Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Király Zsolt (Körkép.sk)

19 bejegyzést írt és 129 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ivo Nesrovnal a háromnyelvű Pozsonyban született, maga is érti és beszéli mindhárom nyelvet. Amerikában tanult, Németországban lett sikeres ügyvéd. Élt Hamburgban, Stuttgartban, ismeri Bécset, Münchent, Zürichet és Koppenhágát is. Azt szeretné, ha Pozsonyt Szlovákia minden…..
Véget értek a 2013-as megyei választások Szlovákiában, melyek sok tanulsággal szolgáltak. Ezeket szedtük össze egy gyorselemzésbe. Bónuszként a poszt végén egy link Berényi Józsefnek, az MKP elnökének a Körképnek adott első nyilatkozatára. Besztercebánya megye: Marián…..
Az ember hivatalból fent van a legtöbb párt, állami szerv és hasonló intézmény levlistáján, ami jó dolog, mert itt szoktak boldog karácsonyt kívánni a szóvivők, de olykor érdekes meghívók is érkeznek. Mint például ma. "Engedje meg, hogy meghívjam Önt a Híd sajtótájékoztatójára, melyet 2013.…..
Király Zsolt (Körkép.sk) 2013.10.22 22:49:30
Avagy: Nyílt kérés Molnár Norberthez és Lovász Attilához Valamit nagyon jól kell csinálnom barátaimmal együtt, ha egyidőben a Most-Híd első két embere is szükségét érezte annak, hogy blogbejegyzésen keresztül nekem jöjjenek, mint fáradt tehén az ólajtónak. Írásukat…..
Király Zsolt (Körkép.sk) 2013.05.16 16:42:46
@Örs Orosz:
Tisztelt Főszervező Úr, kedves Örs!

A történet azóta szerencsére jócskán túllépett az általad felvázolt kereteken. Lesz közös pártelnöki vita, ahogy olvasom, semleges terepen, újszerű, remélhetőleg demokratikus módon. Nyilvános helyen, közönséggel, az egyik legnagyobb magyar közösség előtt, Komáromban.
www.bumm.sk/82322/nyilt-vitara-hivta-a-bumm-berenyi-jozsefet-es-bugar-belat.html

További jó táborszervezést.
Somogyi Szilárdnak a hazai magyar és liberális köröket egyaránt sikerült meglepni a Szabadság és Szolidaritás pártjába való visszatéréséről tett kijelentéseivel. Nem volt még olyan régen, emlékezhetünk rá, a Radičová-kormány végnapjaiban távozott a pártból és a parlamentből, olyan markánsan…..
Búcsúzni csak szépen lehet. Március elsejével a hazai profi kommunikációs élet egy olyan szereplője távozott, akit a magyar olvasók az általa képviselt rétegtéma miatt kevessé ismernek, pedig munkaterületén maradandót alkotott. 25 év katonai szolgálat után leszerelt a Tábori Püspökség szóvivője,…..
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Király Zsolt (Körkép.sk) válasza. * 2012 a felvidéki magyarság számára nem hozott jó évet.…..
Vhailor és Agent Ungur sorozata Magyarországon a szlovákok és Szlovákia történelméről nagyon keveset tudnak, és ha ez mégiscsak szóba kerül, akkor a rosszindulatúak általában nem felejtik el megjegyezni, hogy az egész elfér egy SMS-ben. Ez a hozzáállás csak annyiban jobb a…..
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.10.16 11:00:12
@unionista:
"a pozsonyhoz tartozás felül fogja írni a népnemzeti (balkáni) magyar identitást."

A néhány tízezres szlovákiai magyar kemény magot leszámítva már rég felülírta. Ezen csak egy gazdaságilag erős Magyarország enyhíthet, akihez lehet ragaszkodni, aki odaártól is szerethető.
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.10.16 11:15:48
@Király Zsolt (Körkép.sk):
"Magyarország egyik legnagyobb hibája, hogy gyakran rutinból, egyfajta vélt fölényéből közelít a szlovákokhoz, akik ezzel szemben sokkal felkészültebbek a vitákban. "

Erről beszéltem:
index.hu/belfold/2012/10/16/solyom-ugy_szlovakia_nem_sertett_unios_jogot/

Még ha Sólyom kitiltásáról anno meg is írtam a véleményem:
korkep.sk/cikkek/kulugyek/2009/08/23/7817-ki-hibazott-komaromban
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.10.16 14:49:25
@rinaldo-rinaldini: nem célom állást foglalni, hogy a jobb vagy a baloldal végzett-e nálatok hatékonyabb külpolitikát. Én csak azt mondom, hogy a magyaros "nagy arcból" kéne visszavenni néha, és helyette inkább felkészülni, mielőtt jó nagyot odamondunk a "kisköcsög szlováknak". Aztán lehet comboskodni.

Félreértés ne essék, Fico is tud nagyokat mondani. Hajjaj! Csak valami miatt ő ennél tovább is jut.
Mandiner blog Csak az RMDSZ? 2012.06.12 11:11:00
  A vasárnapi romániai önkormányzati választásokon a három magyar párt versenyét egyértelműen az RMDSZ nyerte (a teljes választást pedig a szociáldemokraták és a nemzeti liberálisok szövetsége, az USL). A magyarországihoz képest elképesztően lassú eredményközlés alapján…..
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.06.12 11:43:03
@TuRuL_2k2:

Speciel ezt a mondatot most a cikk szerzőjére (is) értettem :)
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.06.12 11:58:04
@TuRuL_2k2:

A választók értékítéletéhez: Együnk szart, több százezer légy nem tévedhet...Ugye?

"De tudsz jobb metódust annak eldöntésére, hogy melyik magyar politikai erő legitim, mint a magyar szavazatokat? " - leegyszerűsítve a választ: Azt kéne meghatározni, mi az, ami a magyarság érdekeit közép és hosszútávon használ, és mi az, ami csak tövidtávú egyéni érdekek miatt néz ki annak. Ez alapján elég világosan meg lehetne határozni, hol a határ.
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.06.12 13:09:39
@Robinzon Kurzor:

Én nem a Fideszt védem Turullal szemben, pusztán határon túliként rámutattam arra, hogy véleményem szerint a szerző következtetése túl elhamarkodott és téves.

Általános tételt fogalmaztam meg.

Megnyugtatásodra, a Fideszről anno ezt írtam:
korkep.sk/cikkek/kulugyek/2010/05/18/7962-fidesznek-ujra-kell-tanulnia-kormanyzast
Mi a közös Schmitt Pálban, Gyurcsány Ferencben, Ján Richterben, Karl-Theodor zu Guttenbergben és Scott Thompsonban? Mind az öten csaltak a diplomájuk megszerzésénél, aktív politikusként/üzletemberként pedig lebuktak. Pechükre. Schmitt Pál már lemondott, Guttenberg…..
„Az állam szociális és gazdasági téren való nagyobb szerepvállalását, a társadalmi rétegek széles érdekképviseletét, a külföldi tőke szerepének felülvizsgálatát“ valósítaná meg Somogyi Szilárd, a jobboldali liberális Szabadság és Szolidaritás (SaS)…..
Áder Jánost szinte még be sem iktatták, a szlovák sajtó már hangulatot kelt és félelmet gerjeszt. „Az új magyar államfő beváltja a félelmeket” című írásában a Hospodárske Noviny így ír a témában: "Áder parlamenti megválasztását követően rögtön…..
Egy valamirevaló kormány nem lehet meg kormányprogram nélkül. Egy magára valamit is adó blogportál pedig nem teheti meg, hogy ne írjon róla. Robert Fico csapata rég nem látott támogatottsággal kormányoz, mellyel rég nem látott felelősséget is vállalt magára. A…..
Két év alatt kerek százezret, és a nyomok a jelek szerint Ficohoz vezetnek. Vajon megállítható az ilyen mértékű "tolvajlás"? Robert Fico az idei parlamenti választásokon 2010-hez képest 100 905 szavazatot javított a magyarlakta területeken.…..
A szlovák politikai palettáról meglepetésszerű baloldali fordulatát követően levonuló Somogyi Szilárdnak napok óta sikerül izgalomban tartania a paletta szlovákiai magyar oldalát, mióta meglebegtette pártalapítási szándékát. Az új formációról egyelőre nem sokat tudunk, azt sem, hogy Somogyi…..
Király Zsolt (Körkép.sk) 2012.04.26 15:02:59
Elnökválasztásra készül az SDKÚ-DS. Mikuláš Dzurinda megüresedett helyéért legnagyobb eséllyel Lucia Žitňanská és Pavol Frešo száll harcba. A Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió óriásit bukott a legutóbbi választásokon. Hat százalékkal épphogy csak…..
Alojz Hlina újabb gesztust tett a magyarok felé. Bocsánatot kér a magyaroktól Slota miatt. Legújabb ötletét, mellyel a parlament ülésén készül előrukkolni, blogjában hozta nyilvánosságra. Ennek teljes fordítását közöljük az ő hozzájárulásával. Korábban egyszer már…..
Vörös Péter, a Most-Híd alapító tagja, egyik stratégája, Bugár Béla leghűbb szövetségese, korábbi parlamenti képviselő lemondott minden pártban betöltött tisztségéről. „Nem kívánok többé egy olyan párt elnökségi tagja lenni, amelyik ígér, de az ígéreteit nem tudja…..
Robert Fico megváltoztatná a választási törvényt, ami több választókerületet, kisebb parlamentet jelentene. Változna a választási rendszer is, a jelenlegi egyfordulós, arányos, tisztán listás, az egész országot egy körzetnek számító választás helyett jönne a négy…..
Észak-Korea április 13.-án egy újabb sikertelen kísérletet tett arra, hogy saját fejlesztésű műholdat bocsásson fel az űrbe. A 7 óra 39 perckor fellőtt Unha-3 észak-koreai rakéta – majdnem másfél perccel a kilövés után - darabokra esett szét.  A rakéta részei,a…..
 Tomáš Malatinský, Tomáš Borec, Peter Žiga, Zuzana Zvolenská. Robert Fico kormányát bemutató sorozatunk utolsó részében a négy legkevésbé ismert személyt mutatjuk be olvasóinknak. Azokat, akiket nem Fico választott, hanem a párt mecénásai (róluk majd…..
Tweetben már kinyomtuk a hírcímet – ha böngészni akarod rövidebb agymenéseimet, követhetsz a Twitteren is –, de Robert Kaliňák megint nyilatkozott a titkosszolgálatokkal kapcsolatban. Ahogy azt már korábban is írtuk, most egy ideig oda fog kelleni figyelni arra, amit mond...
A felvonulók többsége 50 feletti volt: tőlük nem vettek el magánnyugdíjpénzt és alig akad köztük devizahiteles. Orbánnak az 50 alattiakat kell sarcolnia, hogy idős törzsszavazói kevésbé járjanak rosszul. (Fotó Barakonyi Szabolcs/Index) A szombaton megtartott és…..