Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thad

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába jó terepe a blogírás a füstölgésnek meg dühöngésnek, de azért szeretnék kiábrándítani mindenkit, aki félreértésben van: kifejezetten szeretem, ha olajozottan mennek a dolgok, ha nem basznak ki velem, és ha nem kell kritizálni. Ja, és ha…..
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
thad 2011.01.04 19:26:01
@Megfigyelo: Ezzel nem értek egyet. Nem hiszem, hogy jó képük volt hazánkról, hogy csak kordonok mögött mert ünnepelni a miniszterelnök és az ultraliberális főpolgármester, ahogy a 2006. őszi történetről is meg volt a véleményük.

Most születtek olyan jogszabályok, amelyeket néhány más Uniós országban is bevezettek, vagy tanakodnak róla (Bank tv, sőt mint már írtam a médiát is szabályozni akarják).

És továbbra sem hiszem, hogy tényleg érdekelné a német politikát a magyar médiatörvény, ahogy a német, francia, angol befektetőt sem.
thad 2011.01.04 19:43:21
@java786: Az, hogy a Fidesz, és OV nem tettek semmit 2006-ban a helyzet rendezéséért (sőt néhány napos demonstrációjukkal kifogták a szelet a Kossuth tériek vitorlájából), az nem kérdés. Azt, hogy ő szervezte volna veretést, kétlem, de a politikában semmi sem lehetetlen. Ettől függetlenül a Magyarországról alkotott kép, nem volt jó.
thad 2011.01.04 19:51:15
@kíváncsivagyok: és ha eljön a pillanat, hogy tárgyalnak, vagy ha ők kérdeznek meg minket, mi lesz a reakciójuk?
Kontár Komlókutató Rákóczi 2008.10.27 23:10:00
magyar világos sör Hosszú idő után a KK újra magyar sör műsorrendre tűzésével örvendezteti meg patriotikusabb ízlésű rajongóit, ráadásul egyenesen attól a Borsodi Sörgyártól, amit rendszeresen, előszeretettel gyalázunk, két okból: egyrészt hogy a legsilányabb…..
„Próbálják elképzelni, hogy mégis lehet másként, erre teszünk kísérletet” – mondta ma az ellenzéktől szurkolást és támogatást kérve egy ismételten rettentően tanulságos parlamenti vita végén Orbán Viktor. A kormányfő megtalálta a helyes kifejezést, igen,…..
thad 2010.10.18 21:24:30
"Őszintén szólva nem hittem volna, hogy a Fidesznek lesz bátorsága szembe menni a „nincs más alternatíva” toposzaival..."

1998-ban a Van más választás szlogennel nyertek. Abban a négy évben az tetszett (sok dologgal ellentétben), hogy nagyon másként gondolkodtak, mint az ellenzékük. Most is ezeket a húzásokat vártam, várom tőlük, mert így talán más útra tudunk térni, mint amin az elmúlt 8 évben haladtunk.

@VR6:az elején írtad, hogy amíg nem a zsebedben kotorásznak, addig nincs semmi baj, de aztán megharagszol. Milyen adózási döntéssel nem kotorásznak a zsebedben?

A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos döntést én nem értem teljesen (én is tag vagyok, így érdekel), de abban biztos voltam, hogy hozzá fognak nyúlni valahogy ehhez a pénzhez, ill. a mnyp rendszeréhez. Nem örülök ennek, de abban biztos vagyok, hogy a mnyp tagságomból nekem nagyon kevés lenne a nyugdíjam, ezért én úgy állok ehhez a kérdéshez, hogy nekem és sokakanak sokkal rosszabb nem lehet.
Horváth Ádám Az iskolakezdési támogatás felfüggesztését még mindenki ízlelgeti, de kérek mindenkit, hogy az első egynéhány ilyen esetet osszuk meg egymással, csak hogy szokhassuk a folyamatot. Segítsük egymást ötleteinkkel is.Mint már korábban írtam, egyet értek…..
thad 2010.10.03 13:27:10
@kps: Annyiban egyet értek a cikk írójával, hogy ha a családnak még házhoz is visszük a megvásárolt dolgokat, akkor aztán a motivációjuk, ill a jogszabály értelme a nullával lesz egyenlő. Így is halat adunk már az ügyfeleinknek nem hálót.

Az első hozzászólásoddal egyetértek. Ha szankció, akkor szankció legyen. Szerintem az egész esetigondnokosdi csak a szegényebb rétegek miatt maradt meg, mert az hogy nézne ki, hogy x Ft/fő/hó alatt élők megkapják a csp-t, míg e felett ugyan olyan szabálysértés esetén pedig már nem.
 A Magyar Közlöny 144. számában megjelent az egyes gyermekvédelmi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 237/2010. (IX. 13.) Korm. rendelet. Elektronikusan elérhető: www.magyarkozlony.hu oldalon. Ezen kívül azt is szeretnénk kérni, hogy ha valaki a…..
thad 2010.09.19 22:46:18
@aromó: :-) Kicsit ironikus vagy, de igazad van. Néhány nap, és indul egy össznépi játék, mely címe: el az iskoláztatási támogatással! Nálunk 2 gyerekről várjuk a levelet, mert róluk már tudjuk, hogy nem tetszik nekik a suli.

Kíváncsi vagyok, milyen tapasztalataink lesznek erről a dologról.
Simon BálintEz a kérdés merült fel bennem az elmúlt hetek során. Több olyan gyermek is tartozik a felügyeletem alá, akik családba fogadással nagyszülőhöz vagy más rokonokhoz kerültek. Ki ezért, ki azért. Jelenleg három olyan esetem van folyamatban, ahol egy nagyon idős nagymama…..
thad 2010.09.11 15:59:39
@szocmunkas: Ami a statisztikai mutatókat illeti, valószínűleg igazad van, de az első bekezdésedben írtakkal vitatkoznék.

Hiába fog össze a szociális ellátórendszer, bizonyos problémákat nem tud megoldani. Egy nagyszülő-unoka generáció között nagy a különbség, így sok vita lehetséges (mikor érjen haza gyerek, alhat-e nála valaki). Egy beteg, gyenge nagymama pedig kevésbé tud kontrollt gyakorolni a gyerek felett, amit egy kamasz ki is használ.

Ebből nem következik a szakellátás, de valaki más kell a gyereknek, hogy teljesítse azt, amire képes.

De van még egy dolog. Egy hasonló helyzetű nagyszülő mondta nekem, hogy neki azért nehéz, mert ő nagyszülő, aki "kényeztetni" akarja az unokáját, de ő a szülő is, ezért, nehogy kiszúrjon önmagával, nem teheti meg. Ezért a nagyszülői tenni akarás szép, de erő is kell hozzá.
thad 2010.09.11 22:41:22
@szocmunkas: Úgy gondolom, egyetértünk. Az egyes életutak választási lehetőségeit pedig csak eset szinten lehet megválaszolni.

A szakellátás cél nem lehet egy esetben sem, de néha nincs más út, és szerencsére láttam már olyat, hogy segített a gyereknek és a családnak az az 1-2 év, amit a gyerek nem 100%-ban töltött otthon.
Kifordított ország Magas labdák 2010.08.17 07:30:00
Érthetetlen, mekkora balfékek dolgoznak a Fidesznél. Az őszi kampány kezdetén, a sukorói ügy kapcsán rögtön adtak egy magas labdát az MSZP-nek. Én most három újabbról számolnék be: Végkielégítés 98 százalékos különadója - avagy a 2 = 4? Gomba karikatúrája "A…..
Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. Ilyen frakciófegyelemre elnökválasztásnál még nem volt példa: az adatok alapján nehéz másra gondolni, mint hogy a titkos…..
Varga Gabriella "Meséltél, és meséltél, igazaklat, szépet,kívántam, hogy a meséd, sose érjen véget.Mit adtam Én cserébe? Te azt sosem kérted, de talán a két szemem, elárulta néked" Emlékszem, láttam már hasonló szempárt rám nézni.Ugyan nem óvodai…..
A kétharmados többséggel rendelkező kormányoldalnak a győztes mindent visz jegyében tett lépései azért is annyira látványosak, mert az ellenzék gyenge és megosztott. A Fidesz feltehetően még egy darabig haszonélvezője lesz ennek a helyzetnek, amelyben az ellenzék három pártja…..