Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kele lol

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Félelmetes amikor a jv-k uralkodnak, es ők a tévedhetetlenek. Remélem a levélíró megkapja a kért kártérítést, hiszen a jv akadályozta utazáshoz való jogában.   Tisztelt MÁV-Start Ügyfélszolgálat! A 2008. szeptember 13-án az Önök által közlekedtetett 925. sz.…..
Új MÁV blog Adószám 2008.01.10 07:50:00
Számvitel, számvitel.... Üdv!   Nem panasz, csak észrevétel. Ha csak nekem új az infó, akkor bocs. Ma a Keletiben szokás szerint megvettem a hétvégi hazaútra szóló jegyemet, és mivel a munkáltatóm fizeti a hazautamat, így szóltam, hogy számlát is kérek. Erre a…..
kele lol 2008.01.10 17:43:36
Átolvastam, értelmeztem még egyszer, és a lényeg a "mint adófizetésre kötelezett". A vevő akkor kötelezett adófizetésre, ha fordított adózásról beszélünk. Legalábbis erre utal az APEH honlapján a tájékoztatás, itt:
www.apeh.hu/adoinfo/afa/forditott_adozas.html?pagenum=4

De a "mezei törvényértelmező" (mint én is) értelmezheti úgy, ahogy a MÁV-nál is tették. Ha van jogász, vagy adótanácsadó errefelé, kérhetném, hogy tegyen igazságot? :)

Illetve célszerű lenne, ha a MÁV jogi, vagy ki tudja milyen illetékes osztálya kérne egy APEH-állásfoglalást az ügyben, mert nem gondolnám, hogy mindenki ilyen felkészült, mint Timla. (illetve most már én is, biztos, ami biztos alapon) :)
kele lol 2008.01.10 12:49:52
Sajnos, kell a VEVŐ adószáma is az új ÁFA-törvény 169. paragrafusának d) pontja értelmében.
Bővebben pl. itt:
www.magyarorszag.hu/kereses/jogszabalykereso/pf/SearchLaw/searchLaw
Szóval ezt most nem a MÁV-nál, hanem kicsit feljebb találták ki. (szerintem egyébként ez tök fölösleges, és sok zűrt fog még okozni)
alojzia: nem tudom máshol hogy van, nálunk mindig minden ilyenhez kell a cég nevére szóló számla, hiszen csak így tudja a cég a számviteli nyilvántartásába beállítani az adott költséget.

Az pedig már egy következő kérdés, hogy miért írogatják még mindig mindenhol kézzel számlát, óriási hibázási lehetőséget hagyva ezzel, hiszen a szép új rendszerükben benne van a jegy adata, csak hozzá kéne rendelni egy számlaadási opciót az adott jegyhez, és akkor nem írnák el a jegy árát, számát stb. (személyes tapasztalat)
Tudom, nem minden állomáson van lehetőség ilyen gépi jegy kiadására, de könyörgöm, legalább ahol van, ott megoldhatnák a gépi számlázást!!!
Jani hívta fel a figyelmem a következő anomáliára. Kérdések sora merült fel bennem. Mit tett a hírös város, hogy ezt érdemli? Miért lesz szinte kötelező a pótjegy, ha nem akarsz átszállni? Ez így nincsen rendjén! Kedves Georgejr! Gondolom tömérdek e-mailt kaptok az új…..
kele lol 2007.12.06 11:17:09
www.mav.hu/admin/mr_megj.phtml?id=1053

Itt található az ominózus menetrend. Ez esetben nincs igaza Janinak, mivel minden IC-vonat fejlécében megtalálható a "91"-es , ill. "92"-es számú jelmagyarázat, ami szerint "A kijelölt kocsik IC pót- és helyjegy nélkül igénybe vehetők."
Persze, hogy milyen lesz a gyorsvonati és IC-kocsik aránya, az majd kiderül...
Amikor a wc-s néni visszagvág... Tisztelt Ügyfélszolgálat és Nagyra Becsült Kollégák, Barátaim! Amit most leírok nem egy európai színvonalú vasúti szolgáltató cégről és viselkedésről tanúskodik. Ma délután 15:40-ra (a 6204 sz. vonattal) érkeztem vissza a munkámból…..