Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torzonborzocska

110 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rengeteg cikk születik manapság tele jó tanácsokkal arról, hogy milyen módon lehet a távmunkát hatékonyabbá, kellemessé tenni. A Zártosztály stábja első távfelvételén emiatt hiánypótló módon megpróbáljuk körbejárni, hogy a notórius munkakerülők milyen módon tudnak kibújni a számonkérhetőség elől...
Nedy@Skopje Akció! 2011.02.08 19:02:00
Arra egész ügyesen rájöttem egyedül, hogy az ortodox görögöknél február első hétvégéjén még javában dúl a karácsony utáni leárazás. Azonban valamilyen hiba folytán (talán azért, mert sosem járok boltok környékén?) az valahogy máig nem esett le, hogy ennyi erővel az…..
Nedy@Skopje Kész átverés! 2011.02.06 08:50:35
Tegnap, viszonylag hosszú idő után ismét eljött a kedv-idő-lehetőség vágytrió tökéletes együttállása, minek nyomán kimozdultam Szkopjéból.Állatkertbe szeretnék menni egy ideje (a szkopjeibe ma megyek), így megnéztem pénteken a neten, mivel kecsegtet a szófiai és a…..
Nedy@Skopje Akkor meg minek? 2011.01.30 14:35:00
Balkáni közlekedés, alapok: pipa. Azt is könnyű megszokni, hogy (népszerű nevén) jobbra kisívben fordulni minden körülmények között szokás (bár azt nem tudjuk, a vonatkozó szabály hogy rendelkezik...). Még akkor is, ha épp piros a lámpa. Gyalogosként ezt gyorsan megtanulja az…..
Nedy@Skopje Cél/tudat 2011.01.29 15:24:00
Nem titok, sőt büszkeség: beneveztem. 200-as (hülyebiztos) rajtszámmal fogok küzdeni a túlélésért a Balaton Szupermaratonon. Ez persze édeskevés a teljesítéshez, ennyi eszem azért még nekem is van.A felkészülést közel 3 hete kezdtem el. (Ha szakértőt kérdezel, ő azt mondja, 3…..
Nedy@Skopje Kreatív különdíjat! 2011.01.26 18:13:00
A változatosság kedvéért ismét éjjel jöttem haza. Mármint Budapestről Szkopjéba. Az időjárás miatt nagyon aggódtam, mivel otthon -3 fok volt és havazott, amikor indultam. Kicsivel később azonban kiderült, hogy csak Pest megyében kapott leszállási engedélyt a fehér nyavalya, az…..
Őszintén szólva egészen a közelmúltig nem állt össze a buksimban, miért is hívjuk vízkeresztnek ezt az ünnepet (amit mellesleg az én családomban nem ünnepeltünk, csak arra volt jó, hogy tudjuk, "hivatalosan" mikor kell lebontani a karácsonyfát). A nyugati keresztények…..
Nedy@Skopje Roboddzsaru 2011.01.17 19:43:53
"Valamit kéne mozogni, de a nyavalyának van kedve sötétben, hidegben."Alapvetően nem új gondolat, sőt. Bár korábban a margitszigeti nagykört lelkesen és gyorsan tudtam abszolválni, abban, hogy abból egymás után kettőt is le lehet futni, igencsak kételkedtem... amíg tavaly…..
Nedy@Skopje Macedón humor 2011.01.12 21:46:00
A macedónoknak van humora. Valahova az angol és a magyar közé helyezném. Fanyar és önkritikus. Nekem tetszik. Legalábbis amit eddig láttam. Íme egy kis ízelítő (avagy a kevésbé avatottak számára: betekintés a macedónok kedvenc gumicicáinak világába - aki nem tudná, melyik…..
Nedy@Skopje Újratervezés 2011.01.10 21:55:00
Elindultam szép hazámból. Tiborral nagyjából egyszerre, tegnap délután 1 körül. Ő repülővel jött, én kocsival. Este fél 7-kor kaptam egy SMS-t:"Nem szállt le a gépem Szkopjéban, Budapesten vagyok. Autóm zöldkártyája lejárt, a holnap délben induló géppel…..
Nedy@Skopje Reggeli kultúr: ayran 2011.01.08 08:11:00
A minap Szófiában volt szerencsém egy otthon kevéssé ismert, tejalapú üdítőitalhoz, az ayranhoz. Én ugyan hallottam korábban a nevét és tudtam azt is, miből van, de nem gondoltam, hogy létezhet olyan tejtermék, amit már nem tudok meginni akármilyen tételben. (A savanyú tej és…..
A visszajelzések alapján többen fennakadtatok, mint árvízi hordalék a dunai stégeken, hogy hogyan is van ez a dolog a macedónok karácsonyával. Nos, nem csak a macedónok ünnepelnek most (természetesen).Az történt ugyanis, hogy bár a karácsonyt minden keresztény december 25-26-án…..
Nedy@Skopje Skopskarácsony 2011.01.05 23:58:00
Mert ugye az úgy van, hogy először szenteste, aztán karácsony, majd előbbihez egy hétre újévi buli. Aha. Szöszt...Itt tudják, hogyan kell ezt csinálni: megvenni a mi karácsony utáni készletürítéseinkben a díszeket, a használt fákat és a visszacserélt, olcsóbban…..
Nedy@Skopje Back from Monteveglio 2010.12.26 22:09:00
Tulajdonképpen már napokkal ezelőtt hazatértem. Haza. Most éppen hazahaza. Szkopjéba valójában csak holnap megyek. Most félúton vagyok. Nagyjából. Olasz otthonom innen 1047 kilométer, a macedón csak 822. Időben érdekes módon egyforma messze vannak.Menet tanúbizonyságot tettem…..
Szakad a hó nagy csomóban,veréb mászkál lenn a hóban.Veréb! Elment az eszed?A hóesés betemet!Nem is ugrálsz, araszolsz,hóesésben vacakolsz.Fölfújtad a tolladat,ázott pamutgombolyag.Mi kell neked, fatető? Fatető!Deszka madáretető! Szeretek gyerek lenni. Szeretem a hóesést.…..
Ízelítő a jókedvünkből és az időjárás okozta viszontagságokból. Reggel, miközben estem-keltem a jeges járdán az iroda felé baktatva, sikerült megreformálnom korunk egyik legismertebb angolszász műdalát:Dashing through the snowOn the way to the centre,Oh what fun it is to rideThe…..
Nedy@Skopje Vac 2010.12.18 10:45:00
Jujj. Most látom, három hete szűntem meg entellektüel jeleket sugározni. Jó hír: IDEIGLENESEN!Valójában nagyon is voltam, gondolkodtam, alkottam, csak épp 120%-ban lekötöttek a mindennapi feladatok. Nem unatkoztunk, mindig akadt valami, amin lehetett rágódni vagy épp nevetni.Másik…..
Nedy@Skopje Szürke 2010.11.30 22:37:00
Az is lehet, hogy itt fel sem kel. Vagy nem tudom. De biztos süt, mert valamitől nincs hideg, sőt: 16-18 fok van napközben. Hm... ja! Amikor reggel megyek dolgozni, akkor félhomály van, de amikor ráérek nézgelődni (kibámulni az ablakon itthon vagy az irodában), mindig vaksötét van…..
Nedy@Skopje Életjel 2010.11.27 09:07:00
Jó másfél hete nem írtam. Nem írtam, mert egyszerűen nem volt időm. Persze az elején még esetenként lett volna miről, de érdekfeszítő részleteket mostanra elfelejtettem. Ezért kell minden nap blogolni!Alapvetően azért nem jelentkeztem, mert belejöttünk munka fronton.…..
Szófiába már-már kínos hirtelenséggel távoztam szombaton, így nem volt időm felkészíteni titeket, mi is fog ott várni engem. (Vagy valami ilyesmi.) Én viszont készültem, a határon, várakozás közben volt bőven időm elolvasni a bekészített leírásokat, mind a várost, mind…..
Nedy@Skopje Ratatata 2010.11.15 13:30:00
Szétmegy a fejem!Egész eddig viccesnek találtam a Skopje 2014 programot, amiről már bő két hónapja be is számoltam a Reggeli kultúrban. Ennek lényege, hogy új világot épít a macedón nép (helyett és nevében az állam), hogy megteremti a saját múltját és megalapozza jövőjét -…..
Nedy@Skopje Polaroid 2010.11.08 13:25:00
Birkabunda!(gy.k. "JUHHÉJ!")Amint a mellékelt ábra mutatja, megvan az új, ideiglenes útlevelem! Kicsit szegényes volt az információáramlás a konzulátus és köztem, de végül ma délelőtt sikerült elkészíteni. Ehhez mindössze a rendőrségi jegyzőkönyvre, egy…..
Nedy@Skopje Hungabulgish 2010.11.14 08:48:00
 Do You Говорите bolgárul?Az alapvető szolgáltatásokhoz szerintem igen. Mindössze a cirill betűkkel kell összebarátkozni és rájön az ember, a globalizációnak és a modern, sokak által a nyelvek önállóságának hanyatlását előidéző, angolos szóhasználatnak vannak…..
Talán helyesebb lenne úgy fogalmazni, hogy autóval Északnyugat-Bulgáriában. Mivel első benyomásaimat a macedón határ és Szófia közötti útvonalakon szereztem. Igaz, nem szögegyenesen mentem, hiszen akkor - elvben - 2-szer 110 kilométert láttam volna csak. Tegnap mintegy 430…..
Nedy@Skopje Back from Sofia 2010.11.13 21:36:00
Nos tehát: valamikor éjfél körül (vagy inkább után egy picivel) valahogy csak elhatároztam magam. Szófiába indultam hajnalban, egyetlen napra - impressziót szerezni. Tekintve, hogy egy Budapest méretű fővárosról van szó, azt hiszem, jelen esetben nem oszt, nem szoroz, 1 vagy 2 napot…..