Regisztráció Blogot indítok
Adatok
napalmdude

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az emberi elme imádja a leegyszerűsítéseket. Vagy ha nem is imádja, mindenképp keresi őket, hogy a világ megismert jelenségeiről gyűjtött tudást helytakarékosan tárolhassa el. Ha részletesebb, féltudományos igényű fejtegetésekre vágyik az olvasó, keresse fel bármelyik baloldali közíró egyik…..
napalmdude 2018.11.01 14:45:42
Talán valamennyire kapcsolódó dolog a már említett "kínai támogatás". Az talán túlzás, hogy a kínaiak mentették meg a profi snookert, de tény, hogy rengeteg pénzt beleölnek az utóbbi években. TV-ben azt hallani, hogy a 8 asztalon zajló meccsekből csak 2-n nem játszik kínai játékos, többin legalább egy, de lehet, hogy mindkettő az. És ekkor rendszeresen elhangzik, hogy a hát igen: ekkora fejlődésen ment keresztül az utóbbi időben a kínai snooker, azaz míg a világ többi részén stagnál a profi mezőny ebben a sportban, addig bezzeg Kínában hogy fejlődik. Biztosan nagyon fejlődik, de ez a toposz ebben, hogy nem azért van annyi kínai játékos a pontszerzőkön, mert hirtelen leakasztottak a levegőből 3 raklap fiatal profi játékost akik hirtelen rátermettnek bizonyultak. Ez akkor ferdítés, hogy ehhez képest a vörös zászlón a sarló precíziós vonalzó. Konkrétan amikor a 3 raklap kínai játékosból 2 raklap egész egyszerűen szabad kártyásként be van vásárolva a mezőnybe, úgy persze hogy nehéz elérni, hogy valamelyik ne érjen el eredményt. Kilóra meg vannak véve a helyek, és utána csak várni kell a csodát, hogy a soha nem hallott nevű (ez persze némi szándékos túlzás) Yaoling Pingpao Xuiao és társai, a fiatal sárkányok meglepetésre továbbmenjenek 1-2-3 körön, mert 1-2-3 meccsen keresztül pont kifogtak olyan, papíron sokkal erősebb játékosokat, akiknek épp' nem ment a játék. Ettől ők még lehetnek nagyon jó játékosok és azok is, de nem azért van annyi kínai a mezőnyben.

Különösen rossz érzés látni-hallani, hogy egy kínai tornán egy átlag nem kínai játékos zsinórban 3-4 elképesztő lökést megcsinál, a kínai közönség hallgat (néha telefonál egyet.. ha nincs különösebb esemény, például mikor a játékosok megjegyzik: lejt az asztal.. Ahogy az megtörtént több kínai pontszerző tornán! Szégyen.). Utána jön a hazai versenyző, kezd egy olyan lökéssel amit pontos fehér pozicionálás nélkül még én is meglöknék (úgy hogy még kocsmai poolban is rossz vagyok), és tapsvihar, ujjongás. Nyilván természetes, hogy a hazai közönség a hazai játékost szeretné látni győztesen, de az a sportszerűtlen elfogultság ami mostanában van odaát szerintem nem biztos, hogy a profi snookernek annyira előnyére válna a kilóra megvett helyekkel. Na persze mondom én ezt nézőként, a másik oldalról meg játékosként csak nem mindegy hogy 70K vagy 200K font egy pontszerző első helye.