Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztián1

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
" A nagyon precíz, óvatos emberektől óvakodok, amikor vezetőt kell kiválasztani. Tíz probléma közül képtelen lesz kiválasztani a leglényegesebbet, pedig lehet, hogy ha azt az egyet megoldaná, az összes többi már nem volna érdekes. A precíz az nekiáll, és feldolgozza szép lassan…..
Krisztián1 2015.06.15 14:26:07
@Sefatias: A Blogodon a Bírák van kiemelve, mint követendő példa és a Királyok elvetve. Mert, hogy a nép királyt akart és az nem volt jó. Viszont én olyan véleményt is hallottam, hogy az nem volt baj, hogy legyen egy jó királya a népnek, ami Istent követi, hanem csak az volt a baj, hogy nem Isten szerinti (hanem a környező népek szerinti) királyt akart a nép. Szerinte a bírák időszaka volt káosz és ha valaki csak azt az egy Könyvet külön elemzi az utána lévő könyvektől (Királyok időszaka) és befejezi a könyv végén, akkor az eléggé tragédia. Olyan, mintha befejezetlen lenne a történet. Nincs megoldás. A jó Király a megoldás a népnek.

Engem nagyon érdekelne, hogy akkor most hogyan van a királyokkal és bírákkal. Ez többször előjött mostanában.

A vezetéssel kapcsolatosan tetszik a konszenzuszos vezetés és, hogy a vezetők összefogása (Chairman of the elders/presbiters) az hierarchiában nem magasabb, mint a többi vezető, de lehet, nem a bírákból vezetném le a fenti okok miatt.

Korunkban egyre érettebbek a hívők és egyre nagyobb az igény inkább a decentralizációra és sokszorozódásra, amit egy idő után jobb úgy megoldani, hogy minél kisebb a kontroll és szabadjára engedni a szolgálatokat. Szerintem egy ébredés is akkor valósulhat meg, ha minél decentralizáltabb a kereszténység és minél inkább úgymond tulajdonosi hozzáállással rendelkeznek a hívők és nem csak a vezetőtől függnek. A nagy egyházak úgyis a centralizált modellt követik, így a kisebb egyházak lehetnének decentralizáltabbak, hogy legyen egy megfelelő egyensúly.

De már eléggé offolódtunk a témától.
A Királyok és bírák érdekelnek. Hogy miért nem volt jó a király, amit a nép akart. Később viszont Haggeus könyvében milyen fontos volt, hogy nem szakad meg a királyi vérvonal Zerubábbelel; és Jézus is ebből a királyi vonalból jön (A Dávidi jó király vonalból).
A MySword for Android bibliaprogram funkciókban gazdag, jól használható program. A készítői folyamatosan fejlesztik.  A programon belül jelenleg a Károli fordítás tölthető le magyarul, de könnyedén kiegészíthetjük 13 másik magyar bibliafordítással. Teendőink, ha több…..