Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f.begbie

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jó paraszt, de a pénz az pénz! ..
 Szövegértési problémákkal küszködő Tóta W. hisztizik, hogy nem zabálhat a plázákban jövőre. Van egy jó hírem a számára: DE. Annyit vásárolhat jövőre is kedvenc Tescojában, amennyit csak akar. Az LMP javaslata ugyanis közel sem arról szól, amit ő vizionál. A…..
f.begbie 2011.06.11 13:16:35
Csak az a baj, hogy a kedves Tibikék, megvásárolják aprópénzen Mari néni paradicsomát, majd bazidrágán értékesítik Árpádnak. Ugyan Árpikánk, abban a tévhitben él, hogy ha "Kiváló Magyar Terméket" fogyaszt, az milyen jó világnak, de sajnos csalatkoznia kell, mert sok esetben nem is olyan kiváló az a minőség, ráadásul Mari néni ugyan úgy éhen hal, mert ő aztán semmivel sem jár jobban.
Lásd örök téma, a tej. A kiváló, remek tejtermelők az utcára folyatják a tejet, mert olyan alacsony a felvásárlási ár, de valahogy mire a boltok polcaira kikerül az a kiváló magyar tej, amit a szomszéd falu babi tehenkéje tejelt, addigra éppen dupla annyiba kerül, mint az a szlovák tej, ami pont ugyan olyan, mint a magyar, csak picit többet utazott. Arról már nem is beszélve, hogy ha a 2-3000 km-t utazott spanyol zöldség olcsóbb, mint a helyben termett, akkor igencsak el kellene gondolkozni azon, hogy megéri-e csinálni egyáltalán. Persze ha a helyi kis csemegében a felét sem tudod megvenni, annak, amit szeretnél és még a pénztáros kislány is rosszul ad vissza, te nem szólsz, csak a szívedre teszed a kezed és elmorzsolsz egy könnycseppet, hogy megint jól megtámogattad Mari nénit, Tibikét, és még azt a kedves pénztáros kisasszonyt is, akitől úgy érzed, hogy neked kell elnézést kérned, hogy vásárlással akarod orvul megzavarni.
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy törvényileg akarja bárki megmondani nekem, hogy hol és mit vásároljak. Eddig azt hittem, hogy ez már nem az a rendszer, de úgy látszik tévedtem...