Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brownage

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar billentyűzeten igen könnyen gépelhető nevű qwertzu vetett fel egy KRESZ kérdést. Szerintem 100-ból 99 autóvezető simán felgyorsít 90-re a település végét jelző tábla mellett elhaladva. De lehet, hogy mégsem ennyire egyértelmű a helyzet? Rendszeresen olvasom,…..
Brownage 2022.02.06 22:49:58
@Timnorc: Bár azóta eltelt 11 év, de a napokban pont belefutottam ebbe a kérdésbe fb-on és hiába érveltem, hogy a lakott terület kezdete tábla nincs hatással a sebességkorlátozó táblára, a várható "hülye vagy", "az ilyennek minek van jogsija", stb intelligens érvek sorakoztak fel. Rákerestem a témára, többek az itteni zalai állásfoglalás mellett a kreszprofesszor oldalán is ugyanez volt a megállapítás.
Számomra azért megdöbbentő volt az itteni hozzáállás is, hogy a zalai osztályvezető válasza sem kielégítő egyesek számára, mert úgy gondolják, hogy ők jobban tudják, mint az adott hivatalban dolgozó, akinek a munkájának része, hogy ezeket tudja, vagy ha nem tudja, akkor nyilatkozat/válaszadás előtt utánanéz, megkérdezi és nem ír le hülyeséget :)

Mindenesetre az M3-as kapcsán is felmetült ez a kérdés és ott a forgalomtechnikai jelzéseiért felelős szerv hivatalos válasza is megtalálható, ami remélhetőleg mindenkinek elég "hivatalos szakvélemény" ebben az örök témában :)
"az érintett szakasz forgalomtechnikai jelzéseiért felelős szervet is felkerestük. A Budapest Közút Zrt. tájékoztatásában nem csak a táblák kihelyezését illetően szolgált magyarázattal, de ígéretet is kaptunk a helyzet rendezésére. Megkeresésünkre küldött válaszukat az alábbiakban módosítás nélkül közöljük:
...
A 80 km/h-s sebességkorlátozás, az autópálya vége és a főútvonal jelzőtábla kerül egy oszlopra és csak ezt közvetően kerül kihelyezésre a lakott terület kezdete, azaz a „Budapest” jelzőtábla, mivel a KRESZ alábbi pontja értelmében a sebességkorlátozást a lakott terület kezdete jelzőtábla nem oldja fel.
..."
divany.hu/offline/2017/12/22/m3_bevezeto_tablak_gyorshajtas_birsag/
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Brownage 2017.09.21 12:45:38
@dummdumm: De én ezt nem is értem. Egy ilyen rövid cikkben minden második mondatban elütés van és ezt így kiadja a kezéből? Ez komolyan szánalom. Egy fórumhozzászólást jobban átolvasok, hogy ne legyen tele hibával. Pofám leszakadni egy nyilvános bejegyzés megírásánál, ha így adnám ki. Hihetetlen, hogy ide korcsosulunk. Értelmetlen mondatok tömkelege. 8 soros mondatok ezer vesszővel, melynek a végére belegabalyodik a mondatba és értelmetlenné válik. Ez mi ?? Ritka igénytelen ...
Brownage 2017.09.21 12:50:58
@sixx: akad pár. "felmondása és azt azt megelőző" "érintet" (gondolom érintett lett volna) közben látom javítgattál rajta, újra nem olvasom végig, nem vagyok fizetett korrektor, de a javítás után is maradt még mit javítani mindenesetre :P
Spurci haverkáimmal megnéztük, melyik rudi a legjobb és a legolcsóbb. A tizenhárom kóstolt túró rudiból ugyan a Pöttyös és a Cserpes a legfinomabb, na de ki venné azt, amikor olyan drága? A teszt alapján inkább a Milfinát kell enni, mert az olcsó is és finom is. A második és…..