Árpád: Fontos tudatosítani a magyarországi magyaroknak, hogy nekünk, szlovákiai magyaroknak (hajlamos vagyok azt gondolni, hogy ez az összes többi szomszédos országban is így van) van saját életünk és nem minden és mindig úgy cselekszünk, ahogyan azt Magyarország megkívánja. Tehát bármennyire is elképzelhetetlen a első kör számára, mi elsősorban nem azért választunk egy pártot, mert azt Orbán/Gyurcsány/Bajnai/Dark Véder támogatja, hanem mert Szlovákiának erre van szüksége. Hiába von egyértelmű párhuzamot Tóth "Félretájékoztató" Árpád a magyar és a szlovák politikai lépésekkel, ezek nincsenek, vagy legalábbis marginális a jelenlétük (nyilván nem lehet 100%-ban függetleníteni magunkat és szintén nem is kell).
Árpád, azaz "Félretájékoztató" Árpádnak egy dologban igaza van, tanulhatunk a szlovákoktól, úgy ahogy ők is tanulhatnak a magyaroktól, szomszédok vagyunk, viselkedjünk is így (de ez nem csak a magyarok feladata!!!). Amit tanulhatunk: álljunk a sarkunkra, nem kell folyamatosan behódolni sem a szomszédnak, sem az EUnak, az, hogy vkinek más a véleménye nem baj, sőt, hallgassuk meg és ha van mit, akkor tanuljunk belőle (akár az EUn belül is lehet más véleményünk). Magyarország tegye a dolgát, Szlovákia is.

Elnézést, hogy ez a hozzászólás ilyen hosszúra sikerült, csak ezért regisztráltam. Sebaj, akit nem érdekel, az legalább nem fogja elolvasni:)

Tóth "Félretájékoztató" Árpádtól pedig nyomatékosan kérem, hogy kérjen elnézést nyilvánosan tudatlansága - nem is -, tudatlansága ellenére észosztása miatt. Az index szerkesztőségétől pedig, hogy nézzen a körmére ennek a Tóth "Félretájékoztató" Árpádnak.

Magyarországnak szurkolok, kívánom, hogy gazdaságilag és politikailag erős legyen, ezzel segítenek nekünk a legtöbbet (persze a fő cél ne a segítség legyen, nem fedél nélkült osztogatunk). Hajrá Magyarország!

Ja, és kösz az állampolgárságot, remélem a gyakorlatban is jó lesz.

Szép napot mindenkinek, kivéve Tóth "Félretájékozató" Árpádot ;)