Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ookamiza

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olimpia egy természetesen nacionalista képződmény, amelyen országok versenyzői állnak fel a rajt előtt és nemzetüket képviselve próbálnak minél jobb eredményt elérni. Nincs is ezzel semmi gond. A gond az értelmezéssel van, vagyis azzal, hogy a soviniszta vagy a patrióta él…..
ookamiza 2012.08.13 22:11:45
@tesz-vesz: Az, hogy nekünk 8 aranyunk lett, s az osztrákoknak pedig egy sem, az nem azért van mert mi olyan nagyon tehetséges nép vagyunk, hanem azt, hogy Magyarország sok emberi és anyagi erőforrást fordít hagyományosan az élsportra. Több gyerek szeretne élsportoló lenni, s ezek jó "iskolákban" (kajak-kenu, úszás, kalapácsvetés ... ) megfelelő képzést kapnak. Nálunk az élsport fontos, másutt esetleg nem. Nálunk a sportsikereket gyakran az egyéb kudarcok leplezésére használják. Legjobb példa NDK, aki azt hiszem nyert olimpiai éremtáblázaton. Az egyesült Németország harmad-negyed annyi aranyat nyer. S ennek nem csak a dopping a magyarázata, hiszen az egyesülés utáni, dopping által kontrolált egyesült német csapatban a keletiek játszották a vezető szerepet.
sorok között Te mit lopsz? 2012.07.03 18:25:00
Ha a sarki boltból ellopsz egy csokit, megúszhatot néhány kényelmetlen pillanattal, a szemtanúk megvető tekintetével, és a biztonsági őr karhatalmista megnyilvánulásaival. Az egész procedúra még mindig kellemesebb mint egy nyelves puszi a nagyinak. Viszont minél nagyobb értéket…..
„A faszt fogunk nyolc előtt kelni az eurózóna miatt. Dolgozzanak a németek, ott nincs meleg.” – reagált egy kormánytisztviselő arra felvetésre, hogy dolgozni kellene. „Ha délután nem aludnánk, és nem dohányoznánk óránként 20 percet a munkahelyünk…..
ookamiza 2011.11.04 17:34:35
@nolám: Az rendben van, hogy egyszerüen csak élnek. De kinek a költségén. 1500 euro a minimál bér, s a szállodákban ezért már nem kapnak görögöt, kelet-európaiak végzik a minimálbéres munkákat. Ha csak egyszerűen akarnak élni, s nem akarnak gürcölni, akkor fogadják el, hogy nem élhetnek olyan szinvonalon, amit nem termelnek meg. Mint a tüntetésekből látszik, ezt nem fogadják el.
„A hatalmat nem kenyér módjára osztogatják, hanem lopják. Mindig lesznek királyok, csak másképp hívják őket.”(Napóleon) Napokig csak csodálkoztam azon, vajon mire jó ez az újabb „megmentősdi”: kinek akar a kormány a fix árfolyamú visszafizetés…..
A Magyar Tudományos Akadémia ma hozta nyilvánosságra a 2012-2016 között támogatandó akadémiai kutatócsoportok listáját.   Ötvennégy pályázat nyert összesen 1457 millió forintnyi támogatást. 2006-ban nagyon komoly felhördülést keltett, hogy 79-re csökkent a…..
ookamiza 2011.07.16 08:47:23
@hackbard.celine:
Vizy egy szörnyű akadémiai törvényt tervezett, amit Pálinkás vezetésével leszavaztak. Pálinkás jobb elnök, mint Vizy volt. Sajnálatos, és néha nevetséges, hogy tudományos eseményeken is politikai propagandát nyomatnak.
Egyébként emlékeim szerint a szocik nem vágták meg az OTKA-t, legfeljebb sokáig nem növelték. A végefele az NKTH 1 milliárddal segített be. Most ezt vették el. Ha jól tudom most 1.7-1.8 milliárdot ígérnek, de tavaly is ígérték, s nem lett belőle semmi. A tudomány az utóbbi 20 év legrosszabb pénzügyi helyzetében van. S ez a kormány előtti presztizsében is látszik.
A nagy felhajtás közepette talán említeni is felesleges, hogy a mai napon kezdetét veszi a labdarúgó VB, és nyilván az is kevesek figyelmét kerülte el, hogy ezúttal példátlan módon a fekete kontinensen kerül megrendezésre. A házigazda állam az utóbbi években elsősorban…..