Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Veronka

0 bejegyzést írt és 143 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint 1600 magyar harcolt egymás ellen Mexikóban Miksa tiszavirág életű uralkodása idején. Republikánus magyar hadvezér fogta el a császárt, monarchista magyar menekítette ki a köztársasági elnököt és szintén magyar asszonyok várták, hogy a tengerentúlon császárnék legyenek.Jeles magyar huszár-…..
Veronka 2020.01.18 20:04:39
Nomád kori szárított húspor és évtizedekig ehető torta, avagy így tartósították régen az élelmiszert a hűtőgépek megjelenése előtt. Forrás: Fortepan..
Jól esik kicsit elidőzni a múlt század elején készült debreceni fényképeken, képeslapokon. Akkor sem volt ugyan kolbászból a kerítés, és nyilvánvalóan abban az időben is igyekezett egy bizonyos réteg érvényesíteni a maga érdekeit mások kárára, akárcsak ma, mégis a város egykori hangulata sokkal…..
11 áldozat, 8000 hajléktalan, 559 elpusztult ház, 1400 megsemmisült melléképület és több mint 21 millió korona kár. Ez volt a mérlege az 1917. május 21-i gyöngyösi tűzvésznek, mely a város történetének egyik legsúlyosabb katasztrófája volt. A tragikus nap késő délutáni óráiban a gyöngyösi kórház…..
Kommentár nélkül. Kíváncsi vagyok ki mit lát meg benne, mi jut eszetekbe, van-e valami, amiről mesélni tudtok? Kommenteljetek bátran, ahogy eddig. 42 ritkán látható, színes fotó jön...
A 20. honvéd gyaloghadosztály tűzkeresztségének története Kilencvenkilenc évvel ezelőtt ezekben a napokban a 20. honvéd gyaloghadosztály ezredei súlyos harcokban vettek részt a Monarchia északkeleti szegletében, Rohatyn térségében. A honvédeknek drámai első csatájukban a…..
Én nem tudom, lehet, hogy keserű ember vagyok, de miközben az alábbi poszthoz végeztem kutatásokat, igen jókat kacagtam. Mindenesetre szépen gyarapszik a sorozat. Nem pofáznék többet, szép hosszú gyűjtemény következik. - Persze. - A srác Kate-hez fordul, átöleli, és hosszan,…..
Veronka 2012.07.30 20:25:54
jezebel.com/5927152/your-favorite-literary-classics-are-about-to-be-ruined-by-fifty-shades+style-sex-scenes

Kiszabadult a szellem a palackból?? Volt már ilyen vámpíros-zombisból.

nemharap.wordpress.com/2012/01/02/abraham-lincoln-vampirt-ol-johnny-depp-meg-az/
"P.S.: Seth G-S. másik könyvét, a Büszkeség és Balítélet meg a zombikat (egyébként magyarul is olvasható az Athaneum 2000 Kiadónál jelent meg) is meg fogják filmesíteni, csak egyelőre senki sem vállalja rendezést meg a főszerepet, anélkül meg kicsit nehéz nekikezdeni. Pedig de megnézném a zombigyilkos Miss Bennetteket!"
Ah, vajon milyen lehet a fordítása?
Az 1867-es kiegyezés nyomán létrejött Osztrák-Magyar Monarchia keretében önálló magyar hadügy nem létezett, ezért a Monarchia hadereje részeként létrejött magyar honvédség megalakulását nem követte katonai levéltár létrehozása. 1918 októberében azonban az Osztrák-Magyar…..
  Nem tudom, kinek áll érdekében, de rejtélyes összefüggés kezd felsejleni a vasúti aluljárók, óvodások-kisiskolások és a mentális térképek között. Néhány napja Nagymaroson jártunk (bővebb poszt hamarosan), ahol a minden szempontból remek kisváros egyik nagyon szerethető…..
 Kedves Modor Tibor Úr!  Mostanában olvastam zsörtölődő kommenteket, hogy elmegy a blog az eredeti irányból másfelé (már a harmadik poszttal elmentünk - M.T.). Azt gondolom, ez a _szösszenet_ az _igazi, régivágású_ Modoros _hangulatát idézi_. Az "Otthonok és…..
Veronka 2011.10.14 14:17:10
@Frengi: Az első képen laminált padló van, a vendég szobában régi parketta. Minden szobában más a fűtés. Minden képen más az ablak mérete, kiosztása, szárnya.
Kedves Tibor! Régóta olvaslak benneteket (micsoda újdonság, mi? ), és úgy döntötem: bátor leszek, és írok. (hurrá...) Két év közszféra, és néhány szarabbnál szarabb ügyintézéssel telt nap után a közszféra miliőjéről küldök neked egy szösszenetet. Böngészve az…..
Veronka 2011.08.18 13:46:01
@mrbateman: Nálunk fordítva, 100% állami tulajdon, még WC-re is csak 5 aláírású iktatott papírral mehetszm a minisztérium pecsétje kell mindenre, mindenki azt hiszi rólunk, hogy közszolgák vagyunk, mégis a munka törvénykönyve alá tartozunk. Ki érti ezt?
Nem, nem csak a negatívumokat látom meg, hanem a pozitív fejleményeket is. És igyekszem nem tudomást venni a keserű szájízről például akkor, amikor felfedezem, hogy a szélesebbre húzott Vak Bottyán utca egyik szélén már meg is építették az új járdát! Sok évtized után végre…..
Modorosblog Tudtad, hogy..? 2011.05.28 13:31:00
-Tudtad, hogy ha a testedben találó összes eret és hajszáleret egymás után fektetnénk, akkor egy 40 ezer km hosszú szálat kapnánk, amivel a Földet is kis híján körbe lehetne tekerni? -Tudtad, hogy évente átlagosan 34 pókot és különféle rovart eszünk meg alvás közben? Brrr...…..
Modorosblog Eurázsia-vízió 2011 2011.05.15 20:34:00
-Ennyi, mától bojkottálom az Eurovíziót. Már lassan húsz éve nézem, mindig reménykedve, hogy "hátha most majd egyszer", de nem. Mindig, és mindig csak a pofáraesés, az jön a végén. A csalódás, a magyarázkodás, a bűnbakkeresés, másokra mutogatás. Nem más ez, mint…..
Veronka 2011.05.16 15:27:31
@herr_von_wolfenstein: Ő már volt egyszer, 9. lett 2007-ben, igaz Rúzsa Magdi vehette át azonban a verseny legjobb dalszerzőjének kijáró díjat.
Veronka 2011.04.11 19:20:45
@Jizzler: Nem, mert azok szürkét hordanak feketével, kapucnis pulcsit tornacipővel. Nekik ez túl kivágott, túl csicsás. De 22 felett meg tuti csak 1 embernek van annyi bátorsága/tükör hiánya, hogy felvegye. Ismerek 16 körüli lányt, aki már vásárolt ott :))
Hódít a minimál, a funkcionális, már-már ipari egyszerűség a design minden területén, és bizony beszüremlik a gyerekszobákba is. Ami nem feltétlenül baj, mert ezzel a felfogással nem kell, hogy együtt járjon a rideg sterilség. És egyébként is a szokásosnak mondható kaotikus…..
A Pantone 2011-es őszi színtrend előrejelzésében a természet sárgái, narancsos árnyalatai köszönnek vissza, neutrális, barnás és homokszínekkel keveredve. A honeysuckle szín most tavasszal is az egyik legkedveltebb szín volt a tervezők körében, és a ruhatárfrissítés…..
Veronka 2011.02.11 14:16:06
@Zója: Na de az utolsó négyből 3 azonos?! A középső négy is, és az első 3-ből is 1 azonos. Vagyis csak 3 szín tér el az egészből. Biztos, hogy jó a lista?
Veronka 2011.02.11 14:17:02
OurFashion Minden lány álma 2011.02.02 22:36:00
Tegye fel a kezét, aki szerint csak helypazarlás egy jól megtermett, ruhákkal teli gardrób. Hmm, egy kacsót sem látok a magasban! Biztos, hogy mindenki féllakásnyi csodás birodalmat akar magának? Nem irodát vagy barkács szobát esetleg mosókonyhát? Örülök, hogy így egyetértünk,…..